Ouale cu un praf de sare si zaharul le mixam bine pina se albesc si se topeste tot zaharul, cam 5 minute.
Adaugam apoi apa de trandafiri, putin lapte, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Adaugam apoi untul topit si racit adaugat cate putin impreuna cu restul de lapte. Omogenizam bine...
200 g zahar se mixeaza bine cu margarina, se adauga cacaua, ,nucile si apoi faina.
Se amesteca bine si apoi se adauga albusurile batute spuma.
Se pune coca intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si se coace in cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C.
Se face crema din 6...
Preparam primul blat separand albusurile de galbenusuri.
Albusurile cu un praf de sare le batem spuma.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pina se albesc apoi adaugam nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos.
Omogenizam apoi cu grija albusurile spuma la compozitia...
Pentru blat oul il mixam bine cu un praf de sare apoi adaugam pe rand ingredientele celelalte si amestecam bine sa se omogenizeze.
Dam deoparte compozitia si preparam crema.
Ouale intregi le mixam bine cu zaharul, adaugam esenta de vanilie, nessul si laptele apoi le lasam deoparte....
Se spala smochinele si perele. Le stergem bine, le curatam de ciaja apoi le taiemm marunt. Cu ajutorul unei furculite zdrobim pulpa fructelor. Daca doriti ca gemul sa iasa mai fin, puteti da fructele prin blender.
Pasta obtinuta o punem intr-o cratita la foc mic, adaugam zaharul,...
Blatul:
Se bat spuma albusurile cu apa si zaharul,se adauga galbenusurile si faina( amestecata cu praful de copt) in ploaie si se coace dupa metoda stiuta.
Crema:
Gelatina se pune la inmuiat in 150 ml. apa rece,cu o jumatate de ora inainte de a prepara crema .
Frisca se tine in...
Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de tot.
Adaugam treptat smantana si apoi laptele caldut.
Framantam aluatul cam 15 minute, il acoperim si il lasam sa se odihneasca la cald alte 15...
Cu ajutorul unei furculite amestecam bine de tot untura cu faina pina se fac faramituri potrivite ca marime. Adaugam apoi celelalte ingrediente( mai putin visinele pe care le punem la scurs)si facem doua bile, una mai mare si una mai mica.Le lasam la rece 30 de minute, apoi se intinde foaia...
Prima data facem foile amestecand foarte bine faina cu margarina si untura. Adaugam smantana si sarea , omogenizam pina obtinem o coca potrivit de moale. Impartim coca in 4 , intindem foile si le coacem pe rand in tava.
Preparam crema punand la fiert 1 l lapte. Separam albusurile de...
Pregatim blatul de tort, separand albusurile de galbenusuri.
Mixam bine galbenusurile cu apa si zaharul pina se albeste compozitia.
Albusurile le batem bine spuma cu un praf de sare.
La galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu praful de copt , putin cate putin pina o incorporam pe...
Preparam foile cu miere mixand bine zaharul cu oul, laptele mierea si margarina.Le punem apoi pe foc mic pina se topeste zaharul si margarina si se omogenizeaza bine.
Luam de pe foc si adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt.
Framantam bine si impartim aluatul in 3 parti egale...
Stafidele se tin in apa cu esenta de rom macar 1 ora la inmuiat.Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine spume iar galbenusurile se amesteca cine de tot cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul.Se adauga apoi toate celelalte ingrediente.La sfarsit se adauga albusurile spuma ,...
Se spala prunele si se scot camburii.
Dam pulpa prunelor prin blender si apoi le punem intr-o cratita in care le vom fierbe.
La 4 kg de prune curatate adaugam 2 kg zahar, amestecam si dam la foc moderat.
Din momentul in care incepe sa clocoteasca, invartim cu lingura ,din cand in cand...
Punem intr-un bol drojdia sfaramata cu o lingurita de zahar si 70 ml lapte caldut si o lasam sa creasca.
