Am separat albusurile de galbenusuri.
Am mixat galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si esenta de lamaie pana s-au albit si au devenit cremoase.
Am adaugat uleiul si apa si le-am lasat deoparte.
Separat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si restul de...
Am batut albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul si am mixat bine pana s-a dizolvat zaharul si am obtinut o bezea tare si lucioasa.
Am adaugat apa si uleiul si am mixat usor pana s-a incorporat.
Am adaugat galbenusurile si faina amestecata cu cacaua si praful de copt...
Pieptul de pui l-am spalat bine apoi l-am taiat in bucati potrivite si l-am lasat la zvantat.
L-am condimentat cu sare si piper proaspat macinat si l-am lasat deoparte pana am pregatit usturoiul.
Am curatat cateii de usturoi si i-am pisat bine cu un praf de sare.
Am adaugat treptat ulei...
Am pus intr-un bol faina amestecata cu zaharul,un praf de sare si zaharul vanilat.
Am adaugat treptat apa minerala si uleiul amestecand energic cu un tel pentru a nu se forma cocoloase .
Trebuie sa iasa un aluat de consistenta smantanii ,dupa caz se mai adauga putina apa minerala sau faina....
Se curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se scurg apoi de zeama si se pun pe foc impreuna cu zaharul. Se adauga praful de budinca/amidonul si se omogenizeaza bine. Se ia de pe foc,se adauga grisul si scortisoara dupa gust si se lasa la racit pana pregatim aluatul.
Se separa...
Am curatat bine pulpele de pui apoi le-am taiat in2.
Intr-o tigaie incapatoare am pus putin ulei si le-am lasat sa se prajeasca 2-3 minute pe fiecare parte. Am scos pulpele pe o farfurie si m-am ocupat de legume. Am tocat ceapa julien si am pus-o la calit in uleiul unde s-au prajit pulpele....
Am curatat cartofii de coaja ,apoi i-am taiat in doua.
Am asezat cartofii intr-o tava incapatoare tapetata cu hartie de copt.
Am presarat sare si putin ulei si i-am dat la cuptor acoperiti cu o folie pana se patrund la testul cu furculita.
Am scos cartofii pe o farfurie si i-am lasat la...
Intr-un bol am mixat untul moale la temperatura camerei cateva secunde pana a devenit spumos. Am adaugat treptat zaharul,zaharul vanilat,coaja de lamaie si extractul de vanilie si am mixat pana am obtinut o crema fina. Am adaugat ouale,unul cate unul, si am mai mixat pana s-au incorporat bine. Am...
Pentru blat ,am mixat albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi am adaugat treptat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare si lucioasa. Am frecat galbenusurile cu uleiul si le-am adaugat peste bezea. Am amestecat faina cu praful de copt si am cernut-o de 2 ori. Am adaugat lingura cu...
Pentru foi am mixat untul moale,la temperatura camerei cu un praf de sare, zaharul,zaharul vanilat si esenta de vanilie.
Am adaugat treptat cate un galbenus,laptele si smantana si am omogenizat bine.
Am stins praful de copt cu 1 lingura de zeama de lamaie si l-am pus peste...
Pentru foi am mixat oul cu zaharul si esenta de vanilie pana a devenit spumos si s-a topit cat de cat zaharul. Am adaugat treptat uleiul,laptele ,sucul de rosii ,coaja de portocala si bicarbonatul stins cu zeama de portocala si am omogenizat bine. Am inceput sa adaug treptat faina si am...
Pentru aluatul de tarta am amestecat faina cu un praf de sare,zaharul pudra,zaharul vanilat si praful de copt. Am turnat apoi uleiul si apa calduta si am framantat un aluat nelipicios pe care l-am lasat sa se odihneasca aprox. 1 ora la temperatura camerei. Am tapetat o tava de tarta(26 cm) cu...
Intr-un vas mai mare pune faina amestecata cu sarea.
Separat amesteca drojdia cu cele 2 linguri de zahar,1 lingura de faina si apa minerala calduta.
Fa o adancitura in mijlocul fainii ,pune drojdia si las-o asa timp de 10 minute acoperita cu un prosop de bucatarie.
Intre timp pune pe foc...
Mixeaza galbenusurile cu 5 linguri de zahar si zaharul vanilat pana devin cremoase si isi dubleaza volumul.Adauga apoi uleiul.
Separat mixeaza albusurile cu un praf de sare apoi adauga treptat cele 3 linguri de zahar si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.
Adauga jumatate din...
Pentru foile de pandispan mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul si mixeaza 2-3 minute pana obtii o bezea tare. Adauga uleiul si galbenusurile si amesteca usor. Amesteca amidonul ,faina,praful de copt si cacaua si cerne-le de 2 ori. Adauga mixul uscat peste...
