Clatite pufoase reteta
ALUATUL:
Se pune in castron faina, praful de copt, zaharul , esenta de vanilie,oul, sarea, laptele si smantana se omogenizeaza , iar apoi se pune si apa , iarasi se amesteca , trebuie sa obtinem un aluat mai gros ca la clatitele obisnuite.
Tigaia se unge si se...
ALUATUL:
Apa, untul, sarea, zaharul se pun la foc , cand incep sa clocoteasca se adauga faina, amestecand bine sa nu se faca cocoloase pana se desprinde de pe oala.
Se lasa la racit. Apoi se incorporeaza ouale pe rand.
Se fac betisoare sau se pot face gramajoare cu lingura , se pun in...
Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scot in strecuratoare si se trec pe sub jet de apa rece si se lasa la scurs.
Se taie cubulete kaiserul, se toaca usturoiul.
Branza se rade pe razatoarea mica.
Smantana se amesteca cu oul.
Se pune o lingura ulei la incins ,...
Faina, zaharul, sarea, esenta de vanilie si oul se pun in castron.
Se adauga laptele, amestecand continuu cu telul sa nu se faca cololoase, cand terminam laptele adaugam apa, tot asa continuam sa amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Compozitia nu trebuie sa fie nici prea groasa, nici...
Apa se pune la fiert cu otetul, se scoate cotorul la varza si se pune cu gaura in jos cand apa clocoteste. Lasam pana frunzele se inmoaie si isi schimba culoarea din verde inchis in verde deschis.
Mazarea, conopida si morcovul se pun la fiert,cand sunt fierte se scurg de apa. Morcovul se toaca...
Se spala carne ade porc si se taie cuburi mai mari.
Se curata pulpele de pui de piele si se spala bine
Carnatul se taie bucati de 2-3 cm .
Se pune carnea de porc, pulpele de pui si carnatul, se condimenteaza cu sare , piper , boia, se toaca usturoiul si se pune peste . Se adauga apa, se...
OPARIREA VERZEI:
Se pune apa la clocotit cu otet, varza se curata de cotor(se scoate),Cand apa clocoteste punem varza cu golul in jos.
Varza se lasa pana frunza isi schimba culoarea in verde deschis si se inmoaie. Se scoate frunza cu frunza si se taie in 2 sau in 4 , depinde cate este de...
BLAT:
Albusurile cu apa si sarea se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine compozitia lucioasa.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt.Cuptorul se preincalzeste la foc potrivit. Jumatate din compozitie se pune in tava unsa de...
BLATUL:
Ouale , zaharul , sarea se mixeaza bine pana ouale isi schimba culoarea si zaharul se topeste(10 min).Se adauga uleiul si esenta de vanilie, se omogenizeaza, la final se adauga faina, nuca de cocos, amidonul si praful de copt amestecate.
Se pune compozitia in tava unsa(28 cm...
BLAT:
Se bat albusurile spuma cu apa si praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine compozitia lucioasa. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei . Se adauga nuca macinata se omogenizeaza , iar la final faina amestecata cu praful de copt.
Se pune in tava(20x30)tapetata cu...
BLAT:
Albusurile se bat spuma cu apa si praful se sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase ca o bezea.
Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt.
Se pune in tava cu hartie de copt , se mai lasa 2 linguri de compozitie si...
Branza se paseaza cu furculita , se pune indulcitorul , ouale si se omogenizeaza.
Se pun in forme de briose pe foaie de copt in tava. Se dau la cuptor la foc potrivit 30 min . Se lasa sa se racoreasca si se scot din forme.
Ouale se pun in castron , se pune sarea, 4 linguri de faina, si se omogenizeaza bine.
Se adauga faina treptat pana obtinem un aluat nu prea tare , cat sa il putem intinde cu sucitoarea.
Se imparte aluatul in 3. Se ia fiecare parte si se intinde cu sucitoarea pana va avea 3-4 mm. Apoi se...
Buretii se spala bine !
Se toaca ceapa si usturoiul se pun in wok , se adauga buretii, laptele de soia , patrunjelul si condimentam cu sare.
Lasam la fiert la foc mic , acoperiti cam 20 -30 min.
Se spala inimile si pipotele si se pun la fiert.
Se amesteca branza cu iaurtul si oul.
