Se pune intr-un bol faina si se amesteca cu sarea. Se freaca drojdia cu zaharul si putina apa calduta intr-o canita, apoi se toarna peste faina si se se lasa cateva minute sa creasca. Se adauga uleiul, apa calda si se framanta aluatul 5-10 minute. Se acopera aluatul cu un prosop si se lasa...
Prima data se pregateste blatul : se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar mixand bine dupa fiecare, apoi se adauga galbenusurile pe rand mixand in continuare. La sfarsit se adauga si praful de Creme Ole, treptat, mixand bine dar la viteza mica pana se...
Intr-o canita se freaca drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut pana se dizolva. Intr-un castronel se amesteca faina cu zaharul si sarea, apoi se adauga laptele, uleiul si drojdia dizolvata. Se framanta toate circa 5 minute apoi se rastoarna aluatul pe masa infainata.
Se intinde...
Se amesteca drojdia cu zaharul, putin lapte caldut si putina faina si se lasa la dospit cateva minute. Faina amestecata cu sarea se framanta bine cu margarina pana devine sfaramicioasa.
Se toarna drojdia, laptele si oul peste faina si se framanta bine pana devine un aluat...
Se amesteca faina cu praful de sare. Drojdia se freaca impreuna cu o lingurita de zahar si cateva linguri de lapte caldut, apoi se toarna peste faina si se lasa la dospit cateva minute.
Se topeste untul in laptele caldut si se amesteca cu oul batut. Se toarna toate peste faina, se...
Se pun la fiert apa cu zaharul. Se fierb impreuna 3-4 minute, apoi se ia de pe foc.
Laptele praf se imparte in doua parti egale. Intr-unul se pune cacaua si se amesteca bine. Se pregatesc foile de napolitana pe o tava.
Se amesteca siropul cu untul taiat cubulete, apoi se imparte in doua si...
Ceapa tocata cubulete se pune in untul sau uleiul incins sa se caleasca. Se adauga ardeiul taiat cubulete si se amesteca din cand in cand. Ciupercile spalate si curatate se toaca cubulete sau se feliaza, dupa preferinta, apoi se pun si ele in cratita si se calesc 10 minute.
Se spala si...
Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, zaharul, praful de copt si coaja rasa de lamaie. Se adauga oul, untul taiat cubulete si zeama de lamaie. Se framanta toate impreuna pana rezulta un aluat compact si destul de tare.
Se intinde aluatul intr-o foaie groasa de aproximativ jumatate de...
Mai intai pregatim varza : se pun la fiert intr-o cratita incapatoare 5-6 litri de apa impreuna cu otetul si o lingura de sare. Se scot cotoarele de la verze si se pun la oparit cand fierbe apa. Dupa 2-3 minute, cu ajutorul a doua furculite incepem sa scoatem pe rand frunzele de varza oparite si...
Din cantitatile de mai sus mie mi-au iesit 2 pizza de 24 cm diametru.
Pentru aluat se amesteca faina cu sarea si drojdia. Separat se dizolva zaharul in laptele caldut, se adauga uleiul si se toarna peste faina. Se framanta aluatul 5 minute, se imparte in 2 bile egale si se lasa la dospit in...
Pentru aluat se amesteca faina cu drojdia, sarea si coaja de lamaie intr-un bol. In alt bol se amesteca laptele cu zaharul si untul moale, dupa care se adauga si oul batut.
Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se framanta un aluat molcut si nelipicios. Se lasa aluatul la dospit...
Se amesteca faina cu praful de copt, sarea si scortisoara intr-un bol.
In alt bol se mixeaza ouale cu zaharul brun si zaharul vanilat pana se topesc, apoi se adauga uleiul si morcovii rasi si se amesteca bine.
Se toarna ingredientele uscate peste cele umede si se mixeaza pana la...
Se amesteca bine ingredientele pentru blat si se framanta 5 minute. NU se lasa la dospit. Se intinde aluatul intr-o tava rotunda.