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul si zaharul vanilat si mixeaza 2-3 minute pana obtii o bezea tare si lucioasa. Adauga uleiul si mai mixeaza cateva secunde. Adauga galbenusurile si coaja de portocale si amesteca usor. Amesteca faina cu praful de copt si...
Mixeaza margarina cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtii o crema spumoasa. Adauga oul si mai mixeaza 1-2 minute.
Adauga apoi nuca macinata,coaja de lamaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Incorporeaza treptat faina si amesteca bine. Vei obtine un aluat mai moale dar care...
Tiramisu reţetă originală
Mixeaza galbenusurile cu 3 linguri de zahar si laptele.
Pune-le apoi intr-o craticioara pe baie de abur amestecand continuu pana prinde consistenta.
Lasa crema de galbenusuri la racit intr-un bol incapator.
Adauga treptat mascarponele si o lingurita de...
Am taiat cca 3 cm marginile foii de placinta.(Mi se pareau putin prea mari foile)
Fiecare foaie de placinta am taiat-o apoi in doua pe latime.
Am amestecat nuca macinata cu zaharul,coaja de lamaie,zaharul vanilat si scortisoara.
Am uns o foaie cu unt topit apoi am pus...
Pentru inceput se spala bine puiul si se curata apoi se lasa la zvantat.Se condimenteaza puiul cu sare si condimentul pentru pui si se maseaza bine pe toate partile .
Intr-o tigaie am pus la incins uleiul apoi am prajit puiul pe amandoua partile timp de 3-4 minute pe fiecare parte.
Intr-o...
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza galbenusurile cu jumatate din zahar si esenta de vanilie pana isi dubleaza volumul,devin cremoase si se deschid la culoare apoi adauga uleiul.
Separat mixeaza albusurile cu un praf de sare apoi adauga treptat restul de zahar si mixeaza pana obtii o...
Intr-un vas am amestecat faina cu sarea si cimbrul.
Am dizolvat drojdia in 3 linguri de apa calduta si zaharul.
Am adaugat peste faina ,drojdia,uleiul si apa calduta.
Am framantat bine pana am obinut un aluat ferm si nelipicios.
Am lasat aluatul la dospit la loc caldut ferit de curent...
Mixeaza galbenusurile cu jumatate din zahar pana devin cremoase si isi dubleaza volumul.
Separat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat restul de zahar si mixeaza pana obtii o bezea foarte tare si lucioasa.
Adauga 1/3 din albusuri peste galbenusuri si amesteca usor....
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul in ploaie si mixeaza pana obtii o bezea foarte tare si lucioasa.
Freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adauga coaja de lamaie si vanilia.
Adauga galbenusurile peste albusuri si...
Intr-o oala incapatoare am pus la topit untul.
Peste unt am adaugat faina si am amestecat asa cam 2-3 minute pe foc mic.
Am adaugat treptat laptele amestecand energic pentru a desface faina .
Peste lapte am adaugat zaharul si am lasat crema pe foc amestecand continuu pana s-a ingrosat....
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana devin cremoase si isi dubleaza volumul apoi adauga uleiul.
Separat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare si restul de zahar pana obtii o bezea tare si lucioasa.
Adauga galbenusurile...
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.
Freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adauga-le peste albusuri.
Amesteca faina cu praful de budinca si praful de copt si cerne-le...
Separa albusurile de galbenusuri.
Intr-un bol mixeaza galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul,se deschid la culoare si devin cremoase.
Adauga uleiul si apa fierbinte si mai mixeaza cateva secunde.
Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o peste galbenusuri...
Intr-un bol incapator am mixat ouale cu zaharul si praful de sare pana si-au triplat volumul.(15-20 de minute la viteza maxima)
Faina am cernut-o de doua ori apoi am adaugat-o lingura cu lingura peste oua amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule.
Am tapetat o tava (35/25 cm)...
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.
Adauga si galbenusurile si mai mixeaza cateva secunde la viteza mica.
Amesteca faina cu praful de copt si cacaua.
Adauga amestecul uscat peste albusuri...
Prajitura Bucataras
Am separat albusurile de galbenusuri. Am mixat galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si esenta de lamaie pana s-au albit si au devenit cremoase. Am adaugat uleiul si apa si le-am lasat deoparte. Separat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si restul de...
Tort Nesquik
Am batut albusurile spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul si am mixat bine pana s-a dizolvat zaharul si am obtinut o bezea tare si lucioasa. Am adaugat apa si uleiul si am mixat usor pana s-a incorporat. Am adaugat galbenusurile si faina amestecata cu cacaua si praful de copt...
