Dulceata se amesteca cu zaharul si uleiul, daca sunt prea mari bucatile de pruna se mixeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se pune in tava patrata (20x20) cu hartie de copt. Se da la cuptor 40-50 minute. Se lasa la racit si se taie 4 patrate.
Glazura : Apa cu zaharul si...
Am pus in castron carnea, ouale, pesmetul, ceapa tocata , morcovul ras pe razoatoarea mica, catroful ras pe razatoarea mica si stors, sare, piper, usutroi pisat, marar si patrunjel. Le-am amestecat toate , si am facut chiftele mai mari . Se dau prin pesmet si se prajesc in ulei incins.Se scot pe...
Blat:
Se amesteca faina, cacaoa, grisul si praful de copt in castron . Galbenusurile de freaca cu ulei , se pune mierea si laptele si se omogenizeaza.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se pun galbenusurile , iar la sfarasit se...
Ouale se freaca cu zaharul , se pune coaja de lamaie si se toarna laptele.
Se omogenizeaza,se toarna in forme unse cu unt si se dau la cuptor la foc potrivit 40 min.
Sosul de carne:
Carnea se spala se taie cubulete si se pune la fiert cu apa , pana scade la jumatate.Se adauga pasta de rosii, sare, piper, praf de chilly si se lasa la fiert pana scade.
Piure de mazare:
Se elimina apa de pe mazare si se pune la fiert in alta apa. Se fierbe pana se...
Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.Se adauga galbenusurile omogenizate si se amesteca. La final se adauga faina, se incorporeaza cu o spatul de silicon sau cu lingura de lemn.
In tava pe hartia de copt se fac betisoare cu un dui mai...
Blat : Albusurile sebat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava cu hartie de copt(30x40), se coace 35-40 min. Se scoate si se lasa la racit...
Varza se toaca si se freaca cu sare si se lasa cateva minute.
Se pune in wok, se condimenteaza cu piper, boia, garam masala, se pune apa si se lasa sa fiarba la foc mic cu capac, cam 20-30 minute.
Cotletul de porc se taie fasii si se pune pe tigaie de teflon si se rumeneste .
Blat: Albusurile se bat spuma cu parful de sare , se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se adauga galbenusurile frecat cu ulei , apoi faina , iar la final cacaoa.Se pune in tava cu diametrul de 28 , si se da la cuptor la foc potrivit, 35-40 min. Se scoate si se lasa la racit pe...
Pulpele se curata de piele , se spala, se taie si se pun la fiert 20 min.
Le punem in wok , le condimentam cu sare piper, praf de chillysi punem un polionic de apa (in care au fiert). le lasam pana scade apa si se rumenesc.
Morcovul se rade, ceapa si ardeiul se taie cubulete, se calesc...
Conopida se desface in buchetele se spala si se pune la fiert cu apa si sare. Se lasa maxim 10 min. , pana se inmoaie putin.Se scoate si se lasa la scurs.Se pune in castron , se toaca ardeiul si se pune iaurtul, se omogenizeaza. Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare ca la prajitura,...
Blat:
Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi se adauga faina, iar la final cacaoa. Se pune in tava de 28 cm , se da la cuptor la foc potrivit cam 30 -35 min. Se scoate si se lasa la racit....
Inimile se pun la fiert cam 30 min.
Rosia , ridichea si castravetele se taie felii.
Inimile se cresteaza in 4(cruce)
Se presara fulgi de usturoi si sare si se pune smantana.
Aluat:
Apa cu sarea si uleiul se pun pe foc. Cand incep sa clocoteasta turnam faina toata, amestecand continuu cu telul sa nu faca cocoloase, pana se desprinde de pe vas.Se lasa la racorit , apoi se incorporeaza ouale , unul cate unul.Se pun gramajoare dese in tava de 28 cm diametru pe hartie...
Conopida se spala si se pune la fiert (5-10 min), pana se inmoaie.
Se lasa la scurs in strecuratoare.
Se paseaza cu blenderul, si se pune supa de legume.Se pune pe foc 5 min si se adauga usturoiul pisat si sare.
Se serveste cu smantana si crutoane.
Prima data , punem la calit dovleacul cu zaharul si esenta de vanilie, pana se inmoaie apoi se lasa la racit.
Trecem la blat.
Albusurile se bat spuma cu praful de sare ,se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina amestecata cu...
Se pune uleiul la incins.
Se pune porumbul si se lasa sa se desfaca. Puneti capac altfel riscati sa aveti numai floricele prin casa :D.
