publicat la 09.07.2024
publicat la 24.06.2024
publicat la 25.03.2024
Azi o să mai primești pe lângă mărire și noi comisioane care vor putea ajunge la 15% din salariul de bază. Ah scuze, cred că horoscopul ăsta era destinat nemților
Bucataras.ro
[email protected]
Gofre cu scorțișoară - Rețeta pentru un desert rapid și aromat
Cum se prepara Gofre cu scorțișoară - Rețeta pentru un desert rapid și aromat Ingredientele solide (făina, zahărul tos și vanilinat, sarea, praful de copt și scorțișoara) se amestecă bine, după care se adaugă ouăle întregi și laptele cald. La urmă se mai...
Reteta de rulouri de post, cu dovleac si scortisoara
Iata cum se prepara Reteta de rulouri de post, cu dovleac si scortisoara Se face un aluat potrivit de moale și elastic din: făină, drojdie, sare, zahăr tos și vanilinat, coajă rasă de lămâie, esență de rom și două linguri de ulei, adăugate la urmă, pentru finisare. Se...
Reteta de tort Lamaita
Iata cum se prepara Reteta de tort Lamaita Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când compoziția începe să ia volum, se adaugă zahărul tos și cel vanilinat, puțin câte puțin. Se mixează...
Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone
Iata cum se prepara Reteta de tort cu ciocolata si crema de mascarpone Blatul se poate face cu o zi înainte. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mizează cu praful de sare, până ce iau volum. Apoi se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat și se mixează...
Reteta de tort pentru Anul Nou
Iata cum se prepara Reteta de tort pentru Anul Nou Pentru blat se mixează mai întâi albușurile cu praful de sare, zahărul, vanilia și gălbenușurile. Când zahărul s-a dizolvat complet, se adaugă făina amestecată cu praful de copt și în sfârșit nuca...
Reteta simpla si gustoasa de baclava cu nuca
Iata cum se pregateste Reteta simpla si gustoasa de baclava cu nuca Nuca se rumenește în cuptor și se macină. Se amestecă uleiul cu untul topit și se omogenizează. Se unge tava de copt cu unt și se întinde foarte bine o foaie de plăcintă care se unge, de asemenea,...
Desert chec foarte aromat, cu fructe confiate
Se separă cu atenție albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare extrafină, iar când încep să ia volum se adaugă puțin câte puțin zahărul vanilinat și cel tos. Se adaugă și gălbenușurile, unul câte unul și se mixează...
Desert tort Pajistea cu flori - 5 ani de bucataras
Mai întâi se face blatul, cu o zi înainte. Se separă albușurile de gălbenușuri, se mixează cu un praf de sare extrafină și când încep să ia volum, se adaugă zahărul vanilinat și cel tos, puțin câte puțin și se continuă mixarea. Se adaugă apoi...
Desert tort Bradul de Craciun
Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte. Eu am vrut ca tortul să nu fie prea înalt și de aceea am făcut un blat din 4 ouă. Cine dorește ca tortul să fie mai mare/înalt, poate mări dozajul. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai...
Desert cosulete cu mere si nuci
Mai întâi se pregătește umplutura. Se spală merele, se decojesc, se dau pe răzătoarea mare și apoi se călesc, cu zahăr tos și vanilinat, la foc mic, într-o tigaie în care s-au pus inițial 1-2 linguri de ulei de floarea soarelui. Se amestecă adeseori, ca să nu...
Desert clafoutis cu mere si stafide
Merele se spală, se descojesc, se curăță de cotoare și se taie sub formă de cubulețe, nu prea mici. Se unge tava de copt cu unt și se pun cubulețele de mere pe mijlocul ei, iar printre ele se pun stafidele și apoi se presară pudra de scorțișoară. Separat se prepară...
Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa
Iata cum se prepara Prajitura frageda cu mere, o reteta simpla si gustoasa Mai întâi se pregătește umplutura. Merele se spală, se curăță de coajă, se dau pe răzătoarea mare și se călesc într-o cratiță în care s-au pus 3-4 linguri de ulei de floarea...
Desert tort aniversar, cu nasturei de ciocolata
Mai întâi se face blatul, cu o zi înainte. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare extrafină, până ce încep să ia volum. Atunci se adaugă zahărul tos și cel vanilinat, puțin câte puțin și se mixează întruna. Se...
Desert clatite bronzate
Se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina, sarea, zahărul, cacaua, coaja răzuită de lămâie, zahărul vanilinat și bicarbonatul, după care se încorporează oul (ouăle) și apoi treptat, laptele. Se mixează bine compoziția ca să nu rămână...
