Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se bat cu zaharul pudra. Se adauga mascarponele treptat si se incorporeaza.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza usor in crema de galbenusuri, alaturi de esenta de vanilie. Se adauga zmeura si se amesteca. Se lasa...
Se pune zmeura intr-o sita si se clateste cu apa rece, dar superficial pentru ca se destrama imediat si se vor pierde semintele printre gaurelele sitei.
Se pune apoi intr-o cratita impreuna cu zaharul si se fierb pana cand se leaga. Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn, dar incet...
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se amesteca cu zaharul, branza, smantana, uleiul si esenta.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul vanilat, dupa care se toarna compozitia cu galbenusuri peste ele. Se adauga grisul, faina si praful de copt...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se freaca untul cu zaharul cu o spatula de silicon. Se adauga ouale si se incorporeaza. Se adauga smantana, esenta si sarea si se omogenizeaza.
Faina se amesteca cu praful de copt si se pune o lingura peste zmeura clatita cu apa si scursa,...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta si se amesteca. Se adauga faina treptat si se incorporeaza cu...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Blat:
Se freaca untul intr-un castron pana cand devine cremos. Se adauga treptat zaharul, apoi ouale, unul cate unul. Se adauga esenta, apoi se incorporeaza putin cate putin faina amestecata cu sarea si praful de copt, alternand cu laptele....
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin bezea. Se adauga galbensurile, uleiul si esenta si se omogenizeaza. Se adauga faina treptat si se...
Se fierb laptele si smantana pana cand dau in clocote, dupa care se lasa sa se racoreasca.
Galbenusurile, zaharul, sarea si esenta de vanilie se mixeaza pana cand devin albicioase si cremoase. Se adauga laptele cu smantana si se incorporeaza. Compozitia se pune la foc mic si se amesteca in...
Tiramisu reţetă originală
Se incepe cu prepararea cafelei: se pune apa la fiert impreuna cu zaharul si cand dau in clocote se adauga cafeaua, se amesteca si se iau de pe foc, lasandu-se la racit.
Crema cu mascarpone se mixeaza intr-un castron mare. Se adauga zaharul pudra si esenta de...
Se pune o cratita cu apa la fiert. Cand da in clocote, se stinge focul si se pun caisele in apa fierbinte, lasandu-se 3-4 minute. Dupa aceea, se iau caisele, se rup in jumatati si se decojesc, adaugand peste ele doua linguri de zahar.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Albusurile...
Visinele spalate, cu samburii scosi, se pun intr-un castron si se adauga o lingura de zahar peste ele.
Stafidele se spala si se pun intr-o cana cu putina apa si esenta de rom.
Se pune la foc o oala cu apa si sare. Cand clocoteste se adauga pastele, fierbandu-le 8-10 minute, in functie de...
Se curata nucile de coaja verde si se pun in apa rece imediat dupa ce au fost curatate.
Nucile trebuie sa stea in apa rece timp de 24 de ore, schimband apa din cand in cand.
A doua zi, se prepara siropul. Se pun apa si zaharul la fiert si cand incep sa se lege se adauga nucile. Dupa 15...
Se spala ciresele si li se indeparteaza coditele si samburii.
Pe masura ce se scot samburii, ciresele se aseaza intr-o cratita si dupa ce se formeaza un strat generos, se adauga zahar peste ele. Se continua tot asa pana cand se termina ciresele, ultima data punand zahar.
Se pune cratita la...
Se indeparteaza frunzele, se spala tijele de rubarba si se decojesc. Se taie rondele si se pune un strat de rubarba intr-o cratita, apoi un strat de zahar si tot asa pana cand se termina rubarba, ultimul rand fiind de zahar. Dupa aceea, se pune cratita la foc mic pana cand se leaga...
Dulceata de capsuni reteta
Se spala capsunile si li se indeparteaza coditele. Se pun intr-un tuci, iar peste ele se adauga zaharul. Se pun la fiert la foc mic pana cand se leaga.