Intr-un vas mai mare in care vom framanta aluatul punem faina, zaharul, ouale,1/2 din coaja de lamaie, zaharul vanilat si treptat laptele caldut si untura sau untul...
Se face un pandispan din primele cinci ingrediente si se pune la copt in cuptorul dinainte incalzit.( albusurile se bat spuma , galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat pina isi dubleaza volumul).
Adaugam faina cu praful de copt si apa daca este nevoie.
Amestecam incet cu...
Am facut 3 rulade din pandispan, fiecare din 3 oua, 3 linguri faina, 3 linguri zahar si un pic de praf de copt.
Asa cald scos din cuptor, am uns pandispanul cu gem de caise, l-am rulat in hirtia de copt si l-am lasat asa pina a doua zi .( sau cateva ore pina se raceste) Apoi am taiat...
Spalam bine afinele si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Cand sunt gata scurse le punem intr-o cratita in care vom adauga si zaharul, le punem pe foc la foc potrivit si invartim in ele sa nu se prinda de fund. Taiem lamaia in felii subtiri pe care le taiem in doua si le adaugam...
Ingredientele se pun in ordinea numerotata pina la stafide .
Se porneste masina pe programul CAKE. Stafidele au fost puse in prealabil la inmuiat in esenta de rom. In momentul cind se aude semnalul acustic al masinii ,se introduce nuca si stafidele. Eu am adaugat si o lingurita cu cacao....
Timpul sugerat este impreuna cu cat sta prajitura la frigider sa se intareasca...
Macinam biscuitii in blender, dar nu foarte fin.
Untul pentru blat il topim si il amestecam cu biscuitii.
Tapetam o tava de chec cu folie de plastic alimentara si asezam biscuitii pe fundul formei, presam...
Margarina( untul) tinuta la temperatura camerei de seara pina dimineata se amesteca cu cana cu zahar cu mixerul. Adaugam 5 galbenusuri si un ou intreg si se mixeaza bine pina se topeste zaharul. Praful de copt se amesteca cu faina. Adaugam faina la compozitie, treptat si coaja de lamaie....
Se spala visinele , li se rupe codita si se lasa la scurs apa de pe ele.
Se scot samburii cu dispozitivul special si se pun visinele intr-un vas in care punem zaharul.Daca vreti sa fie si mai dulce se poate adauga inca 0,5 kg zahar.
Se lasa de seara pina a doua zi dimineata visinele cu...
Stafidele le punem la inmuiat in apa cu esenta de rom.
Ouale intregi le spargem pe rand intr-o cana, apoi le punem in blender impreuna cu zaharul, nesul si scortisoara.Amestecam bine 1-2 minute si turnam uleiul in fir subtire.
Faina cernuta o amestecam cu praful de copt...
Preparam blatul mixand bine galbenusurile cu zaharul pina cand se albeste si isi dubleaza volumul.
Amidonul il amestecam cu praful de copt.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
La compozitia de galbenusuri cu zahar adaugam apa apoi amidonul , esentele si pesmetul.Amestecam pina...
Margarina(untul) ce a fost tinuta la temperature camerei se mixeaza bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam pe rand galbenusurile si mixam dupa fiecare. Turnam jumatate din lapte apoi cate o lingura din faina amestecata cu praful de copt, mixam bine si adaugam restul de lapte....
Se amesteca 10 minute galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga uleiul si zaharul vanilat. Se adauga treptat faina cu praful de copt si laptele. Se bat albusurile spuma si se adauga la coca. Se tapeteaza cu hirtie de copt o tava si se pune 1/2 compozitie ; se da la cuptorul preincalzitla 180 de...
Drojdia faramitata cu o lingurita cu zahar si 50 ml lapte caldut se pune la cald pina creste bine de tot.
Cernem faina intr-un bol mare ,punem drojdia, adaugam ouale( in pozele mele se vede cantitatea dubla) , zaharul si coaja de lamaie.Adaugam treptat untura(margarina) topita dar nu...
