Iata cum se prepara Cheesecake cu fructul pasiunii, un desert care te cucereste prin gust si aroma
Eu am folosit o tava cu diametrul de 26 cm.
Biscuitii se tritureaza foarte bine, apoi se amesteca cu untul la temperatura camerei. Se amesteca pana cand se omigenizeaza tot untul. (Untul se...
Aluatul :
In bolul in care vom face aluatul se amesteca 260 gr de faina, zaharul si sarea.
Intr-un bol mic se dizolva drojdia in 60 ml de apa calduta si se lasa timp de 10 minute.
Intre timp, untul se topeste pe baie de aburi. Cand s-a topit, se ia de pe foc si se adauga laptele si esenta...
Chiftelele: Carnea tocata se amesteca cu oul, pesmetul, ceapa tocata marunt, catelul de usturoi dat pe razatoarea cu gaurile mici, sare, piper si boia dupa gust. Se formeaza chiftelele si se prajesc.
Sosul :
Morcovii si ceapa se curata de coaja, se taie in cuburi mici si se pun la calit...
Laptele se amesteca cu sucul de lamaie si se lasa deoparte.
Intr-un bol se cerne faina cu praful de copt, bicarbonatul, cacaua si scortisoara.
In un bol mare se mizeaza ouale intregi impreuna cu uleiul, apoi se adauga sarea, laptele, esenta de vanilie, cafeaua si zaharul, am mixat pana cand...
Aluatul
Pentru aluat, se amesteca untul cu faina, se obtine o masa ca si nisipul. Se adauga sarea si apa, amestecam totul pana cand obtinem un aluat omogen.
Aluatul se intinde intr-o forma cat putem de rotunda si se pune in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt.
Ceapa se curata, se...
Drojdia se dizolva in 2 linguri de lapte caldut cu 1 lingurita din zahar, se adauga 2 lingurite din faina si se lasa la crescut maiaua pentru 10 minute.
Intre timp, ouale la temperatura camerei se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, se adauga zaharul si se mixeaza pana cand...
Dovleceii se curata de coaja, se scoate cu o lingura miezul si se taie cuburi.
Dovleceii se pun la fiert pe aburi, cand vedem ca sunt moi, se iau de pe foc si se lasa la scurs. Eu i-am mai scurs cu mana cand s-au racit si i-am pisat cu furculita, se amesteca cu maioneza, ceapa data pe...
Ceapa, ardeiul rosu si coriandru se taie marunt, se amesteca cu faina de porumb, apoi se pune usturoiul pudra dupa gust, putin colorant alimentar, sare dupa gust si se adauga pe rand apa, pana se formeaza un aluat pe care il putem modela.
Aluatul obtinut se imparte in 13 bilute egale. In...
Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul si cu praful de copt.
Separat se topeste untul 5-10 secunde in cuptorul cu microunde, apoi amestecam cu telul si incorporam laptele sau apa (eu am folosit apa) si ouale, se amesteca totul foarte bine.
In bolul cu faina, se toarna putin cate putin din...
Aluatul
In laptele caldut se topeste drojdia impreuna cu zaharul, se acopera cu o folie de plastic si se lasa la odihnit timp de 10 minute.
Intr-un bol mare se pune faina cernuta, se face o gaura in mijloc si se adauga laptele cu drojdia si untul topit si racit, se amesteca putin, apoi se...
Aluatul: se incalzeste apa impreuna cu laptele si untul, pana cand untul se topeste, daca amestecul s-a incalzit prea tare, lasam sa se raceasca putin.
In amestecul caldut se pune drojdia si 1 lingura din zahar, se acopera vasul cu o folie de plastic si se lasa timp de 10 minute.
Intr-un bol...
Aluatul: intr-un bol se amesteca faina si amidonul de cartofi. In apa calduta se dizolva drojdia impreuna cu cele 2 lingurite de zahar. Facem o gaura in mijlocul fainii si adaugam uleiul si apa calduta in care am dizolvat drojdia, amestecam totul foarte bine cu o lingura, apoi se adauga sarea si...
Carnea se spala si se taie cuburi mici.