Dulceata se toarna fierbinte in borcanele spalate si uscate si li se pun capacele, strangandu-le bine.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Blat:
Se amesteca untul cu zaharul pudra, sarea si esenta de vanilie. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeza. Se adauga 4 linguri de lapte pentru a se subtia aluatul.
Jumatate...
Ciresele se spala si li se indeparteaza coditele si samburii. Se pune o lingura de zahar peste ele si se amesteca, apoi se baga la frigider.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se bat ouale cu zaharul si praful de sare. Se adauga laptele, uleiul, esenta si faina si se...
Se spala capsunile si li se indeparteaza coditele.
Se spala ciresele si li se indeparteaza coditele si samburii.
Se pun fructele intr-un castron si peste ele se pune zaharul si se amesteca, dupa care se pun intr-o cratita impreuna cu amidonul si se pun la foc mic pana cand se ingroasa. Apoi...
Se pastreaza 8 capsuni pentru ornat, restul se spala, li se indeparteaza coditele si se taie in jumatati sau sferturi, iar peste ele se pun 8 plicuri de Green Sugar. Se amesteca si se baga la frigider.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se freaca cu 8 plicuri Green Sugar, se...
Se spala capsunile si li se indeparteaza coditele, apoi se taie in jumatati sau sferturi. Se adauga zaharul peste ele si se amesteca, apoi se baga la frigider.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,...
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se amesteca cu jumatate din zahar, laptele, esenta si untul. Se fierb la foc iute, amestecand continuu. Dupa ce se topeste untul, se adauga faina si amesteca pana cand se omogenizeaza. Se fierbe in continuare, amestecand continuu, pana cand...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Pentru 3 foi:
Toate ingredientele se amesteca, dar faina se pune doar cat sa iasa o coca moale. Apoi, se pune faina pe masa de lucru, se toarna coca moale peste ea si se framanta pana cand devine buna de intins (nu trebuie sa fie foarte tare)....
Se spala capsunile, li se indeparteaza coditele si apoi se taie in jumatati sau sferturi.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul pana devin bezea. Se adauga...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Bananele se decojesc, se zdrobesc si se amesteca cu esenta de rom.
Untul se bate spuma impreuna cu zaharul, apoi se adauga ouale, unul cate unul. Dupa aceea, se adauga bananele cu esenta de rom.
Se amesteca faina cu praful de copt si se...
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!
Merele se curata de coaja si de cotoare si se taie in doua. Jumatatile de mere se cresteaza de mai multe ori pe lung cu un cutit.
Ouale si zaharul se bat spuma, apoi se incorporeaza untul. Faina se amesteca cu praful de copt si cu sarea si se...
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin bezea.
Se bate frisca, dupa care se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Apoi se adauga albusurile si se incorporeaza. Crema se...
Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul cu un praf de sare. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devine bezea. Se adauga galbenusul si uleiul si se incorporeaza. Dupa aceea se incorporeaza faina, amestecandu-se usor cu o spatula de lemn. La final, se adauga o lingura cu apa rece si se...
Se decongeleaza aluatul de foietaj.
Caisele se decojesc, apoi se paseaza pana devin piure.
Se intinde aluatul, peste care se adauga piureul de caise. Se ruleaza, apoi se baga la congelator pentru 15-20 de minute. Dupa aceea, se scoate rulada si se taie in bucati late de circa 2 cm....
Crema:
Intr-o cratita, ouale se bat cu zaharul, dupa care se adauga bautura din lapte de cocos, esenta de vanilie si faina si se omogenizeaza. Se adauga margarina si se pune cratita la foc mic pana cand se ingroasa crema, amestecand continuu. La final, se adauga coaja rasa de portocala....
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul, pana se intaresc precum o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta si se omogenizeaza. Dupa aceea, se adauga praful...
Desert cu zmeura si crema de mascarpone
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu zaharul pudra. Se adauga mascarponele treptat si se incorporeaza. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza usor in crema de galbenusuri, alaturi de esenta de vanilie. Se adauga zmeura si se amesteca. Se lasa...
