Gem de zmeura - reteta simpla este parfumat, dulce-acrisor si usor de preparat, perfect pentru clatite, prajituri sau un mic dejun rapid pe paine prajita. Cu doar cateva ingrediente si fara conservanti, poti obtine un desert natural si sanatos, facut chiar la tine acasa.
Cum se prepara Gem de zmeura - reteta simpla
Spala zmeura usor si las-o la scurs intr-o strecuratoare
Pune zmeura intr-o oala cu fund dublu si adauga zaharul si zeama de lamaie.
Amesteca usor si lasa totul deoparte timp de 1 ora, ca sa lase suc.
Pune oala pe foc mediu si fierbe amestecul, amestecand din cand in cand.
Indeparteaza spuma care se formeaza la suprafata.Lasa sa fiarba 30-40 de minute, pana cand gemul se leaga. Poti face testul cu picatura pe o farfurie rece: daca nu curge, este gata.
Toarna gemul fierbinte in borcane curate si uscate, inchide-le bine cu capace si intoarce-le cu gura in jos pentru 5 minute.
Lasa-le sa se raceasca invelite intr-o patura sau prosop gros.
1
Pentru un gem mai fin, poti pasa zmeura si sa o treci printr-o sita ca sa elimini semintele, inainte de fierbere.