Realizarea cojilor de nuci:
Punem într-un vas adânc untul, untura și zahărul pudră. Mixăm totul până obținem o crema spumoasă, apoi adaugăm ouăle pe rând și amestecăm după fiecare. La final adaugăm vanilia apoi făina în ploaie și...
Curatam dovleacul de coaja si-l portionam in cuburi potrivit de mari. Daca este batran, indepartam partea moale cu seminte.
Punem imediat cubuletele de dovlecel intr-un vas incapator in care am turnat 100 ml otet si apa rece cat cuprinde. Se lasa dovlecelul in apa cu otet cca 2 ore dupa care...
Indepartam bobitele de coacaze de pe crengute.
Punem sa fiarba la foc mic 300 ml apa cu 1,4 kg zahar, pana incepe sa se lege un sirop care luceste. Adaugam coacazele spalate si scurse impreuna cu zeama de lamaie si fierbem totul pana ce lichidul scade la jumatate iar siropul devine lipicios si...
Pregatim intai ceea ce eu numesc "amestecul minune".
Dizolvam cele 40 g faina alba in 200 ml apa rece. Punem amestecul pe foc si amestecam continuu pana ajunge la clocot, se leaga si capata luciu. Oprim focul, punem amestecul intr-un bol, acoperim cu folie alimentara, lasam sa se...
Mixam ouale cu zaharul. Adaugam pe rand uleiul, laptele, faina si amoniacul stins cu zeama de lamaie, mixand dupa fiecare.
La final incorporam esenta de rom si praful de sare.
Daca aluatul este prea lichid, adaugam faina cat sa obtinem un aluat pufos , dens dar care curge...
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem spuma albusurile cu un praf de sare.
Adaugam galbenusurile si mixam, apoi incorporam si faina, cacaoa si praful de copt.
Coacem blatul in tava rotunda tapetata cu hartie de copt, pentru cca 30 minute, la 175 grade.
Crema...
Punem in vasul mixerului untul moale impreuna cu zaharul pudra.
Amestecam la viteza mica, apoi la viteza mai mare pana la omogenizare totala.
Adaugam praful de sare, ouale si esenta de migdale. Mixam pentru omogenizare.
Adaugam faina si o incorporam in crema de unt mixand pana se obtine...
Baza de tort si cojile de eclere.
Punem la fiert apa împreuna cu 100 g unt, uleiul, 15 g zahar si sarea.
Cand începe apa sa clocoteasca, punem toata faina deodata si amestecam energic cu un tel, pâna se desprinde aluatul de pe peretii vasului.
Lasam putin sa...
Untul se pastreza o ora la temperatura camerei, apoi se mixeaza pana devine spuma.
Adaugam zaharul pudra si vanilia, apoi albusurile spuma si mixam pana se umfla si obtinem o crema pufoasa.
Completam cu faina si praful de sare si omogenizam totul.
Luam cu o lingurita din compozitia...
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana devin spuma.
Adaugam apoi zaharul, galbenusurile si uleiul, mixand continuu dupa fiecare.
Faina o amestecam cu praful de copt si cacaua. In compozitia de oua adaugam alternativ faina si laptele, mixand pentru omogenizare.
Turnam aluatul...
Punem in vasul mixerului untul moale impreuna cu zaharul pudra.
Amestecam, pentru inceput la viteza mica, apoi la viteza mai mare pana la omogenizare totala.
Oprim mixerul si adaugam praful de sare, cele doua oua si esentele ( de vanilie si lamaie ). Omogenizam din nou, crescand...
Pregatim intai aluatul pentru biscuiti, apoi pregatim umplutura.
Pentru aluat topim untul, adaugam zaharul pudra, oul si galbenusul , cele 3 linguri de cacao, mixand toate ingredientele. Adaugam apoi treptat faina amestecata cu praful de copt. Vom framanta cu mana un aluat...
Incalzim apa cat sa tinem degetul fara sa ne friga. Turnam 100 ml apa calda intr-o cana, adaugam zaharul, doua linguri cu faina si drojdia. Amestecam totul si lasam 5-10 minute deoparte, ca maiaua sa–si dubleze volumul.
