Dezghetam aluatul apoi il desfacem pe masa.
Impartim fiecare parte de aluat, apoi ungem suprafata fiecarei jumatati cu pasta de tomate iar cealalta jumatate o decupam cu rola.
Presaram busuioc apoi asezam peste feliile de branza topita si de cascaval, apoi suprapunem partea de aluat...
Spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri.
Batem spuma albusurile cu sare si 3 linguri de zahar.
Separat amestecam galbenusurile cu praful de copt si alte 3 linguri de zahar.
Dupa ce se dizolva zaharul si amestecul este spumos, adaugam pe rand cate putin albus batut si faina...
Crestam painea cu un cutit ascutit fara a taia si coaja de jos.
Printre cubuletele formate implantam fasii de unt.
Presaram sare si piper dupa gust,apoi cascavalul ras iar la final marar verde tocat.
Punem painea la cuptor pana se topeste untul si cascavalul.
Scoatem painea din...
Ungem felia de paine cu branzica Hochland,apoi punem peste felia de cascaval Hochland.
Taiem bucatele de cascaval Dalia,le asezam peste sandvis.
Asezam cealalta felie unsa cu branza topita iar apoi prajim sandvisul.
Dupa ce sa prajit il servim cald.
Pofta buna!
Trebuie sa spalam cartofii si sa ii punem la fiert in apa cu sare.
Dupa ce s-au fiert cartofii trebuie sa ii curatam de coaja si sa ii taiem felii.
Prazul trebuie spalat si taiat felii.
Punem feliile de praz peste cartofii taiati, punem ulei, sare si piper dupa gust si la sfarsit niste...
Se curata dovlecelul si se taie bucatele.
Se spala rosiile si prazul,se taie tot bucatele.
Se caleste prazul in ulei impreuna cu mustarul boabe, apoi se pune dovlecelul si se mai caleste putin.
Se pun rosiile taiate bucati, se amesteca si se mai lasa sa fiarba putin.
Se presara...
Taiem felia de paine in doua.
Ungem fiecare jumatate cu cate o branzica triunghi,apoi punem felia de cascaval peste.
Spalam frunzele de salata si rosia apoi o taiem felii si le punem pe sandvis.
Acoperim cu cealalta jumatate.
La final presaram peste el fulgi de chili si verdeata....
Tocam o varza mica si o ceapa.
Punem intr-o craticioara 3-4 linguri de ulei, calim ceapa 5 minute adaugam o cutiuta mica de pasta de tomate.
Punem varza tocata, o foaie de dafin cateva bobite de piper negru si de mustar, adaugam o jumatate de cana cu apa si lasam sa fiarba pana scade apa....
Spalam si taiem ciupercile.
Punem ulei la incins,apoi punem ciupercile in tigaie, presaram deasupra sare si fulgi de chili si le lasam la foc pana se prajesc.
Intre timp spargem ouale intrun castronel,le amestecam cu furculita si turnam amestecul in tigaie peste ciupercile prajite.
Lasam...
Spalam prazul apoi il taiem felii.
Il punem la calit timp de 5min in ulei.
Turnam sucul de rosii,punem sare, piper,bobitele de mustar si o foaie de dafin. Amestecam si lasam sa fiarba pana sosul este suficient de gros,apoi adaugam patrunjel verde tocat si servim.
Intai spalam cartofii, apoi ii fierbem timp de 40min.
Curatam cartofii de coaja,ii dam pe razatoare si ii amestecam cu sare si piper, 2 oua si frunze de patrunjel tocate.
Punem faina pe o farfurie intinsa, luam cu mana o cantitate mica de cartofi si modelam cu mainile forme de chiftele. Le...
Golim continutul plicurilor de budinca intr-un castronel,punem 100ml lapte rece si dizolvam praful.
