Blatul : Se bat spuma tare albusurile,se adauga zaharul si se bate bine pana se topeste zaharul.Nuca o taiem marunt si o adaugam in blat.Punem hartie de copt in tava ( 41/26) si turnam compozitia .Punem tava la cuptorul preancalzit,la foc moderat cca 45 min. Se lasa la racit pana pregatim crema....
Am maruntit piscoturile bine,am topit margarina si am amestecat-o cu piscoturile.Praful de budinca cu zaharul si laptele l-am pus la fiert pe baie de abur,pana a inceput sa se ingroase,am lasat 15 min sa se mai raceasca ,apoi am adaugat gelatina hidratata cu apa rece.Iaurturile le-am amestecat cu...
Frecam ouale cu zaharul pana devin o spuma, se adauga apa, apoi uleiul si se freaca ca la maioneza. Se pune amoniacul si apoi faina. Se framanta o coca consistenta dar nu tare. Coca o impartim in 44 parti egale din care am format niste melcisori, i-am presat un pic. I-am pus in tava unsa, 22 de...
Blat:
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul 15 minute, se adauga si zaharul vanilat, apoi faina, cacaoa si plicul de creme ole si se omogenizeaza bine. Separat se bat cele 8 albusuri cu un praf de sare, spuma tare. Se adauga albusurile batute tare peste compozitia de galbenusuri, amestecand...
Topim margarina si o lasam sa se raceasca. 3 galbenusuri le frecam cu 50 g zahar farin si cu 100 g margarina topita si racita.
Separat amestecam faina cu praful de copt si drojdia uscata. Peste galbenusurile frecate adaucam 100 ml lapte, omogenizam si turnam peste faina. Framantam adaugand si...
Margarina se mixeaza bine cu zaharul pana devine o spuma. Se adauga galbenusurile, unul cate unul si se omogenizeaza bine, apoi nuca si faina. Albusurile se bat bine cu un praf de sare si se adauga peste compozitia de mai sus, amestecand cu miscari incete pana incorporam tot albusul. Pe fundul...
Pragatim maiaua: cubul de drojdie frecat cu o lingurita de zahar, un praf de sare, o lingura de faina si un pic de lapte caldut. Lasam la crescut.
Punem faina intr-un castron si facem o adancitura la mijloc unde turnam maiaua crescuta. Ouale le frecam cu zaharul, adaugam coaja de lamaie si...
Faina cu sarea si apa calda se amesteca si se formeaza o coca ,din care se intinde foaie de grosimea a 2 mm. Cu ajutorul aparatului de facut mucenici se formeaza acestia. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se dau la cuptor sa se rumeneasca putin.
Separat fierbem cca 3-4 l apa, in care...
Blatul 1
6 albusuri se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga cele 6 linguri de zahar, apoi galbenusurile unul cate unul, praful de copt, faina. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt, se da la cuptorul preincalzit cca 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca.
Blatul 2
6...
Blat:
Se amesteca untul,zaharul si ciocolata rupta si se pune pe baie de abur pana se topesc si devin omogene.Se lasa la rece,cand s-a racit se adauga cele 6 galbenusuri ,unul cate unul,apoi faina si amidonul si la sfarsit albusurile batute spuma.Se pune compozitia intr-o tava ...
Blatul:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare se adauga cele 3 galbenusuri,pe rand si se omogenizeaza bine.Se adauga alunele macinate si faina,amestecand usor sa nu se lase.Intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se da la cuptorul incins in...
Galbenusurile,zaharul si untura se freaca bine,pana devin o spuma omogena.
Se adauga drojdia inmuiata in lapte,faina,romul,coaja de lamaie si sarea.
Se framanta bine un aluat .Se intinde o foaie se taie rondele cu paharul se cresteaza in 5-6 si se pun la prajit in ulei incins.
Se...