Desert gofre cu ciocolata si inghetata de vanilie
Se amestecă bine ingredientele solide: făina, zahărul pudră și cel vanilinat, sarea, bicarbonatul de sodiu și cacaua. Se adaugă ouăle, se încorporează și apoi se toarnă laptele, puțin câte puțin și se amestecă/mixează compoziția până ce devine omogenă și...
Desert gofre simple
Mai întâi se amestecă ingredientele solide (făina, zahărul tos și cel vanilinat, praful de copt și sarea), după care se adaugă ouăle întregi și apoi laptele călduț, puțin câte puțin. Se mixează bine compoziția ca să nu se formeze cocoloașe, iar la urmă se...
Desert sarlota Duo, cu capsune
Pentru crema de lapte se amestecă într-o crăticioară: zahărul tos, amidonul alimentar și zahărul vanilinat, după care se încorporează gălbenușurile și apoi treptat, laptele cald. Când compoziția este omogenă, se dă la bain-marie, la foc mic și se amestecă...
Desert pandispan cu fructe confiate
Albușurile se separă cu grijă de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare, până ce iau volum. Atunci se adaugă treptat, mixând întruna: zahărul pudră, cel vanilinat și la urmă făina ”în ploaie”, încorporată cu...
Desert crema caramel din albusuri, cu fructe confiate
Pentru caramel se pune zahărul tos într-o cratiță, se adaugă apa și se dă la foc mic, până ce siropul scade, devine brun deschis și se îngroașă. Atunci se ia cratița de pe foc și se tapetează cu caramel de jur împrejur. După ce caramelul a...
Desert tort rapid de biscuiti, fara coacere
Stafidele se opăresc 1 minut cu apă clocotită, se strecoară și apoi se țin câteva minute la hidratat în esență de rom (cam 2-3 lingurițe). Se rup biscuiții în bucăți potrivite, nu prea mici. Se amestecă bine nutella/finetti cu smântâna și...
Desert cozonac cu finetti, stafide si caise uscate
Făina cernută se pune în vasul pentru frământat și se face o adâncitură, în mijlocul ei. Acolo se pun: drojdia fărâmițată, zahărul tos și vanilinat, gălbenușurile, coaja răzuită de lămâie și de portocală. Sarea se presară pe făină, de jur...
Desert pasca cu ciocolata
Din: făină, zahăr, ouă, drojdie, lapte cald, sare, ulei, zahăr vanilinat și esență de rom se face un aluat potrivit de moale care după ce se încorporează toate ingredientele se mai frământă cel puțin 30 de minute, după care se depune într-un vas și se acoperă cu...
Desert prajitura cu gris si afine
Se mixează untul cu zahărul tos și cel vanilinat, după care se adaugă ouăle, unul câte unul și praful de copt. Separat, se amestecă bine grisul cu smântâna și se lasă 20 de minute, ”la odihnit”. Apoi se încorporează treptat compoziția cu gris...
Desert prajitura Trufa
Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se separă cu atenție albușurile de gălbenușuri, se mixează cu un praf de sare extrafină și când încep să ia volum, se adaugă zahărul vanilinat și apoi zahărul tos, puțin câte...
Desert tort cu crema si trufe de ciocolata - rețeta nr. 900
Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte, dacă se dorește. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare extrafină, până ce iau volum. Atunci se începe adăugarea treptată a zahărului tos și a celui vanilinat, fără a opri...
Desert prajitura cu crema de mascarpone si jeleu de rodie
Pentru blat, se separă cu atenție albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare, până ce încep să ia volum. Atunci se adaugă zahărul vanilinat și cel tos, puțin câte puțin, mixând întruna. Se adaugă apoi,...
Desert rulada cu crema de mascarpone si alune
Pentru foaia de blat se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare. Când încep să ia volum, se adaugă zahărul vanilinat și cel tos, puțin câte puțin, continuându-se mixarea. Când zahărul s-a topit și albușurile au crescut ca...
Desert prajitura delicioasa
Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare, iari după ce încep să ia volum, se adaugă treptat zahărul, puțin câte puțin și zahărul...
Desert tort Jelly
Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează puțin cu un praf de sare, până ce încep să ia volum. Atunci se continuă mixarea și se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat. Când...
Desert briose din albusuri, cu merisoare
Albușurile se separă de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare, până ce iau volum. Atunci se adaugă zahărul vanilinat și zahărul tos, puțin câte puțin, mixându-se întruna. Când compoziția a căpătat consistența unei bezele, se adaugă coaja...