Amandine II

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 6 Noi 2010 | 16456 vizualizari

 

INGREDIENTE

 Blat:

  •   6 oua
  •   200 gr. zahar
  •   30 ml. apa
  •   30 ml. ulei
  •   20 gr. cacao
  •   8 linguri faina(150 g)
  • 1 lingurita praf de copt

  Crema :

  •   200gr. zahar pudra
  •   250 g unt/margarina
  •   100 g ciocolata neagra(75%cacao)
  •   75 ml frisca lichida
  •   1 fiola esenta rom

  Siropul:

  •   100 ml apa
  •   50 g zahar
  •   1 lingurita ness

  Glazura:

  •   100 g ciocolata neagra
  •   50 ml frisca
  •   50 g unt

  Decor:

  •   70 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine II:

1 Blat:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei.Se amesteca cu lingura de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt.Se omogenizeaza.In tava unsa, tapetata cu faina sau cu hartie de copt , se pune compozitia si se coace 30-35 minute.Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.
2. Crema :
Untul moale se mixeaza cu zaharul PUDRA pana devine cremos,apoi se adauga ciocolata topita cu 2 linguri de lapte si se omogenizeaza.Se adauga frisca lichida si esenta de rom si se amesteca.Se lasa la rece pana la asamblare.

3. Siropul:
 Se amesteca ingredientele intr-un ibric si se fierb pana se dizolva zaharul.

4. Glazura:
7. Ciocolata rupta bucati se amesteca cu frisca lichida si untul si se tine pe foc pana se omogenizeaza.

5. Asamblare:

Blatul se taie in 2 foi egale.O foaie se aseaza pe o tava,se insiropeaza,nu foarte mult,se intinde crema,se acopera cu cea de-a doua foaie insiropata si se lasa la rece.Dupa o ora se scoate de la frigider si se acopera cu glazura,se lasa la rece,apoi se proportioneza si decoreaza cu cate un mot de frisca!

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine II" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

ieri la 09:14

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

pe 12.05 la 20:55

Tartă cu caise

pe 12.05 la 20:45

Clătită XXL cu fulgi de ovăz

pe 12.05 la 20:32

Pâine de casă cu semințe - Rețeta ușoară, fără frământare

pe 12.05 la 09:25

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura glazurata