Astăzi îți prezentăm o combinație delicioase de frigărui kebab cu lipii, o rețetă ușoară care te va cuceri prin savoare și textura crocantă. Pentru aceste Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare am folosit următoarele ingrediente: carne de vită, ceapă, ardei, pătrunjel, lipii.
Cum se prepara aceste Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare:
Curăță și toacă mărunt ceapa, usturoiul, ardeiul gras și pătrunjelul. Dacă vrei să fie picant, adaugă ardei iute. Amestecă bine carnea cu legumele tocate și condimentele.
Decupează drept marginile lipiilor și așază pe fiecare câte un strat de carne, așezând una peste alta. Presează bine ca să adere straturile, apoi decupează fâșii late. Fixează câteva bețe de frigărui în straturile umplute cu carne, apoi decupează din nou în pătrate.
Așază frigăruile în tavă de aragaza tapetată cu hârtie de copt.
Amestecă uleiul de măsline cu praf de usturoi și boia, apoi unge frigăruile. Așază în tava ardei iute și ceapă dacă dorești.
Coace frigăruile în cuptorul preîncălzit, la 200 de grade C, pentru aproximativ 25 de minute.
După ce s-au rumenit bine, scoate tava din cuptor și lasă-le puțin la temperat.
Savurează-le alături de un sos de iaurt cu mentă sau după bunul plac. Sunt extraordinar de gustoase, cu textură crocantă.
Vezi si reteta de Gyros de pui sau varianta de Frigarui aperitiv cu mozzarella si legume.
La fel de bun este si acest Kebab libanez de pui.