Se pune o oala cu 5 l de apa la fiert la foc mare. Se pun legumele curatate si taiate cubulete la fiert (pastrati 1/3 din ceapa pentru perisoare).
Pregatesc carnea pt perisoare amestec carnea cu patrunjelul , oul , ceapa , sare .
Se uda mainile si se fac bilute cu diametrul de 3-4 cm....
fasolea ( o pun in apa o seara si apoi o fierb) o fierb cu sare, dupa ce a fiert o las sa se raceasca , dupa fasolea o pasez pana devine pasta adug usturoiul pisat impreuna cu 1 lung de ulei si sare dupa gust.
Ceapa o toc marunt si o calesc intr-o lingura de ulei , dupa ce ceapa a prins...
Carnea tocata este condimentata cu sare si piper , ceapa usturoiul si patrunjelul le toc marunt si le adaug peste carne impreuna cu un ou , le amestec bine si formez bilute pe care le dau prin faina si le prajesc.
Fierbem carnea bine, apoi adugam legumele taiate buc mai mari se drege cu sare
Galuste: batem cele doua oua dupa care in ploaie adaugam grisul si branza , galustele se fierb separat in apa cu unt .
cartofi sunt fierti partial dupa care sunt taiati pe jumatate , se scobeste mijlocul cartofului. Apoi vom pune compozitia realizata din telemea, sare , piper , oregano si miezul de la cartofi . Dupa sunt bagati pentru 20 minute la cuptor in tava unsa cu putin unt sau ulei, cu 5 minute...
Ficatul se condimenteaza cu sare si apoi este '' tavalit'' in malai se prajeste in putin ulei .
Sosul de smantana : se piseaza bine usturoiul se pune sare si putin ulei , 2 picaturi de zeamana de lamaie , se omogenizeaza bine , iar la final se adauga smantana
*cartofi taiati ii tavalesc prin condimente ( boia , rozmarin , oregano , sare ,piper ) ii bag in punguta "magica" si pun paharul cu vin impreuna cu 2 linguri de ulei de masline .
* puiul il condimnetez cu sare, piper, boia,oregano , rozmarin il bag in punga...
Fierbeti cartofii in coaja , scurgeti-i apoi de apa si curatai-i cand s-au racit . Cartofii sunt taiatii in felii subtiri. Vasul este frecat cu usturoi si unt . Se aseaza in tava un strat de felii de cartofi si peste ele se pune felii de costita care au fost prajite in prealabil si adaugam...
BLAT: Separam galbenusul de albus , galbenusul il frecam cu cele 7 linguri de ulei si cele 2 linguri de cacao , iar la final adaugam esenta de rom , albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul vanilat si zaharul . Se incorporeze galbenusul cu albusul batut spuma . Totul este pus intr-o forma de...
Icrele le pun putin la "bain marie" pana prind o culoare rosiatica , intr-un ibric pun o cana de apa si cand da in fiert pun in ploaie grisul cu putina sare .
Intr-un bol pun icrele si grisul si le frec cu ulei pana devin omogene , apoi adaug zeama de la lamaie si...
se condimenteaza pieptul de pui;se ia o bucata de piept si se pune branza topita ,costita si cascaval si se ruleaza ; apoi se tavaleste prin pesmet amestecat cu faina ,ou si din nou pesmet. Se prajesc pana prinde o culoare aramie.
Se omogenizeaza toate ingredientele ,( faina: eu pun pana devine un aluat ''curgator''),
se incinge tigaia punem putin ulei apoi portionam aluatul obtinut cu polonicul. Si vom obtine cel mai rapid desert care va multumi toata familia ( in cazul meu sotul). Dupa preferinta pot fi servite cu:...
Toate ingredientele se taie (exceptie facem pentru salata, pe care o rupem). Nu este indicat sa pui sarea direct peste salata deoarece vei risca sa nu-ti mai iasa o salata fresh. Separat, intr-un bol, vom face dressingul, care s eva pune peste salata cu putin timp inainte de a fi servita. Dupa...
SE FACE UN DRESSING DIN INGREDIENTELE DATE , CARE SE VA ADAUGA PESTE PULPE CARE VOR FI PUSE IN PUNGA SPECIALA , DUPA CARE LA CUPTORUL PENTRU 45 MINUTE.
SE POATE SERVI CU CARTOFI LA CUPTOR
SE CURATA CARTOFI DE COAJA , DUPA CARE SUNT TAIATI ;DIN RESTUL INGREDIENTELOR SE FACE UN DRESSING , IN CARE VOM PUNE CARTOFI. DUPA PUNEM TOTUL INTR-O PUNGA SPECIALA ( se gasesc in comert). SE BAGA LA CUPTOR PENTRU 45 MIN . LA FINAL RADEM PUTIN CASCAVAL
ungem feliile de paine cu unt , asezam cascavalul ( aproximativ 1.5 cm grosime) , feliile de rosii , dupa gust sare, piper si busuioc . Se introduc in cuptorul incins pentru 5 minute.
sosul : se caleste ceapa , dupa ce prinde o culoare aurie se toarna 250 ml apa se lasa sa fiarba pana ce ceapa se topeste . Adaugam cele 3 linguri de tomate , sare , piper dupa gust , busuioc , iar la final lingura de zahar si usturoiul
BLAT
se separa galbenusul de albus, galbenusurile se freaca cu cele 7 linguri de ulei si cu un praf de sare, albusurile se bat spuma impreuna cu 250 gr zahar si 3 plicuri de zahar vanilat. Se incorporeaza galbenusurile cu albusurile batute spuma dupa care se toarna in ploaie faina ( 250 gr) ,...
