Antricot de vita Wellington by Gordon Ramsay

de nilgun in Bucatarasi celebri, 1 Aug 2013 | 8548 vizualizari

 

O reteta un pic modificata

 

INGREDIENTE

  • 550 gr. antricot de vita
  • 500 gr.ciuperci champignon
  • salam de curcan si vita vreo 10-15 felii
  • ulei de masline
  • 3 linguri cimbru, salvie, rozmarin
  • cate o lingurita sare, piper dupa gust
  • mustar- 2 linguri
  • 400 gr. aluat din foietaj- cumparat
  • 1 ou pentru uns
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Antricot de vita Wellington by Gordon Ramsay:

Mai intai am inceput prin a taia ciupercile, apoi le-am bagat in blender sa se toace fin. Le-am pus intrr-o tigaie cu ulei de masline si am calit pana cand a scazut toata apa pe care ciupercile au lasat-o.  Peste ciuperci am pus sare, piper, cimbru si salvie.

Carnea am prajit-o putin pe ambele parti, condimentata cu sare, piper si rozmarin. Am lasat-o la racit un pic si am uns-o cu mustar. 

Apoi pe masa de lucru am pus o folie alimentara, am asezat feii de salam de curcan , peste am pus pasta de ciuperci, iar peste pasta de ciuperci am pus carnea de vita. Am rulat astfel incat carena sa fie acoperita in toate partile de amestecul de ciuperci si salamul de curcan. 

Trebuia dat la rece o ora, eu l-am tinut doar 30 de minute si am scos ruloul de carne. 

Din nou pe masa de lucru, am pus putina faina, am pus aluatul, am scos ruloul de carne din folie si l-am pus deasupra aluatului. Am infasurat ruloul in aluat, l-am crestat cu un cutit si l-am uns cu un o batut bine. 

Am dat la cuptor  pentru aproximativ 30 minute. A iesit fff bun, dar pentru cine prefera mai facuta carnea, se mai lasa vreo 10-15 minute in cuptor.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

carnea de vita este fff gustoasa si doar asezonata cu sare si pipe

2

de preferat e sa fie in sange daca stim provenienta ei, daaca nu gatita cat mai bine

3

este mai frageda carnita de vita daca e unsa cu mustar

Daca ti-a placut reteta noastra "Antricot de vita Wellington by Gordon Ramsay" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschi de vita in foietaj