Intr-un bol se pune drojdia faramitata cu putin zahar si 5o ml lapte caldut , apoi se lasa la dospit pina creste bine. In bolul in care vom framanta aluatul punem faina cernuta, ouale intregi, zaharul, 1/2 vanilie, 1/2 din coaja de lamaie si drojdia crescuta. Incepem sa framantam si adaugam incet...
Punem stafidele intr-un bol, le acoperim cu apa si adaugam cateva picaturi de esenta de migdale.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Adaugam apoi zeama de lamaie si mixam din nou sa se intareasca iar albusurile.
Adaugam zaharul si mixam bine de tot pina se obtine o bezea tare....
Drojdia sfaramata cu o lingurita de zahar si 80 ml lapte caldut, o punem sa creasca.
Intr-un bol mare punem faina, ouale , zaharul praf, coaja de lamaie si dupa ce drojdia acrescut o adaugam si pe aceasta.Framantam si adaugam laptele caldut incetul cu uncetul.Daca mai este nevoie, mai...
Din ingredientele pentru blat preparam doua foi. Batem spuma albusurile , adaugam apoi zaharul mixam bine pina se intareste din nou, dupa care adaugam nuca de cocos si faina.
Coacem cele doua foi in tava captusita cu foaie de copt si unsa cu putin unt in cuptorul dinainte incalzit la 160 de...
Madlene
Ouale cu un praf de sare si zaharul le mixam bine pina se albesc si se topeste tot zaharul, cam 5 minute. Adaugam apoi apa de trandafiri, putin lapte, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Adaugam apoi untul topit si racit adaugat cate putin impreuna cu restul de lapte. Omogenizam bine...
Prajitura Lacrimioara
200 g zahar se mixeaza bine cu margarina, se adauga cacaua, ,nucile si apoi faina. Se amesteca bine si apoi se adauga albusurile batute spuma. Se pune coca intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si se coace in cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C. Se face crema din 6...
Tort pentru mama
Preparam primul blat separand albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le batem spuma. Galbenusurile le mixam cu zaharul pina se albesc apoi adaugam nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Omogenizam apoi cu grija albusurile spuma la compozitia...
Tort Kodrit Kadir
Pentru blat oul il mixam bine cu un praf de sare apoi adaugam pe rand ingredientele celelalte si amestecam bine sa se omogenizeze. Dam deoparte compozitia si preparam crema. Ouale intregi le mixam bine cu zaharul, adaugam esenta de vanilie, nessul si laptele apoi le lasam deoparte....
Gem de smochine cu pere
Se spala smochinele si perele. Le stergem bine, le curatam de ciaja apoi le taiemm marunt. Cu ajutorul unei furculite zdrobim pulpa fructelor. Daca doriti ca gemul sa iasa mai fin, puteti da fructele prin blender. Pasta obtinuta o punem intr-o cratita la foc mic, adaugam zaharul,...
Tort inghetat(a)
Blatul: Se bat spuma albusurile cu apa si zaharul,se adauga galbenusurile si faina( amestecata cu praful de copt) in ploaie si se coace dupa metoda stiuta. Crema: Gelatina se pune la inmuiat in 150 ml. apa rece,cu o jumatate de ora inainte de a prepara crema . Frisca se tine in...
Minciunele( cirighele) reteta veche, fara drojdie
Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de tot. Adaugam treptat smantana si apoi laptele caldut. Framantam aluatul cam 15 minute, il acoperim si il lasam sa se odihneasca la cald alte 15...
Prajitura ( tarta) cu visine (2)
Cu ajutorul unei furculite amestecam bine de tot untura cu faina pina se fac faramituri potrivite ca marime. Adaugam apoi celelalte ingrediente( mai putin visinele pe care le punem la scurs)si facem doua bile, una mai mare si una mai mica.Le lasam la rece 30 de minute, apoi se intinde foaia...
