Intindem aluatul in foaie nu prea subtire ,decupam cu forma . Ungem formele de minitarte si le captusim cu aluatul decupat. Intepam cu furculita din loc in loc ca aluatul sa nu se umfle la copt. Dupa ce am captusit toate formele ne ocupam de umplutura.
Intr-un bol punem afinele si zaharul,...
Pregatim foaia de pandispan: separam ouale si intr-un bol batem spuma tare albusurile cu zaharul. Cand spuma este ferma, adaugam galbenusurile, faina , colorantul si macul. Amestecam cu grija sa nu se lase prea tare spuma si apoi punem totul intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Bagam la...
Intr--un bol se amesteca margarina cu zaharul, pana devine o crema ,apoi adaugam oul si esenta de vanilie si amestecam bine.
Separat amestecam faina cu bicarbonatul si praful de sare, pe care o adaugam peste compozitia de margarina si, totodata, frunzele de menta,tocate marunt.
Amestecam...
Intr-un bol punem drojdia, daca este proaspata, punem zaharul si amestecam pana se lichefiaza, dupa care adaugam laptele caldut.
Daca drojdia este uscata, atunci o desfacem cu laptele (tot caldut )adaugand si zaharul.
Intr-o craticioara punem margarina sa se topeasca, cand s-a topit o punem...
Intoarcem bolul cu gura in jos si il imbracam cu folie de aluminiu.Sa fie cit mai neted intinsa.
Intai topim ciocolata neagra sau invers, cum o fi. O punem intr-o punguta, adunam ciocolata toata intr-un colt al pungii, gaurim punguta si incepem sa facem bolul.
Eu am inceput cu fundul...
Pe biscuite punem inghetata pe care o imbracam cu spuma de albus , imbracam bine ,astfel ferim inghetata de a se topi. Punem la cuptor cu flacara mai mare sa se rumeneasca albusul,apoi pe farfurie si decoram cu toping de ciocolata.Este un desert elegant si de efect.
Intr-un vas topim margarina cu 2 linguri de zahar si 2 linguri de lapte, dupa care adaugam biscuitii faramitati sau dati prin masina de tocat,lasam biscuitii sa absoarba tot lichidul si ne ocupam de budinca, pe care o pregatim dupa instructiunile de pe plic.
O lasam si pe aceasta la racit,...
Intr-un bol, cernem faina, drojdia o desfacem cu un pic de lapte caldut ,ouale le batem cu zaharul si laptele in care am pus coaja de lamaie si portocala,
vanilia si praful de sare.
Facem o adancitura in faina si punem drojdia desfacuta cu lapte, apoi untul topit si amestecul de oua,lapte,...
Intr-un bol punem drojdia, daca este proaspata, punem zaharul si amestecam pana se lichefiaza dupa care adaugam laptele caldut.
Daca drojdia este uscata, atunci o desfacem cu laptele (tot caldut )adaugand si zaharul.
Intr-o craticioara punem margarina sa se topeasca, cand s-a topit o punem...
Intai preparam budinca conform instructiunilor de pe plic.
O acoperim, ca sa nu prinda crusta si o lasam sa se raceasca.
Aluatul pe care l-am avut l-am implartit in doua si am facut 2 foi nu prea subtiri.
Am luat prima foaie, pe mijloc am pus jumatate din cantitatea de budinca, peste care...
Blatul:
batem spuma albusurile cu zaharul ,cind spuma este ferma adaugam galbenusurile si amestecam usor,apoi adaugam si faina amestecind de sus in jos .Ungem o forma de tort ,punem aluatul si coacem la cuptorul incins de dinainte fara a deschide cuptorul,cind s-a rumenit frumos incercam cu o...
Este foarte simplu de facut: luam un mar (sau cate dorim)ii scoatem casuta de samburi, golul ramas il umplem cu stafide(mai inghesuite), punem putin zahar deasupra, apoi punem un pic de unt, peste care mai punem un pic de zahar si punem la cuptorul incins cam 3 min.
Servim cu toping de...
Topim untul,intr-un bol apoi incorporam celelalte ingrediente.Punem la rece pentru 15 min.Pregatim o tava ,tapetata cu hirtie de copt.Punem cite o jumarate de lingurita din pasta facuta,dam forma alungita si punem la cuptor pentru 3 min.
Cind le-am scos ,le lasam sa se racoreasca unpic. Pe...
Intr-un vas mixam ouale cu zaharul,apoi adaugam uleiul putin cite putin,iaurtul,zeama si coaja de lamiie si faina amestecata cu praful de copt.Amestecam bine ,punem in forme si deasupra ce dorim ,in cazul meu visine si bucatele de ciocolata,dam la cuptorul incins de dinainte, cam 25 de...
Facem un aluat ca de paine: faina, apa ,drojdie si un pic de sare.
