Aperitiv oua umplute pe pat de ciuperci (fara maioneza)

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 16 Apr 2018 | 4229 vizualizari

 

  Mi-a venit aceasta idee cu patul de ciuperci dorind sa mai schimb monotonia oualor umplute traditionale.
 ,, Bunatati de Paste "

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 2 linguri otet
  • 100 gr sunca de porc
  • 1 borcan de ciuperci champignon
  • boia ardei
  • piper macinat
  • sare
  • patrunjel verde
  • Sos :
  • 1 lingura mustar cu hrean 
  • 1 lingura mustar frantuzesc boabe 
  • 4 linguri iaurt grecesc 
  • 150 ml ulei 
  • sare 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua umplute pe pat de ciuperci (fara maioneza):

  1. Ouale se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare si otet.
  2. Dupa 15-20 minute se scurg ouale de apa fierbinte si se pun in apa rece.
  3. In timpul in care fierb ouale preparati sosul prin amestecarea ingredientelor date. Uleiul se pune in fir subtire, amestecand ca la maioneza.
  4. Decojiti ouale si le taiati jumatati.
  5. Se scot galbenusurile si se zdrobesc cu furculita.
  6. Taiati sunca de porc cubulete marunte si o amestecati cu putin sos, boia,piper si galbenusurile zdrobite.
  7. Gustati aceasta compozitie si o sarati daca este nevoie.
  8. Se iau jumatatile de albus si se umplu cu  pasta de galbenus cu sunca.
  9. Sosul cu mustar se amesteca cu ciuperci si patrunjel verde tocat.
  10. Distribuiti sosul cu ciuperci o parte pe un platou.
  11. Asezati ouale pe patul cu ciuperci.
  12. ,,Imbracati'' totul cu restul de sos.
  13. Decorati ouale umplute cu patrunjel verde si boia.
  14. Pana la servire dati platoul la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua umplute pe pat de ciuperci (fara maioneza)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

19.04.2018, 13:08

Xana , pentru mine , da . Fara a mai fi inecate intr-o maioneza greu digerabila

Panacris 1

20.04.2018, 09:00

miki_a 1

20.04.2018, 10:44

Un aperitiv grozav, datorită sosului mult mai ușor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv trigoane cu ciuperci si cascaval