Oana

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE1097
PRIETENI334
Retete / Aperitive / Garnituri

Pateuri rapide cu branza feta

In Aperitive / Garnituri la 9 Ian 2010

Aluatul se lasa la dezgetat, apoi se taie in lungime pe jumatate. Oul se bate bine cu branza feta maruntica, pana se obtine o compozitie cremoasa. Se unge foaia de aluat cu aceasta compozitie, se ruleaza pe lungime, apoi se taie cu cutitul in rulouri de 3-4 cm. Se aseaza in tava pe hartie de...

Platou rece aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2010

Se aseaza toate pe un platou rotund, ornand dupa imaginatie.

Arici tepos si fitzos aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2010

Pepenele se taie la baza foarte putin si se aseaza, drept, pe o farfurie. Se fac frigaruile, alternand ingredientele de mai sus sau folosind altele, dupa plac. Se decoreaza farfuria cu struguri, felii de portocale si floricele de praz.   PS: Stefu a fost primul la masa, dupa cum se...

Placintele de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 11 Noi 2009

Cartofii se curata, se spala, apoi se taie rondele foarte subtiri. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se aranjeaza placintelele de cartofi, suprapunand cate 5 feliute de cartofi, ca si tiglele, dand forma rotunda. Uleiul se incinge, apoi se pune usturoiul taiat marunt si se caleste 30 de...

Acordeoane

In Aperitive / Garnituri la 31 Oct 2009

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii, dar nu de tot, pana jos. Se aseaza pe o folie de aluminiu suficient de mare sa se poate impacheta apoi cartoful in ea. Printre feliile de cartof se aseaza alternativ, o feliuta de sunca sau muschi, o felie de ciuperca si o felie de ardei...

Dovlecei crocanti

In Aperitive / Garnituri la 16 Oct 2009

Dovleceii se spala, se curata si se taie bastonase, pe lung. Se presara cu sare si se lasa 15 minute sa iasa apa din ei, apoi se sterg cu hartie absorbanta. Iaurtul se amesteca cu uleiul si mararul, apoi dovleceii se inmoaie in acest amestec. Telemeaua se amesteca cu pesmetul. Bastonasele se...

Craciun Fericit tuturor bucatarasilor!!

In Aperitive / Garnituri la 4 Oct 2009

OK, OK, bradul e gata aranjat, coarnele-s la locul lor, sa vina al batrin cu cadourile! Mama a gatit o gramada, dar noi vrem doar jucarii si dulciuri, da? Semnat: Stefan si Vlad :))- poza 2 La ataaaaaac! Dati, dom’le, doar cite-o portie, sa ajunga la toata lumea! :))- poza 3 4. Platou...

Rulouri de cascaval cu salata de telina si mar

In Aperitive / Garnituri la 4 Oct 2009

Telina si marul de decojesc si se spala cu apa rece, apoi se dau pe razatoarea mica sau se pun la robot. Se stropesc imediat cu sucul de lamaie si se amesteca cu maioneza si sare dupa gust. Feliile de cascaval se taie pe jumatate, se umplu cu cate o lingura de salata, apoi se ruleaza. Se tin...

Salata de cruditati cu pui pe felie de mar

In Aperitive / Garnituri la 3 Oct 2009

Pipetul de pui fiert si racit se taie cuburi mici. Morcovul si telina se curata si se dau pe razatoare mica (eu le-am facut rapid la robot), apoi se stropesc cu zeama de lamaie. Ardeiul gras se spala, se curata de cotor si seminte si se taie cuburi mici. Se amesteca toate ingredientele intr-un...

Turnulete taranesti

In Aperitive / Garnituri la 3 Oct 2009

Kaizerul si telemeaua se taie cubulete. Ceapa rosie se curata, se spala si se taie rondele mai grosute. Rosia se taie felii mai groase si apoi cuburi de marimea celor de kaizer si branzica. Se aseaza pe o rondea de ceapa cate o bucata de kaizer, deasupra branza, apoi rosia si se fixeaza bine...

