ALUATUL:
Faina se pune intr-un castron , se pune zaharul si praful se sare se amesteca si se face groapa in mijloc.
Se pune drojdia dizolvata in apa calduta si incepem sa framantam , adaugand apa calduta putin cate putin, la final se pune uleiul si se framanta pana se incorporeaza in aluat...
ALUATUL:
Faina se pune intr-un castron , se pune zaharul si praful se sare se amesteca si se face groapa in mijloc.
Se pun drojdia dizolvata in apa calduta si incepem sa framantam , adaugand apa calduta putin cate putin, la final se pune uleiul si se framanta pana se incorporeaza in aluat...
BLAT:
Albusurile si apa se bat cu un praf de sare , se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si se mixeaza, se adauga nuca de cocos si se amesteca cu spatula, iar la final se adauga faina cu praful de copt .Se omogenizeaza cu spatula...
Apa se pune la fiert cu otetul, varza se curata de cotor si se pune la oparit. can frunzele incep sa se inmoaie le desfacem de pe capatana de varza.
Pleurotusul si granulele d soia se pun la fiert( conform intructiunilor de pe ambalaj) , cand sunt fierte se pun la scurs si la racit....
Faina se pune in linghean, se adauga sarea, zaharul , oul si apoi drojdia dizolvata in apa calduta si se incepe framantarea .Se adauga apa calduta putin cate putin , pana se obtine un aluat nici foarte moale si foarte tare . Se adauga 50 ml ulei , putin cate putin si se mai framata pana se...
Faina se pune in linghean, se adauga sarea, zaharul , oul si apoi drojdia dizolvata in apa calduta si se incepe framantarea .Se adauga apa calduta putin cate putin , pana se obtine un aluat nici foarte moale si foarte tare . Se adauga 50 ml ulei , putin cate putin si se mai framata pana se...
Faina se pune in castron , se pune zaharul sarea, esenta de rom, iar in mijloc se pune drojdia dizolvata in apa calduta.
Se adauga pe rand apa si se amesteca bine pana devine aluat, se acopera si se lasa la dospit 50 min 60 min.
Merele se curata si se dau pe razatoare, se pun in cratita ,...
Ridichea se curata si se taie felii, ceapa si ardeiul se toaca, se pun intr-o cratita, se pune apa cat sa le acopere si se lasa la fiert pana scade apa si se inmoaie ridichea.
La final se condimenteaza cu sare si patrunjel.
Ceapa se toaca, morcovul se taie rondele, ciupercile se taie felii iar cotletul de porc se taie cubulete.
Intr-un vas de yenna se pun ceapa, morcovii, ciupercile, cotletul de porc se presara sare, piper, rozmarin, se pune 100 ml apa, se acopere cu folie si se dau la cuptor la foc potrivit 30...
Ceapa se toaca si se pune la calit, se adauga pasta de rosii si se condimenteaza cu sare si piper
Se pune apa si se pun feliile de cotlet taiate cuburi , se lasa la fiert pana este apropape fiarta carnea (20-30 min).
Oul se amesteca cu faina si putina apa cat sa devina o pasta, lingura se...
Snitelele de soia se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se pun in trecuratoare la scurs, se mai storc inca o data in mana bine bine, se condimenteaza, se dau prin faina si prin ouale batute cu sare.
Se pun la prajit
Se lasa la dezghetat fasolea iar apoi se pune la fiert cu un cartof curatat.
Cand sunt fierte se lasa la scurs si la racit.
Fasolea verde se mixeaza cu blenderul , se adauga usturoiul tocat si sarea.
Maioneza: se mixeaza catroful bine bine , se adauga o mustarul si uleiul ca la maioneza...
Branza se amesteca bine cu zaharul si esentele se incorporeza oul si se omogenizeaza.
Se adauga grisul se amesteca apoi fructele goji si se pun in tava (20x20) cu hartie de copt.
Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 20 -30 min , pana isi schimba culoarea in auriu .
Se toaca varza, ceapa, ardeiul , pieptul de pui se taie bucati si se pun intr-o cratita.
Se pune apa cat sa le acopere si se pun pe foc, cand da in clocot se adauga pasta de rosii.
Se lasa la fiert cam 30 -40 min , iar spre final se condimenteaza cu sare, piper , marar , se mai lasa ...
Se pun la fiert soia si conopida , pana se inmoaie cam 20 min.Se scot in strecuratoase si se lasa la scurs.
Intre timp se face un sos din telemeaua rasa, ou, iaurt si marar .(se amesteca toate la un loc)
Se unge o tava de yena cu unt , se aseaza buchetelele de conopida si bucatile se soia,...
Fasolea se lasa la dezghetat intr-o strecuratoare.
Apoi se pune intr-o cratita si se adauga, usturoiul tocat, cotletul de porc taiat fasii si se adauga apa cat se le acopere. Cand da in clocot se adauga bulionul se condimenteaza cu sare, piper si patrunjel si se lasa sa fiarba pana scade (30min)
BLAT: Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu uleiul, se omogenizeaza, se adauga nuca macinata, iar la final faina amestecata cu praful de copt.
Se pune in tava cu diametrul de 26 cm unsa cu...
Pulpa de porc se transeaza, se bate cu ciocanul de snitele, se condimenteaza cu sare, piper, boia, usturoi. Se pune kaiserul taiat felii si carntul, apoi se ruleaza si se leaga.
Se condimenteaza pe toate partile cu sare, piper, boia, se pune in vas de yena, se adauga apa si vinul, se acopera...
Branza se amesteca bine bine cu zaharul si nesul. Batem frisca, jumatate amestecam cu crema de branza jumatate pastram
Prunele le taiam in jumatate.
Se pune un rand de crema de branza, jumatati de pruna, frisca, pruna, crema de branza si frisca!!
Conserva se scurge bine, se pune in castron.
Branza se taie cubulete, ceapa se toaca, ridichea se taie felii subtiri, se pun in castron peste ton, se condimenteaza cu sare si se stropeste cu zeama de lamaie
Legumele se lasa la dezghetat in strecuratoare, apoi se condimenteaza.
Puiul se spala bine, se sterge cu un servet .
Se umple puiul cu legumele si se coase sa nu se desfaca. Se unge puiul cu ulei si apoi se condimenteaza cu un amestec de sare, piper, praf de usturoi si boia.
Se curata...
Ciupercile se curata de coaja si se pun la fiert pana se inmoaie putin(20 min), se scurg de apa, se lasa sa se racoreasca si se toaca mai mare.
Intre timp se face grisul cu lapte , se pune laptele la fiert cu grisul , se amesteca pana incepe sa se ingroase si se ia de pe foc.(se lasa sa fie...
Varza, ciupercile si telina se pun la fiert. Dupa ce au fiert varza si ciupercile se toaca si se pun in castron, se adauga si ceapa verde tocata.
MAIONEZA :Telina fiarta bine se piseaza cu blender-ul, se adauga mustarul, si uleiul si se omogenizeaza. Apoi se amesteca cu varza si ciupercile si...
Granulele de soia se pun la fiert pana se inmoaie (20 min), Se pun in strecuratoare la stors.
Se mai storc o data in mana si se pun intr-un castron, peste se adauga ceapa si ardeiul tocate si se mixeaza cu blenderul , se condimenteaza cu sare si piper.
Carnea tocata se pune intr-un castron, paine se pune la inmuiat.
Usturoiul se toaca si se pune peste carne, se pune painea stoarsa si se omogenizeaza.
Se pune aou si se condimenteaza cu sare si piper.
Se incinge uleiul si se fac cu mana chiftelute si se pun la prajit
Se pune cartoful la fiert, cand este fiert se piseaza bine si se pune sare.