Cand sunt fierte pipotele se scurge apa de pe ele, se adauga compozitia de branza , iaurt si ou , se condimenteaza cu sare si se mai lasa la foc 5-10 min.
Pieptul de pui se taie fasii, se bate si se condimenteaza.
Se da prin faina , prin ou iar la final se da prin fulgi de porumb.
Se pun la prajit in uleiul incins
Foile:
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza bine , se adauga nuca macinata, iar la final se pune faina, se omogenizeaza si se pune in tava tapetata cu hartie de copt(20x30) , se dau la cuptorul preincalzit (pe rand)la foc potrivit 25 min(pana se rumenesc). Se lasa la...
BLAT Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea, se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Apoi se adauga nuca de cocos si macul , iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt.
Se pune in tava (20x30) cu hartie de copt, se da la...
Orezul se pune cu apa la fiert , cam 15 minute ( sa nu fie fiert exagerat) se scurge de apa.
Ceapa se toaca si se caleste in 2 linguri de ulei, pana devine aurie, se pune carnea tocata , se condimenteaza cu sare , piper si se adauga cimbru si boiaua.
Se lasa carnea la foc mic pana isi...
Legumele (morcovul, telina, fasolea si patrunjelul ) se pun la fiert.
Cand sunt fierte se lasa la racorit in strecuratoare si se toaca
Se toaca si castravetele murat si sfecla rosie.
Se amesteca toate, se sareaza si se stropeste cu zeama de lamaie, daca mai trebuie.
Ciupercile se curata si se taie feliute subtiri.
Ceapa si parunjelul se toaca.
Se pun toate in wok cu apa, se pune sare si se fierb cu capac cateva minunte 10-15min, se ia capacul si se mai lasa 5-10 min.
Cotletul de porc se feliaza, feliile se bat cu ciocanul de snitele si se condimenteaza cu sare , piper, praf de usturoi.
Se pune uleiul la incins. Ouale se bat cu un praf de sare.
Feliile de carne se dau prin faina , apoi prin ou si se prajesc.
Foi : Prima data se face cate o foaie, batand albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana devine ca o bezea. Amestecam nucile macinate si la final se adauga faina. Se coace pe o hartie de copt taiata pe diametrul de 24 cm, la foc potrivit pana este rumena. Se scoate si se face urmatoarea...
Se incinge wok-ul si se pune oul, se acopera cu capac ! Se lasa sa se coaca cam 5-10 min.
Branza, castravetele si ridichiile se taie felii. Rosia se taie pe mijloc in zig-zag , ca sa obtinem o floare!
Se pune sare!
BLATUL:
Albusurile si apa se bat cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si se mixeaza, se adauga nuca de cocos si se amesteca cu spatula, iar la final se adauga faina cu praful de copt. Se pune in tava cu hartie de...
BLAT:
Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea, se adauga galbenusurile frecate cu ulei, se omogenizeaza, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine cu o spatula si se pune in tava rotunda (24...
Spaghetele se pun la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj , apoi se trec pe sub jet de apa rece si se lasa la scurs.
Ceapa, varza se toaca si se pun la calit in ulei alaturi de celelelte legume, la foc mic cu capac, cam 20 minute, timp in care se mai si amesteca sa nu se arda.
Se...
Se lasa legumele la dezghetat.
Ceapa si varza se toaca.
Se pune o lingura de ulei de masline se pune ceapa tocata, varza si legumele la calit la foc mic si acoperite cam 20 min, se adauga sosul de soia si se condimenteaza cu sare si piper , se mai lasa cateva minute ca sa se intrepatrunda...
Legumele se lasa la dezghetat .
Dupa ce se dezgheata se pun in cratita se adauga pieptul de pui taiat bucati , se pune apa si se lasa la fiert cam 30 min , pana scade apa.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Clatite pufoase reteta cu branza
Clatite pufoase reteta ALUATUL: Se pune in castron faina, praful de copt, zaharul , esenta de vanilie,oul, sarea, laptele si smantana se omogenizeaza , iar apoi se pune si apa , iarasi se amesteca , trebuie sa obtinem un aluat mai gros ca la clatitele obisnuite. Tigaia se unge si se...