Laptele ramas il punem la foc mic intr-o oala. Adaugam zaharul in lapte si il amestecam pana se dizolva,apoi turnam budinca dizolvata si la fel amestecam pana se ingroasa.
Intr-un castronel...
Se pun cartofii la fiert in coaja pana intra furculita in ei.
Dupa ce au fiert cartofii,ii scurgem de apa in care au fiert,ii clatim cu un jet de apa rece apoi ii curatam de coaja.
Ii taiem cubulete,adugam 3-4 linguri de ulei, sare si piper dupa gust iar la final presaram patrunjel proaspat...
Pornim cuptorul la temperatura potrivita (in jur de 160 grade).
Asezam felii de paine in tava. Ungem (sau stropim) feliile de paine cu ulei. Condimentam cu sare, piper si marar.
Presaram cascaval dat pe razatoare si bagam tava in cuptorul incins,pana se topeste cascavalul si painea se...
Curatam,spalam si taiem ceapa verde si morcovul.
Punem ulei in oala si apoi adaugam ceapa si morcovul.
Lasam se se caleasca putin ceapa,apoi adaugam cuburile knorr pana se dizolva. Turnam treptat cei 2l de apa in oala.
Lasam pana se fierb bine morcovii,apoi adaugam pastele fainoase....
Taiem in doua avocadoul . Scoatem miezul din avocado, il pasam cu ajutorul unui robot de bucatarie, apoi adaugam uleiul, sarea, piperul si praful de usturoi.
Pofta buna!
Punem tigaia pe foc sa se incinga uleiul. Intre timp spalam si taiem ciupercile. Cand uleiul este suficient de incins,punem ciupercile in tigaie si le lasam sa se rumeneasca pe toate partile. Dupa ce s-au prajit suficient le scoatem pe farfurie. Punem sare si piper dupa gust.
Pofta buna!
Foietaj cu pasta de tomate si cascaval
Dezghetam aluatul apoi il desfacem pe masa. Impartim fiecare parte de aluat, apoi ungem suprafata fiecarei jumatati cu pasta de tomate iar cealalta jumatate o decupam cu rola. Presaram busuioc apoi asezam peste feliile de branza topita si de cascaval, apoi suprapunem partea de aluat...
Tarta cu budinca si capsuni
Spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu sare si 3 linguri de zahar. Separat amestecam galbenusurile cu praful de copt si alte 3 linguri de zahar. Dupa ce se dizolva zaharul si amestecul este spumos, adaugam pe rand cate putin albus batut si faina...
Paine impanata cu unt si cascaval
Crestam painea cu un cutit ascutit fara a taia si coaja de jos. Printre cubuletele formate implantam fasii de unt. Presaram sare si piper dupa gust,apoi cascavalul ras iar la final marar verde tocat. Punem painea la cuptor pana se topeste untul si cascavalul. Scoatem painea din...
Sandvis cu cascaval
Ungem felia de paine cu branzica Hochland,apoi punem peste felia de cascaval Hochland. Taiem bucatele de cascaval Dalia,le asezam peste sandvis. Asezam cealalta felie unsa cu branza topita iar apoi prajim sandvisul. Dupa ce sa prajit il servim cald. Pofta buna!
Salata orientala
Trebuie sa spalam cartofii si sa ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert cartofii trebuie sa ii curatam de coaja si sa ii taiem felii. Prazul trebuie spalat si taiat felii. Punem feliile de praz peste cartofii taiati, punem ulei, sare si piper dupa gust si la sfarsit niste...
Ghiveci cu dovlecel, praz si rosii
Se curata dovlecelul si se taie bucatele. Se spala rosiile si prazul,se taie tot bucatele. Se caleste prazul in ulei impreuna cu mustarul boabe, apoi se pune dovlecelul si se mai caleste putin. Se pun rosiile taiate bucati, se amesteca si se mai lasa sa fiarba putin. Se presara...