Se unge aluatul cu sos de rosii, se aseaza feliile de salam si cascavalul si se da la cuptor la 180 de grade ptr circa 15 minute.
Se serveste calda! Pofta...
Punem 4-5 litri de apa la fiert cu o lingura de sare pentru paste.
Intre timp pregatim sosul: daca avem ciuperci proaspete le curatam si le feliem, apoi le calim in putin ulei pana se evapora apa pe care o lasa, apoi adaugam sosul de rosii si condimentam cu sare, piper, praf de usturoi si...
Pregatim prima data aluatul de clatite: se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Cand zaharul s-a topit se adauga iaurtul si laptele si se amesteca bine. Separat amestecam faina cu cacaua, praful de copt si sarea. Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se amesteca bine pana la...
In primul rand va sfatuiesc sa va preparati supa de legume in casa pentru ca e foarte simplu: puneti niste radacinoase in 2 l de apa cu sare si le lasati sa fiarba cca 30 de minute. O puteti inlocui cu cuburi de legume, dar credeti-ma ca nu e acelasi gustul, eu am incercat ambele variante.
De...
Aluat : Se amesteca faina cu drojdia si sarea intr-un bol incapator. Separat amestecam laptele caldut cu zaharul si untul, apoi le turnam peste oul batut si amestecam. Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se framanta bine (circa 5 minute) un aluat molcut si nelipicios. Acoperim...
Se curata legumele si se taie cubulete sau felii. Se pune uleiul la incins intr-o cratita. Se adauga ceapa, morcovii si ardeiul si e calesc pana se inmoaie. Se adauga si rosia curatata si taiata cubulete si carnatul taiat felii. Se amesteca bine si ultimii se pun cartofii, apoi se adauga apa cat...
Bagheta trebuie sa fie veche de o zi, pentru ca se taie mai bine. Deci se taie bagheta in doua pe lungime.
Se amesteca untul moale cu usturoiul curatat si pisat si cu patrunjelul tocat. Se condimenteaza cu sare din belsug.
Se ung jumatatile de bagheta cu amestecul de unt, se lipesc si se...
Se bat albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul cate o lingura pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare pana se topeste. La final se adauga cocosul si faina amestecan usor cu o paleta de sus in jos. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna blatul in ea si se niveleaza...
Se amesteca intr-un bol faina cu drojdia, scortisoara si sarea. Se storc strugurii cu un storcator de fructe. Se adauga100 ml must peste faina si se framanta impreuna cu uleiul si cu mierea. Framantam pana rezulta un aluat elastic care nu se lipeste de mana. Se lasa la dospit o ora in loc caldut....
Intr-o cratita se pune la fiert apa cu sare pentru gnocchi. In alta cratita sau tigaie se pun rosiile uscate taiate cubulete cu usturoiul si uleiul de pe ele, la incins.
Se scoate carnea din carnati, se arunca pielita, iar carnea se adauga peste rosii si se amesteca din cand in cand. Se adauga...
Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si drojdia. In altul laptele caldut cu zaharul si uleiul. Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se framanta circa 5 minute. Rezulta un aluat elastic si nelipicios pe care il lasam la dospit in loc caldut minim 30 de minute, maxim o ora.
Se...
Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga coaja de lamaie, faina de migdale si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si sarea. Se framanta sau se amesteca cu o lingura de lemn.
Cu mainile umede, formam bilute de marimea unei caise, pe care le rostogolim prin zahar praf apoi le asezam in...
Se intinde aluatul pe masa si se unge cu sosul de rosii, apoi se portioneaza in 8 patrate. Se aseaza toate in tava tapetata cu hartie de copt. Se pun deasupra pe fiecare patratel rosii taiate cubulete, masline feliate, cubulete de branza sau cascaval si porumb. Se presara deasupra cascaval ras...
Pentru sosul pesto: se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza aprox. 1 minut.