Eclere
ALUATUL: Apa, untul, sarea, zaharul se pun la foc , cand incep sa clocoteasca se adauga faina, amestecand bine sa nu se faca cocoloase pana se desprinde de pe oala. Se lasa la racit. Apoi se incorporeaza ouale pe rand. Se fac betisoare sau se pot face gramajoare cu lingura , se pun in...
Spaghete cu branza, sos de smantana si kaiser
Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scot in strecuratoare si se trec pe sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Se taie cubulete kaiserul, se toaca usturoiul. Branza se rade pe razatoarea mica. Smantana se amesteca cu oul. Se pune o lingura ulei la incins ,...
Clatite cu dulceata de caise
Faina, zaharul, sarea, esenta de vanilie si oul se pun in castron. Se adauga laptele, amestecand continuu cu telul sa nu se faca cololoase, cand terminam laptele adaugam apa, tot asa continuam sa amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Compozitia nu trebuie sa fie nici prea groasa, nici...
Sarmalute cu conopida si mazare
Apa se pune la fiert cu otetul, se scoate cotorul la varza si se pune cu gaura in jos cand apa clocoteste. Lasam pana frunzele se inmoaie si isi schimba culoarea din verde inchis in verde deschis. Mazarea, conopida si morcovul se pun la fiert,cand sunt fierte se scurg de apa. Morcovul se toaca...
Friptura asortata
Se spala carne ade porc si se taie cuburi mai mari. Se curata pulpele de pui de piele si se spala bine Carnatul se taie bucati de 2-3 cm . Se pune carnea de porc, pulpele de pui si carnatul, se condimenteaza cu sare , piper , boia, se toaca usturoiul si se pune peste . Se adauga apa, se...
Sarmalute cu ceapa verde si ciolan afumat
OPARIREA VERZEI: Se pune apa la clocotit cu otet, varza se curata de cotor(se scoate),Cand apa clocoteste punem varza cu golul in jos. Varza se lasa pana frunza isi schimba culoarea in verde deschis si se inmoaie. Se scoate frunza cu frunza si se taie in 2 sau in 4 , depinde cate este de...
Prajitura in 3 culori
BLAT: Albusurile cu apa si sarea se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine compozitia lucioasa.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt.Cuptorul se preincalzeste la foc potrivit. Jumatate din compozitie se pune in tava unsa de...
Tort cu nuca de cocos, crema de branza si jeleu de portocale
BLATUL: Ouale , zaharul , sarea se mixeaza bine pana ouale isi schimba culoarea si zaharul se topeste(10 min).Se adauga uleiul si esenta de vanilie, se omogenizeaza, la final se adauga faina, nuca de cocos, amidonul si praful de copt amestecate. Se pune compozitia in tava unsa(28 cm...
Pajitura cu blat de nuca si crema de nuca de cocos
BLAT: Se bat albusurile spuma cu apa si praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine compozitia lucioasa. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei . Se adauga nuca macinata se omogenizeaza , iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava(20x30)tapetata cu...
Prajitura marmorata cu crema de vanilie
BLAT: Albusurile se bat spuma cu apa si praful se sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava cu hartie de copt , se mai lasa 2 linguri de compozitie si...
Pascute (LIGHT)
Branza se paseaza cu furculita , se pune indulcitorul , ouale si se omogenizeaza. Se pun in forme de briose pe foaie de copt in tava. Se dau la cuptor la foc potrivit 30 min . Se lasa sa se racoreasca si se scot din forme.
Taitei de casa
Ouale se pun in castron , se pune sarea, 4 linguri de faina, si se omogenizeaza bine. Se adauga faina treptat pana obtinem un aluat nu prea tare , cat sa il putem intinde cu sucitoarea. Se imparte aluatul in 3. Se ia fiecare parte si se intinde cu sucitoarea pana va avea 3-4 mm. Apoi se...
Bureti de prun cu lapte de soia
Buretii se spala bine ! Se toaca ceapa si usturoiul se pun in wok , se adauga buretii, laptele de soia , patrunjelul si condimentam cu sare. Lasam la fiert la foc mic , acoperiti cam 20 -30 min.
Tocanita de inimi si pipote (light)
Se spala inimile si pipotele si se pun la fiert. Se amesteca branza cu iaurtul si oul. Cand sunt fierte pipotele se scurge apa de pe ele, se adauga compozitia de branza , iaurt si ou , se condimenteaza cu sare si se mai lasa la foc 5-10 min.
