Tort cu inimioare

de Dea_Dea in Torturi, 15 Oct 2013 | 5882 vizualizari

 

Special pentru sotu' :))

 

INGREDIENTE

  • BLAT 1
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 3 linguri de faina
  • o lingura de cacao
  • o lingurita praf de copt
  • BLAT 2
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 5 linguri de faina
  • un plic de praf de copt
  • SIROP
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom
  • CREMA
  • 600 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri amidon
  • esenta de vanilie
  • 300 ml frisca lichida
  • GLAZURA
  • 60 gr ciocolata
  • 60 ml frisca lichida
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu inimioare:

Blat 1

Albusurile si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.Se pun galbenusurile frecate cu ulei , faina cu praful de copt iar la final cacaoa.Se pune in tava(20x30)cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 30-40 min. Se scoate se lasa la racit pe gratar. Se taie in doua(o taietura) si se decupeaza inimioare cu forma.

Blat 2

Albusurile si praful de sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase.Se pun galbenusurile frecate cu ulei , faina cu praful de copt.Se pune jumatate in tava(26cm diametru), apoi se pun inimioarele cu capul in jos, si apoi cealalta jumatate de blat.Se da la cuptor la foc potrivit 30-40 min. Se scoate si se lasa la racit . Blatul se taie in 3(2 taieturi).

Sirop

Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Crema

500 ml lapte punem la fiert cu zaharul si esenta de vanilie. 100 ml se pun peste amidon si se omogenizeaza. Cand laptele clocoteste se adauga amidonul, amestecand continu pana se ingroasa. Se lasa la racit.Frisca se bate. La final se incorporeaza frisca in crema rece.

Glazura

Ciocolata se rupe bucati se adauga frisca si se pune pe abur,se lasa pana se omogenizeaza, se racoreste putin.

Asamblare

Feliile de blat se insiropeaza , se pune o parte de blat , crema, cand punem a doua parte de blat trebuie sa avem grija sa fie inimioarele formate, apoi punem crema si deasupra glazuram.

TIPS-URI

1

Crema poate fi si de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu inimioare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]