Se fierb pastele in 3 litri de apa cu sare circa 3-4 minute. In alta craticioara se pune la fiert smantana. Cand da in clocot se adauga rosiile taiate cubulete si uleiul de pe rosii. Se fierb inca 2-3...
Se pune fasolea la inmuiat de cu seara. A doua zi se arunca apa in care a stat si se pune la fiert in alta apa. Cand da in clocot se mai schimba o data apa si se pune iar la fiert impreuna cu cartofii.
Cam dupa 30-40 de minute, se adauga morcovii si ceapa curatate si tocate, sare si piper...
Drojdia se amesteca cu laptele caldut si zaharul, apoi se toarna peste faina amestecata cu sarea si se framanta impreuna cu uleiul cam 5 minute.
Se intinde aluatul cu mana sau cu sucitorul si se pune intr-o tava rotunda unsa cu unt.
Peste aluat intindem sosul de rosii, scoatem tonul din...
Se amesteca faina cu drojdia si sarea intr-un bol. Laptele incalzit se amesteca cu zaharul si untul pana se topesc, apoi se toarna incet peste oua si se amesteca bine.
Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se framanta aluatul 5 minute, apoi se pune la dospit pentru circa o...
Intr-un bol amestecam ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaua, praful de copt si fulgii de ciocolata. In alt bol mixam ouale cu uleiul, apoi adaugam laptele si mai mixam putin.
Turnam ingredientele lichide peste cele solide si le mixam 2-3 minute pana se amesteca bine. Intr-o tava de chec...
Placinte de post cu varza sau cartofi
Se pune intr-un bol faina si se amesteca cu sarea. Se freaca drojdia cu zaharul si putina apa calduta intr-o canita, apoi se toarna peste faina si se se lasa cateva minute sa creasca. Se adauga uleiul, apa calda si se framanta aluatul 5-10 minute. Se acopera aluatul cu un prosop si se lasa...
Prajitura Krem a la Krem si 4 ani de Bucataras.ro
Prima data se pregateste blatul : se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, se adauga cate o lingura de zahar mixand bine dupa fiecare, apoi se adauga galbenusurile pe rand mixand in continuare. La sfarsit se adauga si praful de Creme Ole, treptat, mixand bine dar la viteza mica pana se...
Donuts - Gogosi Americane
Intr-o canita se freaca drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut pana se dizolva. Intr-un castronel se amesteca faina cu zaharul si sarea, apoi se adauga laptele, uleiul si drojdia dizolvata. Se framanta toate circa 5 minute apoi se rastoarna aluatul pe masa infainata. Se intinde...
Stelute de Craciun
Se amesteca drojdia cu zaharul, putin lapte caldut si putina faina si se lasa la dospit cateva minute. Faina amestecata cu sarea se framanta bine cu margarina pana devine sfaramicioasa. Se toarna drojdia, laptele si oul peste faina si se framanta bine pana devine un aluat...
Bradut de Craciun
Se amesteca faina cu praful de sare. Drojdia se freaca impreuna cu o lingurita de zahar si cateva linguri de lapte caldut, apoi se toarna peste faina si se lasa la dospit cateva minute. Se topeste untul in laptele caldut si se amesteca cu oul batut. Se toarna toate peste faina, se...
Ciocolata de casa in foi de napolitana
Se pun la fiert apa cu zaharul. Se fierb impreuna 3-4 minute, apoi se ia de pe foc. Laptele praf se imparte in doua parti egale. Intr-unul se pune cacaua si se amesteca bine. Se pregatesc foile de napolitana pe o tava. Se amesteca siropul cu untul taiat cubulete, apoi se imparte in doua si...
Pulpe de pui cu ciuperci si smantana
Ceapa tocata cubulete se pune in untul sau uleiul incins sa se caleasca. Se adauga ardeiul taiat cubulete si se amesteca din cand in cand. Ciupercile spalate si curatate se toaca cubulete sau se feliaza, dupa preferinta, apoi se pun si ele in cratita si se calesc 10 minute. Se spala si...