Se misca tigaia din cand in cand sa se desfaca tot porumbul.
Se presara sare .
Ardeiul se toaca , usturoiul se piseaza. se pun in wok .
Se pune uleiul si apa .
Ciupercile se pun si ele si se lasa la fiert cu capac 5 min , pana se inmoaie ardeiul.
Se condimenteaza cu garam masala.Apoi se face un amestec de faina si samntana si se pune peste ciuperci.
Se amesteca...
Faina si sarea se pun in castron.
Drojdie se dizolva in putina apa calduta si se toarna peste faina. Se pune apa pe rand , pana obtinem un aluat ce poate fi intins.
La final se adauga uleiul si se incorporeaza in coca.
Se imparte coca in doua si se da la cuptor 40-50 min , la foc potrivit.
Umplutura: dovleacul se pune in cratita cu zahar si scortisoara si se caleste pana se inmoaie 5-10 min. Se pune grisul, se amesteca si se lasa la racit.
Aluat:
Smantana, sarea, uleiul, oul si zaharul se pun in castron si se amesteca, se adauga cateva linguri de faina cu praful de copt ....
Blat 1: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se pun galbenusurile frecate cu ulei, faina amestecata cu praful de copt, iar la final cacaua. Se pune in tava (20x30 cm) cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 40 min. Se...
Pulpele se curata de piele si se spala, se pun la fiert 30 min.
Apoi se scot si se pun in tigaie , se condimenteaza cu sare, piper, usturoi, curcumma, praf de chilly si ghimbir macinat.Se pune un plonic din zeama in care au fiert pulpele si se lasa la rumenit , spre final se pune mierea si se...
Se pune apa la clocotit, si se pun taiteii in apa clocotita , se lasa 4 min si se pun la scurs.
Punem uleiul in wok si punem legumele. Le lasam 7-8 min, amestecand continuu. Se adauga sosul de soia si se mai lasa 1 min.
Se pun pastele iar deasupra se pun legumele.
Blat 1
Albusurile si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.Se pun galbenusurile frecate cu ulei , faina cu praful de copt iar la final cacaoa.Se pune in tava(20x30)cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 30-40 min. Se scoate se lasa la...
Marinata:
Se pune uleiul la incins. Se taie cubulete ardeii si se pun toate condimentele, se lasa 2-3 minute pe foc . Se ia si se imparte in doua.
Pulpele se curata de piele , se spala, se dezoseaza si se taie cuburi.
Bucatile de carne se pun in castron , se adauga jumatate de marinata...
Crema
Cele 5 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii cratitei si se lasa la racit.
Ouale se amesteca cu zaharul si esenta de vanilie.Se adauga laptele si se omogenizeaza. Se toarna in cratita si se da la cuptor, la foc potrivit 30 min....
Aluat
Faina, sarea, zaharul, coaja de lamaie si ouale se pun in castron.
Drojdia se dizolva in lapte caldut si se pune in castron.Se adauga pe rand restul de lapte si se faramanata pana obtinem un aluat ce poate fi intins. La final se adauga uleiul , se framanta pana se incorporeaza si se...
Aluatul: Faina cu sarea se pun in castron. Drojdia se dizolva in putina apa calduta si se pune peste faina. Apa se adauga pe rand si se framanta pana obtinem un aluat ce poate fi intins. Se adauga uleiul, se framanta pana se incorporeaza si se lasa la dospit 30-40 min.
Sosul Se pune...
Blat:
Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Apoi punem galbenusurile frecate cu ulei , faina amestecata cu praful de copt , iar la final nesquikul.Se toarna in tava (30x40), se da la cuptor la foc potrivit.Se scoate si se lasa la...
Ciupercile si slanina se taie felii subtiri. Ardeiul se taie cubulete.
Se pun in tigaie si se lasa 2min.
Ouale se bat cu fuculita , se adauga sare si lapte.Se toana in tigaie.
Se rumeneste pe ambele parti.
Cand este gata se presara cascavalul ras.
Prajitura cu dulceata
Dulceata se amesteca cu zaharul si uleiul, daca sunt prea mari bucatile de pruna se mixeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se pune in tava patrata (20x20) cu hartie de copt. Se da la cuptor 40-50 minute. Se lasa la racit si se taie 4 patrate. Glazura : Apa cu zaharul si...
