Usturoiul, unul dintre cei mai puternici antioxidanti
Desi beneficiile usturoiului pentru sistemul imunitar sunt familiare inca din timpuri stravechi, anumite proprietati ale sale inca ne surprind. Astfel, fitonutrientii, nutrientii esentiali pentru sanatate, (seleniul, zincul, manganul germaniul), dar si vitaminele A si C, fac ca usturoiul sa fie un antioxidant puternic, ajutand la eliminarea radicalilor liberi.
Berea este o sursa importanta de antioxidanti
Cunoscuta si sub denumirea de bautura-aliment, berea are, datorita hameiului, un continut semnificativ de antioxidanti. Astfel, prin intermediul hameiului, berea capata valente nebanuite, putand sa contribuie, daca este consumata cu moderatie, la mentinerea starii de bine a organismului.
”Hameiul, un ingredient cheie al retetei de fabricare a berii, este o planta absolut speciala. Mai putin cunoscut este faptul ca, datorita calitatilor sale antioxidante excelente, pe langa industria fabricarii berii, hameiul mai este folosit doar in industria farmaceutica.Tot putin cunoscut este si faptul ca antioxidantii din hamei, care poarta denumirea de flavonoide, sunt mai puternici decat antioxidantii pe care ii putem gasi, de pilda, in citrice. Mai mult, flavonoidele rezista mai bine in organism decat alte substante similare, fiind mai eficienti si sporind si mai mult efectele benefice pentru sanatatea organismului uman”, declara Dr. Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.
Nucile
Pe langa faptul ca previn bolile de inima sau aparitia diabetului, nucile au si un continut de doua ori mai ridicat de antioxidanti in comparatie cu alte fructe inrudite. In plus, daca acestea sunt consumate zilnic, in stare cruda, beneficiile lor pentru organism vor fi si mai vizibile, iar un consum de aproximativ patru nuci pe zi reprezinta doza ideala anti-imbatranire.