Biscuiti aromati la tigaie
Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, zaharul, praful de copt si coaja rasa de lamaie. Se adauga oul, untul taiat cubulete si zeama de lamaie. Se framanta toate impreuna pana rezulta un aluat compact si destul de tare. Se intinde aluatul intr-o foaie groasa de aproximativ jumatate de...
Sarmalute cu varza dulce si bulion
Mai intai pregatim varza : se pun la fiert intr-o cratita incapatoare 5-6 litri de apa impreuna cu otetul si o lingura de sare. Se scot cotoarele de la verze si se pun la oparit cand fierbe apa. Dupa 2-3 minute, cu ajutorul a doua furculite incepem sa scoatem pe rand frunzele de varza oparite si...
Pizza cu somon afumat la tigaie
Din cantitatile de mai sus mie mi-au iesit 2 pizza de 24 cm diametru. Pentru aluat se amesteca faina cu sarea si drojdia. Separat se dizolva zaharul in laptele caldut, se adauga uleiul si se toarna peste faina. Se framanta aluatul 5 minute, se imparte in 2 bile egale si se lasa la dospit in...
Placinta-floare cu mac
Pentru aluat se amesteca faina cu drojdia, sarea si coaja de lamaie intr-un bol. In alt bol se amesteca laptele cu zaharul si untul moale, dupa care se adauga si oul batut. Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se framanta un aluat molcut si nelipicios. Se lasa aluatul la dospit...
Muffins cu morcovi si zahar brun
Se amesteca faina cu praful de copt, sarea si scortisoara intr-un bol. In alt bol se mixeaza ouale cu zaharul brun si zaharul vanilat pana se topesc, apoi se adauga uleiul si morcovii rasi si se amesteca bine. Se toarna ingredientele uscate peste cele umede si se mixeaza pana la...
Pizza piada
Se amesteca bine ingredientele pentru blat si se framanta 5 minute. NU se lasa la dospit. Se intinde aluatul intr-o tava rotunda. Se unge aluatul cu sos de rosii, se aseaza feliile de salam si cascavalul si se da la cuptor la 180 de grade ptr circa 15 minute. Se serveste calda! Pofta...
Paste cu ciuperci si sos de rosii
Punem 4-5 litri de apa la fiert cu o lingura de sare pentru paste. Intre timp pregatim sosul: daca avem ciuperci proaspete le curatam si le feliem, apoi le calim in putin ulei pana se evapora apa pe care o lasa, apoi adaugam sosul de rosii si condimentam cu sare, piper, praf de usturoi si...
Clatite cu iaurt, cacao si crema caramel
Pregatim prima data aluatul de clatite: se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat. Cand zaharul s-a topit se adauga iaurtul si laptele si se amesteca bine. Separat amestecam faina cu cacaua, praful de copt si sarea. Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se amesteca bine pana la...
Supa verde de legume
In primul rand va sfatuiesc sa va preparati supa de legume in casa pentru ca e foarte simplu: puneti niste radacinoase in 2 l de apa cu sare si le lasati sa fiarba cca 30 de minute. O puteti inlocui cu cuburi de legume, dar credeti-ma ca nu e acelasi gustul, eu am incercat ambele variante. De...
Desert pariziene cu branza si stafide
Aluat : Se amesteca faina cu drojdia si sarea intr-un bol incapator. Separat amestecam laptele caldut cu zaharul si untul, apoi le turnam peste oul batut si amestecam. Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se framanta bine (circa 5 minute) un aluat molcut si nelipicios. Acoperim...
Papricas de cartofi cu carnati
Se curata legumele si se taie cubulete sau felii. Se pune uleiul la incins intr-o cratita. Se adauga ceapa, morcovii si ardeiul si e calesc pana se inmoaie. Se adauga si rosia curatata si taiata cubulete si carnatul taiat felii. Se amesteca bine si ultimii se pun cartofii, apoi se adauga apa cat...
