amalia01

4

Bucataras
grozav

Cluj-Napoca

Bucataras din 27.09.2012

RETETE319
PRIETENI112
Retete

Tocana alba de pui

In Pui la 9 Oct 2016

Puiul il transezi si il speli sub jet de apa rece, apoi il condimentezi cu sare si piper. Uleiul in torni in cratita in care vrei sa gatesti. Ceapa o cureti, o speli si o toci marunt. Bucatile de pui si ceapa le pui in cratita si le lasi cam 5 minute, pana cand se caleste usor ceapa....

Gomboti cu prune

In Dulciuri la 23 Sep 2016

Cartofii, de dimensiuni medii, ii fierbi cu tot cu coaja in apa cu sare.  Cand sunt fierti ii lasi sa se racoreasca, ii cureti de coaja si ii dai pe razatoarea mare. Prajesti pesmetul in 100 ml de ulei , amestecand cu o lingura de lemn ca sa nu se prinda. Dupa ce s-a rumenit stingi...

Tagliatelle cu legume

In Spaghete la 23 Sep 2016

Pastele le pui la fiert in 2 litri de apa , in care ai adaugat  1 lgt de sare si 1 lg de ulei. Cand sunt fierte, dupa cca 7 minute, adaugi 1 pahar mare de apa rece si le acoperi cu un capac, lasandu-le asa pana cand termini de preparat legumele. Intre timp cureti ceapa , o speli si o...

Aperitiv rapid cu zacusca

In Aperitive / Garnituri la 23 Sep 2016

Crema de branza  se freaca bine cu putina sare si piper, dupa gust. Se ia una bucata borcan de zacusca din camara si se incoroporeaza treptat in branza, amestecand usor, pana la omogenizare. Se serveste pe paine prajita.  

Pachetele de vinete cu bacon

In Mancaruri de legume la 31 Aug 2016

Vinetele le speli bine, le tai coditele si apoi in doua, pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite scobesti miezul si presari vinetele cu sare si piper . Lasi barcutele sa se inmoaie , pentru cca 10 minute. Intre timp branza feta o sfarami cu furculita. Asezi vinetele in tigaia...

TORT "SAVOARE DE VARA"

In Torturi la 4 Aug 2016

Fructele se spala sau se decojesc , dupa caz, apoi se taie cubulete si se pun la scurs intr-o sita. Branza mascarpone se bate cu zaharul pana cand devine spumoasa. Bati frisca de jumatate si mixezi apoi impreuna cu crema de branza, pana cand obtii o crema pufoasa. Pastrezi 1/4 din crema...

Dulceata de capsuni reteta (la cuptor)

In Dulceata / Gem la 26 Iul 2016

Dulceata de capsuni reteta Capsunile le speli sub jet de apa rece , le lasi la scurs si le rupi coditele. Intr-o oala de 10 l asezi un strat de caspuni si unul de zahar.  Lasi totul la rece ( in camara) 12 ore. Incalzesti cuptorul si lasi focul la maxim ( eu am un aragaz normal ,...

NAKED CAKE CU ZMEURA SI CIOCOLATA

In Torturi la 12 Iul 2016

Mai intai apeli zmeura si o lasi scurs intr-o sita.  a. blat Biscuitii digestivi se sfarama . Margarina se topeste si se adauga peste biscuiti, omogenizand bine totul. Compozitia astfel obtinuta se aseaza in interiorul unui inel de tort, direct pe platou. Nivelezi bine cu...

Socata reteta bunicii, cu ghimbir

In Sirop / Compot la 1 Iun 2016

Socata reteta bunicii   Intr-un borcan de 5l punem cele 8 flori de soc, zeama de la lamaile stoarse  si cojile ramase bine spalate.  Adaugam zaharul si ghimbirul curatat si taiat rondele subtiri, de cca 2-3 mm. Lasam totul la macerat, la soare, timp de 48 de ore....

PESTE CU LEGUME LA DRY COOKER

In Mancare copii la 31 Mai 2016

Pestele il cureti si il stropesti cu zeama de lamaie , lasandu-l asa cca 20 minute. Intre timp cureti ceapa, usuroiul si ardeiul si le tai feliute subtiri (julienne). Codimentezi pestele cu sare si piper  si il asezi in tava pe care ai uns-o cu ulei. Eu am folosit dry cooker-ul fiindca...

