Albinita

de Corinuta in Prajituri, 28 Sep 2010 | 71686 vizualizari

 

Imi place foarte mult acesta prajitura, dar o fac destul de rar......iti ia ceva timp:)

 

INGREDIENTE

  • Ptr foi:
  • 900 g faina
  • 300 g miere
  • 300 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 1 lingura bicarbonat
  • Ptr crema:
  • 350 ml lapte
  • 3 linguri gris
  • 200 g unt
  • 150 g zahar praf
  • 200 g gem
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Albinita:

Mierea, zaharul, ouale, laptele si untul se pun intr-un castron la foc potrivit amestecand mereu cu un tel, pana capata o culoare caramel, apoi se ia de pe foc si se adauga bicarbonatul si faina in ploaie amestecand bine cu telul.

Se imparte aluatul in patru, se intind foile si se coc pe fundul tavii (unsa si tapata cu faina) aprox 5 minute fiecare. Inainte de a le baga in cuptor se inteapa foile cu furculita din loc in loc.

Se pune la fiert intr-o cratita laptele, se adauga grisul si se fierbe pana se inroasa, apoi se lasa putin la racit. Untul moale se freaca bine cu zaharul, apoi se amesteca cu grisul.

Se asambleaza prajitura astfel: o foaie, jumatate crema de gris, a doua foaie, gemul, a treia foaie, cealalta jumatate de crema si a patra foaie. Se pudreaza cu zahar praf sau se poate face o glazura deasupra.

Ideal este sa o lasam pana a doua zi sa se inmoaie foile, apoi sa o servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Albinita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu cafea si migdale