publicat la 23.01.2022
publicat la 17.01.2022
publicat la 09.01.2022
Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!
Bucataras.ro
[email protected]
Aperitiv corndog
Se amestecă oul cu laptele rece, praf de copt şi făină cât să obţinem un aluat puţin mai gros decât cel de clătite. Crenvurştii fierţi sau nu ( dacă sunt din cei ce se pot mânca direct din conservă sau borcan) se taie în bucăţi mai mici. Fiecărei...
Aperitiv rulada cu cascaval si piept de pui
Se pune caşcavalul ras într-un castron, se adaugă ouăle bătute, smântâna şi mărarul proaspăt tocat şi se omogenizează bine totul. Tava de aragaz se tapetează cu hârtie de copt şi se întinde pe ea toată compoziţie. Se coace 13 minute la 180 grade C,...
Aperitiv placintele cu carne de pui
Se pregăteşte aluatul : se bate bine oul cu zahărul, apoi se adaugă uleiul şi se bate în continuare. Se pun sarea, praful de copt stins cu un pic de oţet şi laptele. Cu ajutorul unei spatule se încorporează făina cernută. Se amestecă totul foarte bine, apoi se dă...
Aperitiv oua umplute
Ouăle se fierb tari. Se curăţă de coajă şi se pun într-un castron în care am ras fin sfecla roşie crudă. Se lasă acoperite de sfeclă pentru 10 minute. Se scot, se clătesc cu apă rece şi se taie în jumătate. Gălbenușurile le...
Aperitiv camembert cald cu dulceata de ardei iute
Rotiţa de Camembert se pune la cuptor într-un vas termorezistent, ca să se înmoaie. Feliile de pâine de secară se prăjesc în tigaia grill, apoi se taie bastonaşe. Bastonaşele se ung cu dulceaţă de ardei iute. Se scoate rotiţa cu grija din cuptor, se...
Aperitiv omleta cu branza de oaie si ceapa verde
Se bat bine ouăle, apoi se adaugă brânza sfărâmată, ceapa verde şi mărarul tocate. Se încinge bine o tigaie antiaderentă şi se toarnă compoziţia. Se rumeneşte pe ambele părţi. Se serveşte fierbinte cu roşii şi caşcaval ras deasupra. Poftă bună!
Aperitiv budinca de dovlecei cu branza
Dovleceii se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari, apoi se scurg foarte bine. Se amestecă cu mărarul tocat, brânza rasă fin, ouăle bătute, ciupercile tocate, făina şi piper după gust. Se omogenizează compoziţia, apoi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de...
Cartofi Salad Chef umpluţi cu şuncă
Cartofii se spală bine, apoi se taie în jumătate. Se încearcă să se scoată conţinutul cât mai întreg, lăsând un strat pe margini. Se ataşează la vasul aparatului sita cu pătrăţele şi se taie caşcavalul, şunca presată şi miezul de...
Pogăcele cu telemea
Se prepară aluatul : într-un castron încăpător se zdrobeşte drojdia, iar deasupra se toarnă laptele călduţ Se amestecă bine şi se lasă la odihnit 5 minute,după care se adaugă făina cernută, sarea, zahărul, uleiul şi gălbenuşul. Se frământă aluatul şi se...
Burek cu varză
Varza se prepară sub formă de mâncare scăzută la cuptor, cu ceapă mai multă, boabe de piper ,foi de dafin şi pastă de roşii. Se lasă la răcit. Se unge uşor cu ulei şi se tapetează o tavă de 18/27 cm cu hârtie de copt (uleiul va ţine hârtia lipită...
Sărăţele cu untură
Se pun într-un vas încăpător untul/margarina şi untura topite şi uşor răcite, ouăle bătute, laptele, iaurtul, brânza rasă şi drojdia. Se amesteca totul foarte bine, apoi se adaugă făină cât să obţinem un aluat care nu se lipeşte de mâini. Se...
Ciuperci fripte
Ciupercile şi ceapa roşie se curăţă şi se toacă mai mare. Ceapa se pune la călit în puţin ulei până se înmoaie, apoi se adaugă ciupercile şi usturoiul, se presară cu sare şi piper şi se lasă la foc până scade lichidul pe care l-au lăsat. Se...
Crenvurşti în aluat
Se pregăteşte aluatul : se pun într-un castron făina cernută, sarea şi zahărul. În mijloc se toarnă apa caldă în care s-a dizolvat drojdia, untul topit (lichid) şi se frământă un aluat care se lasă la crescut cam 30 de minute. Pe masa pudrată cu făină se...
Mini-tartine cu brânză de capră
Feliile de pâine se taie în bucăţi cât pentru o îmbucătură. Se stropesc cu ulei de măsline, se presară cu sare şi piper şi se pun pe grătar în cuptor ca să se rumenească. Când sunt aurii, se pun pe un platou şi se ornează cu brânză de...
Ruladă aperitiv
Se prepara întâi umplutura : se taie carnea cubuleţe, se pune la tocat. Se toacă ceapa şi usturoiul. Morcovul se dă pe răzătoarea mică. Se pun împreună la călit în ulei, apoi se adaugă carnea şi se pun şi două ceşti de apă. Se amestecă şi se lasă la foc...