Spring Muffins

In Mancare copii la 31 Mai 2016

Pentru inceput, preincalzesti cuptorul. Eu am un aragaz normal, pe gaz, asa incat fixez la temperatura maxima. Capsunile le speli sub jet rapid de apa rece, le cureti de frunzulite si le pui in blender. Adaugi frunzele de menta spalate si maruntesti totul foarte bine. Adaugi iaurtul si...

Sirop de soc

In Sirop / Compot la 25 Mai 2016

Se culeg florile, cu codita cat mai scurta, de preferat la pranz, cand este soare si florile sunt inflorite. Florile se spala sub jet rapid de apa rece, dupa care se pun la fiert in 3 l de apa, pentru 1 ora. Se strecoara zeama astfel obtinuta, se adauga zaharul si se fierbe la foc mic pana...

Capsuni Surpriza

In Mancare copii la 20 Mai 2016

Capsunile se spala bine sub jet de apa rece si se taie codita, astfel incat frunzulitele sa ramane intacte si fructele sa stea frumos. Tai capsunile in 4 sau 6 fragmente, dar nu de tot. Practic, doar le "increstezi". Umpli spatiul creat cu crema de ciocolata si asezi fructele pe...

Chec aperitiv

In Mancare copii la 9 Mai 2016

Aprinzi focul la cuptor (hi-hi! eu mai uit...). Tava o tapetezi cu hartie pentru copt. Cascavalul, ardeiul, sunca si maslinele le tai cubulete, iar patrunjelul il toci marunt. Bati albusurile spuma, dupa care adaugi galbenusurile cate unul, batand in continuare.  Cand ai terminat...

Drob aromat de pui

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2016

Mai intai speli bine maruntaiele si le pui la fiert separat. Cand sunt bine fierte strecori si lasi sa se raceasca, timp in care iti pregatesti restul ingredientelor. Cureti ceapa si usturoiul si speli verdeata . Asezi hartia de copt in tava si o ungi cu putin ulei.  Aprinzi focul...

Tort Vis de ciocolata

In Torturi la 4 Mai 2016

a. blatul: Aprinzi cuptorul si pregatesti forma de tort, ungand-o cu ulei si tapetand-o cu faina. Ouale le bati bine cu telul/mixerul impreuna cu apa, zaharul si praful de sare, pana cand devin spumoase. Adaugi treptat, faina si cacaoa in ploaie, amestecand incet cu o lingura de...

Lalele aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 3 Mai 2016

Rosiile le tai in 4,dar nu complet , astfel incat sa se deschida ca o floare. Scoti cu grija semintele si umpli rosiile cu crema de branza . Atasezi cate o scobitoare in fiecare "lalea" si o asezi intr-o frunza de ceapa verde. Simplu, frumos si gustos.

Oua "de sticla"

In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2016

Pui ouale le fiert in apa cu sare,la foc mic ,ca sa nu se sparga, timp de 20 minute. Intre timp tai hartia creponata in bucati. Cand ouale sunt fierte le scoti cu o lingura si le invelesti in hartie creponata, cat poti de bine. Este important ca ele sa fie calde si umede, pentru ca hartia...

Sirop de papadie

In Sirop / Compot la 16 Apr 2016

Pentru inceput culegi papadiile, floare cu floare, dimineata, cand sunt bine inflorite. Pe cat posibil incearca sa gasesti un loc ferit, unde nu exista prea multa poluare. Imediat ce ai cules florile le speli sub jet de apa rece si le pui la fiert in apa. Lasi sa fiarba la foc mic 1 ora....

Vinete Evantai

In Mancaruri de legume la 27 Mar 2016

Vinetele le speli bine si le tai pe lungime, pana la cotor, dar in asa fel incat sa nu se desprinda feliiile. Condimentezi vinetele cu sare si piper. Intre feliile de vanata asezi felii subtiri de bacon, cascaval si usturoi. Asezi vinetele intr-un vas ermorezistent pe care l-ai uns cu...

