Aperitiv oua umplute

de trifadalia in Aperitive / Garnituri, 8 Iul 2018 | 3175 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 50 gr unt
  • 1 pateu de porc
  • 100 gr iaurt grecesc
  • sare
  • piper
  • 1 galbenus de ou pentru maioneza
  • 1 lingura de mustar
  • 200 ml ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua umplute:

Se pun ouale la fiert in apa rece, cu sare si otet pentru a nu crapa. Se fierb 5-6 minute dupa ce au dat in clocot, pentru a fi galbenusul tare. Se pun jumatate de minut in apa rece, apoi se scurg de apa.

Se curata de coaja si se taie in jumatate fiecare ou de-a lungul si se scoate galbenusul care se pune in alt castron, se amesteca cu untul, pateul, sare si piper dupa gust. Toate se zdrobesc cu furculita foarte fin pana devin ca o pasta cu care se umple apoi fiecare jumatate de ou.

Se face maioneza din galbenusul de ou, mustar si ulei, care la inceput se pune cate putin pana ce maioneza incepe sa se lege. Apoi se pune iaurtul, amestecandu-se usor. Oale umplute se pun pe un platou, peste ele turnandu-se maioneza. 

TIPS-URI

1

Daca sunt tinute prea mult in apa rece, se lipeste mai tare coaja pe ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv briose cu spanac si cascaval