
publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!
Bucataras.ro
[email protected]
Supa de rosii cu tortellini
Legumele se curata si se spala . Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Morcovul si telina se feliaza [ cum doriti]. Caliti usor cepa si usturoiul . Se pune la calit si morcovul cu telina . Adugati 2 l apa , foile de dafin ,sare si fierbeti 15 minute . Daca morcovul este fiert se...
Paste cu spanac , legume si leurda
Pastele se fierb in apa clocotita si sarata respectand instructiunile de pe pachet . Intr-o tigaie mare incapatoare se pune untul si legumele congelate . Se respecta timpul de preparare indicat pe pachet . La sfarsit se amesteca pastele cu legumele si leurda tocata . Atat. Si pofta buna !!!
Ciorba cu legume si prosciutto
Legumele se curata si se spala .Ceapa si rosiile se toaca marunt . Jumatate din ardei se toaca cuburi . Morcovul si radacina de patrunjel se feliaza . Se spala bucata de prosciutto si se pune la fiert in oala cu 3 l apa .Se adauga si radacinoasele feliate .Sarati. Separat...
Somn gratinat si broccoli
Rondelele de peste si buchetelele de broccoli se aseaza intr-un vas pentru cuptor si se stropesc cu ulei de masline (eu am spray cu ulei de masline pentru copt). Sarati si piparati Dati vasul la cuptorul incins 10-12 minute. Dupa acest timp asezati deasupra pestelui feliute de cascaval si...
Ceafa de porc caramelizata in bere neagra
Usturoiul se curata si se feliaza . Feliile de carne se aseaza intr-o tava se presara deasupra , usturoi tocat , sare , piper , boia , salvia sfarmata si se toarna deasupra berea neagra . Se da la cuptorul incalzit 30- 40 minute .Pe parcursul coacerii intoarceti carnea de 2-3 ori pentru a...
Chiftelute marinate in sos de rosii
Se prepara materialul pentru chiftele amestecand toate ingredientele . Cu mainile unse cu ulei formati chiftelute dupa forma si marimea preferata . Prajiti chiftelutele in ulei incins . Cand sunt rumene chiftelutele se scot pe hartie absorbanta . Pentru sos taiati in doua ceapa...
Tortelloni si ravioli
Fierbeti pastele in apa clocotita respectand timpii de pe ambalaj . Spalati si taiati jumatate rosioarele . Curatati ceapa , taiati rondele . Taiati carnaciorii rondele . Prajiti usor ceapa si carnaciorii . Adugati si rosiile si busuiocul .Tineti pe foc inca cateva minute la foc...
Supa suedeza de peste
Se curata si se spala legumele . Pestele se da un clocot in zeama clara de curcan ,Se scoate pestele din zeama si se curata de pe oase - Se va folosi la sfarsit la servit .. Morcovul se taie feliute subtiri . Ceapa , usturoiul si prazul se toaca marunt . Prajiti usor legumele in...
Ciorba cu carnati si zeama acra de varza .
Zeama de moare se pune la fiert impreuna cu carnatii intregi , foile de dafin, crengutele de ierburi si boabele de piper .Lasati sa fiarba impreuna 10-15 minute . Spumati daca este necesar . Scoateti carnatii si feliati . Legumele se curata si se spala si se toaca cubulete[ ceapa mai...
Tagliolini al nero di seppia e cozze
Pastele se fierb in apa clocotita cu sare 4 minute si se scurg . Legumele se curata si se spala . Se trage usor in uleiul din tigaie usturoiul tocat , ardeiul iute si se aduga scoicile . Adugati rosia tocata , ardeiul taiat fasii mici si turmericul . Turnati deasupra vinul . Sarati si...
Ciorba cu os de porc si gulie
Osul de porc se opareste cu apa clocotita . Se pune la fiert in apa sarata . Legumele se curata , se spala si se toaca marunt cuburi / rondele . Gulia se taie in cuburi mai mari. Caliti in putin ulei ceapa rosie , ceapa verde , morcovul si ardeiul iute . Puneti...
Ciorba de legume cu galuscute
Osul se pune la fiert . Se da un clocot si se arunca apa . Fierbeti osul in 2-3 l apa . Legumele se curata , se spala si se toaca cubulete . Caliti usor legumele in ulei . Sarati . Adaugati osul si apa in care a fiert . Fierbeti ciorba 15-20 minute . Incercati...
Panettone umplut cu inghetata
Se tapeteaza o forma de tort cu folie alimentara si cu felii de panettone . Se stropeste blatul cu rom . Se umple cu inghetata preferata amestecata cu fructe confiate . Se pune la sfarsit ,, capac'' cu o felie de panettone . Se pune la congelator pana in momentul...
Paella
Inelele de calamari se pun la fiert 15 minute in apa cu sare putin ulei masline, ceapa alba tocata si zeama de lamaie . Spre sfarsitul fierberii se aduga si mazarea congelata . Carnea de curcan se spala si taie cuburi mai marisoare . Chorizo se taie rondele . Ceapa verde si...
Branza cu merisoare si nuci
Nuca se fierbe un clocot , se scurge si se raceste . Prin fierbere nuca isi pierde eventualul gust amarui . Miezul ramane curat si palacut dulceag . Se amesteca bine toate ingredientele se pun pe o folie transparenta si se formeaza un sul . Se da preparatul la rece unde se tine...