Cit creste aluatul pregatim umplutura.
Intr-un castron radem telemeaua si amestecam cu brinza de vaci, 4 linguri de smintina si 5 oua.
Cind aluatul a crescut il impartim in trei,patru bilute.
facem prima foaie (subtire)o...
Amestecam faina cu nuca macinata,zaharul pudra si sarea,in mijlocul fainei facem o scobitura , spargem oul si adaugam si margarina topita, amestecam ,ne iese un aluat virtos
Dupa ce am framintat punem aluatul la frigider pentru 20 de minute,apoi intindem o foaie cam de jumatate de deget de...
Batem cele 3 albusuri cu zaharul pudra ,adaugind si zeama de lamaie, pina cind avem o bezea ferma, cind intorci castronul sa nu curga, sa ramina "batz".
Pe o hartie de copt punem bezeaua sub forma de blat iar pe margini punem cu posul,stelute.
Punem la cuptorul incins ,cu usa...
Intr-un castron dizolvam drojdia cu zaharul,adaugam laptele la temperatura camerei si margarina topita dar nu in totalitate ,punem si faina amestecata cu sarea si framintam bine.Aluatul rezultat il invelim in folie si il punem la frigider , cam o ora,sau il putem face de seara si il coacem a doua...
cojim lamaia sau portocala si punem cojile la uscat, cand s-au uscat le dam prin blendar si amestecam cu zaharul. In acest fel avem la indemina zahar cu ce arome dorim. (Eu dupa ce am maruntit bine coaja de lamiie, am pus peste ,zahar tos si am dat iar la blender pina ce si zaharul s-a facut pudra)
Intr-un vas batem bine ouale cu zaharul pina se face ca o crema,adaugam uleiul, cite putin amestecind mereu, cind l-am terminat adaugam apa si apoi faina amestecata cu praful de copt.
Intr-o tava de cozonac(mai mare)unsa cu unt,punem jumatate din compozitie, peste, punem merele taiate rondele...
Intr-un vas cu fundul dublu punem sucul de lamiie,galbenusurile,zaharul si coaja de lamiie,batem bine pina se face ca o spuma dupa care trecem vasul pe foc mic amestecind intruna(sa nu se prinda)pina cind,atunci cind punem lingura ,fundul acesteia sa se glaseze.Apoi oprim focul si lasam sa se...
Facem un aluat din ingredientele de mai sus,sa ne iasa un aluat ca de piine,pe care il punem la crescut.Cind se-a dublat volumul impartim in doua si facem cite o foaie nu prea subtire pe care o taiem fisii in ambele directii.Patratelele rezultate le trecem prin unt sau margarina topita si prin...
Cum se prepara Desert crema de zahar ars cu mere reteta simpla si gustoasa
Intr-o cratita de 3 litri punem 5 linguri de zahar si il punem sa se topeasca pe foc mic, pana devine de culoarea chihlimbarului. Prin miscari de rotatie imbracam peretii vasului in caramel si il lasam la racit....
Intr-un vas cu fundul dublu, punem galbenusurile, zaharul si vinul.
Amestecam un pic pana cand s-au desfacut galbenusurile si trecem vasul pe flacara mica,la aragaz, amestecind energic pina cind devine o spuma consistenta.
In tot acest timp trebuie sa avem un pahar inalt(eu am folosit unul de...
Intr-un bol punem faina,macul ,praful de copt si un praf de sare.In alt vas punem la topit margarina,cind s-a topit punem zaharul,smintina si ouale ,amestecam bine punind vasul dincind in cind pe foc pina s-a topit zaharul.Nu vom lasa continutul sa ajunga la punctul de fierbere.Cind s-a topit...
Este un desert super usor de facut!Avem nevoie doar de un compot de ananas si niste aluat ,poate fi ramas de la alt preparat,ca in cazul meu.Am pus la scurs ananasul si am intins o foaie mai subtire din aluat.L-am taiat fisii late cam cit degetul mic .Daca ananasul nu s-a scurs bine il tamponam...
Dizolvam drojdia in laptele caldut cu o lingura de zahar, amestecam cu 2 linguri de faina si punem la crescut.
Intre timp cernem faina intr-un castron, separat punem restul de zahar, ouale, untul topit, sarea si coaja de lamaie. le amestecam bine cu un tel ,pina aproape s-a topit zaharul....
Minitarte cu afine
Intindem aluatul in foaie nu prea subtire ,decupam cu forma . Ungem formele de minitarte si le captusim cu aluatul decupat. Intepam cu furculita din loc in loc ca aluatul sa nu se umfle la copt. Dupa ce am captusit toate formele ne ocupam de umplutura. Intr-un bol punem afinele si zaharul,...