Punem faina intr-un vas mai mare si o amestecam cu sarea. Facem o...
Pentru aluat :
In vasul mixerului planetar am cernut faina pe care am amestecat-o apoi cu zahărul, praful de sare si drojdia uscată.
Am încălzit sucul acidulat si l-am adaugat amestecând compozitia cu o lingură, pentru omogenizare. Am adăugat apoi aromele, coaja de...
Spargem ouale intr-un vas incapator si le mixam bine cu iaurtul. Adaugam zaharul și praful de sare, apoi faina si bicarbonatul stins cu putin otet sau zeama de lamaie.
Omogenizam totul cu telul sau mixerul.
Coacem mici gramajoare de aluat la Panini Maker pana devin aurii pe ambele...
Cernem faina si o amestecam cu un praf de sare.
Mixam untura din osanza cu zaharul si gelul aromat de menta, apoi adaugam ouale si faina, omogenizand bine totul.
Cu compozitia rezultata, umplem presa pentru fursecuri / biscuiti si spritam aluatul direct pe hartia de copt, neunsa (...
Gemul de prune il amestecam cu fulgi de cocos pentru a obtine o consistenta mai ferma si a evita curgerea din fursecuri.
Untura din Osanza de porc se mixeaza impreuna cu zaharul si vanilia. Adaugam ouale si continuam sa mixam, dupa care adaugam si faina. Framantam un aluat nelipicios...
Pentru inceput pregatim piersicile aromate:
Scurgem siropul de la doua borcane de compot de piersici , iar fructele le tocam cubulete.
Punem cubuletele de piersici intr-o cratita si stoarcem peste ele zeama de la o lamaie mare. Adaugam bucatile de lamaie confiata, zaharul, coniacul...
Blat :
Prajim nucile si le macinam la robot.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, apoi faina si nuca macinata.
Punem amestecul intr-o forma de tort rotunda, tapetata cu hartie pentru copt, nivelam si coacem in cuptorul preincalzit pentru aprox 12...
Punem faina intr-un vas incapator si-i facem o gropita in centru. Topim usor margarina si o adaugam in vas, impreuna cu celelalte ingrediente (apa, ulei, sare, zahar, bicarbonat si zeama de lamaie ). Framantam un aluat potrivit de tare pe care-l invelim in folie alimentara si-l lasam la frigider...
Intai ne ocupam de crema , pe care o obtinem prin mixarea celor doua cutii de mascarpone cu crema finetti. Intrucat avem nevoie de o crema potrivit de moale, am adaugat la aceasta si 50 ml lapte condensat ( puteti inlocui cu 150 ml frisca lichida ). Dam crema la frigider si ne ocupam de...
Curatam ardeii de cotoare, seminte si nervuri, ajutandu-ne obligatoriu de manusi. Procedam la fel cu gogosarii ( mai putin manusile :)) ).
Dupa ce-i spalam in 2-3 ape reci maruntim ardeii si gogosarii la robot, insistand mai mult la gogosar pentru a-si lasa cat mai mult suc.
Punem la...
Punem faina intr-un vas incapator. Facem in mijloc o gropita in care vom pune drojdia, zaharul si sarea, peste care turna 150 ml apa calduta spre fierbinte. Amestecam usor ingredientele din crater si lasam sa creasca maiaua. Dupa cca 5-10 minute, cand drojdia incepe sa fermenteze si sa faca...
Blatul:
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt, mixand dupa fiecare.
Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul de 25 cm. si coacem blatul la foc...
Din cantitatile date vom coace 3 foi . Putem prepara toata compozitia odata si s-o impartim in trei parti egale, dar eu am ales sa impart ingredientele la 3 si sa prepar compozitia separat pentru fiecare foaie in parte. Astfel, pentru o foaie folosim: 4 albusuri, 4 linguri zahar,4 linguri nuca,...
