Clatite pufoase reteta
Pregatim sosul caramel.
Intr-un vas, punem la topit zaharul. Lasam la foc mic, si supraveghem sa nu se arda. Cand incepe sa se topeasca, amestecam cu o lingura de lemn, Cand este topit complet, adaugam tot laptele. Amestecam sa se dilueze. Intr-un castronel amestecam...
Untul moale, cu un praf de sare, zahar si semintele vanilie se mixeaza spuma.
Se adauga galbenusul si se mixeaza din nou. Se adauga faina, in doua transe, se mixeaza atat cat sa se omogenizeze. Aluatul trebuie sa fie destul de moale pentru a putea fi spritat, insa destul de tare pentru a-si...
Am desfacut recipientul blenderului, iar in interior am pus visinele (am oprit 4-5 visine pentru decor), banana curatata si taiata felii mari, menta spalata.
Am atasat la aparat recipientul portabil al blenderului Breville Blend Active Pro si i-am dat viteza.
Cu toate ca visinele...
Am amestecat o cutie de iaurt grecesc cu una de mascarpone. Am adaugat foarte putin zahar vanilat. Am hidratat foarte putina gelatina in zeama de compot de visine. Nu am vrut sa iasa racitura, ci doar usor inchegata.
Apoi, am incalzit-o. NU am fiert-o, da? Am incorporat-o in crema. Am adaugat...
Pastram ingredientele la temperatura camerei timp de minim o ora.
Curatam 2 felii mari de dovleac, taiem cuburi, apoi il fierbem sau il gatim la aburi 20 minute. Eu l-am gatit la aburi ca sa ii pastrez aroma. Il pasam cu ajutorul blenderului. Dam deoparte sa se raceasca.
Intr-un castron,...
Pregatim trei blaturi cu diametru mic, de 20 cm.
Intr-un castron, mixam untul cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam si incorporam cate un pu pe rand, apoi adaugam jumatate din faina cernuta cu praful de copt si cacaoa. Omogenizam, adaugam bicarbonatul,laptele si amestecam. Adaugam restul...
Pregatim o maia din drojdie, un praf de sare si o lingurita de zahar. Adaugam o cana cu lapte si lasam sa se activeze drojdia. Restul de lapte se incalzeste usor si se adauga untul in el, se lasa sa se topeasca.
Faina o punem intr-un castron, facem un locas in mijloc. Acolo turnam...
Curatam si spalam cartofii si ii punem la fiert. Puteti sa ii spalati si sa ii fierbeti in coaja. Eu ii curat si ii pun 20 minute la copt la aburi.
Dupa ce s-au fiert, ii presam cu o furculita, adaugam untul, grisul si ouale batute si mixam rapid pana se omogenizeaza. Adaugam zaharul pudra...
Spalam bine dovleacul. Il stergem cu un servet de hartie. Ii taiem capacul cu atentie. Il curatam de seminte. Il punem deoparte.
Pregatim un mix din nuca prajita, zahar brut (in functie de cat de dulce preferam), ciocolata, condimente.
Conectam aparatul la o sursa de curent. ...
In vasul robotului de tocat, punem miezul de nuca, zaharul cu melasa, ciocolata bucatelita, cuisoarele si taria. Tocam pana devine marunta compozitia.
Topim untul.
Desfacem pachetul de foi, ungem 3-4 foi cu unt topit, presaram umplutura de nuca, rulam subtire.
In vasul aparatului de...
Conectam slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 l Digital la o sursa de curent.
Spalam bucatile de pui. Spalam lamaia cu apa fierbinte si cu un burete curat, abraziv. Feliem lamaia.
In vasul aparatului asezam feliile de lamaie, punem sare, untul si prazul spalat si feliat. Adaugam putin...
Intr-un vas, punem faina, sarea si zaharul si amestecam cu o furculita ca sa se distribuie oarecum uniform. Adaugam untul si incepem sa framantam, la mana, pana obtinem un aluat nisipos, dens. Il invelim in folie si il dam la rece.
Pregatim un sos de caramel. Punem pe foc, aproximativ 150 gr...
Daca doriti sa pregatiti mai multe kilograme, trebuie sa va inarmati cu multa rabdare. Eu am uscat aproximativ 1,5 kg. Din aceasta cantitate, au iesit 3 borcanele de 200 gr. Totul in aproximativ 2 -3 ore. Am uscat 2 tavi odata.