Tort cremes

In Torturi la 10 Mar 2016

Separi galbenusurile de albus.  Amesteci galbenusurile cu 200 g zahar si 4 plicuri de zahar vanilat, pana cand devin spumoase.  Adaugi amidonul si laptele, alternativ,  amestecand bine astfel incat sa nu se formeze cocoloase.  Pui amestecul la fiert la foc mic si...

Pulpe crocante

In Pui la 19 Feb 2016

Pulpele le speli sub jet de apa rece si le cureti. Condimentezi cu sare si piper. Oul il bati bine cu putina sare si un strop de piper. Fulgii de porumb ii zdrobesti bine. Iei fiecare pulpa si o treci prin oul batut, apoi prin fulgi si o asezi in tava tapetata cu hartie pentru copt....

CLATITE DANTELATE CU SOMON SI BRANZA DE CAPRA

In Aperitive / Garnituri la 14 Feb 2016

Pentru clatite: Oul impreuna cu praful de sare si coaja de portocala le bati cu ajutorul telului. Adaugi zaharul si apa minerala, continuand sa bati. Faina o torni in ploaie, amestecand rapid, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Trebuie sa obtii un aluat de consistenta unei...

Varza cu carne ca la Beclean

In Porc la 31 Ian 2016

Slanina si carnea le tai felii groase de cca 0,5 cm. Varza o toci marunt. Intr-o cratita suficient de mare (4 l) pui uleiul si asezi un strat de varza tocata.  Asezi alternativ felii de slanina si de carne. Presari peste ele sare, piper si boia. Continui cu inca un...

Deliciu de ciocolata cu castane

In Dulciuri la 30 Ian 2016

Se rupe ciocolata bucatele si se pune la topit impreuna cu esenta de rom, la baine-marie. Se adauga untul si se amesteca pana cand se topeste. Se opreste focul si se ia vasul de pe abur. Cu ajutorul mixerului se incorporeaza pe rand galbenusurile si piureul de castane. Separat, se bat...

File de porc in crusta

In Porc la 26 Ian 2016

Se incinge uleiul in tigaie, se rumeneste muschiuletul de porc pe toate partile, se condimenteaza cu sare si piper. Se adauga firele de cimbru si rozmarin si catelul de usturoi zdrobitsi se mai lasa 5 minute. Se scoate din tigaie si se pune pe o tava si se introduce la cuptor. Se...

Cheesecake cu ciocolata (la rece)

In Prajituri la 25 Ian 2016

Biscuitii digestivi se sfarama si apoi se adauga margarina topita. Amesteci bine pana cand obtii o pasta si mai adaugi o lingura de crema de ciocolata. Asezi blatul astfel obtinut intr-o tava rotunda cu pereti detasabil, uniformizandu-l cu dosul unei linguri. Dai tava la frigider. Crema...

Aripioare glazurate cu legume picante

In Pui la 22 Ian 2016

In tigaia wok  pui uleiul si il incingi. Torni legumele congelate si adaugi 100 ml de apa. Condimentezi cu sare si piper. Lasi totul la foc mic pana cand scade apa. Adaugi usturoiul tocat, apoi piper pana cand devin suficient de picante, amestecand usor. Daca vrei poti adauga si...

MIC-DEJUN "REGAL"

In Aperitive / Garnituri la 19 Ian 2016

Felia de paine o decupezi in mijloc si o asezi pe 6 felii de bacon usor suprapuse. Spargi oul in decupaj si invelesti totul in feliile de bacon. Prajesti "sendvisul" astfel format pe ambele parti, pana cand se rumeneste. Servesti cu mare dragoste.

TORT "ALESSIA"

In Torturi la 17 Ian 2016

Mod de preparare: Aprinzi focul la cuptor si pregatesti tava pentru copt, rotunda, cu pereti detasabili, imbracata in hartie pentru copt. A. blatul 1: Galbenusurile le freci bine impreuna cu praful de sare si zaharul, pana devin ca o spuma si se deschid la culoare. Albusurile le...

Afisate 121 - 150 din 319 retete    

Postari recente

publicat la 30.07.2020

Ratatouille de legume cu branza

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Vei avea mai mult timp sa faci ceea ce-ti place.Mai ales daca iti place sa nu faci nimic.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]