Rulada cu piure de caise
Pregatim foaia de pandispan: separam ouale si intr-un bol batem spuma tare albusurile cu zaharul. Cand spuma este ferma, adaugam galbenusurile, faina , colorantul si macul. Amestecam cu grija sa nu se lase prea tare spuma si apoi punem totul intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Bagam la...
Fursecuri cu menta
Intr--un bol se amesteca margarina cu zaharul, pana devine o crema ,apoi adaugam oul si esenta de vanilie si amestecam bine. Separat amestecam faina cu bicarbonatul si praful de sare, pe care o adaugam peste compozitia de margarina si, totodata, frunzele de menta,tocate marunt. Amestecam...
Mini tarte de sarbatoare
Intr-un bol punem drojdia, daca este proaspata, punem zaharul si amestecam pana se lichefiaza, dupa care adaugam laptele caldut. Daca drojdia este uscata, atunci o desfacem cu laptele (tot caldut )adaugand si zaharul. Intr-o craticioara punem margarina sa se topeasca, cand s-a topit o punem...
Bol de ciocolata
Intoarcem bolul cu gura in jos si il imbracam cu folie de aluminiu.Sa fie cit mai neted intinsa. Intai topim ciocolata neagra sau invers, cum o fi. O punem intr-o punguta, adunam ciocolata toata intr-un colt al pungii, gaurim punguta si incepem sa facem bolul. Eu am inceput cu fundul...
inghetata coapta
Pe biscuite punem inghetata pe care o imbracam cu spuma de albus , imbracam bine ,astfel ferim inghetata de a se topi. Punem la cuptor cu flacara mai mare sa se rumeneasca albusul,apoi pe farfurie si decoram cu toping de ciocolata.Este un desert elegant si de efect.
Tarta din islere cu capsuni
Intr-un vas topim margarina cu 2 linguri de zahar si 2 linguri de lapte, dupa care adaugam biscuitii faramitati sau dati prin masina de tocat,lasam biscuitii sa absoarba tot lichidul si ne ocupam de budinca, pe care o pregatim dupa instructiunile de pe plic. O lasam si pe aceasta la racit,...
Mini rulouri ...la buchet!
Intr-un bol, cernem faina, drojdia o desfacem cu un pic de lapte caldut ,ouale le batem cu zaharul si laptele in care am pus coaja de lamaie si portocala, vanilia si praful de sare. Facem o adancitura in faina si punem drojdia desfacuta cu lapte, apoi untul topit si amestecul de oua,lapte,...
Tarta cu fructe
Intr-un bol punem drojdia, daca este proaspata, punem zaharul si amestecam pana se lichefiaza dupa care adaugam laptele caldut. Daca drojdia este uscata, atunci o desfacem cu laptele (tot caldut )adaugand si zaharul. Intr-o craticioara punem margarina sa se topeasca, cand s-a topit o punem...
Impletite cu budinca si fructe de padure
Intai preparam budinca conform instructiunilor de pe plic. O acoperim, ca sa nu prinda crusta si o lasam sa se raceasca. Aluatul pe care l-am avut l-am implartit in doua si am facut 2 foi nu prea subtiri. Am luat prima foaie, pe mijloc am pus jumatate din cantitatea de budinca, peste care...
Tort cu sticla de sampanie
Blatul: batem spuma albusurile cu zaharul ,cind spuma este ferma adaugam galbenusurile si amestecam usor,apoi adaugam si faina amestecind de sus in jos .Ungem o forma de tort ,punem aluatul si coacem la cuptorul incins de dinainte fara a deschide cuptorul,cind s-a rumenit frumos incercam cu o...
Mar copt cu stafide
Este foarte simplu de facut: luam un mar (sau cate dorim)ii scoatem casuta de samburi, golul ramas il umplem cu stafide(mai inghesuite), punem putin zahar deasupra, apoi punem un pic de unt, peste care mai punem un pic de zahar si punem la cuptorul incins cam 3 min. Servim cu toping de...
Inghetata cu placi crocante
Topim untul,intr-un bol apoi incorporam celelalte ingrediente.Punem la rece pentru 15 min.Pregatim o tava ,tapetata cu hirtie de copt.Punem cite o jumarate de lingurita din pasta facuta,dam forma alungita si punem la cuptor pentru 3 min. Cind le-am scos ,le lasam sa se racoreasca unpic. Pe...
Briose cu visine si ciocolata
Intr-un vas mixam ouale cu zaharul,apoi adaugam uleiul putin cite putin,iaurtul,zeama si coaja de lamiie si faina amestecata cu praful de copt.Amestecam bine ,punem in forme si deasupra ce dorim ,in cazul meu visine si bucatele de ciocolata,dam la cuptorul incins de dinainte, cam 25 de...
