Sidy

4

Bucataras
grozav

ORADEA

Bucataras din 15.02.2010

RETETE684
PRIETENI312
Retete / Dulciuri

Reteta de preparare a papanasilor prajiti, cu smantana si dulceata de afine si visine

In Dulciuri la 21 Iun 2012

Reteta de preparare a papanasilor Intr-un vas maricel amestecam bine toate ingredientele, le framantam bine de tot . Luam cu lingura din compozitie si pe o suprafata data cu faina facem sul de grosimea unui deget. Unim capetele sulului sa se formeze cerculete pe care le prajim in ulei...

Prajitura "Trandafirul rosu"

In Prajituri la 15 Iun 2012

Rahatul si papaia le taiem cuburi mici si le amestecam impreuna cu merisoarele si stafidele. Facem un aluat din faina, margarina tinuta la temperatura camerei, oua, zahar si praful de copt amestecat cu faina. Adaugam putin cate putin laptele si framantam sa obtinem un aluat bun de intins....

Clatite umplute cu branza si smantana la cuptor

In Dulciuri la 10 Iun 2012

Clatitele le preparam dupa metoda obisnuita fiecareia dintre noi.  Intre timp preparam crema de brinza din ingredientele mai sus mentionate,la care adaugam si stafidele care au fost inmuiate in prealabil , in apa cu esenta de rom si apoi bine scurse. Crema se amesteca bine si apoi cu...

Guguluf in trei culori

In Prajituri la 24 Mai 2012

Prima data facem blatul galben amestecand galbenusurile cu 3 linguri de zahar pina se face o spuma alba. Adaugam apoi coaja de lamaie, 3 linguri de ulei, 3 linguri de faina amestecate cu jumatate din praful de copt si cele 3 linguri de apa minerala. Amestecam bine pina se omogenizeaza...

Cozonac din...bile

In Dulciuri la 22 Mai 2012

Drojdia sfaramata se pune in 200 ml lapte caldut si 50 g zahar ,la dospit.Cand maiaua a crescut se framinta bine de tot toate ingredientele pentru aluat  aproximativ o ora. In timpul framantarii adaugam putin cate putin din untura lasata la temperatura camerei. Se lasa la cald la...

Miraj dulce

In Prajituri la 11 Mai 2012

Intr-o tava ( 25x37cm) mai inalta punem hartie de copt. Topim untul si il rasturnam in tava.Biscuitii sfaramati ii presaram peste untul topit din tava. Ciocolata( eu am pus cu lapte dar daca era din cea cu cacao 75% se vedea mai bine)maruntita sau razuita o punem peste biscuiti, apoi...

Prajitura cu nuca si gem

In Prajituri la 3 Mai 2012

Din ingredientele de blat se face un aluat pe care il vom intinde intr-o tava(37x 25 cm) pe care am tapetat-o cu hartie de copt.Peste aluatul din tava intindem gemul amestecat. Batem spuma tare albusurile, adaugam apoi zaharul si mixam pina se intareste bezeaua. Adaugam cu grija nuca...

Prajitura frantuzeasca

In Prajituri la 16 Apr 2012

Se prepara pentru inceput foile:intr-un vas punem faina, margarina,praful de copt,smantana,zaharul si cacaoa. Framantam bine si coca obtinuta, se imparte in 2 parti care se vor intinde in doua foi de dimensiunea unei tavi .  Preparam umplutura:in albusurile batute spuma se adauga nuca...

Prajitura cu branza dulce sau fructe

In Prajituri la 12 Apr 2012

Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam bine de tot. Se amesteca bine galbenusurile cu untul, zahar si zaharul vanilat.Adaugam apoi faina si laptele putin cate putin sa se faca o coca nu prea tare. Adaugam cu mare grija albusurile batute spuma si le amestecam cu coca...

Placinta cu branza si iaurt

In Prajituri la 3 Apr 2012

Facem un pandispan din 5 oua, 2 linguri apa, 6 linguri cu varf faina si un praf de copt. Mai intii punem cele 5 galbenusuri + 2 linguri cu apa si le batem cu mixerul, foarte bine cu cele 6 linguri de zahar.Se adauga faina si praful de copt amestecate impreuna (cite o lingura odata). Aluatul...

