Dulceatadetrandafiri

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 18.03.2011

RETETE76
PRIETENI9
Retete

Biscuiti cu ciocolata

In Dulciuri la 21 Noi 2011

Preincalzesti cuptorul la 190 grade. Ciocolata si nucile le toci potrivit (nu la cutit, poti folosi un robot de legume). Intr-un castron, bati untul cu zaharul, cu sarea si esenta de vanilie. Pui si ouale si mixezi bine. Adaugi faina pe care inainte ai amestecat-o cu praful de copt si...

Oua coapte

In Aperitive / Garnituri la 7 Noi 2011

Pornesti cuptorul la 190 de grade. Speli patrunjelul, il toci marunt si il amesteci cu smantana. Ungi formele (din cele micute, de ceramica, pentru sufleuri) cu putin unt. Asezi un strat din bucatele de miez de paine, imparti egal intre cele doua vase amestecul de smantana si patrunjel,...

"Beef Wellington" vegetarian

In Aperitive / Garnituri la 31 Oct 2011

Lasi aluatul sa se decongeleze in tihna. Ciupercile de cureti, pastrand numai palaria. Intr-o tigaie pui la incins putin ulei si pui pe rand ciupercile, cateva minute pe fiecare parte, pana se inmoaie. Le lasi sa se scurga, eventual le tamponeszi si cu servete de hartie. Intr-o oala mica...

Galustele perfecte

In Supe la 28 Oct 2011

Preincalzesti cuptorul. Bati cascavalul ars cu ouale, adaugi si untul bine batut, apoi incorporezi cu grija faina si grisul, asezonezi dupa gust cu sare si piper. Ungi o tava antiaderenta de 26 cm cu putin ulei si o bagi la cuptor, pe un rand ceva mai sus, 12-15 minute. Grasimea din unt va...

Ardei copti

In Salate la 28 Aug 2011

Se pun ardeii la copt, intorcandu-i de pe o parte pe alta la interval de cateva minute pentru a se coace uniform si a nu se arde peste masura. Cand sunt gata, ii pui pe toti intr-un bol, ii presari cu sare si ii lasi asa vreo 10-15 min. Sarea ajuta la a "despielita" mai usor ardeii....

Briose cu afine

In Prajituri la 25 Aug 2011

Untul il topesti la bain-marie si il lasi sa se raceasca putin. Pornesti cuptorul sa se incalzeasca la 180 de grade. Intr-un vas pui ouale, zaharul brun, iaurtul, esenta de vanilie si untul topit (foto 2). Mixezi bine (foto 3 ) si adaugi faina amestecata inainte cu praful de copt (foto...

Strudel cu dovleac

In Dulciuri la 23 Aug 2011

Dovleacul ras (in cazul meu - si foarte bine scurs, fiindca fusese congelat) se pune in jumatate din cantitatea de unt la calit, impreuna cu zaharul si scortisoara (foto 2). Atentie insa, cantitatea de zahar nu e batuta in cuie, amestecul trebuie gustat si ajustat in functie de cat de dulce...

Fusilli cu ton

In Paste la 22 Aug 2011

Pastele se pun la fiert in 1.5 L apa cu sare cat timp e specificat pe ambalaj. Concomitent, se pune la calit in ulei ceapa taiata solzisori (foto 2). Adaugi mirodeniile dupa gust (in special busuioc in cazul meu :) ), cateii de usturoi intregi (foto 3), tonul scurs de ulei (foto 4) si lasi sa...

Pizza cu spanac

In Pizza la 21 Aug 2011

Pentru aluat se amesteca toate ingredientele solide plus uleiul intr-un vas si se toarna treptat apa, framantand pana cand aluatul se leaga si nu se mai lipeste de peretii vasului, apoi se cresteaza (foto 3). Acoperi vasul si il lasi la loc cald (dar nu sursa directa de caldura!) 30-40 de...

Salata de cartofi noi

In Mancaruri de legume la 24 Iul 2011

Cartofii se curata, se taie in doua si se pun la fiert 15-20 min., pana cand se pot strapunge usor cu o furculita. Se racoresc si se scurg intr-o sita. Separat, se amesteca maioneza cu mustarul si ceapa (sau usturoi, sau fire de chives) tocata marunt. Cartofii ii pui in bolul in care-i...