Dobos cu cascaval si sunca

In Aperitive / Garnituri la 3 Oct 2009

Untul se lasa la temperatura camerei pana se poate intinde usor. Se unge o felie de cascaval cu unt, intr-un strat foarte subtire, apoi se aseaza feliile de sunca. Se aseaza alternativ straturile, apoi se taie marginile cu un cutit bine ascutit si cu grija se taie cubulete. Se orneza dupa plac si...

Chiftelute de dovlecel si branza

In Aperitive / Garnituri la 5 Aug 2009

Dovlecelul si cartoful se curata si se dau pe razatoarea mica. Apoi se scurg bine de tot de zeama lasata. Se amesteca apoi cu usturoiul dat prin rarzatoare, branza telemea razuita si ea, oul, faina si mararul tocat fin. Se prajesc in ulei incins si se pun chiftelutele in tigaie cu o lingurita.

Cartofi cu pesmet la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 9 Iul 2009

Cartofii se curata, se spala si se taie bucati mai mari si groase. Pesmetul se amesteca cu boia, usturoi granulat si sare, iar cartofii se tavalesc pe rand prin acest amestec. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se lasa la cuptor pana se rumenesc usor. Se intorc pe toate partile.

Cartofi noi copti cu unt si verdeata

In Aperitive / Garnituri la 28 Iun 2009

Cartofii se spala foarte bine, apoi se taie pe lung, in doua, dar nu de tot. In crestatura se aseaza o feliuta de unt, putina verdeata deasupra si sare. Se impacheteaza bine fiecare cartof in folie de aluminiu, se aseaza intr-o tava si se coc in cuptorul incins cam 45 de minute. Se verifica cu o...

Varza noua cu taietei si smantana

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2009

Mai intai spalam varza, ceapa si ardeiul capia. Varza o bagam rapid la robot si o tocam fideluta, in 3 minute e gata :) Ceapa o tocam rondele iar ardeiul cubulete. Intr-o craticioara cu putin ulei calim ceapa si ardeiul, punem o cana cu apa si lasam sa se inmoaie. Adaugam apoi varza,...

Soricei deliciosi

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2009

Ouale se fierb vreo 10 minute. Apoi se trec prin jet d eapa rece si se curata de coaja. Se taie pe jumatate si se scoate cu grija galbenusul. Se amesteca pateul de pui cu toate galbenusurile, se adauga mustarul, mararul tocat foarte fin si se condimenteaza dupa gust. Se formeaza o pasta...

Rulouri de sunca cu salata de cruditati

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2009

Morcovii, telina si marul se curata, se spala si se dau pe razatoarea mica. Eu le-am pus la robot, cu discul care toaca exact ca razatoarea mica :)) Se stropesc legumele cu zeama de lamaie, se adauga maioneza si se condimenteaza dupa gust. Pe o feliuta de sunca se pun 2-3 lingurite de...

Ardei capia cu branza si verdeata

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2009

Ardeiul se spala si se curata, apoi se taie in bucati (asa...de doua degete :)) ) branza de vaci se freaca cu smantana, ceapa verde tocata foarte fin si mararul tocat. Se condimenteaza dupa gust. Se umplu ardeii cu ajutorul unui posh.  

Sufleu de conopida

In Aperitive / Garnituri la 4 Mai 2009

Conopida se curata, spala si se rupe buchetele. Se pune la fiert in apa cu sare. Cand este fiarta se scoate intr-o sita si se lasa putin la scurs. Intre timp se amesteca laptele cu ouale batute, smantana, branza rasa, putina sare. Se unge un vas termorezistent cu unt, se pune conopida si se...

Kumpir

In Aperitive / Garnituri la 3 Mai 2009

Avem nevoie de cativa cartofi mai mari, spalam bine coaja, o uscam cu un prosopel de hartie, apoi invelim cartofii in folie de aluminiu si ii punem in cuptorul incins, la foc potrivit. Trebuie lasati cam o ora, ii verificam cu furculita, daca intra usor in ei inseamna ca s-au copt. Scoatem...

Aperitive

In Aperitive / Garnituri la 2 Mai 2009

1. Platou cu rulada de cascaval , rulouri cu sunca de praga cu salata de cruditati , ardei umpluti cu crema de branza , acordeoane de rosii umplute cu salata de vinete . 2. Platou taranesc, pentru masa de Anul Nou: toba, lebar, caltabos(toate facute in casa), telemea de vaca, rosii...