Piersicile se spala bucata cu bucata in 2-3 ape reci, se feliaza si se indeparteaza samburii. Feliile se pun intr-o oala mare, turnam apa cat sa nu acopere fructele ( pentru ca ele isi vor lasa si sucul propriu ) si punem la fiert pentru cca. 20 minute ( timpul de fierbere depinde de cantitatea...
Desfacem cu grija boabele de struguri de pe ciorchina, le spalam in mai multe ape si le punem in borcane curate, fara a umple complet borcanele.
In fiecare borcan adaugam 2 linguri rase cu zahar ( eu am folosit zahar brut ) si adaugam apa pana la gatul borcanului.
Capsam borcanele cu capace...
Punem faina intr-un vas incapator formand in centru un crater in care presaram un praf de sare si putin ulei.
Incepem sa adaugam apa rece, putin cate putin, incepand si framantatul.
Obtinem o coca potrivit de tare dar pufoasa, pe care o impartim in 4-6 bucati pe care...
Punem faina intr-un vas incapator, formand in centru o gropita in care presaram un praf de sare. Adaugam otetul si 2-3 linguri cu ulei.
Incepem sa adaugam apa rece, putin cate putin, incepand si framantatul.
Obtinem o coca potrivit de tare dar pufoasa, pe care o impartim in...
Este necesar ca untul sa fie rece, din frigider.
Amestecam faina cu praful de copt si un praf sare.
Adaugam apoi nuca macinata, oul intreg si cele 2 galbenusuri, zaharul, coaja de lamâie, esenta de vanilie si pudra de scortisoara.
Untul rece il dam pe razatoare, il distribuim...
Desert nuci umplute
Realizarea cojilor de nuci: Punem într-un vas adânc untul, untura și zahărul pudră. Mixăm totul până obținem o crema spumoasă, apoi adaugăm ouăle pe rând și amestecăm după fiecare. La final adaugăm vanilia apoi făina în ploaie și...
Compot de dovlecei
Curatam dovleacul de coaja si-l portionam in cuburi potrivit de mari. Daca este batran, indepartam partea moale cu seminte. Punem imediat cubuletele de dovlecel intr-un vas incapator in care am turnat 100 ml otet si apa rece cat cuprinde. Se lasa dovlecelul in apa cu otet cca 2 ore dupa care...
Dulceata de coacaze rosii
Indepartam bobitele de coacaze de pe crengute. Punem sa fiarba la foc mic 300 ml apa cu 1,4 kg zahar, pana incepe sa se lege un sirop care luceste. Adaugam coacazele spalate si scurse impreuna cu zeama de lamaie si fierbem totul pana ce lichidul scade la jumatate iar siropul devine lipicios si...
Mucenici cu aluat de cozonac - reteta imbunatatita
Pregatim intai ceea ce eu numesc "amestecul minune". Dizolvam cele 40 g faina alba in 200 ml apa rece. Punem amestecul pe foc si amestecam continuu pana ajunge la clocot, se leaga si capata luciu. Oprim focul, punem amestecul intr-un bol, acoperim cu folie alimentara, lasam sa se...
Desert faguri
Mixam ouale cu zaharul. Adaugam pe rand uleiul, laptele, faina si amoniacul stins cu zeama de lamaie, mixand dupa fiecare. La final incorporam esenta de rom si praful de sare. Daca aluatul este prea lichid, adaugam faina cat sa obtinem un aluat pufos , dens dar care curge...
Desert tort amandina
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si mixam, apoi incorporam si faina, cacaoa si praful de copt. Coacem blatul in tava rotunda tapetata cu hartie de copt, pentru cca 30 minute, la 175 grade. Crema...
Desert fursecuri fragede cu gem de fructe
Punem in vasul mixerului untul moale impreuna cu zaharul pudra. Amestecam la viteza mica, apoi la viteza mai mare pana la omogenizare totala. Adaugam praful de sare, ouale si esenta de migdale. Mixam pentru omogenizare. Adaugam faina si o incorporam in crema de unt mixand pana se obtine...