Sos cu hrean si wasabi
Usturoiul se curata si se toaca . Idem ardeiul iute rosu . Se pune intr-un vas de blender usturoiul , ardeiul iute zeama de lamaie , sare , patrunjelul ,pasta de hrean si cea de wasabi . Se toarna incet uleiul si in acelasi timp se blenduieste cu ajutorul mixerului vertical de mana . La...
Stiuca cu prosciutto la cuptor
Rondelele de stiuca se spala , se sareaza si se ung cu zeama de lamaie . Pestele se aseaza intr-o tava [ daca doriti poate fi tapetata cu folie de hartie ] Din pasta de ardei , mustar si bulion se prepara o pasta din care se distribuie peste fiecare bucata de peste . Partea alba a...
Paine cu ou la cuptor
Legumele se curata si se spala . Se feliaza sunca , cascavalul , prazul , rosiile si ardeiul rosu . Se bat ouale cu sare , oregano si smanatana . Se imbiba fiecare felie de paine in compozitia cu ou si se pune in tava . Deasupra fiecarei felii de paine in ou se...
Tagliatelle cu dovlecei si bilute de carne
Se amesteca compozitia pentru blutele de carne . Se formeaza mici bilute care se prajesc in ulei . Intr-un wok incapator se pun tagliatellele , dovleceii spalati si curatati . Deasupra se toarna sucul de rosii, apa , se aseaza felii de rosii . Se sareaza si se pipareaza ....
Ciorba de conopida cu brocolli si risini
Se pune apa la fiert cu sare . Se aduga risini si legumele congelate . Ceapa se taie rondele si se pune in supa . Rosiile se mixeaza cu cimbrul + 50 ml apa cu ajutorul blenderului vertical de mana . Adugati amestecul de rosii la ciorba . Dregeti gustul cu sare si...
Tocanita de pui cu trotolle
Ceapa se curata ,, se taie rondele si se caleste in ulei . Puiul se curata , se portioneaza si se prajeste usor in ceapa cu ulei [ initial va elibera lichid , apoi acesta se va evapora ]. Sarati ,adugati boia , amidon si amestecati diluand cu smnatana si putina apa ....
Salata de rucola cu mozzarella
Spalati si zvantati frunzele de rucola . Spalati si curatati ardeiul si rosiile . Taiati sunca si ardeiul fasii . Amestecati-le cu rucola , ulei si zeama de citrice . Adaugati mozzarella si rosii .
Salata a la russe cu carnaciori
Legumele din supa se toaca marunt cubulete . La fel se toaca si castravetii scosi din saramura . Se prepara cu ajutorul blenderului vertical de mana o maioneza dintr-un galbenus , 100 gr ulei si mustar . Taiati si carnaciorul rondele . Puneti legumele , castravetii , mustarul ,...
Supa de cocos cu ratuste (fara gluten)
Legumele se curata si se spala . Carnea se spala si se verifica daca pielea este bine curatata . Se pun legumele intregi in oala cu fierbere sub presiune ,. carnea se aseaza deasupra , ultimii cartofii . Se adauga sare , foaia dafin , boabele de piper . Se completeaza...
Stelute cu chorizo
Foietajul de placinta se dezgheata treptat . Eu il scot cu o zi inainte si-l las in frigider . Carnatul chorizo se taie felii subtiri . Cu ajutorul unor forme sub forma de steluta se decupeaza stelute mai mari si stelute mai mici . Peste stelutele mari se aseaza cate o...
Ciorba de cartofi cu carne de porc
Legumele se curata si se spala . Carnea se spala se taie cuburi si se pune la fiert in 4 l apa cu sare . Adugati ceapa si telina tocate , morcovii taiati . Lasati sa fiarba 30 minute apoi adugati si cartofii taiati cuburi . Dupa 10-15 minute cand cartofii au...
Ficat de vitel impanat cu carnat
Ficatul se lasa in apa rece ca sa se traga sangele . Se schimba apa de cateva ori . Cu un cutit ascutit se inteapa mijlocul fiecarei bucati de ficat , se rasuceste si se decupeaza din interior cate o mica fasie . In locul format se introduce bucata de carnat de aceiasi lungime ca bucata...
Salau cu aroma de afumat
Se deschide conserva . Se curata usturoiul . se curata ardeiul iute de seminte si se taie . Pestele se curata , se portioneaza si se spala . Toate ingredientele in afara de salau se pun intr-un vas si se blenduiesc cu mixerul vertical de mana . Ungeti pestele cu pasta formata si-l...
Ceafa de porc , broccoli si sos gorgonzola
Ceafa se feliaza si se prajeste In tigaie teflonata sau la grill . Se sareaza . Brocolli se fierbe in apa clocotita cu sare . Se scoate in apa rece cu cuburi de gheata . Se scurge . Pentru sos se topeste untul ,se aduga smantana si bucatile de gorgonzola . Se amesteca pana se omogenizeaza...
Ciorba taraneasca de peste
Legumele se curata , se spala . Pestele se opareste cu apa clocotita , apoi se arunca apa . Prazul se feliaza . Ceapa, morcovul asi usturoiul se toaca marunt . Cartofii si telina se taie cuburi . Sarati. Legumele se calesc usor in ulei , se adauga pasta iute de ardei , se amesteca...