Se pune la fiert laptele cu zaharul,cand s-a dizolvat zaharul se adauga margarina amestecant incontinuu.Se pune cacaoa cernuta si se lasa sa dea in 1-2 clocote. Se lasa la racit, dupa care se pun galbenusurile unul cate unul si se omogenizeaza bine, se adauga un pic de coniac sau visinata. Din...
Am pus sa se hidrateze gelatina cu cca 60 ml lapte rece.
Restul de lapte l-am amestecat cu zaharul si vanilia-burbon si l-am pus pe baie de abur,cat a dat intr-un clocot,am adaugat smantana,mestecand bine,pana am adus-o la punctul de fierbere.
O dam de pe foc si adaugam gelatina...
Cojile de nuci
Se amesteca ouale cu praful de sare se adauga osanza si se omogenizeaza,apoi un pahar cu lapte caldut si praful de amoniac. Se adauga faina si se framanta o coca densa. Am lasat la rece cca 1/2 ora coca, apoi am format bilute pe care le-am pus in forma si le-am copt.
Crema:...
Se amesteca faina cu ingredientele uscate. Separat se amesteca galbenusul cu apa si se toarna peste faina. Apoi se adauga untul si untura, se amesteca bine. Se face o coca pe care o dam la frigider 1 ora. Apoi modelam niste rotunduri si imbracam forma de tarta cu coca respectiva, intepam cu...
Untul se amesteca cu zaharul pana devine o spuma, se adauga ouale, unul cate unul, apoi praful de copt, zaharul vanilat, sarea, coaja de lamaie si faina. Se omogenizeaza bine. In forme de silicon se pune cu lingurita jumatate din forma, se pune visina si stafida, apoi se umple forma. Se da la...
Reteta de preparare a papanasilor
Branza se amesteca cu zaharul,se adauga ouale,apoi grisul,sarea si faina.
Se face un aluat pe care-l modelam cu mana,facand ca niste covrigei mai mici si niste bilute,Se prajesc in uleiul bine incins si pe o parte si pe alta.Se servesc calzi cu dulceata si...
Se aduna cu grija zmeura, sa nu fie nici foarte coapta, potrivita, ca sa ramana fructul intreg. Se pun in cratita in care facem dulceata, se adauga zaharul si o lasam pana a doua zi, sa-si lase zeama. A doua zi o punem la fiert la foc domol si avem grija sa ii luam spuma formata. Cand este gata...
Gutuile se sterg de puf, se curata de coaja si se taie felii subtiri, dupa care le taiem julien. Le stropim cu zeama de lamaie, pentru ca oxideaza foarte repede in contact cu aerul si isi schimba culoarea. Apa si zaharul pe foc pana se topeste zaharul, apoi adaugam o farfurie adanca, plina varf...
Se curata de coaja caisele si se taie pe langa sambure in forma de semiluna. Apa cu zaharul se da intr-un clocot, cat se topeste zaharul si se adauga caisele taiate, o farfurie adanca plina cu varf. Cand este legata suficient se da de pe foc, se acopera cu un stergar umed si se lasa pana a doua...
Foi:
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bate pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul ,galbenusurile, unul cate unul si la final faina. Compozitia se imparte in doua si se coc doua foi. Intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate...
Stiu, o sa ziceti ca ''descrierea'' e prea vaga,dar am respectat instructiunile de pe cutie,cu un singur amendament,am folosit frisca naturala,ca aia din plic imi ramane in gat.
Deci se cumpara una cutie de la Dr.oetker pentru savarine si se respecta instructiunile de pe ea.
Frisca am...
Blat:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si apoi uleiul, se bat bine, apoi se adauga faina. Se tapeteaza forma de tort cu hartie copt (forma mijlocie de tort) se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit. Este gata cand trece testul scobitorii.
Siropul:...
Blat:
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se topeste, se adauga faina si nuca macinata, apoi albusurile batute spuma tare. Am o craticioara cu diametrul de cca 20 cm, am imbracat-o in hartie de copt si am turnat compozitia in ea. Am bagat la cuptorul preancalzit, este gata cand trece...