- se fierb spaghetele cu un praf de sare, dupa ce au fier se pun in apa rece , apoi in strecuratoare
- branza o dam prin razatoare , dupa care o amestecam cu 3 oua si cele 7 linguri de zahar
- amestecam spaghetele cu compozitia , si adaugam si cele 2 plicuri de zahar...
- se separa galbenusul de albus, se freaca galbenusurile cu cele 7 linguri de ulei si cu un praf de sare
- se bat albusurile spuma impreuna cu cele 250gr de zahar si plicurile de zahar vanilat
- se incorporeza galbenusurile cu albusurile batute spuma si cu faina , care se adauga in ploaie ,...
fasole este pusa cu o seara inainte in apa intr-o oala de 5 litri
se pune fasolea la fiert impreuna cu legumele , cand au fiert pe jumatate costita se taie in bucati si se prajeste putin , apoi este adaugata in supa cu tot cu uleiul in care sa prajit se mai adauga sare dupa gust si...
Se pune laptele la fiert impreuna cu cele 7 linguri de zahar, se ard cele 5 linguri de zahar intr-un vas, dupa ce prinde culoarea caramelului se pune in forma .
Se separa galbenusul de albus, galbenusurile se freaca cu un praf de sare, iar albusurile se bat spuma impreuna cu cele 3...
Ciorba de perisoare
Se pune o oala cu 5 l de apa la fiert la foc mare. Se pun legumele curatate si taiate cubulete la fiert (pastrati 1/3 din ceapa pentru perisoare). Pregatesc carnea pt perisoare amestec carnea cu patrunjelul , oul , ceapa , sare . Se uda mainile si se fac bilute cu diametrul de 3-4 cm....
Iahnie de fasole
fasolea ( o pun in apa o seara si apoi o fierb) o fierb cu sare, dupa ce a fiert o las sa se raceasca , dupa fasolea o pasez pana devine pasta adug usturoiul pisat impreuna cu 1 lung de ulei si sare dupa gust. Ceapa o toc marunt si o calesc intr-o lingura de ulei , dupa ce ceapa a prins...
Mini Chiftelute
Carnea tocata este condimentata cu sare si piper , ceapa usturoiul si patrunjelul le toc marunt si le adaug peste carne impreuna cu un ou , le amestec bine si formez bilute pe care le dau prin faina si le prajesc.
Supa nemteasca
Fierbem carnea bine, apoi adugam legumele taiate buc mai mari se drege cu sare Galuste: batem cele doua oua dupa care in ploaie adaugam grisul si branza , galustele se fierb separat in apa cu unt .
Cartofi la cuptor cu telemea
cartofi sunt fierti partial dupa care sunt taiati pe jumatate , se scobeste mijlocul cartofului. Apoi vom pune compozitia realizata din telemea, sare , piper , oregano si miezul de la cartofi . Dupa sunt bagati pentru 20 minute la cuptor in tava unsa cu putin unt sau ulei, cu 5 minute...
Ficatei de pui cu sos de smantana si usturoi
Ficatul se condimenteaza cu sare si apoi este '' tavalit'' in malai se prajeste in putin ulei . Sosul de smantana : se piseaza bine usturoiul se pune sare si putin ulei , 2 picaturi de zeamana de lamaie , se omogenizeaza bine , iar la final se adauga smantana
Pui la cuptor cu cartofi
*cartofi taiati ii tavalesc prin condimente ( boia , rozmarin , oregano , sare ,piper ) ii bag in punguta "magica" si pun paharul cu vin impreuna cu 2 linguri de ulei de masline . * puiul il condimnetez cu sare, piper, boia,oregano , rozmarin il bag in punga...
Cartofi cu afumatura
Fierbeti cartofii in coaja , scurgeti-i apoi de apa si curatai-i cand s-au racit . Cartofii sunt taiatii in felii subtiri. Vasul este frecat cu usturoi si unt . Se aseaza in tava un strat de felii de cartofi si peste ele se pune felii de costita care au fost prajite in prealabil si adaugam...
Tort cu visine si ananas
BLAT: Separam galbenusul de albus , galbenusul il frecam cu cele 7 linguri de ulei si cele 2 linguri de cacao , iar la final adaugam esenta de rom , albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul vanilat si zaharul . Se incorporeze galbenusul cu albusul batut spuma . Totul este pus intr-o forma de...
salata de icre
Icrele le pun putin la "bain marie" pana prind o culoare rosiatica , intr-un ibric pun o cana de apa si cand da in fiert pun in ploaie grisul cu putina sare . Intr-un bol pun icrele si grisul si le frec cu ulei pana devin omogene , apoi adaug zeama de la lamaie si...
