RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE981
PRIETENI143
Retete / Dulciuri

Desert salam de biscuiti cu unt, visine, nuca de cocos si alune de padure

In Dulciuri la 31 Dec 2018

Alunele se pregătesc din timp (se sparg și se opăresc, pentru a fi curățate de pielițe) după care se rumenesc ușor în cuptor. Se mărunțesc biscuiții, iar rahatul se taie cubulețe, cu laturile de aproximativ 1 cm. Se face un sirop/sos bine legat din: apă, zahăr și cacao,...

Ciocolata de casa, cu alune de padure

In Dulciuri la 22 Dec 2018

Dacă alunele sunt în coajă, va trebui să vă ocupați mai întâi de ele. Se sparg alunele, se îndepărtează cojile, după care se opăresc timp de 10 minute, pentru a le decoji mai ușor. Alunele se pot folosi și astfel, crude, dar sunt mult mai bune, dacă sunt...

Desert prajitura din foi cu bulion si creme de caramel si de lamaie (de post)

In Prajituri la 10 Dec 2018

Pentru foi , se amestecă mai întâi ingredientele solide: zahărul, sarea și bicarbonatul, se încorporează pasta de tomate și apoi se adaugă treptat, ingredientele lichide (uleiul și apa). Se încorporează puțin câte puțin, făina și la urmă se adaugă și...

Desert salam de biscuiti, de post

In Dulciuri la 2 Dec 2018

Biscuiții se sfărâmă în bucățele mici, iar rahatul se taie în cubulețe cu laturile de 1 cm. Se amestecă bine zahărul cu cacaua, se adaugă apa și se fierbe compoziția  1-2 minute, până ce dă în clocot și se leagă. Se adaugă margarina și se...

Desert clatite de post, cu dulceata de gutui

In Dulciuri la 23 Noi 2018

Mai întâi se amestecă bine ingredientele uscate (făina cu: sarea, bicarbonatul, vanilia și zahărul.) Se adaugă apa de flori de portocal, uleiul și apoi apa minerală, puțin câte puțin, până ce se încorporează toată făina. Se mixează până ce...

Desert prajitura cu crema de vanilie si blat cu cacao

In Prajituri la 19 Noi 2018

Mai întâi se face crema, pentru a-i lăsa răgazul necesar întăririi, la frigider. Se amestecă zahărul cu amidonul, se adaugă cele patru gălbenușuri și apoi laptele dulce, puțin câte puțin. Se adaugă batonul de vanilie (tăiat în două, de-a lungul) și...

Desert fursecuri cu gem

In Dulciuri la 12 Noi 2018

Se mixează untul cu: zahărul, oul, sarea și aromele, iar la urmă se încorporează treptat și făina. Când aluatul este bine legat și omogen, se pune într-o folie de plastic și se dă la rece, la frigider, pentru cel puțin două ore. După ce aluatul s-a răcit și...

Desert clafoutis cu struguri

In Prajituri la 8 Noi 2018

Se aleg boabele mari din ciorchine, se spală și se scurg de apă. Se unge tava de copt cu unt și se distribuie  uniform în ea, pe toată suprafața, boabele de struguri. Se amestecă făina cu: sarea, praful de copt, bicarbonatul, vanilia și zahărul. Se adaugă cele două...

Desert melcisori din foietaj, cu gem de gutui

In Dulciuri la 2 Noi 2018

Decongelați natural aluatul și împărțiți-l în două bucăți egale. Întindeți fiecare bucată de aluat cu sucitorul, pe planșeta înfăinată, ca să se subțieze puțin. Ungeți aluatul cu un strat relativ subțire de gem, rulați și apoi tăiați rondele...

Dulceata de gutui, cu scortisoara si anason stelat

In Dulceata / Gem la 31 Oct 2018

Gutuile se spală bine, ca să se curețe de tot puful, se șterg de apă, se decojesc și se pun într-un vas cu apă rece, ca să nu se înnegrească. Se pune zahărul cu apa, scorțișoara și anasonul stelat în cratița în care se va face dulceața, la foc mic mai...