Intr-un castron punem faina si drojdia si se omogenizeaza bine..
Se adauga cartoful si se adauga apa calduta putin cate putin, pana obtinem un aluat potrivit. La final se framanta bine bine cu uleiul.
Se...
Albusurile si apa se bat cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, se omogenizeaza, iar la final se amesteca cu faina, cacao si praful de copt.
Se pune in tava (20x20) cu hartie de copt 35-40 minute la foc potrivit. Se...
Se pun legumele la fiert cam 15 minute, se pun in strecuratoare la scurs, apoi se amesteca cu un ou, sare si piper. Se pun in forme de briose pe hartie de copt si se dau la cuptor 15 minute. Se orneaza cu crema de branza facuta astfel: branza se amesteca cu sare, boia si marar.
Pieptul de pui...
Spaghetele se pun la fiert dupa instructiunile de pe ambalaj.
Cand s-au fiert se trec pe sub jet de apa rece si se lasa cateva minute la scurs(5 min).
Telemeaua se rade.
Se pune la topit untul , se adauga spaghetele si branza si se omogenizeaza, se lasa 5 min la foc mic.
Ceapa se toaca si se pune la calit, se adauga bulionul si se condimenteaza cu sare si piper.
Se pune apa si se pun pulpele si carnatii taiati , se lasa la fiert pana este apropape fiarta carnea (20-30 min).
Oul se amesteca cu faina si putina apa cat sa devina o pasta, lingura se inmoaie in...
Cornuri cu cremvusti
ALUATUL: Faina se pune intr-un castron , se pune zaharul si praful se sare se amesteca si se face groapa in mijloc. Se pune drojdia dizolvata in apa calduta si incepem sa framantam , adaugand apa calduta putin cate putin, la final se pune uleiul si se framanta pana se incorporeaza in aluat...
Pizza cu sunca si salam
ALUATUL: Faina se pune intr-un castron , se pune zaharul si praful se sare se amesteca si se face groapa in mijloc. Se pun drojdia dizolvata in apa calduta si incepem sa framantam , adaugand apa calduta putin cate putin, la final se pune uleiul si se framanta pana se incorporeaza in aluat...
Tort cu nuca de cocos si cocktail de fructe -Reteta Nr. 100
BLAT: Albusurile si apa se bat cu un praf de sare , se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei si se mixeaza, se adauga nuca de cocos si se amesteca cu spatula, iar la final se adauga faina cu praful de copt .Se omogenizeaza cu spatula...
Sarmalute cu soia si pleurotus
Apa se pune la fiert cu otetul, varza se curata de cotor si se pune la oparit. can frunzele incep sa se inmoaie le desfacem de pe capatana de varza. Pleurotusul si granulele d soia se pun la fiert( conform intructiunilor de pe ambalaj) , cand sunt fierte se pun la scurs si la racit....
Placinte taranesti cu cartofi
Faina se pune in linghean, se adauga sarea, zaharul , oul si apoi drojdia dizolvata in apa calduta si se incepe framantarea .Se adauga apa calduta putin cate putin , pana se obtine un aluat nici foarte moale si foarte tare . Se adauga 50 ml ulei , putin cate putin si se mai framata pana se...
Gogosi a la mama
Faina se pune in linghean, se adauga sarea, zaharul , oul si apoi drojdia dizolvata in apa calduta si se incepe framantarea .Se adauga apa calduta putin cate putin , pana se obtine un aluat nici foarte moale si foarte tare . Se adauga 50 ml ulei , putin cate putin si se mai framata pana se...
Gogosi cu mere(de post)
Faina se pune in castron , se pune zaharul sarea, esenta de rom, iar in mijloc se pune drojdia dizolvata in apa calduta. Se adauga pe rand apa si se amesteca bine pana devine aluat, se acopera si se lasa la dospit 50 min 60 min. Merele se curata si se dau pe razatoare, se pun in cratita ,...