Pasta de peste
se fierbe cartoful in coaja , si oul se fierbe, dupa toate ingredientele sunt puse in robot si se mixeaza pana iese o pasta
Cordon Bleu
se condimenteaza pieptul de pui;se ia o bucata de piept si se pune branza topita ,costita si cascaval si se ruleaza ; apoi se tavaleste prin pesmet amestecat cu faina ,ou si din nou pesmet. Se prajesc pana prinde o culoare aramie.
Piept de pui la gratar
pieptul de pui se condimenteaza cu sare si piper si se pune pe gratarul incins pentru 5 minute;
Clatite cu dulceata de visine
Se omogenizeaza toate ingredientele ,( faina: eu pun pana devine un aluat ''curgator''), se incinge tigaia punem putin ulei apoi portionam aluatul obtinut cu polonicul. Si vom obtine cel mai rapid desert care va multumi toata familia ( in cazul meu sotul). Dupa preferinta pot fi servite cu:...
Salata de vara
Toate ingredientele se taie (exceptie facem pentru salata, pe care o rupem). Nu este indicat sa pui sarea direct peste salata deoarece vei risca sa nu-ti mai iasa o salata fresh. Separat, intr-un bol, vom face dressingul, care s eva pune peste salata cu putin timp inainte de a fi servita. Dupa...
Pulpe la cuptor
SE FACE UN DRESSING DIN INGREDIENTELE DATE , CARE SE VA ADAUGA PESTE PULPE CARE VOR FI PUSE IN PUNGA SPECIALA , DUPA CARE LA CUPTORUL PENTRU 45 MINUTE. SE POATE SERVI CU CARTOFI LA CUPTOR
Cartofi la cuptor
SE CURATA CARTOFI DE COAJA , DUPA CARE SUNT TAIATI ;DIN RESTUL INGREDIENTELOR SE FACE UN DRESSING , IN CARE VOM PUNE CARTOFI. DUPA PUNEM TOTUL INTR-O PUNGA SPECIALA ( se gasesc in comert). SE BAGA LA CUPTOR PENTRU 45 MIN . LA FINAL RADEM PUTIN CASCAVAL
TARTINE DELICIOASE
ungem feliile de paine cu unt , asezam cascavalul ( aproximativ 1.5 cm grosime) , feliile de rosii , dupa gust sare, piper si busuioc . Se introduc in cuptorul incins pentru 5 minute.
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor se omogenizeaza toate ingredientele , se portioneaza , se prajesc in baie de ulei.
Chifletute cu sos de rosii
sosul : se caleste ceapa , dupa ce prinde o culoare aurie se toarna 250 ml apa se lasa sa fiarba pana ce ceapa se topeste . Adaugam cele 3 linguri de tomate , sare , piper dupa gust , busuioc , iar la final lingura de zahar si usturoiul
Chiftelute din carne de vita
se amesteca toate ingredientele , dupa se portioneaza si se fac bilute , care urmeaza sa fie tavalite prin faina , se prajesc in baie de ulei
PUI LA ROTISOR
se face un dressing din uleiul de masline, busuioc,sare si piper cu acest dressing se va unge puiul se baga la cuptor pentru 2 ore
TORT DE MERE
BLAT se separa galbenusul de albus, galbenusurile se freaca cu cele 7 linguri de ulei si cu un praf de sare, albusurile se bat spuma impreuna cu 250 gr zahar si 3 plicuri de zahar vanilat. Se incorporeaza galbenusurile cu albusurile batute spuma dupa care se toarna in ploaie faina ( 250 gr) ,...
BUDINCA CU BRANZA
- se fierb spaghetele cu un praf de sare, dupa ce au fier se pun in apa rece , apoi in strecuratoare - branza o dam prin razatoare , dupa care o amestecam cu 3 oua si cele 7 linguri de zahar - amestecam spaghetele cu compozitia , si adaugam si cele 2 plicuri de zahar...
prajitura cu visine
- se separa galbenusul de albus, se freaca galbenusurile cu cele 7 linguri de ulei si cu un praf de sare - se bat albusurile spuma impreuna cu cele 250gr de zahar si plicurile de zahar vanilat - se incorporeza galbenusurile cu albusurile batute spuma si cu faina , care se adauga in ploaie ,...
Ciorba de fasole cu costita
fasole este pusa cu o seara inainte in apa intr-o oala de 5 litri se pune fasolea la fiert impreuna cu legumele , cand au fiert pe jumatate costita se taie in bucati si se prajeste putin , apoi este adaugata in supa cu tot cu uleiul in care sa prajit se mai adauga sare dupa gust si...
Crema de zahar ars
Se pune laptele la fiert impreuna cu cele 7 linguri de zahar, se ard cele 5 linguri de zahar intr-un vas, dupa ce prinde culoarea caramelului se pune in forma . Se separa galbenusul de albus, galbenusurile se freaca cu un praf de sare, iar albusurile se bat spuma impreuna cu cele 3...