Spălăm cartofii bine pe coajă și îi punem la fiert în apă cât să fie bine acoperiți. Curățăm morcovul și îl punem la fiert în apă cu puțină sare. Desfacem conservele de ton și punem conținutul la scurs, într-o sită. Spălăm pătrunjelul verde...
Preparăm mai întâi marinada în care va sta somonul la rece timp de 2 ore. Curățăm usturoiul, îl pisăm cu puțină sare și îl frecăm cu ulei de măsline, ca pentru mujdei. Nu punem multă sare, pentru că este sosul de soia destul de sărat. Adăugăm mierea,...
Păstrăvul, curățat și eviscerat, se unge cu ulei și pe exterior și pe interior, se presară cu sare, piper, puțin chilli, se crestează pe partea care va sta deasupra în timpul tratamentului termic, iar în crestături se va adăuga câte un cățel de usturoi strivit....
Desfacem conservele de ton și punem conținutul într-o sită, la scurs.
Tocăm ceapa fin, la fel ardeii copți și mărarul.
Într-un bol, amestecăm tonul scurs, cu ingredientele tocate și brânza pufoasă cu somon, adăugăm condimente, după gust și asezonăm, la...
Pentru prepararea chiftelelor, desfacem conservele de ton si punem continutul intr-o sita, la scurs.
Tocam fin, ceapa si ciupercile scurse si le amestecam cu fileul de ton.
Adaugam condimente, 2-3 linguri de pesmet, in functie de consistenta amestecului si ouale.
Omogenizam bine...
Reteta de chiftele am prezentat-o aici .
Pentru sos, trecem rosiile prin robot impreuna cu grauntii de usturoi curatati.
Punem uleiul la incins si calim ceapa tocata solzisori, pana devine translucida, apoi adaugam o lingurita de zahar, amestecam bine pana se dilueaza si adaugam otetul....
Scurgem ciupercile de lichid, le clatim in apa rece si le scurgem din nou, apoi le trecem prin robot impreuna cu ceapa curatata si spalata.
Scurgem fileul de ton, de ulei, dar avem grija sa il lasam usor uns.
Intr-un bol, amestecam fileul de ton, ciupercile si ceapa, adaugam sare,...
Spalam pestele si-i indepartam maruntaiele, coada si aripioarele.
Il lasam la scurs, apoi presaram peste el piper si sare.
Intr-o forma termorezistenta punem uleiul, apoi asezam pestele si dam forma la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.
Pentru sos, tocam rosiile mai marunt, si...
Punem doua vase cu apa la fiert.
Adaugam in ele si putina sare.
Cand apa incepe sa fiarba, intr-un vas adaugam legumele mexicane, iar in celalalta adaugam cochiliile.
Legumele le fierbem 15 minute, apoi le scurgem bine de apa.
Pastele, dapa ce sunt bine fierte, le scurgem de apa si le...
Pentru prepararea orezului eu am avut supa de pui preparata cu o zi inainte.
Punem supa de pui in vasul multicookerului si lasam 5 minute pe programul FRY pentru a atinge punctul de fierbere.
Intre timp sapalam orezul, il scurgem si il adaugam in supa impreuna cu foile de dafin si...
Eu am prtegatit inainte un pui si am pastrat supa, asta nu inseamna ca reeta trebuie facuta cu supa neaparat.
Spalam macroul il evisceram si ii inlaturam capul. Tapetam o tava cu hartie de copt. Ungem pestele cu putin ulei de masline, presaram sare si piper si il asezam in tava....
Din ingredientele de mai sus facem o compozitie ca de snitele, adica batem ouale cu sare, adaugam laptele, usturoiul pisat bine, mustarul si 3 linguri de faina.
Restul de faina il punem pe un platou prin care vom tavali pestele.
Eu am luat file de peste congelat, l-am lasat sa se dezgete,...
Am decongelat fileul de pastrav si l-am lasat le scurs.
Am amestecat pe un platou faina cu malaiul si putina sare.
Am pus intr-o tigaie antiaderenta putin ulei la incins.
Fileul de pastrav, l-am presarat cu sare si l-am trecut prin amestecul de faina cu malai pe o parte si pe cealalta si...
Am spalat pestele l-am lasat la scurs, pe urma l-am pudrat cu sare si l-am lasat la odihnit 10 minute.
Intre timp am pus si de mamaliguta. Cred ca nu e cazul sa pun si reteta la mamaliguta, eu am facut din 300 g malai.
Pentru saramura am pus apa cu putina vegeta si frunzele de dafin la...
Am pregatit pestii, i-am spalat le-am scos maruntaiele si i-am lasat la scurs pe un servet absorbant. Apoi i-am sarat i-am trecut prin malai si i-am prajit in ulei incins.
Pentru mujdei, am curatat o capatana de usturoi, am spalat si am pasat bine cu sare. Am frecat bine cu o lingurita...
Chiftele de ton cu ciuperci si alte legume
Spălăm cartofii bine pe coajă și îi punem la fiert în apă cât să fie bine acoperiți. Curățăm morcovul și îl punem la fiert în apă cu puțină sare. Desfacem conservele de ton și punem conținutul la scurs, într-o sită. Spălăm pătrunjelul verde...