Spalam rosiile si le lasam sa se usuce. Pregatim o tava cu hartie...
Spalam si curatam ceapa, morcovii, dovleceii, usturoiul. Rosiile le spalam si le cojim. Daca sunt foarte coapte, se vor decoji usor. Daca nu, puteti sa le opariti un pic cat sa se cojeasca usor.
Pregatim o cratita mare, preferabil de tuci, sau cu fund dublu.
Tocam ceapa, usturoiul. In...
Curatam dovleacul de coaja si de seminte. Il taiem bucati mai mici si il dam pe razatoarea mare.
Prajim un pic nuca si apoi o tocam grosier. Pregatim o tigaie mare (eu am folosit wok-ul), punem zaharul brut si punem pe foc sa se topeasca. Cand a inceput sa devina lichid, amestecam. Cand s-a...
Spalam ouale. Le separam in albusuri si galbenusuri. Sfatul meu este sa le desfaceti separat intr-un castronel, apoi sa le puneti peste celelalte, in caz ca un ou nu este tocmai ok, sa nu stricati toate ouale separate pana atunci.
Asadar, separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile in...
Pastram ingredientele la temperatura camerei minim o ora.
Intr-un castron, punem untul, un praf de sare, zaharul brut si amestecam cu un tel. Adaugam oul batut si amestecam in continuare. Adaugam bicarbonatul, laptele, omogenizam, adaugam cacaoa, scortisoara si faina cernuta cu praful de copt...
Conectam aparatul slow cooker Crock-Pot 4,7 L la o sursa de curent.
Spalam pestele si il lasam un pic deoparte.
Spalam lamaia cu apa fierbinte si un burete aspru, curat, evident. O feliem.
Spalam sparanghelul si il lasam la scurs.
Taiem untul cuburi si il punem in vasul aparatului....
Curatam si spalam legumele. Le taiem cuburi. Spalam ciupercile si le lasam la scurs intr-o sita.
Conectam aparatul Crock-Pot slow cooker Digital 4,7 l la o sursa de curent.
In vasul aparatului punem jumatate din unt, adaugam sare. Punem legumele taiate, mai putin ciupercile. Acoperim si...
Intr-un castron, faramam cu mana piscoturile. Le amestecam cu nuca tocata si adaugam 2-3 linguri caramel, 1 lingura mare cu mascarpone si romul. Amestecam intai cu o lingura, apoi, folosim o manusa de unica folosinta si amestecam cu mana pana devine modelabila compozitia.
Pregatim o farfurie,...
Intr-un castron, punem untul moale, sarea, zaharul, romul, cacaoa. Mixam bine pana devine spumoasa compozitia.
Spargem oul, separam galbenusul de albus. Adaugam galbenusul peste compozitia de unt si il incorporam. Adaugam bicarbonatul si laptele, apoi faina in doua transe. Incepem sa framantam...
Din aceste ingrediente, au rezultat doua torturi, diamentru de 24 cm, respectiv 18 cm. Daca doriti, reduceti cantitatile ca sa rezulte un singur tort.
Mai intai de toate, lasam ingredientele minim 1 ora la temperatura camerei, dar nu mai mult, intrucat este foarte cald.
Pregatim...
Se aleg vinete frumoase, coapte, carnoase. Eu le cam evit pe cele lunguiete.
Se coc pe flacara sau la cuptor. Eu le-am copt pe gratar de lemne. Trebuie coapte bine.
Dupa ce le coacem, le asezam pe un tocator, le lasam la scurs macar 30 min, apoi le curatam si le asezam intr-o strecuratoare...
Intr-un vas, punem untul moale, sarea si zaharul si amestecam cu un tel. Adaugam oul si amestecam pana la incorporare.
Spalam cu un burete curat si stergem lamaia, o radem de coaja si stoarcem sucul. Adaugam zeama de lamaie si coaja rasa in compozitia de unt. Adaugam bicarbonatul in faina si...
Pregatim intai crema de lamaie ca sa se poata raci si sa o putem incorpora in crema finala.
Asadar, separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le amestecam cu zaharul. Lamaile le spalam si le stergem, apoi le radem coaja si le stoarcem sucul. Adaugam sucul si coaja rasa de lamaie peste...
Intr-un castron, punem untul moale, un praf de sare si zaharul. Amestecam cu un tel pana se omogenizeaza.