Biscuiti englezesti (shortbread)cu merisoare si portocale

In Dulciuri la 17 Mar 2012

Preincalzim cuptorul la 200 de grade C. apoi faina impreuna cu praful de copt le cernem.Adaugam sarea si zaharul iar in centru facem o scobitura. Topim untul si il lasam sa se raceasca. Ouale le batem bine , adaugam iaurtul cate putin apoi untul topit. Rasturnam compozitia in gaura...

Biscuiti cangur

In Dulciuri la 1 Mar 2012

Untul,zaharul,ouale,zaharul vanilat si faina se pun intr-un castron mare si se amesteca .Apoi se adauga urmatoarele ingrediente si se amesteca cu lingura cu grija.  Cuptorul se incalzeste la 180°C.  Tava se acopera cu hartie de copt si se unge.  Cu mana se fac din...

Prajitura Rumba

In Prajituri la 29 Feb 2012

  Batem spuma albusurile( daca aveti albusuri ramase in frigider de la alte retete, acum le puteti folosi si pe acelea) cu un praf de sare.Cand s-au intarit bine adaugam zaharul, tot o data si mixam pina se intaresc albusurile din nou. Adaugam apoi esenta de rom, praful de copt si...

Briza marii

In Torturi la 29 Ian 2012

  Facem blatul de pandispan din 5 galbenusuri frecate bine cu apa si cu cele 6 linguri cu zahar.Frecam bine cu mixerul 3 minute. Albusurile cu un praf de sare le batem bine bine. La galbenusurile batute adaugam apa si pe rand cate o lingura cu faina amestecata cu praful de copt,...

Clatite umplute, in sos de vanilie, cu mot de bezea

In Dulciuri la 25 Ian 2012

Clatitele se fac dupa reteta preferata a fiecareia.Eu le-am facut fara zahar ( este destul in umplutura si in sos) si cu apa minerala. Intr-un bol mare faramitam branza cu ajutorul unei furculite, apoi adaugam 2 oua intregi, 100 g zahar, zaharul vanilat, coaja de lamaie si stafidele inmuiate....

Crema de zahar ars, cu blat

In Torturi la 24 Ian 2012

Intr-un vas termorezistemt punem zaharul pentru caramelizat la foc mic. Adaugam si cativa stropi de apa si lasam sa se caramelizeze zaharul avand o culoare de un auriu inchis, atentie sa nu ardeti prea tare zaharul pentru ca va rezulta un gust amarui. Rotiti vasul astfel ca sa fie imbracati...

Coltunasi cu magiun de prune

In Dulciuri la 22 Ian 2012

Se face un aluat potrivit de moale, ca si cel pentru taiteii de casa, din faina, oua si 200 ml apa.Se framanta bine, apoi se lasa sa se odihneasca 10 minute, pina beti o cafeluta. Cu ajutorul sucitorului intindem foaia  destul de subtire. Pe jumatate din ea , punem din loc in loc ,...

Prajitura Poiana

In Prajituri la 15 Ian 2012

  Se separa albusurile de galbenusuri. Inmuiem stafidele in apa calduta cu esenta de rom. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce sunt batute bine adaugam zaharul si le batem iar pina se intaresc tare.Adaugam pe rand faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit...

Tort cu nuca ,mure si mousse de banane

In Torturi la 8 Ian 2012

  Preparam blatul 1. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare. Galbenusurile le amestecam cu zaharul pina se albesc apoi adaugam nuca macinata, nuca de cocos si faina amestecata cu praful de copt. Ungem o forma cu unt si o tapetam...

Prajitura cu lapte condensat

In Prajituri la 7 Ian 2012

  Cele doua cutii cu lapte condensat le punem la fiert in apa, acoperite, o ora si jumatate, la foc mic, adaugand apa daca aceasta scade. Lasam apoi sa se raceasca laptele condensat, abia apoi deschidem cutiile.Laptele va fi caramelizat. Separam albusurile de galbenusuri si le batem...

Lapte de pasare

In Dulciuri la 6 Ian 2012

Punem  850 ml lapte la fiert. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam bine cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam coaja de lamaie si esenta. Albusurile le batem bine spuma cu un varf de cutit sare. Luam un vas cu apa rece si lingura o scufundam in apa...