Ceapa si ardeiul se taie marunt si se pun la calit. Dupa ce s-au calit, adaugam carnea si lasam sa se caleasca pana ce carnea se albeste.Apoi se adauga apa, bulionul, cateii de usturoi pisati, sofranul, piper, foaia de dafin, sare sau vegeta dupa gust....
Eu am folosit drojdie proaspata. Drojdia se dizolva in 2 linguri de apa calduta cu cele 2 lingurite de zahar si se lasa 10 minute.
Intre timp, se pune intr-un bol mare iaurtul si oul, se amesteca bine cu o furculita, apoi se adauga zaharul, untul topit si rece, coaja rasa de la o lamaie si...
Bananele se piseaza bine cu furculita pana devin un piure, se adauga oul si sarea si amestecam bine. Se adauga faina cernuta cu praful de copt si omogenizam bine, obtinem un aluat omogen si lipicios.
Intr-o cratita se pune mult ulei si il punem la inchins la foc mediu spre mic. Cand uleiul s-a...
Dupa reteta unei prietene din Italia, blatul a iesit subtire si crocant.
Se amesteca bine toate ingredientele, se lasa aluatul 30 de minute la crescut, dupa ce a crescut se framanta 1 minut si il punem in frigider intr-un bol acoperit cu folie alimentara. Lasam aluatul 6 ore la frigider sau...
Cuptorul se incalzeste la 200 de grade C. Pregatim cu hartie de copt o tava de 20x20 daca vrem ca brownie sa iasa mai groasa, eu am folosit o tava putin mai mare.
Pe baie de aburi se topeste ciocolata impreuna cu untul. Cand s-au topit, luam de pe baia de aburi si se adauga 125 grame de...
Cheesecake cu fructul pasiunii, un desert care te cucereste prin gust si aroma
Iata cum se prepara Cheesecake cu fructul pasiunii, un desert care te cucereste prin gust si aroma Eu am folosit o tava cu diametrul de 26 cm. Biscuitii se tritureaza foarte bine, apoi se amesteca cu untul la temperatura camerei. Se amesteca pana cand se omigenizeaza tot untul. (Untul se...
Desert paine dulce cu scortisoara (Pull-apart bread)
Aluatul : In bolul in care vom face aluatul se amesteca 260 gr de faina, zaharul si sarea. Intr-un bol mic se dizolva drojdia in 60 ml de apa calduta si se lasa timp de 10 minute. Intre timp, untul se topeste pe baie de aburi. Cand s-a topit, se ia de pe foc si se adauga laptele si esenta...
Chiftele in sos de morcovi si ceapa
Chiftelele: Carnea tocata se amesteca cu oul, pesmetul, ceapa tocata marunt, catelul de usturoi dat pe razatoarea cu gaurile mici, sare, piper si boia dupa gust. Se formeaza chiftelele si se prajesc. Sosul : Morcovii si ceapa se curata de coaja, se taie in cuburi mici si se pun la calit...
Desert tort de ciocolata cu dulce de leche
Laptele se amesteca cu sucul de lamaie si se lasa deoparte. Intr-un bol se cerne faina cu praful de copt, bicarbonatul, cacaua si scortisoara. In un bol mare se mizeaza ouale intregi impreuna cu uleiul, apoi se adauga sarea, laptele, esenta de vanilie, cafeaua si zaharul, am mixat pana cand...
Tarta galette cu dovlecel si cascaval
Aluatul Pentru aluat, se amesteca untul cu faina, se obtine o masa ca si nisipul. Se adauga sarea si apa, amestecam totul pana cand obtinem un aluat omogen. Aluatul se intinde intr-o forma cat putem de rotunda si se pune in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt. Ceapa se curata, se...
Desert gogosi
Drojdia se dizolva in 2 linguri de lapte caldut cu 1 lingurita din zahar, se adauga 2 lingurite din faina si se lasa la crescut maiaua pentru 10 minute. Intre timp, ouale la temperatura camerei se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, se adauga zaharul si se mixeaza pana cand...