Snitele cu fulgi de porumb
Pieptul de pui se taie fasii, se bate si se condimenteaza. Se da prin faina , prin ou iar la final se da prin fulgi de porumb. Se pun la prajit in uleiul incins
Prajitura cu foi de nuca
Foile: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza bine , se adauga nuca macinata, iar la final se pune faina, se omogenizeaza si se pune in tava tapetata cu hartie de copt(20x30) , se dau la cuptorul preincalzit (pe rand)la foc potrivit 25 min(pana se rumenesc). Se lasa la...
Prajitura cu mac si nuca de cocos
BLAT Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea, se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Apoi se adauga nuca de cocos si macul , iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava (20x30) cu hartie de copt, se da la...
Varza a la Cluj
Orezul se pune cu apa la fiert , cam 15 minute ( sa nu fie fiert exagerat) se scurge de apa. Ceapa se toaca si se caleste in 2 linguri de ulei, pana devine aurie, se pune carnea tocata , se condimenteaza cu sare , piper si se adauga cimbru si boiaua. Se lasa carnea la foc mic pana isi...
Salata de legume fierte
Legumele (morcovul, telina, fasolea si patrunjelul ) se pun la fiert. Cand sunt fierte se lasa la racorit in strecuratoare si se toaca Se toaca si castravetele murat si sfecla rosie. Se amesteca toate, se sareaza si se stropeste cu zeama de lamaie, daca mai trebuie.
Ciorba acra de legume
Se pun legumele la fiert cu apa, cand dau in clocot se pune sucul de rosii. Spre final se condimenteaza cu sare si se acreste cu zeama de varza .
Ciuperci la wok
Ciupercile se curata si se taie feliute subtiri. Ceapa si parunjelul se toaca. Se pun toate in wok cu apa, se pune sare si se fierb cu capac cateva minunte 10-15min, se ia capacul si se mai lasa 5-10 min.
Snitele de porc
Cotletul de porc se feliaza, feliile se bat cu ciocanul de snitele si se condimenteaza cu sare , piper, praf de usturoi. Se pune uleiul la incins. Ouale se bat cu un praf de sare. Feliile de carne se dau prin faina , apoi prin ou si se prajesc.
Desert tort Egiptean
Foi : Prima data se face cate o foaie, batand albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana devine ca o bezea. Amestecam nucile macinate si la final se adauga faina. Se coace pe o hartie de copt taiata pe diametrul de 24 cm, la foc potrivit pana este rumena. Se scoate si se face urmatoarea...
Mic dejun cu ou ochi facut la wok
Se incinge wok-ul si se pune oul, se acopera cu capac ! Se lasa sa se coaca cam 5-10 min. Branza, castravetele si ridichiile se taie felii. Rosia se taie pe mijloc in zig-zag , ca sa obtinem o floare! Se pune sare!
Prajitura cu nuca de cocos si crema de castane
BLATUL: Albusurile si apa se bat cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si se mixeaza, se adauga nuca de cocos si se amesteca cu spatula, iar la final se adauga faina cu praful de copt. Se pune in tava cu hartie de...
Tort PRIMAVARA
BLAT: Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea, se adauga galbenusurile frecate cu ulei, se omogenizeaza, iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine cu o spatula si se pune in tava rotunda (24...
Spaghete integrale cu legume
Spaghetele se pun la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj , apoi se trec pe sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Ceapa, varza se toaca si se pun la calit in ulei alaturi de celelelte legume, la foc mic cu capac, cam 20 minute, timp in care se mai si amesteca sa nu se arda. Se...
Pachetele chinezesti de primavara
Se lasa legumele la dezghetat. Ceapa si varza se toaca. Se pune o lingura de ulei de masline se pune ceapa tocata, varza si legumele la calit la foc mic si acoperite cam 20 min, se adauga sosul de soia si se condimenteaza cu sare si piper , se mai lasa cateva minute ca sa se intrepatrunda...
Piept de pui cu legume mexicane
Legumele se lasa la dezghetat . Dupa ce se dezgheata se pun in cratita se adauga pieptul de pui taiat bucati , se pune apa si se lasa la fiert cam 30 min , pana scade apa. Se condimenteaza cu sare si piper.