Aperitiv inimioare de foietaj cu crema de branza

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 16 Feb 2020 | 2783 vizualizari

 

Pentru o masă de dimineață am pregătit un platou cu legume, pate de casă și aceste inimioare cu brânză. Am vrut să le fac cu ceapă verde, dar nu am avut decât câteva fire, pentru decor, așa că am folosit praz, au ieșit foarte bune. Am obținut destule inimioare, însă am dat doar câteva deoparte ca să le pozez. Iată cum le-am pregătit…

 

INGREDIENTE

  • 250 g aluat foietaj,
  • 1 ou,
  • 200 g telemea de vacă,
  • Sare, după gust,
  • 50 g unt,
  • 2 fire de praz,
  • 1 lingură smântână grasă,
  • Câteva fire de ceapă verde (pentru decor)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv inimioare de foietaj cu crema de branza:

 

Am folosit aluat de foietaj proaspăt (refrigerat) ce poate fi folosit imediat. Așadar, se taie aluatul cu o formă inimioară de patiserie. Se ung cu ou bătut și se lipesc două câte două.

Se dau la cuptor, la foc potrivit, până se rumenesc (10-15 minute).

 Între timp, se curăță și se spală prazul, se taie mărunt. Se dă brânza pe răzătoare şi se frământă cu untul, prazul, se adaugă sare, după gust și se domolește iuțeala cu puțină  smântână. Totodată, smântâna îi dă și un gust mai fin.

 Când inimioarele sunt gata, se scot și se lasă la răcit. Se taie fiecare inimă în două foi și se  adaugă din crema de brânză.

Pentru decor, se folosesc frunze de ceapă verde.

 

Porții: 4

Timp de gătire: 15 min

Timp de pregătire: 15 min

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/02/inimioare-de-foietaj-cu-crema-de-branza.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv inimioare de foietaj cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose cu mix de legume, carne si cascaval