Salata de dovlecei
Dovleceii se curata de coaja, se scoate cu o lingura miezul si se taie cuburi. Dovleceii se pun la fiert pe aburi, cand vedem ca sunt moi, se iau de pe foc si se lasa la scurs. Eu i-am mai scurs cu mana cand s-au racit si i-am pisat cu furculita, se amesteca cu maioneza, ceapa data pe...
Aperitiv crochete din faina de porumb
Ceapa, ardeiul rosu si coriandru se taie marunt, se amesteca cu faina de porumb, apoi se pune usturoiul pudra dupa gust, putin colorant alimentar, sare dupa gust si se adauga pe rand apa, pana se formeaza un aluat pe care il putem modela. Aluatul obtinut se imparte in 13 bilute egale. In...
Desert pancakes fara gluten
Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul si cu praful de copt. Separat se topeste untul 5-10 secunde in cuptorul cu microunde, apoi amestecam cu telul si incorporam laptele sau apa (eu am folosit apa) si ouale, se amesteca totul foarte bine. In bolul cu faina, se toarna putin cate putin din...
Baghete umplute cu sunca si cascaval
Aluatul In laptele caldut se topeste drojdia impreuna cu zaharul, se acopera cu o folie de plastic si se lasa la odihnit timp de 10 minute. Intr-un bol mare se pune faina cernuta, se face o gaura in mijloc si se adauga laptele cu drojdia si untul topit si racit, se amesteca putin, apoi se...
Desert rulouri umplute cu mere si scortisoara
Aluatul: se incalzeste apa impreuna cu laptele si untul, pana cand untul se topeste, daca amestecul s-a incalzit prea tare, lasam sa se raceasca putin. In amestecul caldut se pune drojdia si 1 lingura din zahar, se acopera vasul cu o folie de plastic si se lasa timp de 10 minute. Intr-un bol...
Focaccia cu legume
Aluatul: intr-un bol se amesteca faina si amidonul de cartofi. In apa calduta se dizolva drojdia impreuna cu cele 2 lingurite de zahar. Facem o gaura in mijlocul fainii si adaugam uleiul si apa calduta in care am dizolvat drojdia, amestecam totul foarte bine cu o lingura, apoi se adauga sarea si...
Fidegua de carne
Carnea se spala si se taie cuburi mici. Ceapa si ardeiul se taie marunt si se pun la calit. Dupa ce s-au calit, adaugam carnea si lasam sa se caleasca pana ce carnea se albeste.Apoi se adauga apa, bulionul, cateii de usturoi pisati, sofranul, piper, foaia de dafin, sare sau vegeta dupa gust....
Cornuri pufoase cu iaurt
Eu am folosit drojdie proaspata. Drojdia se dizolva in 2 linguri de apa calduta cu cele 2 lingurite de zahar si se lasa 10 minute. Intre timp, se pune intr-un bol mare iaurtul si oul, se amesteca bine cu o furculita, apoi se adauga zaharul, untul topit si rece, coaja rasa de la o lamaie si...
Desert gogosi cu lingura
Bananele se piseaza bine cu furculita pana devin un piure, se adauga oul si sarea si amestecam bine. Se adauga faina cernuta cu praful de copt si omogenizam bine, obtinem un aluat omogen si lipicios. Intr-o cratita se pune mult ulei si il punem la inchins la foc mediu spre mic. Cand uleiul s-a...
Pizza cu aluat tinut la rece peste noapte
Dupa reteta unei prietene din Italia, blatul a iesit subtire si crocant. Se amesteca bine toate ingredientele, se lasa aluatul 30 de minute la crescut, dupa ce a crescut se framanta 1 minut si il punem in frigider intr-un bol acoperit cu folie alimentara. Lasam aluatul 6 ore la frigider sau...
Desert brownie cheesecake
Cuptorul se incalzeste la 200 de grade C. Pregatim cu hartie de copt o tava de 20x20 daca vrem ca brownie sa iasa mai groasa, eu am folosit o tava putin mai mare. Pe baie de aburi se topeste ciocolata impreuna cu untul. Cand s-au topit, luam de pe baia de aburi si se adauga 125 grame de...