Snitele din piept de pui cu usturoi
Pieptul de pui l-am spalat bine apoi l-am taiat in bucati potrivite si l-am lasat la zvantat. L-am condimentat cu sare si piper proaspat macinat si l-am lasat deoparte pana am pregatit usturoiul. Am curatat cateii de usturoi si i-am pisat bine cu un praf de sare. Am adaugat treptat ulei...
Clatite de post
Am pus intr-un bol faina amestecata cu zaharul,un praf de sare si zaharul vanilat. Am adaugat treptat apa minerala si uleiul amestecand energic cu un tel pentru a nu se forma cocoloase . Trebuie sa iasa un aluat de consistenta smantanii ,dupa caz se mai adauga putina apa minerala sau faina....
Prajitura cu mere
Se curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se scurg apoi de zeama si se pun pe foc impreuna cu zaharul. Se adauga praful de budinca/amidonul si se omogenizeaza bine. Se ia de pe foc,se adauga grisul si scortisoara dupa gust si se lasa la racit pana pregatim aluatul. Se separa...
Tocanita de pui cu rosii si usturoi
Am curatat bine pulpele de pui apoi le-am taiat in2. Intr-o tigaie incapatoare am pus putin ulei si le-am lasat sa se prajeasca 2-3 minute pe fiecare parte. Am scos pulpele pe o farfurie si m-am ocupat de legume. Am tocat ceapa julien si am pus-o la calit in uleiul unde s-au prajit pulpele....
Cartofi umpluti cu piept de pui
Am curatat cartofii de coaja ,apoi i-am taiat in doua. Am asezat cartofii intr-o tava incapatoare tapetata cu hartie de copt. Am presarat sare si putin ulei si i-am dat la cuptor acoperiti cu o folie pana se patrund la testul cu furculita. Am scos cartofii pe o farfurie si i-am lasat la...
Biscuiti cu ciocolata
Intr-un bol am mixat untul moale la temperatura camerei cateva secunde pana a devenit spumos. Am adaugat treptat zaharul,zaharul vanilat,coaja de lamaie si extractul de vanilie si am mixat pana am obtinut o crema fina. Am adaugat ouale,unul cate unul, si am mai mixat pana s-au incorporat bine. Am...
Prajitura cu crema mascarpone si vanilie
Pentru blat ,am mixat albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi am adaugat treptat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare si lucioasa. Am frecat galbenusurile cu uleiul si le-am adaugat peste bezea. Am amestecat faina cu praful de copt si am cernut-o de 2 ori. Am adaugat lingura cu...
Prajitura Katy
Pentru foi am mixat untul moale,la temperatura camerei cu un praf de sare, zaharul,zaharul vanilat si esenta de vanilie. Am adaugat treptat cate un galbenus,laptele si smantana si am omogenizat bine. Am stins praful de copt cu 1 lingura de zeama de lamaie si l-am pus peste...
Prajitura cu crema de gris si glazura de ciocolata
Pentru foi am mixat oul cu zaharul si esenta de vanilie pana a devenit spumos si s-a topit cat de cat zaharul. Am adaugat treptat uleiul,laptele ,sucul de rosii ,coaja de portocala si bicarbonatul stins cu zeama de portocala si am omogenizat bine. Am inceput sa adaug treptat faina si am...
Tarta cu fructe (de post)
Pentru aluatul de tarta am amestecat faina cu un praf de sare,zaharul pudra,zaharul vanilat si praful de copt. Am turnat apoi uleiul si apa calduta si am framantat un aluat nelipicios pe care l-am lasat sa se odihneasca aprox. 1 ora la temperatura camerei. Am tapetat o tava de tarta(26 cm) cu...
Cozonac cu mac(De post)
Intr-un vas mai mare pune faina amestecata cu sarea. Separat amesteca drojdia cu cele 2 linguri de zahar,1 lingura de faina si apa minerala calduta. Fa o adancitura in mijlocul fainii ,pune drojdia si las-o asa timp de 10 minute acoperita cu un prosop de bucatarie. Intre timp pune pe foc...
Prajitura cu crema de branza si visine
Mixeaza galbenusurile cu 5 linguri de zahar si zaharul vanilat pana devin cremoase si isi dubleaza volumul.Adauga apoi uleiul. Separat mixeaza albusurile cu un praf de sare apoi adauga treptat cele 3 linguri de zahar si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa. Adauga jumatate din...
Cuburi cu lapte si ciocolata
Pentru foile de pandispan mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul si mixeaza 2-3 minute pana obtii o bezea tare. Adauga uleiul si galbenusurile si amesteca usor. Amesteca amidonul ,faina,praful de copt si cacaua si cerne-le de 2 ori. Adauga mixul uscat peste...