Desert haios

In Prajituri la 3 Ian 2012

Curatam osanza de pielite si o dam prin masina de tocat carnea. Daca nu avem osanza putem folosi untura de porc dar nu iese o prajitura atat de fina... Luam 250 g din faina si pe care o omogenizam bine de tot cu osanza, apoi o impartim in 3 parti egale. Din restul de faina cu galbenusurile,...

Cornulete cu nuca dar...neumplute

In Prajituri la 28 Dec 2011

Untul, la temperatura camerei, il amestecam bine de tot cu 250 g zahar praf pina se face ca o spuma. Adaugam nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt, esentele si coaja de lamaie. Omogenizam pina obtinem un aluat potrivit de moale. Facem 6 mingiute pe care le vom face sul, cu ajutorul...

Cozonacul maicutei mele

In Dulciuri la 25 Dec 2011

  Drojdia sfaramata se pune in 200 ml lapte caldut si 50 g zahar ,la dospit.Cand maiaua a crescut se framinta bine de tot toate ingredientele pentru aluat  aproximativ o ora. In timpul framantarii adaugam putin cate putin din untura lasata la temperatura camerei. Se ia 1/3...

Prajitura cu mere Madalina Manole

In Prajituri la 25 Oct 2011

Framantam bine toate ingredientele blatului pina obtinem un aluat omogen. Intr-o tava de 37x25 cm , tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt asezam foaia dupa ce am intins-o putin, apoi o presaram cu 2 linguri pesmet si o dam la copt in cuptorul dinainte incalzit la 180 de gradeC,...

Clătitele împăratului

In Dulciuri la 23 Oct 2011

Se pun stafidele la inmuiat in apa calduta cu esenta de rom pentru 15 minute. Albusurile cu sarea de bat bine spuma. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pina pasta se albeste .Adaugam treptat laptele si faina amestecata cu praful de copt..Mixam si adaugam coaja de lamaie. Cu ajutorul unei...

Prajitura cu branza dulce

In Prajituri la 19 Oct 2011

Din toate ingredientele de aluat se framanta o coca pe care o vom imparti in doua parti egale. Dam pentru 30 minute la rece. Pentru umplutura se amesteca branza cu toate celelalte ingrediente pina se omogenizeaza bine. Se intinde o foaie in tava tapetata cu hartie de copt, punem...

Budinca de orez cu lapte mere si scortisoara

In Dulciuri la 17 Oct 2011

Orezul se spala bine si se lasa la scurs. Laptele se pune la fiert si se adauga putina sare. Cand laptele se umfla se adauga orezul si se amesteca sa nu se prinda orezul de fundul cratitei.Se reduce focul , si se lasa orezul sa fiarba la foc mic , invartind din cand in cand.Dupa 10 minute...

Prajitura Claudia

In Prajituri la 15 Oct 2011

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare Galbenususrile se mixeaza bine cu 5 linguri zahar pina isi dubleaza volumul apoi adaugam apa si cacaoa.Amestecam bine apoi punem praful de budinca de ciocolata si lingura de faina amestecata cu praful de copt. La aceasta...

Prajitura cu mere 82

In Prajituri la 14 Oct 2011

Faina, grisul, laptele praf, praful de copt si o cana cu zahar se amesteca bine. Merele spalate si sterse se rad cu coaja cu tot si nu se storc.Se amesteca cu o cana cu zahar si cu scortisoara. Intr-o tava se pune hartie de copt pe care o ungem putin si punem 1/2 din compozitia seaca de...

Afisate 31 - 60 din 143 retete    

Postari recente

publicat la 05.03.2016

Prevenirea cancerului

publicat la 28.02.2016

Reglarea tensiunii arteriale

publicat la 24.02.2016

Detoxifierea rinichilor

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Cea mai bună zi pentru tine o să fie într-o joi,când, la ora 20.12, afli că ai câştigat la 5 din 40 cu numerele 20, 12, 32, 8 şi încă unul, ce ti se va arăta în spuma de la cafeaua de dimineaţă în fix ziua ta de naştere.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 21

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]