Spanacul se folosesc de la aceasta leguma doar frunzele.Metoda cea mai buna este spalarea spanacului in 2-3 ape inainte de a rupe frunzele. Frunzele se rup fara codite numai dupa ce sunt spalate bine,se agita bine in apa apoi se scot din apa, nu se scurge apa de pe el, in acest caz frunzele...
Puneti putina sare in tigaie inainte de a pune untura laincalzit. Aceasta nu va mai stropi in timpul prepararii.
Frisca batuta isi pastreaza consistenta daca pentru fiecare 1/2 kg de frisca puneti si o jumatate de lingurita de gelatina.
lamaile raman multa vreme proaspete daca se...
Ingrediente :
5 kg de slanina pentru topit, jumate de litru de apa sau 3 linguri bune de untura pentru a nu se prinde de cratita in timpul prajirii, sare cat se ia intre 3 degete Mod de preparare: Se taie bucatile de slanina cuburi,se pun in cratita, se adauga untura sau apa si sarea,...
Ingrediente pentru clatite:
400 ml de lapte, un ou mare,250 gr de faina, sare, piper, condimente pentru pui
Ingrediente pentru umplutura:
500 gr de piept de pui,200 gr de crema de branza cu verdeturi, 1/2 ardei gras rosu macinat, 1/2 ceapa tocatamarunt, o lingura ulei demaskune, sare,...
Pentru unmplutura: jumate kk de branza de vaci, zahar dupa gust, coaja de lamaie( optional)
. Se pune faina intr-un castron, impreuna cu zaharul si sarea. Se pune cate putin din lapte si se amesteca sa nu se faca cocoloase. Se sparg ouale si se amesteca incontinuu dupa care se adauga si...
pregatirea legumelor inainte de intrebuintare
Spanacul se folosesc de la aceasta leguma doar frunzele.Metoda cea mai buna este spalarea spanacului in 2-3 ape inainte de a rupe frunzele. Frunzele se rup fara codite numai dupa ce sunt spalate bine,se agita bine in apa apoi se scot din apa, nu se scurge apa de pe el, in acest caz frunzele...
sfaturi practice
Puneti putina sare in tigaie inainte de a pune untura laincalzit. Aceasta nu va mai stropi in timpul prepararii. Frisca batuta isi pastreaza consistenta daca pentru fiecare 1/2 kg de frisca puneti si o jumatate de lingurita de gelatina. lamaile raman multa vreme proaspete daca se...
Jumari de porc
Ingrediente : 5 kg de slanina pentru topit, jumate de litru de apa sau 3 linguri bune de untura pentru a nu se prinde de cratita in timpul prajirii, sare cat se ia intre 3 degete Mod de preparare: Se taie bucatile de slanina cuburi,se pun in cratita, se adauga untura sau apa si sarea,...
CLATITE GRATINATE CU PIEPT DE PUI
Ingrediente pentru clatite: 400 ml de lapte, un ou mare,250 gr de faina, sare, piper, condimente pentru pui Ingrediente pentru umplutura: 500 gr de piept de pui,200 gr de crema de branza cu verdeturi, 1/2 ardei gras rosu macinat, 1/2 ceapa tocatamarunt, o lingura ulei demaskune, sare,...
CLATITE CU BRANZA DULCE LA CUPTOR
Pentru unmplutura: jumate kk de branza de vaci, zahar dupa gust, coaja de lamaie( optional) . Se pune faina intr-un castron, impreuna cu zaharul si sarea. Se pune cate putin din lapte si se amesteca sa nu se faca cocoloase. Se sparg ouale si se amesteca incontinuu dupa care se adauga si...