Spalam lamaia, o taiem si stoarcem sucul. Adaugam sucul in compozitia de unt. Amestecam pana se incorporeaza, apoi adaugam macul. Amestecam.
Faina o cernem impreuna cu praful de copt si...
In cuva robotului de macinat sau tocator electric sau rasnita (ce aveti) rasturnam biscuitii.
Untul si laptele le punem pe foc, cat sa se topeasca untul. Amestecam sa se omogenizeze.
Macinam biscuitii, adaugand in timpul macinarii untul topit. Cand compozitia devine compacta si densa, oprim...
Intr-un castron, punem untul, sarea, cacaoa si indulcitorul. Amestecam cu un tel para, apoi adaugam oul batut. Incorporam si omogenizam. Adaugam lichiorul, apoi faina si amestecam usor cu mana pana obtinem un aluat dens, nelipicios. Il ambalam in folie alimentara si il dam la frigider pentru 1/2...
Pregatim ingredientele, lelasam 1/2 de ora la temperatura camerei.
Pornim cuptorul.
Curatam si spalam capsunile si le lasam la scurs intr-o sita. Spalam menta, rupem frunzele si le punem la infuzat intr-o canita cu apa fierbinte.
Topim ciocolata in lapte, amestecam sa se omogenizeze....
Intr-un castron, cernem faina si facem un locas in mijloc.
Intr-o cana mare, faramitam drojdia, adaugam sare, zahar, apoi laptele caldut. Lasam deoparte aproximativ 7-8 minute.
Pregatim cateva seminte de in la indemana.
Peste faina, adaugam maiaua, uleiul si incepem sa amestecam cu o...
Clatite pufoase reteta, cu cacao, mascarpone si caramel
Clatite pufoase reteta Pregatim sosul caramel. Intr-un vas, punem la topit zaharul. Lasam la foc mic, si supraveghem sa nu se arda. Cand incepe sa se topeasca, amestecam cu o lingura de lemn, Cand este topit complet, adaugam tot laptele. Amestecam sa se dilueze. Intr-un castronel amestecam...
Fursecuri fragede, cu unt si vanilie
Untul moale, cu un praf de sare, zahar si semintele vanilie se mixeaza spuma. Se adauga galbenusul si se mixeaza din nou. Se adauga faina, in doua transe, se mixeaza atat cat sa se omogenizeze. Aluatul trebuie sa fie destul de moale pentru a putea fi spritat, insa destul de tare pentru a-si...
Smoothie de banane, visine si menta
Am desfacut recipientul blenderului, iar in interior am pus visinele (am oprit 4-5 visine pentru decor), banana curatata si taiata felii mari, menta spalata. Am atasat la aparat recipientul portabil al blenderului Breville Blend Active Pro si i-am dat viteza. Cu toate ca visinele...
Desert prajitura rapida cu iaurt si banane
Am amestecat o cutie de iaurt grecesc cu una de mascarpone. Am adaugat foarte putin zahar vanilat. Am hidratat foarte putina gelatina in zeama de compot de visine. Nu am vrut sa iasa racitura, ci doar usor inchegata. Apoi, am incalzit-o. NU am fiert-o, da? Am incorporat-o in crema. Am adaugat...
Prajitura cu branza, dovleac, nuca si cafea
Pastram ingredientele la temperatura camerei timp de minim o ora. Curatam 2 felii mari de dovleac, taiem cuburi, apoi il fierbem sau il gatim la aburi 20 minute. Eu l-am gatit la aburi ca sa ii pastrez aroma. Il pasam cu ajutorul blenderului. Dam deoparte sa se raceasca. Intr-un castron,...
Tort Minion
Pregatim trei blaturi cu diametru mic, de 20 cm. Intr-un castron, mixam untul cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam si incorporam cate un pu pe rand, apoi adaugam jumatate din faina cernuta cu praful de copt si cacaoa. Omogenizam, adaugam bicarbonatul,laptele si amestecam. Adaugam restul...
Placintute pentru pachetel
Pregatim o maia din drojdie, un praf de sare si o lingurita de zahar. Adaugam o cana cu lapte si lasam sa se activeze drojdia. Restul de lapte se incalzeste usor si se adauga untul in el, se lasa sa se topeasca. Faina o punem intr-un castron, facem un locas in mijloc. Acolo turnam...
