Aveti aici o reteta de aperitiv usoara, parfumata si delicioasa.
Puteti varia ingredientele si face multiple variante. O reteta pe care o voi reface cu siguranta.
Tajina tunisiana este total diferita de cea marocana. Este ca un "quiche" fara aluat sau ca o omleta groasa si consistenta.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/tajina-tunisiana-cu-branza.html
Curatati si tocati ceapa si usturoiul.
Incalziti uleiul puneti ceapa si usturoiul si rumeniti.
Adaugati puiul taiat bucatele.
Sarati, piperati si adaugati pudra de curcuma si 1/3 de cana de apa fiarta. Lasati sa scada la foc potrivit.
In bolul, robotului sau intr-un castron adanc amestecati ouale, laptele, pesmetul, branza rasa, branza topita si patrunjelul tocat.
Adaugati praful de copt si dati deoparte.
Incalziti cuptorul la 200° C.
Cand puiul este gatit, maruntiti carnea, adaugati maslinele taiate si un pic de coriandru tocat.
Lasati sa se raceasca si incorporati in compozitia cu oua.
Ungeti cu unt forma dorita.
Varsati compozitia si dati la cuptor timp de 30 de minute.
Trebuie sa fie bine colorata.
Verificati daca este coapta cu lama unui cutit.