Parjoale moldovenesti cu maioneza si ceapa
Am pus in castron carnea, ouale, pesmetul, ceapa tocata , morcovul ras pe razoatoarea mica, catroful ras pe razatoarea mica si stors, sare, piper, usutroi pisat, marar si patrunjel. Le-am amestecat toate , si am facut chiftele mai mari . Se dau prin pesmet si se prajesc in ulei incins.Se scot pe...
Prajitura "Kinder Pingui"
Blat: Se amesteca faina, cacaoa, grisul si praful de copt in castron . Galbenusurile de freaca cu ulei , se pune mierea si laptele si se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se pun galbenusurile , iar la sfarasit se...
Crema de lapte si oua
Ouale se freaca cu zaharul , se pune coaja de lamaie si se toarna laptele. Se omogenizeaza,se toarna in forme unse cu unt si se dau la cuptor la foc potrivit 40 min.
Piure de mazare cu sos
Sosul de carne: Carnea se spala se taie cubulete si se pune la fiert cu apa , pana scade la jumatate.Se adauga pasta de rosii, sare, piper, praf de chilly si se lasa la fiert pana scade. Piure de mazare: Se elimina apa de pe mazare si se pune la fiert in alta apa. Se fierbe pana se...
Piscoturi de sampanie
Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.Se adauga galbenusurile omogenizate si se amesteca. La final se adauga faina, se incorporeaza cu o spatul de silicon sau cu lingura de lemn. In tava pe hartia de copt se fac betisoare cu un dui mai...
Prajitura "Domenico"
Blat : Albusurile sebat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava cu hartie de copt(30x40), se coace 35-40 min. Se scoate si se lasa la racit...
Varza calita aromata
Varza se toaca si se freaca cu sare si se lasa cateva minute. Se pune in wok, se condimenteaza cu piper, boia, garam masala, se pune apa si se lasa sa fiarba la foc mic cu capac, cam 20-30 minute. Cotletul de porc se taie fasii si se pune pe tigaie de teflon si se rumeneste .
Tort cu mousse de ciocolata si jeleu
Blat: Albusurile se bat spuma cu parful de sare , se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se adauga galbenusurile frecat cu ulei , apoi faina , iar la final cacaoa.Se pune in tava cu diametrul de 28 , si se da la cuptor la foc potrivit, 35-40 min. Se scoate si se lasa la racit pe...
Pilaf cu pulpe de pui
Pulpele se curata de piele , se spala, se taie si se pun la fiert 20 min. Le punem in wok , le condimentam cu sare piper, praf de chillysi punem un polionic de apa (in care au fiert). le lasam pana scade apa si se rumenesc. Morcovul se rade, ceapa si ardeiul se taie cubulete, se calesc...
Sufleu de conopida
Conopida se desface in buchetele se spala si se pune la fiert cu apa si sare. Se lasa maxim 10 min. , pana se inmoaie putin.Se scoate si se lasa la scurs.Se pune in castron , se toaca ardeiul si se pune iaurtul, se omogenizeaza. Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare ca la prajitura,...
Tort " 3 Ciocolate"
Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi se adauga faina, iar la final cacaoa. Se pune in tava de 28 cm , se da la cuptor la foc potrivit cam 30 -35 min. Se scoate si se lasa la racit....
Salata cu inimi de curcan
Inimile se pun la fiert cam 30 min. Rosia , ridichea si castravetele se taie felii. Inimile se cresteaza in 4(cruce) Se presara fulgi de usturoi si sare si se pune smantana.
Tort "Ecler 2"-Reteta Nr. 300
Aluat: Apa cu sarea si uleiul se pun pe foc. Cand incep sa clocoteasta turnam faina toata, amestecand continuu cu telul sa nu faca cocoloase, pana se desprinde de pe vas.Se lasa la racorit , apoi se incorporeaza ouale , unul cate unul.Se pun gramajoare dese in tava de 28 cm diametru pe hartie...
Supa crema de conopida
Conopida se spala si se pune la fiert (5-10 min), pana se inmoaie. Se lasa la scurs in strecuratoare. Se paseaza cu blenderul, si se pune supa de legume.Se pune pe foc 5 min si se adauga usturoiul pisat si sare. Se serveste cu smantana si crutoane.
Tort cu mousse de dovleac
Prima data , punem la calit dovleacul cu zaharul si esenta de vanilie, pana se inmoaie apoi se lasa la racit. Trecem la blat. Albusurile se bat spuma cu praful de sare ,se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina amestecata cu...
