Din primul aluat se framnta o coca si se intinde .
Al doilea aluat se intinde peste primul cu lingura, se impatura in 4 si se intinde iarasi fara a se mai framanta.
Aceasta operatie se face de mai multe ori, eu l-am impaturit de 5 ori, apoi se da frigider 30 de minute.
Se intinde foaia...
Se coc vinetele si ardeii,se decojesc,
vinetele se lasa la scurs apoi se toaca si se amesteca cu ardeii tocati si ei,ceapa taiata foarte fin,zeama de lamaie si un praf de sare.
Din galbenusuri,mustar si ulei se face maioneza care se amesteca cu vinetele.
Se lasa la frigider 30 de minute.
Se rup biscuitii sau se zdrobesc cat mai bine apoi se amesteca cu :
apa se fierbe,se adauga zaharul si cacaoa,esenta de rom,nucile macinate.
Din pasta obtinuta se fac bolgarasi care se pot da prin nuca de cocos (arata
foarte bine dar mie nu-mi place nuca de cocos).
Se bat oule,se adauga sare a si faina,la sfarsit laptele. Cascavalul se taie felii mai grosute, se dau prin ou si prin pesmet si se prajesc in uleiul incins,pe ambele parti. Se scot pe un servetel absorbant,se stropesc cu zeama de la o lamaie si se servesc calde cu diferite garnituri.
Se spala castravetii si se aseaza in borcanele curate impreuna cu morcovii taiati in 4 sau rondele, ceapa taiata rondele si hreanul taiat fasii. Apa se firbe cu sarea,zaharul,boabele de piper,bobitele de mustar,foile de dafin,iar la sfarsit se adauga si otetul. Se toarna apa peste castraveti si...
Fasolea se alege,se spala bine si se pune la fiert. Legumele se curata,se spala si se taie dupa preferinta fiecaruia. Se pune uleiul in oala in care se va face ciorbita se adauga ceapa si se caleste foarte putin,apoi se pun si restul legumelor si boiaua dulce ,se mai caleste 1 minut sau 2 apoi se...
Ardeii se curata de codite si de samburi,se spala si se taie patratele sau fasii (cum va place),apoi se amesteca cu 3 linguri de sare si se lasa o jumatate de ora. Apa se pune pe foc impreuna cu otetul si zaharul,se lasa sa fiarba. Ardeii se pun in borcane impreuna cu patrunjelul spalat si...
Fasolea se curatata de codite si varfuri,se rupe si se spala foarte bine. Apa se
pune la fiert impreuna cu sarea,zaharul si otetul. Cand apa fierbe se pune
fasolea spalata si se lasa cateva clocote,apoi se scoate se pune in borcane curate
care se capseaza si se pun la dust...
Se amesteca toate ingredientele,cu exceptia untului,se framanta aluatul pana se ia de pe vas,se lasa 10-15 min la frigider apoi se intinde foaia care se unge cu cele 3 linguri de unt lasat din timp la temperetura camerei.
Dupa ce foaia a fost unsa se rasuceste ca la rulada si se taie...
Toate legumele spalate se taie si se amesteca in bolul pentru salata.Se mai pot pune ardei,castraveti,putin patrunjel tocat sau oricare legume va plac.Se pune sare,ulei,zeama de lamaie,se amesteca bine si se serveste.
Este o salata delicioasa si foarte racoritoare vara.
Aluat: Din ingredientele de mai sus se face un aluat potrivit care se imparte in doua parti. Se intinde prima foaie in tava ( tava mea are 28 de cm latime si 40 cm lungime) unsa cu ulei si tapetata cu faina. Peste aceasta foaie se pune compozitia de mere.
Compozitia: Toate acestea se amesteca...
Placintute umplute
Din primul aluat se framnta o coca si se intinde . Al doilea aluat se intinde peste primul cu lingura, se impatura in 4 si se intinde iarasi fara a se mai framanta. Aceasta operatie se face de mai multe ori, eu l-am impaturit de 5 ori, apoi se da frigider 30 de minute. Se intinde foaia...
