Ardei umpluti cu orez

de radu_popovici in Mancaruri de legume, 21 Feb 2012 | 7102 vizualizari

 

Orezul este unul dintre ingredientele de baza pentru prepararea umpluturilor pentru legume. Ardeii, rosiile, vinetele umplute etc. sunt la ordinea zilei in multe bucatarii din lumea intreaga.
Va propun o varianta proprie de ardei umpluti, plina de culoare, aromata si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 3 ardei mari, de dimensiuni similare si de culori diferite (rosu, verde, portocaliu sau galben)
  • 3 linguri de ulei de orez
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 morcov, ras
  • 12 ciupercute, tocate
  • 2 plicuri cu orez “Riso Scotti” Prefiert Easy Cook
  • 100 g branza telemea, taiata cubulete
  • 2-3 linguri de stafide negre
  • 2-3 linguri de migdale
  • 1 lingurita de curry
  • 1/2 legatura de marar, tocat
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu orez:

 Se fierbe orezul conform indicatiilor de pe ambalaj.

 Se incinge cuptorul la 190 °C. Se unge cu ulei o tava de copt, sau un platou ceramic. Se taie ardeii in jumatate, pe lungime (prin codita), si se curata de cotoare.

 Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare. Se adauga ceapa, se sareaza si se prajeste la foc mic timp de 5 minute, sau pana ce se inmoaie. Se adauga usturoi si se continua 1-2 minute. Se adauga curry si se amesteca. Se adauga ciupercile si morcovul si se soteaza, la foc mediu-iute, circa 3-4 minute, pana se inmoaie.

 Se adauga orezul fiert, migdalele, branza, stafidele si mararul. Se amesteca si se asezoneaza. Se umplu jumatatile de ardei cu mixtura de orez, se stropesc cu restul de ulei si se coc 20 de minute, sau pana ce ardeii sunt fragezi, iar topping-ul este si el rumenit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

MIUTA 1

22.02.2012, 17:33

Foarte buni

gaby_gabytza 1

23.02.2012, 10:21

radu_popovici 1

26.02.2012, 07:23

Multumesc tuturor pentru vizita si pentru aprecieri. Daca aveti intrebari legate de reteta, sunt bucuros sa va raspund.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu spanac si ou