Ardei umpluti cu carne de porc

de Dya Daniela Andrei in Porc, 2 Iul 2014 | 5080 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 - 2 kg ardei gras,
  • 1 kg carne tocata de porc
  • o cescuta cu orez
  • patrunjel si marar
  • 2 fire de ceapa verde
  • 3-4 cepe uscate , mari
  • 2 rosii pentru "capacele"
  • 100 ml suc de rosii
  • 500 ml bors de putina
  • sare, piper, dupa gust
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de porc:

Ardeii se curata de cotoare si seminte, se spala si se cresteaza la varf.

Se curata ceapa, se spala, se taie felii si se caleste impreuna cu sosul de tomate/bulionul in ulei, adaugandu-se orezul.

Dupa ce s-a racit se adauga carnea tocata, verdeata, tocata marunt si dupa gust, sarea si piperul.

Se amesteca ingredientele pana cand se formeaza o pasta omogena cu care se umplu ardeii. Rosiile se spala si se taie sub forma de capacele pentru a se pune la capetele ardeilor umpluti.

Asezam ardeii in vasul cooker-ului, adaugam borsul acru (impreuna cu o cana-doua de apa) si setam din MENU functia STEW pentru 90 de minute aproximativ.

Se servesc cu smantana si ardei iute. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Inainte de a aseza ardeii in vas, am format o "baza" din betisoarele de patrunjel si marar

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti si aromati, in vas roman