Mancare de ridiche alba
Ridichea se curata si se taie felii, ceapa si ardeiul se toaca, se pun intr-o cratita, se pune apa cat sa le acopere si se lasa la fiert pana scade apa si se inmoaie ridichea. La final se condimenteaza cu sare si patrunjel.
Cotlet de porc cu legume la cuptor
Ceapa se toaca, morcovul se taie rondele, ciupercile se taie felii iar cotletul de porc se taie cubulete. Intr-un vas de yenna se pun ceapa, morcovii, ciupercile, cotletul de porc se presara sare, piper, rozmarin, se pune 100 ml apa, se acopere cu folie si se dau la cuptor la foc potrivit 30...
Tocanita de galuste cu cotlet de porc
Ceapa se toaca si se pune la calit, se adauga pasta de rosii si se condimenteaza cu sare si piper Se pune apa si se pun feliile de cotlet taiate cuburi , se lasa la fiert pana este apropape fiarta carnea (20-30 min). Oul se amesteca cu faina si putina apa cat sa devina o pasta, lingura se...
Snitele de soia "Inedit"
Snitelele de soia se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Se pun in trecuratoare la scurs, se mai storc inca o data in mana bine bine, se condimenteaza, se dau prin faina si prin ouale batute cu sare. Se pun la prajit
Salata de fasole verde cu maioneza
Se lasa la dezghetat fasolea iar apoi se pune la fiert cu un cartof curatat. Cand sunt fierte se lasa la scurs si la racit. Fasolea verde se mixeaza cu blenderul , se adauga usturoiul tocat si sarea. Maioneza: se mixeaza catroful bine bine , se adauga o mustarul si uleiul ca la maioneza...
Budinca de branza cu fructe goji uscate
Branza se amesteca bine cu zaharul si esentele se incorporeza oul si se omogenizeaza. Se adauga grisul se amesteca apoi fructele goji si se pun in tava (20x20) cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 20 -30 min , pana isi schimba culoarea in auriu .
Mancare de varza cu piept de pui
Se toaca varza, ceapa, ardeiul , pieptul de pui se taie bucati si se pun intr-o cratita. Se pune apa cat sa le acopere si se pun pe foc, cand da in clocot se adauga pasta de rosii. Se lasa la fiert cam 30 -40 min , iar spre final se condimenteaza cu sare, piper , marar , se mai lasa ...
Conopida gratinata cu soia"Inedit"
Se pun la fiert soia si conopida , pana se inmoaie cam 20 min.Se scot in strecuratoase si se lasa la scurs. Intre timp se face un sos din telemeaua rasa, ou, iaurt si marar .(se amesteca toate la un loc) Se unge o tava de yena cu unt , se aseaza buchetelele de conopida si bucatile se soia,...
Fasole verde cu cotlet de porc
Fasolea se lasa la dezghetat intr-o strecuratoare. Apoi se pune intr-o cratita si se adauga, usturoiul tocat, cotletul de porc taiat fasii si se adauga apa cat se le acopere. Cand da in clocot se adauga bulionul se condimenteaza cu sare, piper si patrunjel si se lasa sa fiarba pana scade (30min)
Tort cu nuca si mousse de ciocolata - Bucataras Grozav
BLAT: Albusurile cu apa si praful de sare se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu uleiul, se omogenizeaza, se adauga nuca macinata, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava cu diametrul de 26 cm unsa cu...
Rulada de porc cu carnati si kaiser
Pulpa de porc se transeaza, se bate cu ciocanul de snitele, se condimenteaza cu sare, piper, boia, usturoi. Se pune kaiserul taiat felii si carntul, apoi se ruleaza si se leaga. Se condimenteaza pe toate partile cu sare, piper, boia, se pune in vas de yena, se adauga apa si vinul, se acopera...