Mazăre galbenă bătută
Mazărea se spală în mai multe ape, apoi se pune la fiert. Este gata destul de repede. Se pune la scurs într-o strecurătoare, apoi se amestecă cu ceapă şi usturoi verde tocate, sare, piper şi ulei de măsline. Se poate servi cu rondele de ceapă uscată sau cu sos de...
Bruschete
Feliile de ciabatta se prăjesc in cuptor sau la prăjitorul de pâine. Roşiile se taie cubuleţe, se amestecă cu puţin ulei, cu usturoi si pătrunjel şi se potriveşte gustul cu sare şi piper. Feliile de ciabatta prăjite se ung cu maioneză cu usturoi, apoi pe fiecare se...
Tortilla cu bacon şi ouă de prepeliţă
Se curăţă cartofii , se spală, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare. Când sunt gata se scurg. Ceapa se taie julienne si se căleşte în ulei împreună cu baconul. Cele 3 ouă se bat ca pentru omletă, se adaugă 100 g caşcaval ras fin, sare...
Steluţe sărate cu caşcaval şi nuci
Se pregăteşte un aluat din făina cernută, amestecată cu margarina la temperatura camerei, gălbenuşurile, caşcavalul ras şi un praf de sare. Se frământă până ce totul s-a omogenizat complet, apoi se dă la frigider 1 oră. Se întinde în foaie potrivit de...
Cartofi gratinaţi cu sos blue cheese
Cartofii, de prefert să fie mai mici, se fierb în coajă. Într-o crăticioară se pun smântână cam 250-300 ml şi brânză după gust. Se amestecă continuu la foc mic, până ce brânza s-a topit complet. Cartofii fierţi se răcesc , apoi se...
Brioşe aperitiv
Într-un castron se amestecă laptele cu ouăle, untul topit (lichid) şi smântâna. Se adaugă făina cernută cu praful de copt, mezelul, caşcavalul si telemeaua rase, macul, mărarul tocat şi un praf de piper. Se omogenizează bine compoziţia. Dacă e prea tare se mai...
Plăcintă cu cartofi
Se pregăteşte aluatul pentru cele două foi: se amestecă apa cu uleiul, sarea şi praful de copt, apoi se adaugă făină cât să obţinem un aluat nelipicios .Se lasă deoparte. Pentru umplutură : se curăţă cartofii, se spală şi se taie cubuleţe micuţe. Se pun la fiert...
Cheesecake cu roşii
]ntr-un castron se amestecă brânza cu smântână cu brânza sărată, ouăle crude, oul fiert tare şi tăiat cubuleţe, măslinele, făina, pătrunjelul tocat şi un praf de piper. Se omogenizează bine compoziţia şi se toarnă într-o crăticioară mai mică...
Omletă cu ciuperci
Se pune o tigaie de teflon la foc mic fara strop de ulei în ea. Oul se bate bine cu sare şi piper, se adaugă ciupercuţa curăţată şi tocată mărunt şi mărarul tocat. Se amestecă totul bine şi se toarnă în tigaia încinsă. Se lasă să rumenească pe o parte, apoi...
Bulete de cartofi cu leurdă
Cartofii se taie cubuleţe şi se pun la fiert. Când sunt gata se pasează piure şi se amestecă cu oul crud, leurda şi pătrunjelul tocate mărunt, untul moale, sare, piper şi făină cât să se obţină un aluat uşor de modelat. Se fac biluţe potrivite ca...
Tartă cu spanac şi brânză
Spanacul se curăţă şi se spală bine. Se opăreşte pentru câteva minute în apă cu sare, se scoate, se răceşte apoi se scurge bine. Ceapa se toacă mărunt, la fel şi mărarul. Spanacul bine scurs se toacă mărunt, se amestecă cu ceapa şi mărarul, cu ouăle bătute...
Sărăţele
Se face un aluat din făina cernută cu praful de copt, brânza rasă,caşcavalul ras, margarina topită(să fie lichidă), smântâna şi oul bătut. Se frământă un aluat care daca se lipeşte de mână înseamnă că mai are nevoie de făină. Se dă la rece...
Ouă umplute
Ouăle se fierb tari. Se răcesc în apă. Se curăţă şi se taie în jumătăţi. Gălbenuşurile se amestecă bine cu pateul de ficat, maioneza, sare şi piper. Se umplu cu această compoziţie jumătăţile de albuş şi se ornează după imaginaţie. Poftă bună!
Frigănele
Ouăle se bat bine şi se amestecă cu brânza rasă. Feliile de pâine se trec rapid prin lapte pe ambele feţe, apoi se dau prin amestecul de ou cu brânză. Se pun la prăjit în ulei încins. Se servesc şi calde şi reci cu zahăr, cu smantănă sau...
Roşii coapte cu usturoi şi busuioc
Roşiile se spală, se şterg şi se taie în două pe lungime. Într-un vas de cuptor se pune puţin ulei de măsline, se aşează jumătaţile de roşii, se presară bucăţele de usturoi, sare şi piper. Se mai toarna un fir de ulei şi se dau la cuptor pentru 30 de minute....