Blatul .Se freaca untul cu zaharul pana se topeste,se adauga nucile,cacaua si faina,iar la final albusurile batute spuma.Se tapeteaza o tava(20/30) cu hartie de copt,se toarna compozitia in ea si se da la cuptorul preincalzit cca 15 min.
Intre timp pregatim glazura de galbenusuri.Frecam...
Untul se freaca cu zaharul pana devine spumos,se adauga ouale,zaharul vanilat si amoniacul stins,apoi faina.Se face o coca consistenata.Se lasa un pic la rece.Se ininte o foaie si se taie in diferite forme.Se coc la cuptorul preancalzit cca 15-20 min.Se scot se lasa sa se raceasca si se lipesc...
Blatul
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,se adauga faina si nuca macinata,apoi albusurile batute spuma tare.Se toarna compozitia intr-o tava cu hartie de copt ( 20/30) se da la cuptorul preancalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit.
Crema
Plicul de crema se...
Foile:
Ouale cu zaharul frecate bine,se adauga uleiul ca la maioneza,apoi apa,amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina,se formeaza o coca nu foarte tare,cat sa putem sa intindem foaie.Impartim in doua coca,intindem 2 foi.
Umplutura:
Amestecam branza cu smantana si...
Prajitura Visinica
Blatul : Se bat spuma tare albusurile,se adauga zaharul si se bate bine pana se topeste zaharul.Nuca o taiem marunt si o adaugam in blat.Punem hartie de copt in tava ( 41/26) si turnam compozitia .Punem tava la cuptorul preancalzit,la foc moderat cca 45 min. Se lasa la racit pana pregatim crema....
Prajitura Adi
Am maruntit piscoturile bine,am topit margarina si am amestecat-o cu piscoturile.Praful de budinca cu zaharul si laptele l-am pus la fiert pe baie de abur,pana a inceput sa se ingroase,am lasat 15 min sa se mai raceasca ,apoi am adaugat gelatina hidratata cu apa rece.Iaurturile le-am amestecat cu...
Mini placintele cu mere si stafide
Frecam ouale cu zaharul pana devin o spuma, se adauga apa, apoi uleiul si se freaca ca la maioneza. Se pune amoniacul si apoi faina. Se framanta o coca consistenta dar nu tare. Coca o impartim in 44 parti egale din care am format niste melcisori, i-am presat un pic. I-am pus in tava unsa, 22 de...
Prajitura Nico
Blat: Se mixeaza galbenusurile cu zaharul 15 minute, se adauga si zaharul vanilat, apoi faina, cacaoa si plicul de creme ole si se omogenizeaza bine. Separat se bat cele 8 albusuri cu un praf de sare, spuma tare. Se adauga albusurile batute tare peste compozitia de galbenusuri, amestecand...
Melcisori cu rahat si miere
Topim margarina si o lasam sa se raceasca. 3 galbenusuri le frecam cu 50 g zahar farin si cu 100 g margarina topita si racita. Separat amestecam faina cu praful de copt si drojdia uscata. Peste galbenusurile frecate adaucam 100 ml lapte, omogenizam si turnam peste faina. Framantam adaugand si...
Guguluf a`la Cleme
Margarina se mixeaza bine cu zaharul pana devine o spuma. Se adauga galbenusurile, unul cate unul si se omogenizeaza bine, apoi nuca si faina. Albusurile se bat bine cu un praf de sare si se adauga peste compozitia de mai sus, amestecand cu miscari incete pana incorporam tot albusul. Pe fundul...
Mucenici moldovenesti
Pragatim maiaua: cubul de drojdie frecat cu o lingurita de zahar, un praf de sare, o lingura de faina si un pic de lapte caldut. Lasam la crescut. Punem faina intr-un castron si facem o adancitura la mijloc unde turnam maiaua crescuta. Ouale le frecam cu zaharul, adaugam coaja de lamaie si...
