Primii mei covrigi

de Lau in Piine, 5 Mar 2011 | 5080 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 30 g drojdie
  • 50 g sare
  • mac
  • susan
  • 1 ou
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Primii mei covrigi:

se cerne faina intr-un lighean,se face o gaura in mijloc,

se pune drojdia amestecata cu putina apa calda,

se lasa 20 min sa faca spume, apoi se framanta un aluat cu apa si sare care se lasa la dospit pana isi mareste volumul.

se rup bucati se modeleaza covrigi,

dupa ce am terminat de modelat, punem apa intr-o oala  la fiert, cu sare,

cand clocoteste punem cate un covrig si il lasam 4 secunde sa se umfle,

ii scoatem cu paleta pe o farfurie,ii punem in tava unsa cu ulei

ii ungem cu ou,presaram mac si susan si ii dam la cuptorul incalzit pana se rumenesc.

cand sunt calzi ii stropim cu putina apa si punem un prosop deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Primii mei covrigi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

ieri la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

ieri la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine rotunda impletita