se pune la fiert in apa cu sare mazarea si morcovul taiat cubulete mici.Separat tocam 1 ceapa mare si rosiile congelate.Punem la calit in ulei ceapa si cand e sticloasa adaugam rosiile tocate fara coaja desigur.Apoi acest sos se sareaza si pipereaza si se adauga peste mazarea si morcovul care...
Am data pe razatoare morcovul fara coaja, la fel si marul.Din sucul lor impreuna cu sucul de la portocala stoarsa bine , cu picaturile de lamaie si lingurita de miere am facut sucul Tedi.Delicios si plin de vitamine!
Din razatura de morcov cu mar amestecata cu oul batut , zaharul,...
Am frecat galbenusul crud cu zaharul si praful de budinca, am adaugat putin lapte.
Restul de lapte l-am pus la fiert si cand a clocotit am dat focul mic, am adaugat esenta de vanilie si amestecul cu galbenus si zahar.
Am amestecat cu telul nemetalic pana s-a ingrosat.
Am oprit...
Am amestecat oul batut cu iaurtul si cu marul ras cu biscuite ramas de la fete , am dat cu un praf de scortisoara si am adaugat putina faina.Am incins putin unt(sau ulei ) in tigaia Doubletta si am picat cu lingura mici mogaldete pe care le-am rumenit rapid pe ambele parti.Se servesc caldute sau...
Se taie cu forma de plastic de pestisor din felia de mamaliga rece.Se da apoi prin oul batut si amestecat cu faina si branza rasa.Se prajeste apoi in ulei incins sau daca vreti puteti sa le puneti in cuptor pe hartie de copt.
Se rumenesc pe ambele parti.
Se servesc caldute sau reci.
Pieptul de pui se curata de pielite, os si zgarciuri si se fierbe pe jumatate.Apoi se toaca cu cutitul foarte marunt.Se da un praf de sare. Ceapa , morcovul si usturoiul s edau pe razatoarea mica si se calesc in putin unt incins intr-o craticioara.Apoi adaugam acest amestec in bolul cu bucatelele...
Ficatelul se inabuse cu apa si putin ulei si se da un praf de sare si piper.Se scoate cand e gata si se paseaza impreuna cu un varf de lingurita de unt .Se formeaza o mingiuta care se orneaza cu bucatele de ardei colorati.
La fel puteti proceda cu mingiute de branza si unt care se pot orna cu...
Se spala carnita si se pune la fiert, se ia spuma si se da un praf de sare. Cand e gata se scoate si se toaca cu cutitul ascutit cubulete marunte de tot. Zeama nu o aruncam caci ne va mai trebui deci o dam deoparte.
Ceapa si morcovul se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoare pe...
se spala bine orezul si se fierbe intai in apa(3 parti apa la o parte orez) iar spre sfarsit se adauga si laptele cu zaharul si se mai lasa pe foc mic pana se umfla si devine pufos.Ultima data se adauga vanilia si s elasa putin sa se raceasca.
Pasam cu fruculita o banana din care...
Se spala legumele si se curata de coaja.
Se taie toate legumele cubulete.
Se calesc in 2 linguri ulei de masline in tigaia Doubletta ceapa usturoiul si ardeiul.
Se pun la fiert in apa cu sare cartoful, morcovul si telina.
Cand s-au fiert aproape de tot, adica intra furculita...
Spalam bine orezul apoi il punem la fiert in apa.Dupa ce e aproape gata si apa s-a evaporat aproape complet adaugam laptele si mult sirop de capsuni pana se face roz intens orezul.Apoi il lasam sa se raceasca.
Intre timp pregatim un platou alb si ornam marginile cu litchiile din compot pecare...
Se curata si se spala legumele.Se toaca marunt.Se incinge tigaia Doubletta si se unge cu putin unt.Se adauga cepa tocata marunt si ardeiul rosu .Se adauga 2 linguri de zeama clara de supa.Se lasa putin sa se inmoaie cepa si ardeiul, se da un praf usor de sare.Se adauga ficateii bine spalati si...