Mucenici muntenesti
Faina cu sarea si apa calda se amesteca si se formeaza o coca ,din care se intinde foaie de grosimea a 2 mm. Cu ajutorul aparatului de facut mucenici se formeaza acestia. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se dau la cuptor sa se rumeneasca putin. Separat fierbem cca 3-4 l apa, in care...
Prajitura Christina
Blatul 1 6 albusuri se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga cele 6 linguri de zahar, apoi galbenusurile unul cate unul, praful de copt, faina. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt, se da la cuptorul preincalzit cca 20-25 minute. Se lasa sa se raceasca. Blatul 2 6...
Prajitura razvratita
Blat: Se amesteca untul,zaharul si ciocolata rupta si se pune pe baie de abur pana se topesc si devin omogene.Se lasa la rece,cand s-a racit se adauga cele 6 galbenusuri ,unul cate unul,apoi faina si amidonul si la sfarsit albusurile batute spuma.Se pune compozitia intr-o tava ...
Tort Cristian
Blatul: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare se adauga cele 3 galbenusuri,pe rand si se omogenizeaza bine.Se adauga alunele macinate si faina,amestecand usor sa nu se lase.Intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se da la cuptorul incins in...
Rozete cu dulceata de visine
Galbenusurile,zaharul si untura se freaca bine,pana devin o spuma omogena. Se adauga drojdia inmuiata in lapte,faina,romul,coaja de lamaie si sarea. Se framanta bine un aluat .Se intinde o foaie se taie rondele cu paharul se cresteaza in 5-6 si se pun la prajit in ulei incins. Se...
Negresa
Se pune la fiert laptele cu zaharul,cand s-a dizolvat zaharul se adauga margarina amestecant incontinuu.Se pune cacaoa cernuta si se lasa sa dea in 1-2 clocote. Se lasa la racit, dupa care se pun galbenusurile unul cate unul si se omogenizeaza bine, se adauga un pic de coniac sau visinata. Din...
Panna cotta cu dulceata de cirese amare
Am pus sa se hidrateze gelatina cu cca 60 ml lapte rece. Restul de lapte l-am amestecat cu zaharul si vanilia-burbon si l-am pus pe baie de abur,cat a dat intr-un clocot,am adaugat smantana,mestecand bine,pana am adus-o la punctul de fierbere. O dam de pe foc si adaugam gelatina...
Nuci cu crema de ciocolata
Cojile de nuci Se amesteca ouale cu praful de sare se adauga osanza si se omogenizeaza,apoi un pahar cu lapte caldut si praful de amoniac. Se adauga faina si se framanta o coca densa. Am lasat la rece cca 1/2 ora coca, apoi am format bilute pe care le-am pus in forma si le-am copt. Crema:...
Mini tarte cu banane si creme ole de vanilie
Se amesteca faina cu ingredientele uscate. Separat se amesteca galbenusul cu apa si se toarna peste faina. Apoi se adauga untul si untura, se amesteca bine. Se face o coca pe care o dam la frigider 1 ora. Apoi modelam niste rotunduri si imbracam forma de tarta cu coca respectiva, intepam cu...
Briose zambarete cu visine si stafide
Untul se amesteca cu zaharul pana devine o spuma, se adauga ouale, unul cate unul, apoi praful de copt, zaharul vanilat, sarea, coaja de lamaie si faina. Se omogenizeaza bine. In forme de silicon se pune cu lingurita jumatate din forma, se pune visina si stafida, apoi se umple forma. Se da la...
Reteta de preparare a papanasilor prajiti
Reteta de preparare a papanasilor Branza se amesteca cu zaharul,se adauga ouale,apoi grisul,sarea si faina. Se face un aluat pe care-l modelam cu mana,facand ca niste covrigei mai mici si niste bilute,Se prajesc in uleiul bine incins si pe o parte si pe alta.Se servesc calzi cu dulceata si...
