Ardei umpluti

de Bya Ralu in Porc, 21 Sep 2015 | 5006 vizualizari

 

Eu nu mananc,ca mie nu imi plac,am pregatit pentru prima oara, i-am facut pentru o prietena, toata lumea a zis ca au fost buni,m-am inspirat de la Ligia si Rocsi.

 

INGREDIENTE

  • 12 ardei potriviti
  • 1,5 kg carne tocata de porc
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov mare
  • 1 ceasca de orez
  • 1 legatura de patrunjel
  • ulei de masline
  • 1/2 pasta de tomate
  • 2 -3 linguri de faina pentru sos
  • 2-3 foi de dafin
  • sare/piper/boia dulce/cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Ardeii se spala, se scot capacele (dar nu se arunca), se curata bine de seminte.

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline, adaugam si morcovul dat pe razatoarea mare si orezul spalat si scurs de apa. Se pune putina apa dupa ce s-au calit si se lasa pana scade apa complet si lasam sa se raceasca.

Amestecam carnea cu ceapa si orezul calite, punem patrunjelul proaspat si condimente si amesteca bine.

Incepem sa umplet fiecare ardei cu compozitia formata,iar deasupra punem capacelul de la ardei.

Se aranjeaza in oala (mie mi-au mai ramas 3 bucati care le-am pus in alta craticioara), se umple oala cu apa cat sa nu dea pe afara.

Se lasa jumatate de ora la foc mic sa fiarba,dupa care adaugam pasta de tomate, foile de dafin si sare si piper, acoperim cu un capac sau cu o folie de aluminiu pentru 40 minute.

Daca sunt gata se amesteca faina cu putina apa si zeama de la ardei, se face o compozitie subtire si se toarna peste sosul de ardei (pentru a fi mai gros).

Se mai lasa 5-10 minute dupa care se ia de pe foc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din carne de porc