Aperitiv rulada de cascaval

In Aperitive / Garnituri la 2 Mai 2009

Rulada are un gust mai special cu Ementaler, dar se poate face si cu cascaval Hohland Clasic, o bucata de 300 g. Cum procedam: bucata de cascaval o introducem intr-un vas cu apa clocotita, cu ambalaj cu tot, asa cum este ea, in vid. Acoperim vasul si lasam 15-20 minute. In acest timp...

Dovlecel pane

In Aperitive / Garnituri la 2 Mai 2009

Dovlecelul se spala si se taie rondele subtiri, cu tot cu coaja. Se pune sare peste el si se lasa 10 minute sa iasa apa din el. Apoi se usuca pe un prosop de hartie. Se amesteca ouale cu faina pana compozitia se face ca o smantana mai groasa, apoi se subtiaza cu laptele, iar la sfarsit se...

Cascaval DeSenvis pane

In Aperitive / Garnituri la 2 Mai 2009

Feliile de cascaval se taie mai grosute si se pun pe o farfurie, in congelator, 10 minute, pana se intaresc putin. Astfel, nu sa va imprastia in timpul prajirii. Se amesteca mai intai ouale cu faina pana se face ca o smantana mai groasa, apoi se subtiaza cu laptele, iar la sfarsit se adauga...

Garnitura tigaie cu cartofi taranesti

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2009

Ceapa se curata, se spala si se taie solzisori. Kaizerul se taie felii subtiri si apoi fasiute. Cartofii ii spalam bine si ii punem la fiert, cu coaja. Cand sunt gata, scurgem apa si ii lasam putin la racit. Apoi ii taiem cubulete. Intr-o tigaie de teflon punem o lingura cu unt si apoi aruncam...

Sandwich cu mozzarella si vinete

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2009

Cam asa am facut si eu, intr-o dupa-amiaza, dupa ce dormisem doua ore  si ma razbise foamea   Aveam in frigider un borcanel cu vinete la grill in ulei, am taiat cateva felii de mozzarella, o rosie si o felie de paine de casa. Delicios!

Tartine cu crema de branza si somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 28 Apr 2009

Avem nevoie de felii de paine toast , pe care le taiem in patru, apoi le ungem pe fiecare cu crema de branza, eu am avut Almette cu verdeata . Pe fiecare feliuta asezam apoi o bucata de somon afumat . Stoarcem zeama de lamaie peste tartine si gata, aperitivul se poate servi!

Mini-tarte speciale cu pui si spanac cu branza

In Aperitive / Garnituri la 28 Apr 2009

Pregatim mai intai umpluturile. Ceapa verde o spalam si o taiem rondele fine, mararul si patrunjelul il tocam fin, pieptul de pui si ficatelul le taiem si pe ele cuburi mici. Intr-o tigaie de teflon punem o lingura de ulei de palmier, apoi adaugam pieptul de pui si ficatelul, condimentam cu...

Rulou de omleta cu marar si ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 27 Apr 2009

Mai intai preparam omleta. Branza o punem intr-un castron si o sfaramam bine cu furculita (daca este mai tare se poate da pe razatoare). Adaugam ouale si batem bine cu furculita. Adaugam ceapa taiata rondele fine si mararul tocat. Intr-o tigaie de teflon punem cativa stropi de ulei de...

Piure cu ceapa verde, carnaciori si salata verde

In Aperitive / Garnituri la 27 Apr 2009

Am fiert cativa cartofi, apoi i-am pasat repede cu mixerul, am adaugat cubuletele  de unt, cescuta de lapte, sare dupa gust si firele de ceapa verde tocata foarte fin. Mi-a placut gustul, tare aromat! Am mancat piureul alaturi de carnaciori prajiti si o salata verde cu ceapa verde si...

Afisate 91 - 120 din 125 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Auzi ceva ce nu ar trebui si habar nu ai daca trebuie sa spui ceva sau sa taci si sa te faci ca nu ai inteles despre ce este vorba.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]