Placinta dobrogeana
Facem un aluat ca de paine: faina, apa ,drojdie si un pic de sare. Cit creste aluatul pregatim umplutura. Intr-un castron radem telemeaua si amestecam cu brinza de vaci, 4 linguri de smintina si 5 oua. Cind aluatul a crescut il impartim in trei,patru bilute. facem prima foaie (subtire)o...
Islere
Amestecam faina cu nuca macinata,zaharul pudra si sarea,in mijlocul fainei facem o scobitura , spargem oul si adaugam si margarina topita, amestecam ,ne iese un aluat virtos Dupa ce am framintat punem aluatul la frigider pentru 20 de minute,apoi intindem o foaie cam de jumatate de deget de...
Pavlova cu fructe de padure
Batem cele 3 albusuri cu zaharul pudra ,adaugind si zeama de lamaie, pina cind avem o bezea ferma, cind intorci castronul sa nu curga, sa ramina "batz". Pe o hartie de copt punem bezeaua sub forma de blat iar pe margini punem cu posul,stelute. Punem la cuptorul incins ,cu usa...
Inimioare dulci
Intr-un castron dizolvam drojdia cu zaharul,adaugam laptele la temperatura camerei si margarina topita dar nu in totalitate ,punem si faina amestecata cu sarea si framintam bine.Aluatul rezultat il invelim in folie si il punem la frigider , cam o ora,sau il putem face de seara si il coacem a doua...
Zahar pudra cu aroma de lamiie sau portocala
cojim lamaia sau portocala si punem cojile la uscat, cand s-au uscat le dam prin blendar si amestecam cu zaharul. In acest fel avem la indemina zahar cu ce arome dorim. (Eu dupa ce am maruntit bine coaja de lamiie, am pus peste ,zahar tos si am dat iar la blender pina ce si zaharul s-a facut pudra)
Chec cu mere si crema de lamiie
Intr-un vas batem bine ouale cu zaharul pina se face ca o crema,adaugam uleiul, cite putin amestecind mereu, cind l-am terminat adaugam apa si apoi faina amestecata cu praful de copt. Intr-o tava de cozonac(mai mare)unsa cu unt,punem jumatate din compozitie, peste, punem merele taiate rondele...
Crema de lamiie
Intr-un vas cu fundul dublu punem sucul de lamiie,galbenusurile,zaharul si coaja de lamiie,batem bine pina se face ca o spuma dupa care trecem vasul pe foc mic amestecind intruna(sa nu se prinda)pina cind,atunci cind punem lingura ,fundul acesteia sa se glaseze.Apoi oprim focul si lasam sa se...
Patratele cu brinza si crema de lamiie
Facem un aluat din ingredientele de mai sus,sa ne iasa un aluat ca de piine,pe care il punem la crescut.Cind se-a dublat volumul impartim in doua si facem cite o foaie nu prea subtire pe care o taiem fisii in ambele directii.Patratelele rezultate le trecem prin unt sau margarina topita si prin...
Desert crema de zahar ars cu mere reteta simpla si gustoasa
Cum se prepara Desert crema de zahar ars cu mere reteta simpla si gustoasa Intr-o cratita de 3 litri punem 5 linguri de zahar si il punem sa se topeasca pe foc mic, pana devine de culoarea chihlimbarului. Prin miscari de rotatie imbracam peretii vasului in caramel si il lasam la racit....
Spuma de vin cu fructe de padure
Intr-un vas cu fundul dublu, punem galbenusurile, zaharul si vinul. Amestecam un pic pana cand s-au desfacut galbenusurile si trecem vasul pe flacara mica,la aragaz, amestecind energic pina cind devine o spuma consistenta. In tot acest timp trebuie sa avem un pahar inalt(eu am folosit unul de...
Prajitura cu mac ,nuci caramelizate si portocale
Intr-un bol punem faina,macul ,praful de copt si un praf de sare.In alt vas punem la topit margarina,cind s-a topit punem zaharul,smintina si ouale ,amestecam bine punind vasul dincind in cind pe foc pina s-a topit zaharul.Nu vom lasa continutul sa ajunga la punctul de fierbere.Cind s-a topit...
Crizanteme din ananas
Este un desert super usor de facut!Avem nevoie doar de un compot de ananas si niste aluat ,poate fi ramas de la alt preparat,ca in cazul meu.Am pus la scurs ananasul si am intins o foaie mai subtire din aluat.L-am taiat fisii late cam cit degetul mic .Daca ananasul nu s-a scurs bine il tamponam...
Coronita cu ciocolata
Dizolvam drojdia in laptele caldut cu o lingura de zahar, amestecam cu 2 linguri de faina si punem la crescut. Intre timp cernem faina intr-un castron, separat punem restul de zahar, ouale, untul topit, sarea si coaja de lamaie. le amestecam bine cu un tel ,pina aproape s-a topit zaharul....