Desert tort ecler- Reteta cu nr. 550
Baza de tort si cojile de eclere. Punem la fiert apa împreuna cu 100 g unt, uleiul, 15 g zahar si sarea. Cand începe apa sa clocoteasca, punem toata faina deodata si amestecam energic cu un tel, pâna se desprinde aluatul de pe peretii vasului. Lasam putin sa...
Desert fursecuri Milano
Untul se pastreza o ora la temperatura camerei, apoi se mixeaza pana devine spuma. Adaugam zaharul pudra si vanilia, apoi albusurile spuma si mixam pana se umfla si obtinem o crema pufoasa. Completam cu faina si praful de sare si omogenizam totul. Luam cu o lingurita din compozitia...
Desert prajitura cu urda
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugam apoi zaharul, galbenusurile si uleiul, mixand continuu dupa fiecare. Faina o amestecam cu praful de copt si cacaua. In compozitia de oua adaugam alternativ faina si laptele, mixand pentru omogenizare. Turnam aluatul...
Desert fursecuri spritate, fragede si aromate
Punem in vasul mixerului untul moale impreuna cu zaharul pudra. Amestecam, pentru inceput la viteza mica, apoi la viteza mai mare pana la omogenizare totala. Oprim mixerul si adaugam praful de sare, cele doua oua si esentele ( de vanilie si lamaie ). Omogenizam din nou, crescand...
Desert fursecuri cu umplutura de cocos
Pregatim intai aluatul pentru biscuiti, apoi pregatim umplutura. Pentru aluat topim untul, adaugam zaharul pudra, oul si galbenusul , cele 3 linguri de cacao, mixand toate ingredientele. Adaugam apoi treptat faina amestecata cu praful de copt. Vom framanta cu mana un aluat...
Mucenici/ sfintisori moldovenesti, reteta de post
Incalzim apa cat sa tinem degetul fara sa ne friga. Turnam 100 ml apa calda intr-o cana, adaugam zaharul, doua linguri cu faina si drojdia. Amestecam totul si lasam 5-10 minute deoparte, ca maiaua sa–si dubleze volumul. Punem faina intr-un vas mai mare si o amestecam cu sarea. Facem o...
Desert cozonac cu Fanta, reteta de post
Pentru aluat : In vasul mixerului planetar am cernut faina pe care am amestecat-o apoi cu zahărul, praful de sare si drojdia uscată. Am încălzit sucul acidulat si l-am adaugat amestecând compozitia cu o lingură, pentru omogenizare. Am adăugat apoi aromele, coaja de...
Desert OLADI - Clatite rusesti
Spargem ouale intr-un vas incapator si le mixam bine cu iaurtul. Adaugam zaharul și praful de sare, apoi faina si bicarbonatul stins cu putin otet sau zeama de lamaie. Omogenizam totul cu telul sau mixerul. Coacem mici gramajoare de aluat la Panini Maker pana devin aurii pe ambele...
Biscuiti fragezi cu menta si glazura de ciocolata neagra
Cernem faina si o amestecam cu un praf de sare. Mixam untura din osanza cu zaharul si gelul aromat de menta, apoi adaugam ouale si faina, omogenizand bine totul. Cu compozitia rezultata, umplem presa pentru fursecuri / biscuiti si spritam aluatul direct pe hartia de copt, neunsa (...
Fursecuri fragede cu gem de prune
Gemul de prune il amestecam cu fulgi de cocos pentru a obtine o consistenta mai ferma si a evita curgerea din fursecuri. Untura din Osanza de porc se mixeaza impreuna cu zaharul si vanilia. Adaugam ouale si continuam sa mixam, dupa care adaugam si faina. Framantam un aluat nelipicios...
Tort Feerie de An Nou
Pentru inceput pregatim piersicile aromate: Scurgem siropul de la doua borcane de compot de piersici , iar fructele le tocam cubulete. Punem cubuletele de piersici intr-o cratita si stoarcem peste ele zeama de la o lamaie mare. Adaugam bucatile de lamaie confiata, zaharul, coniacul...