Se spala orezul si se pune la fiert cu 3 parti lichid si anume 2 parti apa si o parte lapte.Se adauga 2 linguri de zahar.Apoi se lasa sa se umfle si sa fie pufos,
cand e aproape gata se adauga 3 tablete de ciocolata neagra cu trufe sau cu caramel si se amesteca pe foc mic pana se topeste...
Legumele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoare morcovul si dovlecelul iar ardeiul se toaca marunt.
Carnea de pui fie se fierbe in putina apa cu sare.
Se pune in tigaia Doubletta 1 lingura de ulei si una de zeama de la puiul fiert si se calesc legumele mai adaugand...
Luati o chifla si o taiati putin pe mijloc si tinand-o in mana asa intredeschisa spargeti cu cealalta mana un ou si asezati-l inauntrul chiflei asa crud. Inchideti marginile chiflei si le prindeti cu o scobitoare , ungeti chifla cu unt deasupra si bagati la cuptor cateva minute.Scoateti chifla si...
Se spala fructele, se curata de coaja si se taie ubulete mici.Se aseaza pe un platou aproximativ in forma de inimioara.Apoi se bate smantana cu zaharul ca sa obtinem o frisca si se da putin la rece.
Se taie 2 rondele de dovleac si se coc cateva minute in cuptorul cu microunde, se scot sa se...
Se fierbe fileul de cod/salau in apa cu putina sare.Se fierbe separat si cartoful cubulete tot in apa cu sare.Apoi pestele se paseza bine cu un blender de mana iar cartoful se zdrobeste cu furculita.Se toaca ceapa marunt si se caleste putin impreuna cu morcovasul data pe razatoarea mica in 2...
Reteta pentru cocosel:
am fiert orezul in apa cu putina sare mare pana s-a umflat de tot.Apoi am calit o ceapa mare cu un morcov mic ras pe razatoarea mica si cu 2 graunti mici de usturoi tocati marunt de tot.Am adaugat si orezul fiert si le-am calit impreuna cu putin ulei de masline.Am...
folosim un iaurt simplu si niste marar verde tocat fin , 2 picaturi zeama de lamaie, un praf de sare si facem dressingul.Apoi tocam cubulete mici de ardei gras rosu si portocaliu, ceapa rosie, castravete si bulbi mici de ceapa verde.Amestecam, ornam cu frunzulite de salata verde.
Se calesc in tigaie cu putin ulei o ceapa dulce taiata solzisori marunti,un morcov dat pe razatoarea mica, se pune pasta de tomate vreo 2 linguri, un praf de sare si putin marar tocat fin.Se leaga cu faina alba, se adauga ardei rosu uscat si pisat (un fel de boia de casa mai mare )si se fac...
Se fierbe orezul in apa simpla pana ce scade de tot apa dar fara sa se prinda de craticioara.Spre sfarsit se adauga laptele in care am topit o lingura de zahar inainte si se lasa sa se absoarba bine de orez.Apoi orezul se lasa sa se raceasca si apoi se modeleaza in forma de catel.Se presara...
girafa e facuta asa:
3 linguri mari de orez fiert cu putin lapte se amesteca cat e caldut cu un varf de cutit de unt, 1 lingurita de zahar pudra, 1 lingurita de sirop de capsuni, 1 lingura suc de portocale si un praf usor de scortisoara.
Se formeaza apoi girafa si se orneaza cu bucatele de...
Am fiert orezul bine, apoi l-am pasat impreuna cu maslinele si putina sare si unt, un praf de cuisoare.
Modelam in forma de elefantel si ornam farfuria cu patrunjel, brocoli, capere si lemongrass
Eu am tocat marunt la cutit carnea fiarta de la un cotoi mare de pui, apoi se amesteca cu oul crud, ceapa verde tocata si ardeii tocati marunt, se adauga sare si piper si pateul de ficat/ficateii tocati si ei marunt. Ouale fierte se invelesc in amestecul de carne, se tavalesc prin pesmet si...
Am deschis cutia de porumb si l-am scurs de zeama in care statea,apoi l-am amestecat cu putin lapte si l-am incalzit usor.Apoi l-am pasat impreuna cu banana si l-am trecut prin sita.Spre sfarsit am adaugat putin unt si scortisoara.A iesit o crema dulce si spumoasa pe care Teo mica a papat-o...