Mini tarte cu portocale si crema de ciocolata
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul si zaharul vanilat si mixeaza 2-3 minute pana obtii o bezea tare si lucioasa. Adauga uleiul si mai mixeaza cateva secunde. Adauga galbenusurile si coaja de portocale si amesteca usor. Amesteca faina cu praful de copt si...
Cornulete fragede cu nuca si vanilie
Mixeaza margarina cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtii o crema spumoasa. Adauga oul si mai mixeaza 1-2 minute. Adauga apoi nuca macinata,coaja de lamaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Incorporeaza treptat faina si amesteca bine. Vei obtine un aluat mai moale dar care...
Tiramisu reţetă originală, la pahar
Tiramisu reţetă originală Mixeaza galbenusurile cu 3 linguri de zahar si laptele. Pune-le apoi intr-o craticioara pe baie de abur amestecand continuu pana prinde consistenta. Lasa crema de galbenusuri la racit intr-un bol incapator. Adauga treptat mascarponele si o lingurita de...
Baclava rulouri
Am taiat cca 3 cm marginile foii de placinta.(Mi se pareau putin prea mari foile) Fiecare foaie de placinta am taiat-o apoi in doua pe latime. Am amestecat nuca macinata cu zaharul,coaja de lamaie,zaharul vanilat si scortisoara. Am uns o foaie cu unt topit apoi am pus...
Pui in lapte la cuptor
Pentru inceput se spala bine puiul si se curata apoi se lasa la zvantat.Se condimenteaza puiul cu sare si condimentul pentru pui si se maseaza bine pe toate partile . Intr-o tigaie am pus la incins uleiul apoi am prajit puiul pe amandoua partile timp de 3-4 minute pe fiecare parte. Intr-o...
La multi ani,Bunica!
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza galbenusurile cu jumatate din zahar si esenta de vanilie pana isi dubleaza volumul,devin cremoase si se deschid la culoare apoi adauga uleiul. Separat mixeaza albusurile cu un praf de sare apoi adauga treptat restul de zahar si mixeaza pana obtii o...
Tarta cu ceapa si carnat afumat
Intr-un vas am amestecat faina cu sarea si cimbrul. Am dizolvat drojdia in 3 linguri de apa calduta si zaharul. Am adaugat peste faina ,drojdia,uleiul si apa calduta. Am framantat bine pana am obinut un aluat ferm si nelipicios. Am lasat aluatul la dospit la loc caldut ferit de curent...
Tort cu piersici si ciocolata
Mixeaza galbenusurile cu jumatate din zahar pana devin cremoase si isi dubleaza volumul. Separat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat restul de zahar si mixeaza pana obtii o bezea foarte tare si lucioasa. Adauga 1/3 din albusuri peste galbenusuri si amesteca usor....
Chec pufos cu nuca
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul in ploaie si mixeaza pana obtii o bezea foarte tare si lucioasa. Freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adauga coaja de lamaie si vanilia. Adauga galbenusurile peste albusuri si...
Desert cu crema de lapte (YALANCI TAVUK GÖĞSÜ )
Intr-o oala incapatoare am pus la topit untul. Peste unt am adaugat faina si am amestecat asa cam 2-3 minute pe foc mic. Am adaugat treptat laptele amestecand energic pentru a desface faina . Peste lapte am adaugat zaharul si am lasat crema pe foc amestecand continuu pana s-a ingrosat....
Prajitura cu mousse de ciocolata
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana devin cremoase si isi dubleaza volumul apoi adauga uleiul. Separat mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare si restul de zahar pana obtii o bezea tare si lucioasa. Adauga galbenusurile...
Prajiturele fine
Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa. Freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adauga-le peste albusuri. Amesteca faina cu praful de budinca si praful de copt si cerne-le...
Rulada cu crema de portocale
Separa albusurile de galbenusuri. Intr-un bol mixeaza galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul,se deschid la culoare si devin cremoase. Adauga uleiul si apa fierbinte si mai mixeaza cateva secunde. Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o peste galbenusuri...
Prajitura cu bezea si crema de lamaie
Intr-un bol incapator am mixat ouale cu zaharul si praful de sare pana si-au triplat volumul.(15-20 de minute la viteza maxima) Faina am cernut-o de doua ori apoi am adaugat-o lingura cu lingura peste oua amestecand usor de sus in jos cu ajutorul unei spatule. Am tapetat o tava (35/25 cm)...
Prajitura cu crema de nuci
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa. Adauga si galbenusurile si mai mixeaza cateva secunde la viteza mica. Amesteca faina cu praful de copt si cacaua. Adauga amestecul uscat peste albusuri...