Gem de gutui, cu scortisoara si anason stelat

In Dulceata / Gem la 26 Oct 2018

Gutuile se spală bine și se șterg cu un prosop de hârtie, pentru ca tot puful să fie îndepărtat, la fel ca orice alte impurități. Pentru o primă tranșă de gem (nu e bine de preparat cantități mari!) se folosește câte o jumătate din cantitățile de ingrediente din...

Desert prajitura Coconut Dream

In Prajituri la 23 Oct 2018

Se mixează untul cu zahărul și se adaugă apoi: albușurile mixate spumă, gălbenușurile (unul câte unul), laptele, făina amestecată cu praful de copt, esența de rom și cacaua. Compoziția rezultată se toarnă în tava de copt, unsă bine cu unt în prealabil și se dă...

Desert tort de gutui, cu frisca - reteta nr. 400

In Torturi la 21 Oct 2018

Gutuile se spală bine, se curăță de coajă și se feliază. Într-o tavă pentru copt (sau într-o cratiță specială) se pune untul tăiat felii și se acoperă cu 200 grame de zahăr. Deasupra se pun feliile de gutui, radial, în cerc, de jur-împrejurul tăvii,...

Desert cornulete fragede, cu rahat

In Dulciuri la 17 Oct 2018

Se amestecă făina cu sarea în vasul în care se va face aluatul și în mijlocul ei se pun: drojdia mărunțită, zahărul și smântâna. Se frămână bine drojdia cu zahărul și smântâna până ce se dizolvă și se omogenizează compoziția,...

Desert clatite cu mere si sirop de trandafiri

In Dulciuri la 14 Oct 2018

Mai întâi se mixează bine ouăle cu sarea, zahărul și vanilia, după care se încorporează cu atenție făina, (amestecată cu praful de copt) ca să nu se formeze cocoloașe.  După ce făina a fost încorporată în întregime, se adaugă laptele,...

Desert prajitura cu mac si crema de lamaie

In Prajituri la 7 Oct 2018

Mai întâi se face crema de lămâie, pentru a avea timp suficient să stea la frigider. Pentru aceasta se amestecă zahărul tos cu amidonul alimentar și vanilia, se adaugă laptele puțin câte puțin, iar compoziția rezultată se dă la bain-marie și se amestecă...

Desert tarta cu mere si nuci

In Prajituri la 28 Sep 2018

Mai întâi se face aluatul fraged care trebuie să stea la frigider. Eventual se poate face și cu o zi înainte. Se amestecă zahărul tos fin cu: untul rece, sarea, vanilia și oul, până ce se dizolvă, apoi se încorporează treptat făina, ca să devină un...

Desert biscuti spritati, cu cacao si glazurati cu ciocolata

In Dulciuri la 15 Sep 2018

Se mixează untura cu: zahărul tos, sarea, vanilia, ouăle, smântâna și esența de rom. Separat se amestecă făina cu praful de copt și cacaua, până ce se uniformizează și apoi se încorporează în compoziția cu untură. Se frământă aluatul...

Desert fursecuri cu serbet

In Dulciuri la 29 Aug 2018

Se mixează untul cu: zahărul tos fin, ouăle, vanilia și esența de rom, până ce se omogenizează compoziția. Când zahărul s-a dizolvat, se adaugă și făina albă, amestecată cu praful de copt. Se frământă puțin, iar când aluatul devine elastic și nelipicios,...

Desert mini tarte cu crema mousseline si afine

In Prajituri la 12 Aug 2018

Mai întâi se face aluatul fraged, pentru a-i da răgazul să se întărească la frigider, conform rețetei: https://www.bucataras.ro/retete/aluat-fraged-pentru-tarte-dulci-87849.html În timp ce aluatul fraged stă la frigider, să se întărească, se face...