Crema fina de branza si ness cu prune si frisca
Branza se amesteca bine bine cu zaharul si nesul. Batem frisca, jumatate amestecam cu crema de branza jumatate pastram Prunele le taiam in jumatate. Se pune un rand de crema de branza, jumatati de pruna, frisca, pruna, crema de branza si frisca!!
Salata de ton
Conserva se scurge bine, se pune in castron. Branza se taie cubulete, ceapa se toaca, ridichea se taie felii subtiri, se pun in castron peste ton, se condimenteaza cu sare si se stropeste cu zeama de lamaie
Pui umplut cu legume
Legumele se lasa la dezghetat in strecuratoare, apoi se condimenteaza. Puiul se spala bine, se sterge cu un servet . Se umple puiul cu legumele si se coase sa nu se desfaca. Se unge puiul cu ulei si apoi se condimenteaza cu un amestec de sare, piper, praf de usturoi si boia. Se curata...
Chec de ciuperci
Ciupercile se curata de coaja si se pun la fiert pana se inmoaie putin(20 min), se scurg de apa, se lasa sa se racoreasca si se toaca mai mare. Intre timp se face grisul cu lapte , se pune laptele la fiert cu grisul , se amesteca pana incepe sa se ingroase si se ia de pe foc.(se lasa sa fie...
Salata de varza si ciuperci
Varza, ciupercile si telina se pun la fiert. Dupa ce au fiert varza si ciupercile se toaca si se pun in castron, se adauga si ceapa verde tocata. MAIONEZA :Telina fiarta bine se piseaza cu blender-ul, se adauga mustarul, si uleiul si se omogenizeaza. Apoi se amesteca cu varza si ciupercile si...
Pateu din granule de soia"Inedit"
Granulele de soia se pun la fiert pana se inmoaie (20 min), Se pun in strecuratoare la stors. Se mai storc o data in mana si se pun intr-un castron, peste se adauga ceapa si ardeiul tocate si se mixeaza cu blenderul , se condimenteaza cu sare si piper.
Chiftele de pui
Carnea tocata se pune intr-un castron, paine se pune la inmuiat. Usturoiul se toaca si se pune peste carne, se pune painea stoarsa si se omogenizeaza. Se pune aou si se condimenteaza cu sare si piper. Se incinge uleiul si se fac cu mana chiftelute si se pun la prajit
Paine cu cartofi
Se pune cartoful la fiert, cand este fiert se piseaza bine si se pune sare. Intr-un castron punem faina si drojdia si se omogenizeaza bine.. Se adauga cartoful si se adauga apa calduta putin cate putin, pana obtinem un aluat potrivit. La final se framanta bine bine cu uleiul. Se...
Prajitura cu crema de castane
Albusurile si apa se bat cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei, se omogenizeaza, iar la final se amesteca cu faina, cacao si praful de copt. Se pune in tava (20x20) cu hartie de copt 35-40 minute la foc potrivit. Se...
Briose de legume
Se pun legumele la fiert cam 15 minute, se pun in strecuratoare la scurs, apoi se amesteca cu un ou, sare si piper. Se pun in forme de briose pe hartie de copt si se dau la cuptor 15 minute. Se orneaza cu crema de branza facuta astfel: branza se amesteca cu sare, boia si marar. Pieptul de pui...
Spaghete cu branza telemea
Spaghetele se pun la fiert dupa instructiunile de pe ambalaj. Cand s-au fiert se trec pe sub jet de apa rece si se lasa cateva minute la scurs(5 min). Telemeaua se rade. Se pune la topit untul , se adauga spaghetele si branza si se omogenizeaza, se lasa 5 min la foc mic.
Tocanita cu galuste
Ceapa se toaca si se pune la calit, se adauga bulionul si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune apa si se pun pulpele si carnatii taiati , se lasa la fiert pana este apropape fiarta carnea (20-30 min). Oul se amesteca cu faina si putina apa cat sa devina o pasta, lingura se inmoaie in...