Amandine

de ralu_ca in Prajituri, 20 Apr 2014 | 9343 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 7 linguri apa rece
  • 300 g zahar
  • 260 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf copt
  • 1 fiola esenta vanile
  • crema:
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 6 linguri zahar tos
  • 3 linguri faina
  • 4 linuri cacao
  • 2 linguri zahar pudra
  • 150 g unt
  • insiropat:
  • sirop zahar ars
  • 1 plic capucino cu vanilie
  • glazura:
  • 100 ml frisca
  • 200 g ciocolata menaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Blatul: Am separat albusurile si le-am batut spuma, apoi am adaugat zaharul si apa rece, mixand in continuare si la final galbenusurile. Faina am amestecat-o cu cacaoa si praful de copt, incorporand in compozitie si esenta de vanilie. Am turnat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor.

Crema: Am amestecat zaharul cu faina si cacaoa, apoi albenusurile si laptele. Am dat pe foc pana se ingroasa crema, amestecand continuu. Am lasat la racit. Untul lichid l-am spumat cu 2 linguri zahar pudra si cand crema s-a racit, l-am incorporat in aceasta. Am dat la rece.

Blatul l-am taiat in doua. In tava pun folie alimentara usor umezita si insiropez blatul cu siropul de zahar ars. Am pus crema , apoi celalalt blat. Am oprit cateva linguri din crema pt ornat fiecare amandina.

Am dat la frigider pana dimineata.

Pentru glazura am topit ciocolata si am adaugat frisca lichida, turnand fierbinte pe blatul taiat bucati. Apoi am ornat cu cate un "mot" fiecare amandine.

Am obtinut....o bunatate !  :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Amandina speciala