Tarta cu fructe de padure si crema de vanilie

In Prajituri la 20 Iul 2011

Daca folosesti fructe congelate, vei avea nevoie si de un plic de tort gelee Dr. Oetker sau alta marca de jeleu transparent. Fructele le decongelezi din timp si le lasi sa se scurga intr-o sita iar cuptorul il preincalzesti la 180 de grade. Untul il freci cu zaharul, adaugi laptele, branza...

Cartofi noi cu ierburi aromatice si sos alb

In Mancaruri de legume la 19 Iul 2011

Cartofii ii cureti de coaja, ii speli, ii tai pe din doua si ii pui la fiert cam 10-15 min, pana cand o furculita infipta intra aproape usor (nu trebuie sa fie complet facuti). Ii pui la scurs intr-o strecuratoare si ii lasi putin sa se raceasca. Separat, intr-un bol, amesteci uleiul cu...

Mini-pizza

In Pizza la 18 Iul 2011

Aluatul il decongelezi peste noapte in frigider sau, mai repede, la temperatura camerei. Cuptorul il preincalzesti la 200 de grade. Cascavalul il razi, pieptul de pui si branza le tai cuburi mici, maslinele rondele. Intr-un vas amesteci rosiile cu mirodeniile (foto 2) si le pui pe foc mic,...

Tarta cu telemea si rosii

In Aperitive / Garnituri la 16 Iul 2011

Aluatul il decongelezi din vreme la temperatura camerei. Preincalzesti cuptorul la 200 de grade. Intr-un bol amesteci smantana cu ouale (foto 1), cu furculita zdrobesti branza si o adaugi in amestec (foto 2). Rosiile le feliezi subtire (foto 3). Pui aluatul in forma, tai surplusul, torni...

Lipie umpluta

In Aperitive / Garnituri la 15 Iul 2011

Sunca se taie bucati, ceapa marunt, maslinele rondele, iar cascavalul se rade intr-o clipita cu Moulinex Fresh Express. Fiecare lipie se unge cu crema de branza. Pe jumatate din lipie se presara bucatele de sunca, putina ceapa taiata, masline, se acopera cu cascaval ras, se presara marar,...

Tarta cu cirese si cacao

In Prajituri la 4 Iul 2011

Ciresele le speli si le lasi zvantat mai intai intr-o sita, apoi pe servete de hartie; le golesti de samburi (foto 1). Intr-un bol cerni faina, cacaoa si adaugi jumatate din cantitatea de zahar (foto 3). Separat, bati albusurile spuma si adaugi treptat restul de zahar, zaharul pudra si...

Tort cu fructe si ciocolata

In Torturi la 3 Iul 2011

Fundul tavii il tapetezi cu un cerc taiat din hartie de copt iar peretii ii ungi cu putin unt si ii tapetezi cu faina. Preincalzesti cuptorul la 160 de grade. Separi albusurile de galbenusuri, albusurile le bati spuma si le pui la frigider. Ciocolata o topesti la bain marie cu un strop din...

Pui manastiresc

In Mancaruri cu carne la 2 Iul 2011

Condimentezi carnea cu sare, piper, cimbru, boia. Intr-o oala potrivita (care se poate da apoi la cuptor) se pun la prajit pulpele in jumate lingura de unt. In paralel preincalzesti cuptorul la 190 de grade si intr-un ibric pregatesti supa de pui punand la fiert 200 ml de apa cu doua...

Salata cu pui si orez

In Salate la 28 Iun 2011

Pieptul de pui il pregatesti la tigaie, apoi il tai fasii. Orezul il pregatesti precum in indicatiile de pe pachet si il lasi putin sa se raceasca. Razi morcovii cu ajutorul lui Moulinex Fresh Express si te scutesti si de o durere de mana data de razatoarea obisnuita si nici nu mai gasesti urme...

"Crantanele" cu alune de padure

In Dulciuri la 28 Iun 2011

Bati zaharul cu untul moale pana devine ca o crema. Adaugi mierea, esenta, faina si amesteci bine. Incorporezi si alunele si omogenizezi. Imparti aluatul in doua si rulezi doua suluri, ajutandu-te de folie de plastic. Sulurile trebuie sa fie cam de 4 cm grosime fiecare. Le pui la frigider...