Floricele la wok
Se pune uleiul la incins. Se pune porumbul si se lasa sa se desfaca. Puneti capac altfel riscati sa aveti numai floricele prin casa :D. Se misca tigaia din cand in cand sa se desfaca tot porumbul. Se presara sare .
Ciulama cu ciuperci reinventata
Ardeiul se toaca , usturoiul se piseaza. se pun in wok . Se pune uleiul si apa . Ciupercile se pun si ele si se lasa la fiert cu capac 5 min , pana se inmoaie ardeiul. Se condimenteaza cu garam masala.Apoi se face un amestec de faina si samntana si se pune peste ciuperci. Se amesteca...
Paine nedospita
Faina si sarea se pun in castron. Drojdie se dizolva in putina apa calduta si se toarna peste faina. Se pune apa pe rand , pana obtinem un aluat ce poate fi intins. La final se adauga uleiul si se incorporeaza in coca. Se imparte coca in doua si se da la cuptor 40-50 min , la foc potrivit.
Strudel cu dovleac
Umplutura: dovleacul se pune in cratita cu zahar si scortisoara si se caleste pana se inmoaie 5-10 min. Se pune grisul, se amesteca si se lasa la racit. Aluat: Smantana, sarea, uleiul, oul si zaharul se pun in castron si se amesteca, se adauga cateva linguri de faina cu praful de copt ....
Desert prajitura Nely
Blat 1: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, se pun galbenusurile frecate cu ulei, faina amestecata cu praful de copt, iar la final cacaua. Se pune in tava (20x30 cm) cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 40 min. Se...
Pulpe de pui aromate cu legume chinezesti
Pulpele se curata de piele si se spala, se pun la fiert 30 min. Apoi se scot si se pun in tigaie , se condimenteaza cu sare, piper, usturoi, curcumma, praf de chilly si ghimbir macinat.Se pune un plonic din zeama in care au fiert pulpele si se lasa la rumenit , spre final se pune mierea si se...
Chow Mein Noodles cu legume chinezesti
Se pune apa la clocotit, si se pun taiteii in apa clocotita , se lasa 4 min si se pun la scurs. Punem uleiul in wok si punem legumele. Le lasam 7-8 min, amestecand continuu. Se adauga sosul de soia si se mai lasa 1 min. Se pun pastele iar deasupra se pun legumele.
Tort cu inimioare
Blat 1 Albusurile si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.Se pun galbenusurile frecate cu ulei , faina cu praful de copt iar la final cacaoa.Se pune in tava(20x30)cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 30-40 min. Se scoate se lasa la...
Pui "Tikka Masala"
Marinata: Se pune uleiul la incins. Se taie cubulete ardeii si se pun toate condimentele, se lasa 2-3 minute pe foc . Se ia si se imparte in doua. Pulpele se curata de piele , se spala, se dezoseaza si se taie cuburi. Bucatile de carne se pun in castron , se adauga jumatate de marinata...
Tort cu crema de zahar ars
Crema Cele 5 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii cratitei si se lasa la racit. Ouale se amesteca cu zaharul si esenta de vanilie.Se adauga laptele si se omogenizeaza. Se toarna in cratita si se da la cuptor, la foc potrivit 30 min....
Impletitura cu branza
Aluat Faina, sarea, zaharul, coaja de lamaie si ouale se pun in castron. Drojdia se dizolva in lapte caldut si se pune in castron.Se adauga pe rand restul de lapte si se faramanata pana obtinem un aluat ce poate fi intins. La final se adauga uleiul , se framanta pana se incorporeaza si se...
Pizza"Calzone"
Aluatul: Faina cu sarea se pun in castron. Drojdia se dizolva in putina apa calduta si se pune peste faina. Apa se adauga pe rand si se framanta pana obtinem un aluat ce poate fi intins. Se adauga uleiul, se framanta pana se incorporeaza si se lasa la dospit 30-40 min. Sosul Se pune...
Prajitura cu crema de vanilie si fructe
Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Apoi punem galbenusurile frecate cu ulei , faina amestecata cu praful de copt , iar la final nesquikul.Se toarna in tava (30x40), se da la cuptor la foc potrivit.Se scoate si se lasa la...
Omleta cu ciuperci si ardei
Ciupercile si slanina se taie felii subtiri. Ardeiul se taie cubulete. Se pun in tigaie si se lasa 2min. Ouale se bat cu fuculita , se adauga sare si lapte.Se toana in tigaie. Se rumeneste pe ambele parti. Cand este gata se presara cascavalul ras.