Spanacul se curata pastrand doar frunzele. Se scufunda in apa unde se mentine 30 min, timp in care "cade" tot pamantul dupa el. Se scurge si se mai spala de 2 ori.
Spanacul se opareste. Astfel, se pune o oala cu apa pe foc. Cand apa incepe sa fiarba se scufunda frunzele de spanac si se mentin...
Fasolea se spala si se tine in apa rece cel putin 6 ore sau de seara pana dimineata (la hidratat), apoi se schimba apa si se pune la fiert. Dupa ce da cateva clocote se schimba iarasi apa pe care o inlocuim cu apa clocotita si se repeta inca o data sau de doua ori procedura.
Cand fasolea e pe...
Cum se prepara Fasole galbena inabusita, cu usturoi, reteta simpla ca la mama acasa
Pastaile se spala si se taie la dimensiunea dorita.
Ceapa se curata, se spala si se toaca, apoi se pune intr-o cratita cu 1 cana apa si ulei. Cand s-a inmuiat se adauga pastaile si se acopera cu un capac...
Ardeii proaspeti se spala si se aseaza in tava in cuptorul preincalzit. Se intorc pentru a se coace pe toate partile, apoi se aseaza intr-o cratita, se presara sare si se acopera cu un capac. Dupa ce s-au racorit, se curata de coaja, se rup fasii de cca 1 cm indepartandu-se semintele.
Rosiile...
Ceapa si ardeiul l-am taiat cubulete, morcovul l-am ras prin ochiurile mici ale razatorii si le-am pus impreuna cu uleiul si 1 cana de apa intr-o cratita acoperita cu un capac. Cand apa s-a evaporat am lasat legumele cateva minute sa se caleasca in uleiul ramas dupa care am adaugat fasolea, am...
Legumele se curata, se spala, se taie dupa preferinta, se pun intr-o cratita (exceptand fasolea si mazarea care se vor pune dupa ce restul legumelor au fiert 20 min.) si se acopera cu apa si 100 ml ulei. Se sareaza dupa gust si se introduce in cuptorul incins la foc potrivit. Cand legumele sunt...
Legumele le-am curatat, le-am spalat si tocat.
Intr-o oala cu 3-4 l apa am pus la fiert radacinoasele. Dupa cateva minute am adaugat cartofii taiati cuburi, ardeiul, mazarea si varza. Dupa ce au fiert toate legumele am innrosit ciorba cu bulion, am sarat dupa gustul meu si am varsat borsul...
Mancare de spanac
Spanacul se curata pastrand doar frunzele. Se scufunda in apa unde se mentine 30 min, timp in care "cade" tot pamantul dupa el. Se scurge si se mai spala de 2 ori. Spanacul se opareste. Astfel, se pune o oala cu apa pe foc. Cand apa incepe sa fiarba se scufunda frunzele de spanac si se mentin...
Fasole batuta
Fasolea se spala si se tine in apa rece cel putin 6 ore sau de seara pana dimineata (la hidratat), apoi se schimba apa si se pune la fiert. Dupa ce da cateva clocote se schimba iarasi apa pe care o inlocuim cu apa clocotita si se repeta inca o data sau de doua ori procedura. Cand fasolea e pe...
Fasole galbena inabusita, cu usturoi, reteta simpla ca la mama acasa
Cum se prepara Fasole galbena inabusita, cu usturoi, reteta simpla ca la mama acasa Pastaile se spala si se taie la dimensiunea dorita. Ceapa se curata, se spala si se toaca, apoi se pune intr-o cratita cu 1 cana apa si ulei. Cand s-a inmuiat se adauga pastaile si se acopera cu un capac...
Tocana de ardei copti
Ardeii proaspeti se spala si se aseaza in tava in cuptorul preincalzit. Se intorc pentru a se coace pe toate partile, apoi se aseaza intr-o cratita, se presara sare si se acopera cu un capac. Dupa ce s-au racorit, se curata de coaja, se rup fasii de cca 1 cm indepartandu-se semintele. Rosiile...
Mancare de fasole galbena (de post)
Ceapa si ardeiul l-am taiat cubulete, morcovul l-am ras prin ochiurile mici ale razatorii si le-am pus impreuna cu uleiul si 1 cana de apa intr-o cratita acoperita cu un capac. Cand apa s-a evaporat am lasat legumele cateva minute sa se caleasca in uleiul ramas dupa care am adaugat fasolea, am...
Ghiveci de legume
Legumele se curata, se spala, se taie dupa preferinta, se pun intr-o cratita (exceptand fasolea si mazarea care se vor pune dupa ce restul legumelor au fiert 20 min.) si se acopera cu apa si 100 ml ulei. Se sareaza dupa gust si se introduce in cuptorul incins la foc potrivit. Cand legumele sunt...
Ciorba de legume
Legumele le-am curatat, le-am spalat si tocat. Intr-o oala cu 3-4 l apa am pus la fiert radacinoasele. Dupa cateva minute am adaugat cartofii taiati cuburi, ardeiul, mazarea si varza. Dupa ce au fiert toate legumele am innrosit ciorba cu bulion, am sarat dupa gustul meu si am varsat borsul...