Chec "spate de caprioara"

In Prajituri la 15 Iun 2011

Separi galbenusurile de albusuri. Freci untul cu zaharul , adaugi rand pe rand galbenusurile si esentele. Separat, ciocolata maruntita in robotul de bucatarie se amesteca cu migdalele macinate, praful de copt, scortisoara si amidonul. Incluzi aceasta compozitia in cea preparata mai devreme,...

Tarta cu capsuni si crema de Ricotta

In Dulciuri la 4 Iun 2011

Pentru blat se amesteca toate ingredientele reci si se framanta rapid cu buricele degetelor (mainile le poti tine putin sub un jet de apa rece) pana devine un aluat de tarta omogen pe care il pui in folie alimentara si il lasi la frigider macar o ora. Pe blatul de lucru tapetat cu faina...

Banane caramelizate

In Dulciuri la 1 Iun 2011

Bananele decojite le tai rondele si le pui intr-o tigaie sa se rumeneasca in unt. Adaugi esenta de rom,  o lingura de miere si sucul de portocala si mai lasi sa se inmoaie feliile de banane cateva secunde, miscand din cand in cand tigaia cat sa nu se lipeasca. Poti sa amesteci...

Tiramisu reţetă cu blat

In Prajituri la 31 Mai 2011

Tiramisu reţetă cu blat Sa o luam sistematic pentru ca, desi par multe ingrediente, nu este complicat de alcatuit aceasta prajitura si nu trebuie sa te descurajezi! Pentru blat lucrurile stau foarte simplu: scoti untul din timp si il lasi sa se inmoaie bine la temperatura camerei,...

Biscuiti "Petit Beurre"

In Prajituri la 31 Mai 2011

Amesteci faina, praful de copt,  zaharul vanilat si zaharul. Adaugi untul rece si faramitezi rapid cu buricele degetelor. Pui galbenusul si smantana dulce atat cat se cere si framanti rapid (aceleasi "reguli" care se aplica aluatului de tarta; eviti caldura pentru ca aluatul sa...

Tarta cu sparanghel si somon fumé

In Aperitive / Garnituri la 27 Mai 2011

Cuptorul il preincalzesti la 200 de grade. Sparanghelul se pune intr-o sita, deasupra unei oale in care fierbe apa, se acopera si se lasa sa fiarba asa vreo 15-20 de min. Apoi il scurgi foarte bine (altfel desi tarta o sa fie gata, continutul o sa fie nitel zemos la final) si il lasi sa se...

Salata de ton cu fusilli

In Ton la 24 Mai 2011

Pastele le fierbi ca-n indicatiile de pe pachet, adaugand fasolea verde in ultimele 5-7 minute de fierbere. Concomitent, intr-o alta oala fierbi tot atata timp cat pastele fasolea alba. Pastele cu fasolea verde se clatesc, se scurg si se lasa sa se raceasca. Procedezi la fel si cu fasolea...

Prajitura cu gem de prune

In Prajituri la 23 Mai 2011

Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat potrivit de tare, nelipicios, manevrabil. Se intinde cu facaletul in tava tapetata cu hartie de copt. Peste el, cu ajutorul unui cutit de masa sau cu o spatula, se intinde gemul. Albusurile se bat spuma ca pentru bezea, se adauga...

Placinta cu leurda si branza

In Aperitive / Garnituri la 22 Mai 2011

Foile de placinta se decongeleaza din vreme. Sfarami intr-un bol incapator branza si o amesteci cu 2 oua, leurda, ceapa si patrunjelul taiate marunt. Cand s-au decongelat foile de placinta, le imparti doua cate doua si le ungi intre ele cu putin din untul topit in ulei. Pe latura mare a foii,...

Desert la pahar - capsuni

In Dulciuri la 20 Mai 2011

Biscuitii ii sfarami in bucati nu prea mici (fie in robotul de bucatarie, fie pusi intr-o punga din care ai scos aerul si apoi treci cu facaletul peste ei). Imparti egal in pahare. Crema mascarpone o amesteci cu lichiorul de cafea si o lingura de zahar, apoi o imparti egal in cele patru...

Afisate 1 - 30 din 76 retete    

Postari recente

publicat la 21.11.2011

Biscuiti cu ciocolata

publicat la 07.11.2011

Oua coapte

publicat la 31.10.2011

"Beef Wellington" vegetarian

 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]