Somon la grill cu condimente si rosii cherry
Preparăm mai întâi marinada în care va sta somonul la rece timp de 2 ore. Curățăm usturoiul, îl pisăm cu puțină sare și îl frecăm cu ulei de măsline, ca pentru mujdei. Nu punem multă sare, pentru că este sosul de soia destul de sărat. Adăugăm mierea,...
Pastrav la cuptor umplut cu ierburi aromate
Păstrăvul, curățat și eviscerat, se unge cu ulei și pe exterior și pe interior, se presară cu sare, piper, puțin chilli, se crestează pe partea care va sta deasupra în timpul tratamentului termic, iar în crestături se va adăuga câte un cățel de usturoi strivit....
Pasta de ton cu ardei copt
Desfacem conservele de ton și punem conținutul într-o sită, la scurs. Tocăm ceapa fin, la fel ardeii copți și mărarul. Într-un bol, amestecăm tonul scurs, cu ingredientele tocate și brânza pufoasă cu somon, adăugăm condimente, după gust și asezonăm, la...
Chiftele de ton si cartofi copti, in sos de branzeturi
Pentru prepararea chiftelelor, desfacem conservele de ton si punem continutul intr-o sita, la scurs. Tocam fin, ceapa si ciupercile scurse si le amestecam cu fileul de ton. Adaugam condimente, 2-3 linguri de pesmet, in functie de consistenta amestecului si ouale. Omogenizam bine...
Chiftele de ton, in sos de rosii cu ceapa caramelizata si usturoi
Reteta de chiftele am prezentat-o aici . Pentru sos, trecem rosiile prin robot impreuna cu grauntii de usturoi curatati. Punem uleiul la incins si calim ceapa tocata solzisori, pana devine translucida, apoi adaugam o lingurita de zahar, amestecam bine pana se dilueaza si adaugam otetul....
Chiftele de ton cu ciuperci
Scurgem ciupercile de lichid, le clatim in apa rece si le scurgem din nou, apoi le trecem prin robot impreuna cu ceapa curatata si spalata. Scurgem fileul de ton, de ulei, dar avem grija sa il lasam usor uns. Intr-un bol, amestecam fileul de ton, ciupercile si ceapa, adaugam sare,...
Macrou la cuptor, in sos de rosii cu leurda
Spalam pestele si-i indepartam maruntaiele, coada si aripioarele. Il lasam la scurs, apoi presaram peste el piper si sare. Intr-o forma termorezistenta punem uleiul, apoi asezam pestele si dam forma la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade. Pentru sos, tocam rosiile mai marunt, si...
Salata de legume mexicane cu paste, leurda si ton
Punem doua vase cu apa la fiert. Adaugam in ele si putina sare. Cand apa incepe sa fiarba, intr-un vas adaugam legumele mexicane, iar in celalalta adaugam cochiliile. Legumele le fierbem 15 minute, apoi le scurgem bine de apa. Pastele, dapa ce sunt bine fierte, le scurgem de apa si le...
Basmati cu sos de ceapa caramelizata si file de macrou in crusta de malai
Pentru prepararea orezului eu am avut supa de pui preparata cu o zi inainte. Punem supa de pui in vasul multicookerului si lasam 5 minute pe programul FRY pentru a atinge punctul de fierbere. Intre timp sapalam orezul, il scurgem si il adaugam in supa impreuna cu foile de dafin si...
Macrou in sos de rosii si usturoi
Eu am prtegatit inainte un pui si am pastrat supa, asta nu inseamna ca reeta trebuie facuta cu supa neaparat. Spalam macroul il evisceram si ii inlaturam capul. Tapetam o tava cu hartie de copt. Ungem pestele cu putin ulei de masline, presaram sare si piper si il asezam in tava....
File de macrou in aluat de snitele
Din ingredientele de mai sus facem o compozitie ca de snitele, adica batem ouale cu sare, adaugam laptele, usturoiul pisat bine, mustarul si 3 linguri de faina. Restul de faina il punem pe un platou prin care vom tavali pestele. Eu am luat file de peste congelat, l-am lasat sa se dezgete,...
File de pastrav in crusta de malai si faina
Am decongelat fileul de pastrav si l-am lasat le scurs. Am amestecat pe un platou faina cu malaiul si putina sare. Am pus intr-o tigaie antiaderenta putin ulei la incins. Fileul de pastrav, l-am presarat cu sare si l-am trecut prin amestecul de faina cu malai pe o parte si pe cealalta si...
Saramura de peste cu mamaliguta
Am spalat pestele l-am lasat la scurs, pe urma l-am pudrat cu sare si l-am lasat la odihnit 10 minute. Intre timp am pus si de mamaliguta. Cred ca nu e cazul sa pun si reteta la mamaliguta, eu am facut din 300 g malai. Pentru saramura am pus apa cu putina vegeta si frunzele de dafin la...
Caras crocant cu mujdei de usturoi in sos de rosii
Am pregatit pestii, i-am spalat le-am scos maruntaiele si i-am lasat la scurs pe un servet absorbant. Apoi i-am sarat i-am trecut prin malai si i-am prajit in ulei incins. Pentru mujdei, am curatat o capatana de usturoi, am spalat si am pasat bine cu sare. Am frecat bine cu o lingurita...