Sandvis simplu
Taiem felia de paine in doua. Ungem fiecare jumatate cu cate o branzica triunghi,apoi punem felia de cascaval peste. Spalam frunzele de salata si rosia apoi o taiem felii si le punem pe sandvis. Acoperim cu cealalta jumatate. La final presaram peste el fulgi de chili si verdeata....
Varza calita, reteta traditionala si usor de preparat
Tocam o varza mica si o ceapa. Punem intr-o craticioara 3-4 linguri de ulei, calim ceapa 5 minute adaugam o cutiuta mica de pasta de tomate. Punem varza tocata, o foaie de dafin cateva bobite de piper negru si de mustar, adaugam o jumatate de cana cu apa si lasam sa fiarba pana scade apa....
Omleta cu ciuperci Pleurotus
Spalam si taiem ciupercile. Punem ulei la incins,apoi punem ciupercile in tigaie, presaram deasupra sare si fulgi de chili si le lasam la foc pana se prajesc. Intre timp spargem ouale intrun castronel,le amestecam cu furculita si turnam amestecul in tigaie peste ciupercile prajite. Lasam...
Sos de rosii cu praz
Spalam prazul apoi il taiem felii. Il punem la calit timp de 5min in ulei. Turnam sucul de rosii,punem sare, piper,bobitele de mustar si o foaie de dafin. Amestecam si lasam sa fiarba pana sosul este suficient de gros,apoi adaugam patrunjel verde tocat si servim.
Chiftele de cartofi
Intai spalam cartofii, apoi ii fierbem timp de 40min. Curatam cartofii de coaja,ii dam pe razatoare si ii amestecam cu sare si piper, 2 oua si frunze de patrunjel tocate. Punem faina pe o farfurie intinsa, luam cu mana o cantitate mica de cartofi si modelam cu mainile forme de chiftele. Le...
Turnulete de biscuiti
Golim continutul plicurilor de budinca intr-un castronel,punem 100ml lapte rece si dizolvam praful. Laptele ramas il punem la foc mic intr-o oala. Adaugam zaharul in lapte si il amestecam pana se dizolva,apoi turnam budinca dizolvata si la fel amestecam pana se ingroasa. Intr-un castronel...
Cartofi natur
Se pun cartofii la fiert in coaja pana intra furculita in ei. Dupa ce au fiert cartofii,ii scurgem de apa in care au fiert,ii clatim cu un jet de apa rece apoi ii curatam de coaja. Ii taiem cubulete,adugam 3-4 linguri de ulei, sare si piper dupa gust iar la final presaram patrunjel proaspat...
Bruschete cu rosii si leurda
Pornim cuptorul la temperatura potrivita (in jur de 160 grade). Asezam felii de paine in tava. Ungem (sau stropim) feliile de paine cu ulei. Condimentam cu sare, piper si marar. Presaram cascaval dat pe razatoare si bagam tava in cuptorul incins,pana se topeste cascavalul si painea se...
Supa cu paste fainoase
Curatam,spalam si taiem ceapa verde si morcovul. Punem ulei in oala si apoi adaugam ceapa si morcovul. Lasam se se caleasca putin ceapa,apoi adaugam cuburile knorr pana se dizolva. Turnam treptat cei 2l de apa in oala. Lasam pana se fierb bine morcovii,apoi adaugam pastele fainoase....
Pasta de avocado
Taiem in doua avocadoul . Scoatem miezul din avocado, il pasam cu ajutorul unui robot de bucatarie, apoi adaugam uleiul, sarea, piperul si praful de usturoi. Pofta buna!
Ciuperci Pleurotus prajite
Punem tigaia pe foc sa se incinga uleiul. Intre timp spalam si taiem ciupercile. Cand uleiul este suficient de incins,punem ciupercile in tigaie si le lasam sa se rumeneasca pe toate partile. Dupa ce s-au prajit suficient le scoatem pe farfurie. Punem sare si piper dupa gust. Pofta buna!