Aperitiv briose cu spanac si cascaval

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 25 Apr 2018 | 9929 vizualizari

 

Pietele incep sa prinda viata, nu credeti asta? Multe verdeturi, multe legume, de care trebuie sa profitam. Mai renuntam la mancarurile grele, mancarurile cu carne si pregatim retete mai simple si cu mai multe verdeturi. Eu am folosit spanac congelat la aceste briose, dar puteti folosi verde, il opariti putin inainte, il lasati sa se racesca, il scurgeti bine si il tocati. Sunt niste briose foarte bune pentru orice moment al zilei, se pot pregati chiar si pentru un platou cu gustari.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 140 gr smantana de tara
  • 60 gr iaurt
  • 100 gr cascaval
  • 1 ceapa verde
  • 200 gr spanac tocat congelat
  • 120 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
  • piper
  • fasii de bacon
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv briose cu spanac si cascaval:

Mai intai puneti spanacul intr-o sita, pentru a se decongela si a se scurge de zeama.

Ouale le bateti spuma cu putina sare si piper. Adaugati smantana, iaurtul, amestecati bine.

Ceapa verde o taiati rondele. Puneti si spanacul decongelat, bine scurs, impreuna cu ceapa verde.

Cascavalul il dati pe razatoarea mare, il adaugati in compozitia de mai sus. La final incorporati faina si praful de copt, amestecand bine cu un tel. Luati o tava de briose, imbracati marginile cu fasii de bacon, 2 fasii pentru fiecare briosa. Dupa, puneti usor compozitia de briose, umpland formele pe 3/4.

Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade C, pentru 25-30 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si, cand sunt gata, le scoateti din cuptor. Le luati fierbinti din forme, pentru ca se desprind usor.

Le serviti calde sau reci, sunt bune oricum. Din aceasta cantitate mi-au iesit 7 briose mai maricele.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv briose cu spanac si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]