mimmi

5

Bucataras
senzational

cluj

Bucataras din 05.07.2010

RETETE496
PRIETENI152
Retete / Peste

Pachetele de peste cu dovlecel

In Peste la 30 Aug 2012

Spalam bine dovlecelul si cu ajutorul ustensilei de curatat legume,taiem fasii din dovlecel,pe care le saram putin si le lasam deoparte sa se inmoaie. File-ul de peste il condimentam cu sare,piper si busuioc pe ambele parti si il impachetam in fasiile de dovlecel. Punem pachetelele pe gratarul...

Cus-cus cu salata de fructe de mare

In Peste la 31 Mar 2012

Fierbem cus-cus-ul intr-un litru de apa cu un praf de sare pentru 5 minute,stingem focul si acoperim cu un capac,il lasam 10 minute deoparte,dupa care il spalam sub un jet de apa rece. Tocam ceapa marunt si o calim in 50 g unt. Separat topim intr-o tigaie 100 g unt cu o crenguta de...

Cocktail cu fructe de mare

In Peste la 29 Ian 2012

Spalam fructele de mare sub un jet de apa. Calilm legumele taiate marunt(in afara de mazare) in 50 g unt. Dupa ce s-au inmuiat,adaugam fructele de mare,vinul,sucul de lamaie si lasma 10 minute sa se patrunda. Adaugam sare si piper dupa gust. Intre timp,punem apa la fiert(500 ml la 100 g...

File de pangasius cu brocoli si sos de portocale

In Pangasius la 10 Ian 2012

Intr-o oala punem 1 litru de apa la fiert cu un praf de sare,cand da in clocot adaugam buchetele mici de brocoli(spalate in prealabil) pe care le lasam la fiert 10 minute. Condimentam pestele,il stropim cu ulei si il punem intr-o tigaie incinsa. Il prajim pe ambele parti 3-4 minute. Intr-o...

Peste file cu piure de brocoli

In Pangasius la 10 Ian 2012

Intr-o oala punem 1 litru apa la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot adaugam buchetele mici de brocoli(spalate in prealabil),pe care le lasam la fiert cam 10 minute. Fileul de peste il condimentam si il stropim cu ulei(aromat de la bunica),dupa care il punem intr-o tigaie incinsa si il...

Chiftelute de peste la cuptor

In Pangasius la 12 Noi 2011

Macinam carnea de peste si o amestecam cu oul,usturoiul pisat,patrunjelul tocat,sare,piper,boia si pesmet cat cuprinde(sa fie "legata"compozitia) Se formeaza mingiute care se pun pe hartie de copt. Se da tava la cuptor cca 45 de minute,pana sunt gata. Pofta Buna !!

Rulouri de peste cu susan

In Pangasius la 8 Sep 2011

Stergem fileurile cu un prosop de bucatarie. Batem cu ciocanul de snitele putin fileurile de peste. Le condimentam cu sare,piper si curry dupa gust,pe ambele parti. Rulam fileurile,le dam prin faina,ou batuta cu sare si susan. Se pun la prajit in ulei incins la foc mic. Incingem 1-2 linguri...

Creveti si sparanghel

In Peste la 27 Aug 2011

Am spalat sparanghelul,am taiat capetele si le-am pus pe gratarul incins. Separat am taiat usturoiul feliute,am topit untul in tigaie,am adaugat usturoiul,putin ulei si le-am calit putin,la sfarsit am adauagat si crevetii si le-am calit 2-3 minute. Ultima data am adaugat si firele de...

Peste la gratar

In Peste la 5 Iul 2011

Se eviscereaza pestele,se spala,se sterge cu un prosop curat si se condimenteaza. Il stropim cu putin ulei de masline si punem fiecare bucata de peste in folie de aluminiu. Punem bucatile de peste pe gratar si le lasam pe fiecare parte cca 10-15 minute. Servim cu muuult mujdei de usturoi!...

File de peste cu spanac

In Pangasius la 2 Iul 2011

Condimentam pestele cu sare si piper si il dam prin pesmet. Prajim pe ambele parti in putin ulei de masline. Calim ceapata tocata marunt si 3 catei de usturoi taiati feliute,dupa care adaugam spanacul si 1/2 pahar apa si le lasam sa fiarba la foc mic pana scade apa. Condimentam...

Crap cu legume la cuptor

In Crap / Caras la 11 Apr 2011

Se curata pestele de solzi,se eviscereaza,se spala,se sterge cu un prosop curat si se condimenteaza. Legumele,se spala,se curata,se taie felii,se condimenteaza dupa gust cu vegeta si se umple pestele cu ele,iar cartofii se pun pe langa peste. Se pune 200 ml vin rosu,se...

Tarta cu ton

In Peste la 4 Mar 2011

Ungem foietajul cu mustar si il dam 15 minute la cupotor. Intre timp pregatim umplutura pentru tarta: Taiem prazul felii,ardeiul cubulete,masline in doua iar tonul il lasam la scurs. Batem 2 oua,le amestecam cu smantana si 1/2 din cascaval. Presaram pe aluat pesmetul,adaugam prazul si...

Pasta de ton

In Ton la 3 Feb 2011

Tonul se scurge bine.Ceapa se taie marunt. Se amesteca tonul cu untul (la temperatura camerei)si ceapa,se condimenteaza cu sare si piper.

File de merluciu in crusta de fulgi de porumb

In Peste la 1 Dec 2010

Se stropesc fileurile cu suc de lamaie si se condimenteaza pe ambele particondimenteaza.Se bat ouale,se amesteca cu faina si condiment de peste dupa gust.Fulgii de porumb se zdrobesc putin(sau se pot lasa asa).Se dau fileurile prin ou batut,prin fulgi si se pun la prajit in ulei pe ambele...

Peste aromat

In Peste la 22 Noi 2010

Intr-un vas de yena se pune 1lingura ulei masline,se aseaza fileul de peste stropit cu lamaie si condiment de peste.Se adauga in vas mandarina felii, rosia,ceapa si usturoiul taiate rondele,ardeiul taiat julien,foile de dafin si vinul.Se da la cuptor pentru 20 min.

Pastrav pane

In Pastrav la 5 Sep 2010

Stropim cu lamaie pestele,il condimentam,il dam pe ambele parti prin ou batut si prin malai.Se pune la prajit in ulei incins pe ambele parti. Se serveste cu mujdei de usturoi cu smantana.

File de pangasius cu garnitura de brocoli

In Pangasius la 8 Aug 2010

Se stropeste fileul de peste cu lamaie,dupa care se condimenteaza cu condiment pentru peste.Se da prin pesmet si se prajeste pe ambele parti in putin ulei de masline. Brocoli se desface buchetele,se spala si se pune la fiert in apa cu sare.Se fierb in jur de 10 min(furculita trebuie sa intre...

Afisate 1 - 17 din 17 retete    

Postari recente

publicat la 26.03.2019

Veggie Bowl

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Tu eşti pe jumătate german şi pe jumătate român,vrei să faci totul perfect dar laşi pe mâine…

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]