Desert fursecuri cu bobite de ciocolata

de RODIMUR in Dulciuri, 9 Ian 2019 | 2929 vizualizari

 

Aceste fursecuri sunt ușor și rapid de făcut. Pe mesele festive, sau din orice zi, sunt tare aspectuoase și au un gust delicios.
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 42 de fursecuri și am socotit câte 6/porție.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de unt
  • 100 grame de zahăr pudră
  • 2 gălbenușuri
  • 250 grame de făină albă
  • 1 plic de vanilie
  • coaja răzuită de la o lămâie
  • Pentru decor:
  • ornament, bobițe de ciocolată
Portii: 7
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu bobite de ciocolata:

Se face un aluat fraged din: unt, făină, zahăr pudră, vanilie, cele două gălbenușuri și coaja răzuită de la o lămâie.

Când ingredientele s-au încorporat uniform și aluatul este legat și nelipicios, se dă la frigider pentru 30 minute, ca să se întărească. 

Se scoate aluatul întărit din frigider, se împarte în trei bucăți din care se reține una, pe planșetă, iar celelalte două se dau înapoi, în frigider.

Din aluatul de pe planșetă se face un sul cu diametrul de 2,5-3 cm din care se taie cam aproximativ 14 bucățele. Din acestea se fac biluțe care se trec prin albuș și apoi prin bobițele de ciocolată.

Se pun fursecurile astfel decorate pe tava în care s-a întins hârtie de copt în prealabil și se procedează la fel cu restul aluatului.

Se dau fursecurile la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, pentru aproximativ 35 minute, până ce se rumenesc la bază. Atunci se scoate tava din cuptor și fursecurile se lasă să se răcorească total, după care se pun într-o cutie închisă ermetic, la răcoare.

TIPS-URI

1

Faceți aluatul cu unt rece.

2

Dacă aluatul este mai moale, suplimentați cantitatea de făină, dar nu cu mult. Oricum, aluatul se va întări în frigider, iar dacă veți adăuga prea multă făină, fursecurile vor fi înecăcioase, în loc să fie fragede.

3

Aluatul poate fi preparat și cu o zi înainte și poate sta mai mult timp în frigider.

4

Nu țineți pe planșetă decât aluatul pe care-l prelucrați. Celălalt trebuie să stea la frigider.

5

Pentru decorare, presați puțin biluțele în bobițele de ciocolată. Ele vor adera, chiar dacă nu veți trece biluțele, mai înainte, prin albuș. Albușul asigură, de fapt, lipirea ornamentelor, de biluțele de aluat.

6

Fursecurile nu trebuie rumenite decât la bază. Altminteri, untul din ele va ieși (veți vedea petele de grăsime pe hârtia de copt!), iar ele vor fi uscate și înecăcioase.

7

Nu se presară zahăr pudră pe aceste fursecuri, al căror decor unic, bobițele de ciocolată, le dau tot farmecul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu bobite de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]