Baclava

de ANCA in Prajituri, 23 Feb 2013 | 7323 vizualizari

 

..sau the best baclava ever!:)) am reteta minunata de la o prietena care o are la randul ei, de la o prietena cu origini turcesti de pe la Constanta! Cel mai simplu mod de preparare, dupa cum se face in zona respectiva, dar atat de buna, ca as manca o tava fara sa respir!:))

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi de placinta de 400 g
  • 500 g nuca tocata
  • 750 g zahar
  • 750 ml apa
  • o lamaie mare
  • vanilie, rom, apa de flori de portocal sau de trandafir, ce va place
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Foile de placinta trebuie sa fie decongelate total.

Zaharul si apa se pun la fiert intr-o craticioara. Dupa ce fierbe cateva minute, se adauga zeama de la lamaie, coaja si aromele, dupa gust.

Tapetam o tava cu hartie de copt si incepem sa intindem foile.

Punem jos 5 foi (fiecare unsa cu ulei sau unt topit), punem jumatate din cantitatea de nuci pisate, apoi din nou 5 foi (la fel, fiecare unsa), punem si restul de nuca, iarasi foile ramase, unse. Taiem baclavalele in patrate/dreptunghiuri/triunghiuri, dupa cum va e mai comod.

Dam la cuptor la 180 grade pana se rumeneasc, apoi insiropam.Se lasa la racit in cuptor cu focul stins.

Enjoy!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]