Cremes (cremsnit) ca la mama acasa
Prima data facem foile amestecand foarte bine faina cu margarina si untura. Adaugam smantana si sarea , omogenizam pina obtinem o coca potrivit de moale. Impartim coca in 4 , intindem foile si le coacem pe rand in tava. Preparam crema punand la fiert 1 l lapte. Separam albusurile de...
Tort cu punch, vanilie si coktail de fructe
Pregatim blatul de tort, separand albusurile de galbenusuri. Mixam bine galbenusurile cu apa si zaharul pina se albeste compozitia. Albusurile le batem bine spuma cu un praf de sare. La galbenusurile batute adaugam faina amestecata cu praful de copt , putin cate putin pina o incorporam pe...
Prajitura racoroasa pentru vara
Preparam foile cu miere mixand bine zaharul cu oul, laptele mierea si margarina.Le punem apoi pe foc mic pina se topeste zaharul si margarina si se omogenizeaza bine. Luam de pe foc si adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt. Framantam bine si impartim aluatul in 3 parti egale...
Desert rustic -Malai dulce
Stafidele se tin in apa cu esenta de rom macar 1 ora la inmuiat.Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine spume iar galbenusurile se amesteca cine de tot cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul.Se adauga apoi toate celelalte ingrediente.La sfarsit se adauga albusurile spuma ,...
Gem de prune
Se spala prunele si se scot camburii. Dam pulpa prunelor prin blender si apoi le punem intr-o cratita in care le vom fierbe. La 4 kg de prune curatate adaugam 2 kg zahar, amestecam si dam la foc moderat. Din momentul in care incepe sa clocoteasca, invartim cu lingura ,din cand in cand...
Cornuri cu nuca
Punem intr-un bol drojdia sfaramata cu o lingurita de zahar si 70 ml lapte caldut si o lasam sa creasca. Intr-un vas mai mare in care vom framanta aluatul punem faina, zaharul, ouale,1/2 din coaja de lamaie, zaharul vanilat si treptat laptele caldut si untura sau untul...
Tort cu crema de nuca de cocos verde
Se face un pandispan din primele cinci ingrediente si se pune la copt in cuptorul dinainte incalzit.( albusurile se bat spuma , galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat pina isi dubleaza volumul). Adaugam faina cu praful de copt si apa daca este nevoie. Amestecam incet cu...
Rulada cu crema de vanilie, fructe si frisca
Am facut 3 rulade din pandispan, fiecare din 3 oua, 3 linguri faina, 3 linguri zahar si un pic de praf de copt. Asa cald scos din cuptor, am uns pandispanul cu gem de caise, l-am rulat in hirtia de copt si l-am lasat asa pina a doua zi .( sau cateva ore pina se raceste) Apoi am taiat...
Dulceata de afine
Spalam bine afinele si le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Cand sunt gata scurse le punem intr-o cratita in care vom adauga si zaharul, le punem pe foc la foc potrivit si invartim in ele sa nu se prinda de fund. Taiem lamaia in felii subtiri pe care le taiem in doua si le adaugam...
Prajitura alsaciana cu stafide si nuca-in masina de paine
Ingredientele se pun in ordinea numerotata pina la stafide . Se porneste masina pe programul CAKE. Stafidele au fost puse in prealabil la inmuiat in esenta de rom. In momentul cind se aude semnalul acustic al masinii ,se introduce nuca si stafidele. Eu am adaugat si o lingurita cu cacao....
Blanc de lamaie cu afine
Timpul sugerat este impreuna cu cat sta prajitura la frigider sa se intareasca... Macinam biscuitii in blender, dar nu foarte fin. Untul pentru blat il topim si il amestecam cu biscuitii. Tapetam o tava de chec cu folie de plastic alimentara si asezam biscuitii pe fundul formei, presam...