Tort egiptean
Blat : Prajim nucile si le macinam la robot. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, apoi faina si nuca macinata. Punem amestecul intr-o forma de tort rotunda, tapetata cu hartie pentru copt, nivelam si coacem in cuptorul preincalzit pentru aprox 12...
Prajitura de post, cu mere
Punem faina intr-un vas incapator si-i facem o gropita in centru. Topim usor margarina si o adaugam in vas, impreuna cu celelalte ingrediente (apa, ulei, sare, zahar, bicarbonat si zeama de lamaie ). Framantam un aluat potrivit de tare pe care-l invelim in folie alimentara si-l lasam la frigider...
Desert tort de biscuiti cu crema de mascarpone si finetti
Intai ne ocupam de crema , pe care o obtinem prin mixarea celor doua cutii de mascarpone cu crema finetti. Intrucat avem nevoie de o crema potrivit de moale, am adaugat la aceasta si 50 ml lapte condensat ( puteti inlocui cu 150 ml frisca lichida ). Dam crema la frigider si ne ocupam de...
Dulceata de ardei iute
Curatam ardeii de cotoare, seminte si nervuri, ajutandu-ne obligatoriu de manusi. Procedam la fel cu gogosarii ( mai putin manusile :)) ). Dupa ce-i spalam in 2-3 ape reci maruntim ardeii si gogosarii la robot, insistand mai mult la gogosar pentru a-si lasa cat mai mult suc. Punem la...
Branzoaice
Punem faina intr-un vas incapator. Facem in mijloc o gropita in care vom pune drojdia, zaharul si sarea, peste care turna 150 ml apa calduta spre fierbinte. Amestecam usor ingredientele din crater si lasam sa creasca maiaua. Dupa cca 5-10 minute, cand drojdia incepe sa fermenteze si sa faca...
Tort clasic cu crema de cacao si miez de nuca
Blatul: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul, galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt, mixand dupa fiecare. Turnam compozitia intr-o tava cu diametrul de 25 cm. si coacem blatul la foc...
Prajitura Intercontinental ~ Reteta cu nr. 500
Din cantitatile date vom coace 3 foi . Putem prepara toata compozitia odata si s-o impartim in trei parti egale, dar eu am ales sa impart ingredientele la 3 si sa prepar compozitia separat pentru fiecare foaie in parte. Astfel, pentru o foaie folosim: 4 albusuri, 4 linguri zahar,4 linguri nuca,...
Nectar de piersici
Piersicile se spala bucata cu bucata in 2-3 ape reci, se feliaza si se indeparteaza samburii. Feliile se pun intr-o oala mare, turnam apa cat sa nu acopere fructele ( pentru ca ele isi vor lasa si sucul propriu ) si punem la fiert pentru cca. 20 minute ( timpul de fierbere depinde de cantitatea...
Compot de struguri albi
Desfacem cu grija boabele de struguri de pe ciorchina, le spalam in mai multe ape si le punem in borcane curate, fara a umple complet borcanele. In fiecare borcan adaugam 2 linguri rase cu zahar ( eu am folosit zahar brut ) si adaugam apa pana la gatul borcanului. Capsam borcanele cu capace...
Placinta cu dovleac
Punem faina intr-un vas incapator formand in centru un crater in care presaram un praf de sare si putin ulei. Incepem sa adaugam apa rece, putin cate putin, incepand si framantatul. Obtinem o coca potrivit de tare dar pufoasa, pe care o impartim in 4-6 bucati pe care...
Desert placinta cu mere
Punem faina intr-un vas incapator, formand in centru o gropita in care presaram un praf de sare. Adaugam otetul si 2-3 linguri cu ulei. Incepem sa adaugam apa rece, putin cate putin, incepand si framantatul. Obtinem o coca potrivit de tare dar pufoasa, pe care o impartim in...
Cornulete cu nuca
Este necesar ca untul sa fie rece, din frigider. Amestecam faina cu praful de copt si un praf sare. Adaugam apoi nuca macinata, oul intreg si cele 2 galbenusuri, zaharul, coaja de lamâie, esenta de vanilie si pudra de scortisoara. Untul rece il dam pe razatoare, il distribuim...