Galuste umplute cu prune (gomboti)
Curatam si spalam cartofii si ii punem la fiert. Puteti sa ii spalati si sa ii fierbeti in coaja. Eu ii curat si ii pun 20 minute la copt la aburi. Dupa ce s-au fiert, ii presam cu o furculita, adaugam untul, grisul si ouale batute si mixam rapid pana se omogenizeaza. Adaugam zaharul pudra...
Dovleac copt, umplut cu nuca, si dulceata de cirese amare la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Spalam bine dovleacul. Il stergem cu un servet de hartie. Ii taiem capacul cu atentie. Il curatam de seminte. Il punem deoparte. Pregatim un mix din nuca prajita, zahar brut (in functie de cat de dulce preferam), ciocolata, condimente. Conectam aparatul la o sursa de curent. ...
Placinta invartita, cu nuca, ciocolata si sirop de zahar ars la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
In vasul robotului de tocat, punem miezul de nuca, zaharul cu melasa, ciocolata bucatelita, cuisoarele si taria. Tocam pana devine marunta compozitia. Topim untul. Desfacem pachetul de foi, ungem 3-4 foi cu unt topit, presaram umplutura de nuca, rulam subtire. In vasul aparatului de...
Pui cu lamaie si nuci la slow cooker Crock-Pot
Conectam slow cooker-ul Crock-Pot 4.7 l Digital la o sursa de curent. Spalam bucatile de pui. Spalam lamaia cu apa fierbinte si cu un burete curat, abraziv. Feliem lamaia. In vasul aparatului asezam feliile de lamaie, punem sare, untul si prazul spalat si feliat. Adaugam putin...
Crumble cu prune si caramel
Intr-un vas, punem faina, sarea si zaharul si amestecam cu o furculita ca sa se distribuie oarecum uniform. Adaugam untul si incepem sa framantam, la mana, pana obtinem un aluat nisipos, dens. Il invelim in folie si il dam la rece. Pregatim un sos de caramel. Punem pe foc, aproximativ 150 gr...
Rosii uscate, conservate in ulei
Daca doriti sa pregatiti mai multe kilograme, trebuie sa va inarmati cu multa rabdare. Eu am uscat aproximativ 1,5 kg. Din aceasta cantitate, au iesit 3 borcanele de 200 gr. Totul in aproximativ 2 -3 ore. Am uscat 2 tavi odata. Spalam rosiile si le lasam sa se usuce. Pregatim o tava cu hartie...
Zacusca cu dovlecel
Spalam si curatam ceapa, morcovii, dovleceii, usturoiul. Rosiile le spalam si le cojim. Daca sunt foarte coapte, se vor decoji usor. Daca nu, puteti sa le opariti un pic cat sa se cojeasca usor. Pregatim o cratita mare, preferabil de tuci, sau cu fund dublu. Tocam ceapa, usturoiul. In...
Rulouri cu dovleac in caramel
Curatam dovleacul de coaja si de seminte. Il taiem bucati mai mici si il dam pe razatoarea mare. Prajim un pic nuca si apoi o tocam grosier. Pregatim o tigaie mare (eu am folosit wok-ul), punem zaharul brut si punem pe foc sa se topeasca. Cand a inceput sa devina lichid, amestecam. Cand s-a...
Mini Pavlova cu crema de iaurt si ciocolata
Spalam ouale. Le separam in albusuri si galbenusuri. Sfatul meu este sa le desfaceti separat intr-un castronel, apoi sa le puneti peste celelalte, in caz ca un ou nu este tocmai ok, sa nu stricati toate ouale separate pana atunci. Asadar, separam albusurile de galbenusuri. Punem albusurile in...
Fursecuri cu cacao si scortisoara
Pastram ingredientele la temperatura camerei minim o ora. Intr-un castron, punem untul, un praf de sare, zaharul brut si amestecam cu un tel. Adaugam oul batut si amestecam in continuare. Adaugam bicarbonatul, laptele, omogenizam, adaugam cacaoa, scortisoara si faina cernuta cu praful de copt...
Medalion de somon, cu sos de lamaie si menta la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Conectam aparatul slow cooker Crock-Pot 4,7 L la o sursa de curent. Spalam pestele si il lasam un pic deoparte. Spalam lamaia cu apa fierbinte si un burete aspru, curat, evident. O feliem. Spalam sparanghelul si il lasam la scurs. Taiem untul cuburi si il punem in vasul aparatului....