Crema mousseline, pentru prajituri si torturi

In Dulciuri la 12 Aug 2018

Se amestecă zahărul tos cu amidonul și vanilia, se adaugă apoi gălbenușurile și compoziția obținută se subțiază cu laptele turnat puțin câte puțin. Se dă cratița pe foc (mediu), la bain-marie și se amestecă întruna, până ce compoziția se îngroașă....

Aluat fraged pentru tarte dulci

In Prajituri la 12 Aug 2018

Făina albă cernută se pune într-un vas pentru frâmântat și se face o adâncitură la mijlocul ei, în care se pun: oul, zahărul, vanilia, sarea și untul rece. Se frământă mai întâi ingredientele aflate în mijlocul vasului, până...

Desert pere cu miere si scortisoara, la cuptor

In Dulciuri la 9 Aug 2018

Perele se spală bine, se șterg și se taie de-a lungul în două, după care se curăță de semințe și se crestează pe alocuri, pe partea interioară, pentru a permite mierii de albine să pătrundă în fibra fructului. Se unge o tavă termorezistentă cu unt și se pun...

Desert savarina uriasa, cu esenta de rom si peltea de gutui

In Prajituri la 3 Aug 2018

Se separă cu atenție albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare, până ce cresc în volum. Se adaugă treptat, zahărul tos  și vanilia, mixând permanent compoziția, după care se adaugă pe rând, unul câte unul, gălbenușurile. La urmă...

Desert tort cu crema de lamaie

In Torturi la 22 Iul 2018

Se face mai întâi blatul, chiar cu o zi înainte. Se mixează albușurile cu praful de sare, până ce cresc în volum, după care se adaugă treptat, mixând întruna, zahărul, vanilia, gălbenușurile și la urmă făina, amestecată cu praful de copt. Se...

Desert tort de biscuiti, cu crema de ciocolata

In Torturi la 18 Iul 2018

Mai întâi se face crema, chiar cu câteva ore înainte. Se amestecă zahărul cu amidonul și vanilia, se încorporează gălbenușurile și se adaugă, puțin câte puțin, laptele rece. Se omogenizează compoziția și se dă la foc mic (eventual la...

Fursecuri Arici - Reteta delicioasa pentru un desert fraged cu nuci

In Dulciuri la 10 Iul 2018

Cum se prepara Fursecuri Arici - Reteta delicioasa pentru un desert fraged cu nuci Se taie nuca în bucățele mai mari și se pregătește pentru decor. Se face un aluat fraged din: făină, unt, zahăr pudră, două gălbenușuri, vanilie și coajă răzuită de lămâie. Se dă...

Desert tort cu crema de cacao si nuci

In Torturi la 28 Iun 2018

Se face mai întâi blatul, chiar cu o zi înainte. Se mixează albușurile cu praful de sare și, când cresc în volum, se adaugă treptat: zahărul, vanilia, gălbenușurile, unul câte unul și la urmă făina, amestecată cu praful de copt. Se toarnă...

Desert bomboane Raffaello, cu arahide

In Dulciuri la 21 Iun 2018

În prealabil, se amestecă bine laptele praf cu 125 grame de nucă de cocos. Se mixează bine untul moale cu zahărul pudră, se adaugă esența de vanilie și apoi laptele praf amestecat cu 125 de grame de nucă de cocos. Când compoziția este omogenă, se iau două lingurițe...

Desert cheesecake cu visine, fara coacere

In Torturi la 19 Iun 2018

Mai întâi se prepară blatul. Se sfărâmă biscuiții și se mixează cu zahărul tos, și cu untul topit, până ce se obține o pastă omogenă, bine legată, care se pune și se nivelează într-o formă de copt cu pereții detașabili, după care se dă la...

Afisate 151 - 180 din 280 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

A gresi este omeneste…totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste.

 
 
 

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]