Dulceata de zmeura
Se aduna cu grija zmeura, sa nu fie nici foarte coapta, potrivita, ca sa ramana fructul intreg. Se pun in cratita in care facem dulceata, se adauga zaharul si o lasam pana a doua zi, sa-si lase zeama. A doua zi o punem la fiert la foc domol si avem grija sa ii luam spuma formata. Cand este gata...
Dulceata de gutui
Gutuile se sterg de puf, se curata de coaja si se taie felii subtiri, dupa care le taiem julien. Le stropim cu zeama de lamaie, pentru ca oxideaza foarte repede in contact cu aerul si isi schimba culoarea. Apa si zaharul pe foc pana se topeste zaharul, apoi adaugam o farfurie adanca, plina varf...
Dulceata de caise
Se curata de coaja caisele si se taie pe langa sambure in forma de semiluna. Apa cu zaharul se da intr-un clocot, cat se topeste zaharul si se adauga caisele taiate, o farfurie adanca plina cu varf. Cand este legata suficient se da de pe foc, se acopera cu un stergar umed si se lasa pana a doua...
Prajitura ''talmes-balmes''
Foi: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bate pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul ,galbenusurile, unul cate unul si la final faina. Compozitia se imparte in doua si se coc doua foi. Intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate...
Foi "Lica" cu crema Nutella
Nutella se freaca cu untul pana devine o crema spumoasa, se intinde intre foi, deasupra se toarna serbetul si ciocolata topita.
Savarine
Stiu, o sa ziceti ca ''descrierea'' e prea vaga,dar am respectat instructiunile de pe cutie,cu un singur amendament,am folosit frisca naturala,ca aia din plic imi ramane in gat. Deci se cumpara una cutie de la Dr.oetker pentru savarine si se respecta instructiunile de pe ea. Frisca am...
Tortulet inimos
Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si apoi uleiul, se bat bine, apoi se adauga faina. Se tapeteaza forma de tort cu hartie copt (forma mijlocie de tort) se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit. Este gata cand trece testul scobitorii. Siropul:...
Tort cioco-banana
Blat: Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se topeste, se adauga faina si nuca macinata, apoi albusurile batute spuma tare. Am o craticioara cu diametrul de cca 20 cm, am imbracat-o in hartie de copt si am turnat compozitia in ea. Am bagat la cuptorul preancalzit, este gata cand trece...
Prajitura cu dulceata de caise si glazura de galbenusuri
Blatul .Se freaca untul cu zaharul pana se topeste,se adauga nucile,cacaua si faina,iar la final albusurile batute spuma.Se tapeteaza o tava(20/30) cu hartie de copt,se toarna compozitia in ea si se da la cuptorul preincalzit cca 15 min. Intre timp pregatim glazura de galbenusuri.Frecam...
Fursecuri cu gem
Untul se freaca cu zaharul pana devine spumos,se adauga ouale,zaharul vanilat si amoniacul stins,apoi faina.Se face o coca consistenata.Se lasa un pic la rece.Se ininte o foaie si se taie in diferite forme.Se coc la cuptorul preancalzit cca 15-20 min.Se scot se lasa sa se raceasca si se lipesc...
Prajitura cu crema si clementine
Blatul Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,se adauga faina si nuca macinata,apoi albusurile batute spuma tare.Se toarna compozitia intr-o tava cu hartie de copt ( 20/30) se da la cuptorul preancalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se lasa la racit. Crema Plicul de crema se...
Placinta cu branza dulce, stafide,ciocolata si foi de casa
Foile: Ouale cu zaharul frecate bine,se adauga uleiul ca la maioneza,apoi apa,amoniacul stins cu zeama de lamaie si faina,se formeaza o coca nu foarte tare,cat sa putem sa intindem foaie.Impartim in doua coca,intindem 2 foi. Umplutura: Amestecam branza cu smantana si...