Salata de vinete cu ardei copti
Se coc vinetele si ardeii,se decojesc, vinetele se lasa la scurs apoi se toaca si se amesteca cu ardeii tocati si ei,ceapa taiata foarte fin,zeama de lamaie si un praf de sare. Din galbenusuri,mustar si ulei se face maioneza care se amesteca cu vinetele. Se lasa la frigider 30 de minute.
Bulgarasi
Se rup biscuitii sau se zdrobesc cat mai bine apoi se amesteca cu : apa se fierbe,se adauga zaharul si cacaoa,esenta de rom,nucile macinate. Din pasta obtinuta se fac bolgarasi care se pot da prin nuca de cocos (arata foarte bine dar mie nu-mi place nuca de cocos).
Cascaval pane cu lamaie
Se bat oule,se adauga sare a si faina,la sfarsit laptele. Cascavalul se taie felii mai grosute, se dau prin ou si prin pesmet si se prajesc in uleiul incins,pe ambele parti. Se scot pe un servetel absorbant,se stropesc cu zeama de la o lamaie si se servesc calde cu diferite garnituri.
Castraveciori murati cu ceapa si morcovi
Se spala castravetii si se aseaza in borcanele curate impreuna cu morcovii taiati in 4 sau rondele, ceapa taiata rondele si hreanul taiat fasii. Apa se firbe cu sarea,zaharul,boabele de piper,bobitele de mustar,foile de dafin,iar la sfarsit se adauga si otetul. Se toarna apa peste castraveti si...
Ciorbita de fasole boabe, cu legume
Fasolea se alege,se spala bine si se pune la fiert. Legumele se curata,se spala si se taie dupa preferinta fiecaruia. Se pune uleiul in oala in care se va face ciorbita se adauga ceapa si se caleste foarte putin,apoi se pun si restul legumelor si boiaua dulce ,se mai caleste 1 minut sau 2 apoi se...
Ardei grasi la borcan, pentru iarna
Ardeii se curata de codite si de samburi,se spala si se taie patratele sau fasii (cum va place),apoi se amesteca cu 3 linguri de sare si se lasa o jumatate de ora. Apa se pune pe foc impreuna cu otetul si zaharul,se lasa sa fiarba. Ardeii se pun in borcane impreuna cu patrunjelul spalat si...
FASOLE VERDE PENTRI IARNA
Fasolea se curatata de codite si varfuri,se rupe si se spala foarte bine. Apa se pune la fiert impreuna cu sarea,zaharul si otetul. Cand apa fierbe se pune fasolea spalata si se lasa cateva clocote,apoi se scoate se pune in borcane curate care se capseaza si se pun la dust...
Melcisori
Se amesteca toate ingredientele,cu exceptia untului,se framanta aluatul pana se ia de pe vas,se lasa 10-15 min la frigider apoi se intinde foaia care se unge cu cele 3 linguri de unt lasat din timp la temperetura camerei. Dupa ce foaia a fost unsa se rasuceste ca la rulada si se taie...
Salata asortata, cu sfecla rosie
Toate legumele spalate se taie si se amesteca in bolul pentru salata.Se mai pot pune ardei,castraveti,putin patrunjel tocat sau oricare legume va plac.Se pune sare,ulei,zeama de lamaie,se amesteca bine si se serveste. Este o salata delicioasa si foarte racoritoare vara.
PRAJITURA DELICIOASA CU MERE
Aluat: Din ingredientele de mai sus se face un aluat potrivit care se imparte in doua parti. Se intinde prima foaie in tava ( tava mea are 28 de cm latime si 40 cm lungime) unsa cu ulei si tapetata cu faina. Peste aceasta foaie se pune compozitia de mere. Compozitia: Toate acestea se amesteca...