Se da painea prin oul batut cu putina sare si se prajeste intr-o tigaie intinsa unsa bine cu unt.Apoi se formeaza casuta din friganele obtinute, se decupeaza cu cutitul din una din felii baghetute ce vor constitui gardutul.Din rosie facem acoperisul, il conturam cu castravete.Usa si potecuta se...
Se taie suvite subtiri din aluat, care se impletesc in 3 pentru a forma manerul cosuletului, apoi din cercuri de aluat se formeaza cosuletele care se aseaza inr-o tava cu forme de briose, se coc pana se rumenesc. Dupa ce se racesc, se aseaza cateva firicele de ceapa verde pe post de iarba si apoi...
Se amesteca intr-un castron ingredientele, branza faramitata si untul dat pe razatoare, se toaca marunt mararul si arpagicul si se adauga si ele. Apoi se formeaza bilute mai mari cu mana reprezentand corpul mieluseilor si apoi bilute mai mici ce reprezinta capul.
Se fac picioruse din...
Se foloseste un carnat prajit drept cap, i se fac ochii din 2 bucatele de maslina si gurita din morcov iar carapacea dintr-un cartof copt si crestat in 6 pe deasupra.Aripioarele se fac tot din cartof copt.Sub carapace puteti umple cartoful cu ce va place, unt, branzica sau cascaval.
Se taie cuburi din sunca presata, se trec printr-o tepusa de frigaruie, se orneaza deasupra cu patratele de cascaval, castravete si ardei, locomotiva se face mai inalta si se orneaza cu maslina iar rotile se facdin rondele si baghete de morcov.linia de cale ferata se deseneaza cu ketcup.
Mazare cu rosii si pui
se pune la fiert in apa cu sare mazarea si morcovul taiat cubulete mici.Separat tocam 1 ceapa mare si rosiile congelate.Punem la calit in ulei ceapa si cand e sticloasa adaugam rosiile tocate fara coaja desigur.Apoi acest sos se sareaza si pipereaza si se adauga peste mazarea si morcovul care...
Tedi si clatitute cu morcovas
Am data pe razatoare morcovul fara coaja, la fel si marul.Din sucul lor impreuna cu sucul de la portocala stoarsa bine , cu picaturile de lamaie si lingurita de miere am facut sucul Tedi.Delicios si plin de vitamine! Din razatura de morcov cu mar amestecata cu oul batut , zaharul,...
Budincuta Paula la pahar
Am frecat galbenusul crud cu zaharul si praful de budinca, am adaugat putin lapte. Restul de lapte l-am pus la fiert si cand a clocotit am dat focul mic, am adaugat esenta de vanilie si amestecul cu galbenus si zahar. Am amestecat cu telul nemetalic pana s-a ingrosat. Am oprit...
Picate
Am amestecat oul batut cu iaurtul si cu marul ras cu biscuite ramas de la fete , am dat cu un praf de scortisoara si am adaugat putina faina.Am incins putin unt(sau ulei ) in tigaia Doubletta si am picat cu lingura mici mogaldete pe care le-am rumenit rapid pe ambele parti.Se servesc caldute sau...
Pestisori din mamaliga pane
Se taie cu forma de plastic de pestisor din felia de mamaliga rece.Se da apoi prin oul batut si amestecat cu faina si branza rasa.Se prajeste apoi in ulei incins sau daca vreti puteti sa le puneti in cuptor pe hartie de copt. Se rumenesc pe ambele parti. Se servesc caldute sau reci.
Chiftelute de pui BUBU
Pieptul de pui se curata de pielite, os si zgarciuri si se fierbe pe jumatate.Apoi se toaca cu cutitul foarte marunt.Se da un praf de sare. Ceapa , morcovul si usturoiul s edau pe razatoarea mica si se calesc in putin unt incins intr-o craticioara.Apoi adaugam acest amestec in bolul cu bucatelele...
Aperitiv KIDS
Ficatelul se inabuse cu apa si putin ulei si se da un praf de sare si piper.Se scoate cand e gata si se paseaza impreuna cu un varf de lingurita de unt .Se formeaza o mingiuta care se orneaza cu bucatele de ardei colorati. La fel puteti proceda cu mingiute de branza si unt care se pot orna cu...
