Ardei umpluti

de Zamfira in Pui, 18 Sep 2012 | 15627 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g. carne de pui tocata
  • 1 ou
  • 3 -4 linguri orez
  • 1 ceapa mai mare
  • sare, piper
  • marar verde
  • ardei gras 8-10 buc.
  • 2-3 rosii
  • 3-4 foi de dafin
  • patrunjel verde
  • Sosul de rosii:
  • 2-3 cani de bulion,
  • putin ulei,
  • 3-4 linguri faina,
  • 3-4 linguri de zahar,
  • sare,
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Pregatim compozitia de carne pentru a umple ardeii: amestecam carnea de pui tocata, orezul, un ou, ceapa si mararul verde tocat marunt, sare si piper. 

Spalam ardeii, le taiem capacelele, scoatem semintele si nervurile. Umplem ardeii cu compozitia de mai sus. Asezam ardeii intr-o oala si turnam apa peste ele cat sa fie acoperite, mai punem foile de dafin, sare si piper. Lasam sa fiarba aproximativ o ora, la foc mic.

Sosul de rosii: calim faina in putin ulei, adaugam 2 cani de bulion, zahar, piper si sare.  

Cand ardeii si compozitia de carne au fiert (zeama a scazuta la jumatate din volumul pe care l-ati pus dumneavoastra), turnam sosul de rosii de mai sus. Lasam sa mai fiarba 3-4 minute, miscand cu grija ardeii pentru a nu-i strivi si pentru a se amesteca si dizolva sosul cu zeama in care ei au fiert. In final deasupra presaram patrunjel proaspat tocat. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]