Alivanca

de gaby_gabytza in Dulciuri, 16 Sep 2011 | 11547 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cani faina alba
  • 3 cani faina porumb
  • 500 g zahar
  • esenta de rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 oua
  • 1,5 l iaurt natural(facut in casa)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alivanca:

Amestecam zaharul cu ouale cat sa iasa un fel de pasta. Adaugam usor cate o cana de faina alba, una de porumb si tot asa si amestecam bine. Aadaugam plicurile de zahar vanilat, esenta de rom si iaurtul cat sa iasa o compozitie ca de pandispan.

Ungem o tava cu ulei si rasturnam compozitia. Deasupra ungem compozitia cu 2 oua batute cu o lingura de faina si dam la cuptor pana cand se rumeneste.

Scoatem tava la racit si pudram cu zahar.Eu alivanca o mananc cu foarte multa smantana deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Alivanca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 220 lei
1099.99 lei
879.99 lei

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (11)

adry88 1

19.09.2011, 22:10

buna imi place

jolygina 1

20.09.2011, 10:37

Sandie 1

09.11.2011, 16:16

Cele 2 oua de la sfirsit fac parte din cele 5 oua de la ingrediente sau sint in plus si atunci trebuiesc 7 oua in total? Din copilarie n-am mai auzit de alivenci si asi vrea sa le incerc si eu.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]