Tocanita MUUU
Se spala carnita si se pune la fiert, se ia spuma si se da un praf de sare. Cand e gata se scoate si se toaca cu cutitul ascutit cubulete marunte de tot. Zeama nu o aruncam caci ne va mai trebui deci o dam deoparte. Ceapa si morcovul se curata de coaja, se spala si se dau pe razatoare pe...
Orez Sweet baby
se spala bine orezul si se fierbe intai in apa(3 parti apa la o parte orez) iar spre sfarsit se adauga si laptele cu zaharul si se mai lasa pe foc mic pana se umfla si devine pufos.Ultima data se adauga vanilia si s elasa putin sa se raceasca. Pasam cu fruculita o banana din care...
Supa crema de telina si alte legume
Se spala legumele si se curata de coaja. Se taie toate legumele cubulete. Se calesc in 2 linguri ulei de masline in tigaia Doubletta ceapa usturoiul si ardeiul. Se pun la fiert in apa cu sare cartoful, morcovul si telina. Cand s-au fiert aproape de tot, adica intra furculita...
Iepuras roz din orez cu fructe
Spalam bine orezul apoi il punem la fiert in apa.Dupa ce e aproape gata si apa s-a evaporat aproape complet adaugam laptele si mult sirop de capsuni pana se face roz intens orezul.Apoi il lasam sa se raceasca. Intre timp pregatim un platou alb si ornam marginile cu litchiile din compot pecare...
Ficatei sotati cu piure
Se curata si se spala legumele.Se toaca marunt.Se incinge tigaia Doubletta si se unge cu putin unt.Se adauga cepa tocata marunt si ardeiul rosu .Se adauga 2 linguri de zeama clara de supa.Se lasa putin sa se inmoaie cepa si ardeiul, se da un praf usor de sare.Se adauga ficateii bine spalati si...
Desert Ursulet
Se spala orezul si se pune la fiert cu 3 parti lichid si anume 2 parti apa si o parte lapte.Se adauga 2 linguri de zahar.Apoi se lasa sa se umfle si sa fie pufos, cand e aproape gata se adauga 3 tablete de ciocolata neagra cu trufe sau cu caramel si se amesteca pe foc mic pana se topeste...
Crema de dovlecel cu pui si ardei
Legumele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoare morcovul si dovlecelul iar ardeiul se toaca marunt. Carnea de pui fie se fierbe in putina apa cu sare. Se pune in tigaia Doubletta 1 lingura de ulei si una de zeama de la puiul fiert si se calesc legumele mai adaugand...
Chifla cu ou Testoasa
Luati o chifla si o taiati putin pe mijloc si tinand-o in mana asa intredeschisa spargeti cu cealalta mana un ou si asezati-l inauntrul chiflei asa crud. Inchideti marginile chiflei si le prindeti cu o scobitoare , ungeti chifla cu unt deasupra si bagati la cuptor cateva minute.Scoateti chifla si...
Salata de fructe Miki
Se spala fructele, se curata de coaja si se taie ubulete mici.Se aseaza pe un platou aproximativ in forma de inimioara.Apoi se bate smantana cu zaharul ca sa obtinem o frisca si se da putin la rece. Se taie 2 rondele de dovleac si se coc cateva minute in cuptorul cu microunde, se scot sa se...
Chiftelute de peste Monstruleti
Se fierbe fileul de cod/salau in apa cu putina sare.Se fierbe separat si cartoful cubulete tot in apa cu sare.Apoi pestele se paseza bine cu un blender de mana iar cartoful se zdrobeste cu furculita.Se toaca ceapa marunt si se caleste putin impreuna cu morcovasul data pe razatoarea mica in 2...
Pilaf Cucurigu
Reteta pentru cocosel: am fiert orezul in apa cu putina sare mare pana s-a umflat de tot.Apoi am calit o ceapa mare cu un morcov mic ras pe razatoarea mica si cu 2 graunti mici de usturoi tocati marunt de tot.Am adaugat si orezul fiert si le-am calit impreuna cu putin ulei de masline.Am...
