Biscuiti aromati la tigaie

de Corinuta in Dulciuri, 16 Noi 2013 | 6986 vizualizari

 

Da, la tigaie!:) Daca ma intrebati acum ceva timp, nu as fi crezut, dar iata ca se poate! Cresc si se coc foarte frumos in tigaie la foc mic, ies foarte fragezi si deloc uscati! Daca nu ma credeti, va provoc sa incercati!

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 70 g unt
  • 70 g zahar
  • 1 ou
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1-2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 g zahar praf ptr pudrat biscuitii
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti aromati la tigaie:

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, zaharul, praful de copt si coaja rasa de lamaie. Se adauga oul, untul taiat cubulete si zeama de lamaie. Se framanta toate impreuna pana rezulta un aluat compact si destul de tare.

Se intinde aluatul intr-o foaie groasa de aproximativ jumatate de centimetru. Se decupeaza biscuiteii cu o forma rotunda cu diametrul de 3 cm.

Se pune la incins la foc mic o tigaie antiaderenta, se aseaza in ea biscuitii si se acopera pentru cateva minute cu un capac. Biscutii vor creste frumos, apoi se ia capacul si se lasa 3-4 minute la prajit pe fiecare parte pana se rumenesc. 

Cand se scot din tigaie, se rostogolesc repede prin zahar praf, apoi se aseaza pe un platou sa se raceasca.

Sunt foarte buni seara cu o cana de lapte cald sau dimineata la cafea.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

in functie de tipul de faina folosit, s-ar putea sa aveti nevoie de mai multa sau mai putina zeama de lamaie. Va veti da seama la framantat daca aluatul se leaga, daca nu mai adaugati 1-2 linguri

2

daca doriti, puteti sa inveliti intr-o folie aluatul si sa-l dati la rece pentru o ora, dar eu nu cred ca e necesar pentru ca dupa aceea n-o sa-l puteti intinde prea usor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti aromati la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca si mac