Prajitura cu gem si bezea
Margarina( untul) tinuta la temperatura camerei de seara pina dimineata se amesteca cu cana cu zahar cu mixerul. Adaugam 5 galbenusuri si un ou intreg si se mixeaza bine pina se topeste zaharul. Praful de copt se amesteca cu faina. Adaugam faina la compozitie, treptat si coaja de lamaie....
Dulceata de visine
Se spala visinele , li se rupe codita si se lasa la scurs apa de pe ele. Se scot samburii cu dispozitivul special si se pun visinele intr-un vas in care punem zaharul.Daca vreti sa fie si mai dulce se poate adauga inca 0,5 kg zahar. Se lasa de seara pina a doua zi dimineata visinele cu...
Prajitura cu stafide, nuca si ness
Stafidele le punem la inmuiat in apa cu esenta de rom. Ouale intregi le spargem pe rand intr-o cana, apoi le punem in blender impreuna cu zaharul, nesul si scortisoara.Amestecam bine 1-2 minute si turnam uleiul in fir subtire. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt...
Prajitura racoroasa curcubeu
Preparam blatul mixand bine galbenusurile cu zaharul pina cand se albeste si isi dubleaza volumul. Amidonul il amestecam cu praful de copt. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. La compozitia de galbenusuri cu zahar adaugam apa apoi amidonul , esentele si pesmetul.Amestecam pina...
Prajitura cu cirese
Margarina(untul) ce a fost tinuta la temperature camerei se mixeaza bine impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam pe rand galbenusurile si mixam dupa fiecare. Turnam jumatate din lapte apoi cate o lingura din faina amestecata cu praful de copt, mixam bine si adaugam restul de lapte....
Prajitura cu capsuni
Se amesteca 10 minute galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga uleiul si zaharul vanilat. Se adauga treptat faina cu praful de copt si laptele. Se bat albusurile spuma si se adauga la coca. Se tapeteaza cu hirtie de copt o tava si se pune 1/2 compozitie ; se da la cuptorul preincalzitla 180 de...
Cornuri pufoase cu gem si nuca de cocos
Drojdia faramitata cu o lingurita cu zahar si 50 ml lapte caldut se pune la cald pina creste bine de tot. Cernem faina intr-un bol mare ,punem drojdia, adaugam ouale( in pozele mele se vede cantitatea dubla) , zaharul si coaja de lamaie.Adaugam treptat untura(margarina) topita dar nu...
Prajitura grilaj cu branza dulce si stafide
Intr-un bol se pune drojdia faramitata cu putin zahar si 5o ml lapte caldut , apoi se lasa la dospit pina creste bine. In bolul in care vom framanta aluatul punem faina cernuta, ouale intregi, zaharul, 1/2 vanilie, 1/2 din coaja de lamaie si drojdia crescuta. Incepem sa framantam si adaugam incet...
Guguluf din albusuri, cu stafide
Punem stafidele intr-un bol, le acoperim cu apa si adaugam cateva picaturi de esenta de migdale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam apoi zeama de lamaie si mixam din nou sa se intareasca iar albusurile. Adaugam zaharul si mixam bine de tot pina se obtine o bezea tare....
Cosuri de fum ( kurtos kolacs)
Drojdia sfaramata cu o lingurita de zahar si 80 ml lapte caldut, o punem sa creasca. Intr-un bol mare punem faina, ouale , zaharul praf, coaja de lamaie si dupa ce drojdia acrescut o adaugam si pe aceasta.Framantam si adaugam laptele caldut incetul cu uncetul.Daca mai este nevoie, mai...
Prajitura de sarbatoare
Din ingredientele pentru blat preparam doua foi. Batem spuma albusurile , adaugam apoi zaharul mixam bine pina se intareste din nou, dupa care adaugam nuca de cocos si faina. Coacem cele doua foi in tava captusita cu foaie de copt si unsa cu putin unt in cuptorul dinainte incalzit la 160 de...