Dulceata de zmeura
Se pune zmeura intr-o sita si se clateste cu apa rece, dar superficial pentru ca se destrama imediat si se vor pierde semintele printre gaurelele sitei. Se pune apoi intr-o cratita impreuna cu zaharul si se fierb pana cand se leaga. Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn, dar incet...
Prajitura cu nectarine
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, branza, smantana, uleiul si esenta. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul vanilat, dupa care se toarna compozitia cu galbenusuri peste ele. Se adauga grisul, faina si praful de copt...
Briose cu zmeura
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca untul cu zaharul cu o spatula de silicon. Se adauga ouale si se incorporeaza. Se adauga smantana, esenta si sarea si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune o lingura peste zmeura clatita cu apa si scursa,...
Pandispan cu zmeura
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta si se amesteca. Se adauga faina treptat si se incorporeaza cu...
Tort cu coacaze rosii
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat: Se freaca untul intr-un castron pana cand devine cremos. Se adauga treptat zaharul, apoi ouale, unul cate unul. Se adauga esenta, apoi se incorporeaza putin cate putin faina amestecata cu sarea si praful de copt, alternand cu laptele....
Prajitura cu visine, glazura de visine si crema de vanilie
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin bezea. Se adauga galbensurile, uleiul si esenta si se omogenizeaza. Se adauga faina treptat si se...
Inghetata de vanilie
Se fierb laptele si smantana pana cand dau in clocote, dupa care se lasa sa se racoreasca. Galbenusurile, zaharul, sarea si esenta de vanilie se mixeaza pana cand devin albicioase si cremoase. Se adauga laptele cu smantana si se incorporeaza. Compozitia se pune la foc mic si se amesteca in...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Se incepe cu prepararea cafelei: se pune apa la fiert impreuna cu zaharul si cand dau in clocote se adauga cafeaua, se amesteca si se iau de pe foc, lasandu-se la racit. Crema cu mascarpone se mixeaza intr-un castron mare. Se adauga zaharul pudra si esenta de...
Prajitura cu caise si branza
Se pune o cratita cu apa la fiert. Cand da in clocote, se stinge focul si se pun caisele in apa fierbinte, lasandu-se 3-4 minute. Dupa aceea, se iau caisele, se rup in jumatati si se decojesc, adaugand peste ele doua linguri de zahar. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile...
Penne cu branza dulce si visine
Visinele spalate, cu samburii scosi, se pun intr-un castron si se adauga o lingura de zahar peste ele. Stafidele se spala si se pun intr-o cana cu putina apa si esenta de rom. Se pune la foc o oala cu apa si sare. Cand clocoteste se adauga pastele, fierbandu-le 8-10 minute, in functie de...
Dulceata de nuci verzi
Se curata nucile de coaja verde si se pun in apa rece imediat dupa ce au fost curatate. Nucile trebuie sa stea in apa rece timp de 24 de ore, schimband apa din cand in cand. A doua zi, se prepara siropul. Se pun apa si zaharul la fiert si cand incep sa se lege se adauga nucile. Dupa 15...
Dulceata de cirese
Se spala ciresele si li se indeparteaza coditele si samburii. Pe masura ce se scot samburii, ciresele se aseaza intr-o cratita si dupa ce se formeaza un strat generos, se adauga zahar peste ele. Se continua tot asa pana cand se termina ciresele, ultima data punand zahar. Se pune cratita la...
Dulceata de rubarba
Se indeparteaza frunzele, se spala tijele de rubarba si se decojesc. Se taie rondele si se pune un strat de rubarba intr-o cratita, apoi un strat de zahar si tot asa pana cand se termina rubarba, ultimul rand fiind de zahar. Dupa aceea, se pune cratita la foc mic pana cand se leaga...
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta Se spala capsunile si li se indeparteaza coditele. Se pun intr-un tuci, iar peste ele se adauga zaharul. Se pun la fiert la foc mic pana cand se leaga. Dulceata se toarna fierbinte in borcanele spalate si uscate si li se pun capacele, strangandu-le bine.
Prajitura "Valurile Dunarii"
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Blat: Se amesteca untul cu zaharul pudra, sarea si esenta de vanilie. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeza. Se adauga 4 linguri de lapte pentru a se subtia aluatul. Jumatate...