Supa crema de ciuperci brune la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Curatam si spalam legumele. Le taiem cuburi. Spalam ciupercile si le lasam la scurs intr-o sita. Conectam aparatul Crock-Pot slow cooker Digital 4,7 l la o sursa de curent. In vasul aparatului punem jumatate din unt, adaugam sare. Punem legumele taiate, mai putin ciupercile. Acoperim si...
Trufe cu caramel, nuca si cacao
Intr-un castron, faramam cu mana piscoturile. Le amestecam cu nuca tocata si adaugam 2-3 linguri caramel, 1 lingura mare cu mascarpone si romul. Amestecam intai cu o lingura, apoi, folosim o manusa de unica folosinta si amestecam cu mana pana devine modelabila compozitia. Pregatim o farfurie,...
Fursecuri fragede cu nuca, umplute cu caramel
Intr-un castron, punem untul moale, sarea, zaharul, romul, cacaoa. Mixam bine pana devine spumoasa compozitia. Spargem oul, separam galbenusul de albus. Adaugam galbenusul peste compozitia de unt si il incorporam. Adaugam bicarbonatul si laptele, apoi faina in doua transe. Incepem sa framantam...
Tort cu ciocolata si fructe de padure
Din aceste ingrediente, au rezultat doua torturi, diamentru de 24 cm, respectiv 18 cm. Daca doriti, reduceti cantitatile ca sa rezulte un singur tort. Mai intai de toate, lasam ingredientele minim 1 ora la temperatura camerei, dar nu mai mult, intrucat este foarte cald. Pregatim...
Conserva de salata de vinete
Se aleg vinete frumoase, coapte, carnoase. Eu le cam evit pe cele lunguiete. Se coc pe flacara sau la cuptor. Eu le-am copt pe gratar de lemne. Trebuie coapte bine. Dupa ce le coacem, le asezam pe un tocator, le lasam la scurs macar 30 min, apoi le curatam si le asezam intr-o strecuratoare...
Lamai
Intr-un vas, punem untul moale, sarea si zaharul si amestecam cu un tel. Adaugam oul si amestecam pana la incorporare. Spalam cu un burete curat si stergem lamaia, o radem de coaja si stoarcem sucul. Adaugam zeama de lamaie si coaja rasa in compozitia de unt. Adaugam bicarbonatul in faina si...
Inghetata cu lemon curd si afine
Pregatim intai crema de lamaie ca sa se poata raci si sa o putem incorpora in crema finala. Asadar, separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le amestecam cu zaharul. Lamaile le spalam si le stergem, apoi le radem coaja si le stoarcem sucul. Adaugam sucul si coaja rasa de lamaie peste...
Biscuiti cu mac si lamaie
Intr-un castron, punem untul moale, un praf de sare si zaharul. Amestecam cu un tel pana se omogenizeaza. Spalam lamaia, o taiem si stoarcem sucul. Adaugam sucul in compozitia de unt. Amestecam pana se incorporeaza, apoi adaugam macul. Amestecam. Faina o cernem impreuna cu praful de copt si...
Cheesecake cu ciocolata si cirese
In cuva robotului de macinat sau tocator electric sau rasnita (ce aveti) rasturnam biscuitii. Untul si laptele le punem pe foc, cat sa se topeasca untul. Amestecam sa se omogenizeze. Macinam biscuitii, adaugand in timpul macinarii untul topit. Cand compozitia devine compacta si densa, oprim...
Tarta cu ciocolata, cirese si menta
Intr-un castron, punem untul, sarea, cacaoa si indulcitorul. Amestecam cu un tel para, apoi adaugam oul batut. Incorporam si omogenizam. Adaugam lichiorul, apoi faina si amestecam usor cu mana pana obtinem un aluat dens, nelipicios. Il ambalam in folie alimentara si il dam la frigider pentru 1/2...
Negresa cu capsuni si menta
Pregatim ingredientele, lelasam 1/2 de ora la temperatura camerei. Pornim cuptorul. Curatam si spalam capsunile si le lasam la scurs intr-o sita. Spalam menta, rupem frunzele si le punem la infuzat intr-o canita cu apa fierbinte. Topim ciocolata in lapte, amestecam sa se omogenizeze....
Covrigi de casa, cu seminte
Intr-un castron, cernem faina si facem un locas in mijloc. Intr-o cana mare, faramitam drojdia, adaugam sare, zahar, apoi laptele caldut. Lasam deoparte aproximativ 7-8 minute. Pregatim cateva seminte de in la indemana. Peste faina, adaugam maiaua, uleiul si incepem sa amestecam cu o...