Bagheta usturoiata
Bagheta trebuie sa fie veche de o zi, pentru ca se taie mai bine. Deci se taie bagheta in doua pe lungime. Se amesteca untul moale cu usturoiul curatat si pisat si cu patrunjelul tocat. Se condimenteaza cu sare din belsug. Se ung jumatatile de bagheta cu amestecul de unt, se lipesc si se...
Prajitura "Noapte venetiana"
Se bat albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul cate o lingura pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare pana se topeste. La final se adauga cocosul si faina amestecan usor cu o paleta de sus in jos. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna blatul in ea si se niveleaza...
Pizza cu must, struguri si smochine
Se amesteca intr-un bol faina cu drojdia, scortisoara si sarea. Se storc strugurii cu un storcator de fructe. Se adauga100 ml must peste faina si se framanta impreuna cu uleiul si cu mierea. Framantam pana rezulta un aluat elastic care nu se lipeste de mana. Se lasa la dospit o ora in loc caldut....
Gnocchi cu carnati, rosii si fasole verde
Intr-o cratita se pune la fiert apa cu sare pentru gnocchi. In alta cratita sau tigaie se pun rosiile uscate taiate cubulete cu usturoiul si uleiul de pe ele, la incins. Se scoate carnea din carnati, se arunca pielita, iar carnea se adauga peste rosii si se amesteca din cand in cand. Se adauga...
Pizza prosciutto e funghi
Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si drojdia. In altul laptele caldut cu zaharul si uleiul. Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se framanta circa 5 minute. Rezulta un aluat elastic si nelipicios pe care il lasam la dospit in loc caldut minim 30 de minute, maxim o ora. Se...
Fursecuri marocane cu migdale
Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga coaja de lamaie, faina de migdale si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si sarea. Se framanta sau se amesteca cu o lingura de lemn. Cu mainile umede, formam bilute de marimea unei caise, pe care le rostogolim prin zahar praf apoi le asezam in...
Mini-pizza rapida
Se intinde aluatul pe masa si se unge cu sosul de rosii, apoi se portioneaza in 8 patrate. Se aseaza toate in tava tapetata cu hartie de copt. Se pun deasupra pe fiecare patratel rosii taiate cubulete, masline feliate, cubulete de branza sau cascaval si porumb. Se presara deasupra cascaval ras...
Tagliatelle cu sos pesto si rosii uscate
Pentru sosul pesto: se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza aprox. 1 minut. Se fierb pastele in 3 litri de apa cu sare circa 3-4 minute. In alta craticioara se pune la fiert smantana. Cand da in clocot se adauga rosiile taiate cubulete si uleiul de pe rosii. Se fierb inca 2-3...
Fasole batuta cu ceapa calita si boia
Se pune fasolea la inmuiat de cu seara. A doua zi se arunca apa in care a stat si se pune la fiert in alta apa. Cand da in clocot se mai schimba o data apa si se pune iar la fiert impreuna cu cartofii. Cam dupa 30-40 de minute, se adauga morcovii si ceapa curatate si tocate, sare si piper...
Pizza al tonno
Drojdia se amesteca cu laptele caldut si zaharul, apoi se toarna peste faina amestecata cu sarea si se framanta impreuna cu uleiul cam 5 minute. Se intinde aluatul cu mana sau cu sucitorul si se pune intr-o tava rotunda unsa cu unt. Peste aluat intindem sosul de rosii, scoatem tonul din...
Pogacele cu cascaval si sunca
Se amesteca faina cu drojdia si sarea intr-un bol. Laptele incalzit se amesteca cu zaharul si untul pana se topesc, apoi se toarna incet peste oua si se amesteca bine. Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se framanta aluatul 5 minute, apoi se pune la dospit pentru circa o...
Chec cu ciocolata
Intr-un bol amestecam ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaua, praful de copt si fulgii de ciocolata. In alt bol mixam ouale cu uleiul, apoi adaugam laptele si mai mixam putin. Turnam ingredientele lichide peste cele solide si le mixam 2-3 minute pana se amesteca bine. Intr-o tava de chec...