Salatica Arlechin
folosim un iaurt simplu si niste marar verde tocat fin , 2 picaturi zeama de lamaie, un praf de sare si facem dressingul.Apoi tocam cubulete mici de ardei gras rosu si portocaliu, ceapa rosie, castravete si bulbi mici de ceapa verde.Amestecam, ornam cu frunzulite de salata verde.
Racisori
Se calesc in tigaie cu putin ulei o ceapa dulce taiata solzisori marunti,un morcov dat pe razatoarea mica, se pune pasta de tomate vreo 2 linguri, un praf de sare si putin marar tocat fin.Se leaga cu faina alba, se adauga ardei rosu uscat si pisat (un fel de boia de casa mai mare )si se fac...
Catelush Alunush
Se fierbe orezul in apa simpla pana ce scade de tot apa dar fara sa se prinda de craticioara.Spre sfarsit se adauga laptele in care am topit o lingura de zahar inainte si se lasa sa se absoarba bine de orez.Apoi orezul se lasa sa se raceasca si apoi se modeleaza in forma de catel.Se presara...
Girafa din orez cu lapte
girafa e facuta asa: 3 linguri mari de orez fiert cu putin lapte se amesteca cat e caldut cu un varf de cutit de unt, 1 lingurita de zahar pudra, 1 lingurita de sirop de capsuni, 1 lingura suc de portocale si un praf usor de scortisoara. Se formeaza apoi girafa si se orneaza cu bucatele de...
Elefantel din orez cu masline
Am fiert orezul bine, apoi l-am pasat impreuna cu maslinele si putina sare si unt, un praf de cuisoare. Modelam in forma de elefantel si ornam farfuria cu patrunjel, brocoli, capere si lemongrass
Mini-drob pentru copii
Eu am tocat marunt la cutit carnea fiarta de la un cotoi mare de pui, apoi se amesteca cu oul crud, ceapa verde tocata si ardeii tocati marunt, se adauga sare si piper si pateul de ficat/ficateii tocati si ei marunt. Ouale fierte se invelesc in amestecul de carne, se tavalesc prin pesmet si...
Crema de porumb dulce cu bananuta pentru bebe
Am deschis cutia de porumb si l-am scurs de zeama in care statea,apoi l-am amestecat cu putin lapte si l-am incalzit usor.Apoi l-am pasat impreuna cu banana si l-am trecut prin sita.Spre sfarsit am adaugat putin unt si scortisoara.A iesit o crema dulce si spumoasa pe care Teo mica a papat-o...
Casuta din friganele
Se da painea prin oul batut cu putina sare si se prajeste intr-o tigaie intinsa unsa bine cu unt.Apoi se formeaza casuta din friganele obtinute, se decupeaza cu cutitul din una din felii baghetute ce vor constitui gardutul.Din rosie facem acoperisul, il conturam cu castravete.Usa si potecuta se...
Iepuras de paste din ou in cosulet de aluat
Se taie suvite subtiri din aluat, care se impletesc in 3 pentru a forma manerul cosuletului, apoi din cercuri de aluat se formeaza cosuletele care se aseaza inr-o tava cu forme de briose, se coc pana se rumenesc. Dupa ce se racesc, se aseaza cateva firicele de ceapa verde pe post de iarba si apoi...
Mielusei din branzica
Se amesteca intr-un castron ingredientele, branza faramitata si untul dat pe razatoare, se toaca marunt mararul si arpagicul si se adauga si ele. Apoi se formeaza bilute mai mari cu mana reprezentand corpul mieluseilor si apoi bilute mai mici ce reprezinta capul. Se fac picioruse din...
Broscuta testoasa
Se foloseste un carnat prajit drept cap, i se fac ochii din 2 bucatele de maslina si gurita din morcov iar carapacea dintr-un cartof copt si crestat in 6 pe deasupra.Aripioarele se fac tot din cartof copt.Sub carapace puteti umple cartoful cu ce va place, unt, branzica sau cascaval.
Aperitiv trenulet
Se taie cuburi din sunca presata, se trec printr-o tepusa de frigaruie, se orneaza deasupra cu patratele de cascaval, castravete si ardei, locomotiva se face mai inalta si se orneaza cu maslina iar rotile se facdin rondele si baghete de morcov.linia de cale ferata se deseneaza cu ketcup.