Miniprajituri cu cirese
Ciresele se spala si li se indeparteaza coditele si samburii. Se pune o lingura de zahar peste ele si se amesteca, apoi se baga la frigider. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat ouale cu zaharul si praful de sare. Se adauga laptele, uleiul, esenta si faina si se...
Tarta cu cirese si capsuni
Se spala capsunile si li se indeparteaza coditele. Se spala ciresele si li se indeparteaza coditele si samburii. Se pun fructele intr-un castron si peste ele se pune zaharul si se amesteca, dupa care se pun intr-o cratita impreuna cu amidonul si se pun la foc mic pana cand se ingroasa. Apoi...
Tort cu capsuni - reteta cu nr. 100
Se pastreaza 8 capsuni pentru ornat, restul se spala, li se indeparteaza coditele si se taie in jumatati sau sferturi, iar peste ele se pun 8 plicuri de Green Sugar. Se amesteca si se baga la frigider. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu 8 plicuri Green Sugar, se...
Chec cu capsuni si glazura de ciocolata
Se spala capsunile si li se indeparteaza coditele, apoi se taie in jumatati sau sferturi. Se adauga zaharul peste ele si se amesteca, apoi se baga la frigider. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,...
Inghetata de casa
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din zahar, laptele, esenta si untul. Se fierb la foc iute, amestecand continuu. Dupa ce se topeste untul, se adauga faina si amesteca pana cand se omogenizeaza. Se fierbe in continuare, amestecand continuu, pana cand...
Prajitura "Alba-ca-zapada"
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Pentru 3 foi: Toate ingredientele se amesteca, dar faina se pune doar cat sa iasa o coca moale. Apoi, se pune faina pe masa de lucru, se toarna coca moale peste ea si se framanta pana cand devine buna de intins (nu trebuie sa fie foarte tare)....
Pandispan cu capsuni, budinca si frisca
Se spala capsunile, li se indeparteaza coditele si apoi se taie in jumatati sau sferturi. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul pana devin bezea. Se adauga...
Prajitura rapida cu banane
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Bananele se decojesc, se zdrobesc si se amesteca cu esenta de rom. Untul se bate spuma impreuna cu zaharul, apoi se adauga ouale, unul cate unul. Dupa aceea, se adauga bananele cu esenta de rom. Se amesteca faina cu praful de copt si se...
Prajitura cu mere svaba
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Merele se curata de coaja si de cotoare si se taie in doua. Jumatatile de mere se cresteaza de mai multe ori pe lung cu un cutit. Ouale si zaharul se bat spuma, apoi se incorporeaza untul. Faina se amesteca cu praful de copt si cu sarea si se...
Inghetata de vanilie cu topping de dulceata de visine
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin bezea. Se bate frisca, dupa care se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Apoi se adauga albusurile si se incorporeaza. Crema se...
Waffa
Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul cu un praf de sare. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devine bezea. Se adauga galbenusul si uleiul si se incorporeaza. Dupa aceea se incorporeaza faina, amestecandu-se usor cu o spatula de lemn. La final, se adauga o lingura cu apa rece si se...
Melcisori cu caise
Se decongeleaza aluatul de foietaj. Caisele se decojesc, apoi se paseaza pana devin piure. Se intinde aluatul, peste care se adauga piureul de caise. Se ruleaza, apoi se baga la congelator pentru 15-20 de minute. Dupa aceea, se scoate rulada si se taie in bucati late de circa 2 cm....
Faguri cu bautura din lapte de cocos
Crema: Intr-o cratita, ouale se bat cu zaharul, dupa care se adauga bautura din lapte de cocos, esenta de vanilie si faina si se omogenizeaza. Se adauga margarina si se pune cratita la foc mic pana cand se ingroasa crema, amestecand continuu. La final, se adauga coaja rasa de portocala....
Chec cu cacao
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi! Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul, pana se intaresc precum o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta si se omogenizeaza. Dupa aceea, se adauga praful...